הפמיניזם - מפלט למכוערות

yagluli

New member
עברנו לאי הבנה...

זה חתיכת גישור..כל הכבוד ! בקשר ל-2 .. את דיברת על הערבים במשטריהם הטוטליטרים המלוכנים כהגדמה למשהו שהוא נחות מהצורה שאת חיה בה, אני אמרתי שלא צריך לבקר אנשים שהם שונים מאיתנו כי כי אנחנו כל-כך יהירים לחשוב שאנחנו מתקדמים יותר.. הקולוניאליזם כבר נגמר.. חלאס =] אני מעולם לא אמרתי שלא צריך להיות שיוון עם נשים (וגם כתבתי את זה כבר ! נו..) אמרתי שהם שונים וזה הגיוני שהם יוכלו לבצע כל אחד ע"פ יתרונותיו וחסרונותיו דברים שונים .. אני מקווה שזה מספיק ברור ולא נדון בזה שוב. אני לא רוצה יחס מועדף, אני מה אכפת לי (החיים שלי טובים גם אם בחורות ירוויחו יותר ממני) כסף לא משחק אצלי תפקיד בשנים הקרובות .. אני בניגוד אליך לא לוקח אנשים (אפילו לא את עצמי) כדודמא מייצגת למגדר כלשהו.. אותו גבר שדיברת עליו רשמתי פה בפורום מה אני חושב עליו ואת מוזמנת לקרוא.. הנקודות למחשבה שלך הן מאוד שחוקות בדיונים הפמיניסטיים, דעי לך שהפמיניסטיות רואות בכך שוביניזם.. (אל תנסי להבין אותן) חפרנו על זה בורות רבים ואין לי כח שוב .. עכשיו שאמרת שאת רוצה שאני אפנה אותך לחומר זה מעצבן אותי כי זה מצטריך ממני לעבוד.. אבל מה לא עושים כדי להפיץ את המדע והידע בקרב אנשים סקרנים =] תרשמי לי במסר מה הכי עניין אותך ואני אמצא כבר משהו על זה, (אני מקווה שאת מסתדרת עם אנגלית) אהה, זה בגלל שאני גבר גבר , גברים עם בטחון לא מפחדים להיות פמיניסטים (או שזה סתם חירטוט שתקף רק לגבי ?) ההמשך של היום בהמשך מתפתח בכיוונים טובים.. נקווה שהכל יסתדר לטובה =] ביי בנתיים

Love Today

New member
אוי באסה שזה באנגלית../images/Emo10.gif

קצת קשה לי עם שפות אחרות... [ טוב נו חוץ מערבית] אם יש לך משהו מענין תשלח אין לי העדפה מסוימת P: אבל לא צריך לטרוח יתר על המידה...

yagluli

New member
ערבית ? גם אני רוצה לדעת ערבית :|

אז סוףסוף אני אבין את כל הסטודנטים באוניברסיטה... אני לא יודע על מחקרים שנעשו בנושא בערבית.. ובכלל, לא מוציאים הרבה מחקרים בערבית בעולם משום מה.. אבל אנגלית שפה קלה מאוד.. איך לא יצא לתפוס אותה =] ? אני אחפש לך קטעים קצרים באינטרנט בעברית.. אבל זה יקרה בטח מחר.. היום גמור לי.. (אם אני שוכח אני אשמח אם תזכירי לי.. אני קצת עמוס פשוט) סבבה ?

Love Today

New member
אתה לומד באוניברסטית חיפה במקרה?

כי אם כן אני מבינה למה אתה לא כ"כ מצליח להבין מה בדיוק קורה מסביבך בגלל עומס של ערבים.. האמת שאני לא כ"כ מצליחה לתפוס שפות בטח לא בכתיבה וקריאה, מה שקרה לי עם ערבית זה שבצבא כל הזמן שירתתי בשטחים ולכן תפסתי את הערבית המדוברת בחלקה כי זה היה חלק מחיי היום יום כזה, לקרוא לכתוב בטח אני לא יודעת. לנהל שיחה פשוטה הולך לי טוב... באנגלית גם לא כ"כ קל לי לכתוב/ לדבר, אבל כן יותר פשוט בשבילי להבין מה מדברים אלי ולענות ולקרוא ברמה לא גבוהה מידי[ בכל זאת סיימתי 5 יחידות עם ציון מעולה..] אנגלית שפה די פשוטה חוץ מהגרמר שלה שהוא פשוט מסובך ברמות יחסית לעברית! אם אתה רוצה ללמוד ערבית הכי טוב שתסתובב באוכלוסיה שדוברת ערבית וגם עברית ככה שיהיה מישהו שיתרגם ופשוט תתרגל בלדבר ולהבין ברמה פשוטה, ואני יוצאת מתוך נק' הנחה שאתה לא רוצה לדעת ערבית ספרותית בשביל לכתוב מאמרים אקדמיים:O סבבה בקשר למאמרים קח תזמן...תשלח לי במסרים בימים הקרובים אם לא אז אני אזכיר לי D: ואיך היום כבר גמור? אני עכשיו יוצאת לרוץ בים ואח"כ עוד צריך לסיים מטלות בבית.. הלילה עוד צעיר!

שאלה קמילוש

"שמחה לשמוע שאתה שייך לזרם פמיניסטי כל שהוא וגם לא מפחד להודות בכך" מה זה אומר לא להשתייך לזרם נגיד אני לא רוצה להיות פמניסט אבל גם לא מפלה נשים אבל מהסיבות שלי, איפה אני נמצא ?

Love Today

New member
נמצא בטווח השפיות

אין לך העדפה לצד מסוים, אתה לא חיב להיות פמיניסט עם כל מה שכלול בתוכו כדי להאמין בכך שלנשים מגיעות אותן הזדמנויות וזכויות כמוך. כדי לשייך את עצמך לזרם מסוים כמו פמיניזם לא מספיק להאמין גם בשוויון צריך לקיים עוד כמה וכמה קריטריונים שונים, נגיד אני לא מתחברת עם שאר הדברים שהפמיניזם מציג בגלל זה אני ממש נמנעת מלהכליל את עצמי בתוך הקבוצה הזאת. מאידך, זה לא אומר שאני בעד הפלית נשים. רוב הגברים שאני מכירה, לא שובניסטים במידה קיצונית אבל גם לא קיצונים לצד השני, מבחינתי האמצע הזה הוא מעולה, כל עוד אף אחד לא מתיחס אלי כאילו אני נחותה ממנו כמובן מאליו רק בגלל שאני אישה והוא גבר, ונותן לי יחס מכבד. לי זה מספיק ואני מרוצה.. שינויים חברתיים ברומו של חינוך ושינוי חקיקה וכו', כבר יבואו אבל לי חשובה המסגרת הפרטית האישית, האינטרקציה היום יומית עם בני המין הגברי יותר מאשר חוקים כאלה ואחרים או נסיון לבטל את מוסד המגדר. [ כמובן שרצוי ותהיה כמה שיותר תמיכה משפטית ופורמלית לשוויוניות... וכמובן שאני מדברת גם על חובות.]

לא נראה לי שהרצון שלך לכבוד חייב ליהיות מחובר

לפמניזם אבל השתיכותך אליו מראה אי שיוויון במינעים שלך, כי הפמניזם בא לקדם אך ורק את האישה שזו גם סוג של אפליה, את לא חושבת? או שיש אפליות שסבבה ויש אפליות שלא סבבה ?

Love Today

New member
מהר לפני שאני יוצאת לרוץ..

ככה, כן יש עניין של כבוד בסיסי שלדעתי כל אדם צריך לקבל אותו בין הוא גבר ואישה. אבל מהות הפמיניזם מדברת על הרבה מעבר לכבוד, אלא יותר פתיחות של החברה ובעיקר של הגברים לקבל את הנשים לתוך עמדות הכוח בחברה ולהפסיק את מצב התלותיות. המשיכה שלי לפמיניזם יותר נובעת מהעובדה שאני אדם עצמאי מטבעי, גם כשכבר התבגרתי היה לי קשה עם העובדה שההורים קובעים לי מה לעשות כי אנחנו חיים באותו בית, אז מצאתי את המפלטים שלי בלעבוד ולממן את עצמי ובגיל 18 טסתי מהבית פשוט. החברה כיום מעודדת מצב של תלותיות של הנשים בגברים, כמו שלא מתאים לי להיות תלויה בהורים או באחים לא מתאים לי להיות תלויה בגבר אם זה ברמה הפרטית- בבן זוגי או ברמה החברתית- בגברים ששולטים על עמדות הכוח בחברה ומייצרים עבורי מציאות שאם אני לא עומדת בה יופעלו נגדי סנקציות כאלה ואחרות. ברור שלזה מצטרף הצורך בכבוד בסיסי, כי תחשוב כמה זה קשה לחיות בחברה שיוצאת מתוך נק' הנחה שאתה שווה פחות ממישהו אחר. בנוסף לכך הוא שהחברה כיום מדכאת נשים שרוצות להתפתח בכל מיני כיוונים, למה? כי יש הרבה דברים עדין שנחשבים "גבריים" ואם מישהי עוסקת בהם היא "מכוערת / אין מי שיזיין אותה / בטח כונפה / לסבית / גברית" כלומר יש סטראוטיפ מאוד ברור מהי האישה המצויה [ חלשה, עדינה, זקוקה למחסה והגנה, תלותית] ןמי שלא עומדת בתבנית הזו יש לה שתי אפשרוות: 1. לעשות מה שהיא רוצה ולסבול מסנקציות חברתיות 2. לוותר על זה מתוך הפחד שיופעלו עלי סנקציות ובכך רצונותיה מדוכאים. אני נגד ליצור תבניות שבנויות על מגדר, ולנסות בכוח להכניס את האנשים לשם ומי שלא נכנס אז לדחות אותו מהחברה .מגדר זה כולה תכונות ביולוגיות מסוימות וכבר רבים וטובים הוכיחו שאישיות האדם והמסוגליות שלו מושפעות גם מתכונות ביולוגית וגם מהסביבה המטפחת אותו. וכמו שהבחור אמר למעלה , אנחנו דומים ב45 כרומוזים ושונים באחד שגם ככה אומרים שהוא מאוד זניח ובעל תכונות תורשתיות מאוד חלשות ומוגבלות [ Y] כמה כבר אנחנו יכולים להיות שונים? כל ה"שוני" המגדרי שכביכול כ"כ חי ובועט זה תוצרים של חינוך ארוך שנים ולאו דווקא ביולוגיה ותורשה. אני לא שואפת שהנשים יהיו ביתרון על הגברים, אלא שהזכויות החובות וההזדמנויות יהיו שווים. אם הדבר תלוי בעובדה שתהיה חקיקה זמנית שתתן העדפה מתקנת לנשים אז אני כן בעד זה, בדיוק כמו שאני בעד העדפה מתקנת לבני הפריפריה בלימודים אקדמאיים גם אם זה בא על חשבון הלימודים שלי באוניברסיטה. כי אלה אנשים שיוצאים מנקודת פתיחה יותר נמוכה משל אחרים... אולי יש זרמים ראדיקליים בפמיניזם שמנסים להשיג שלטון נשי [ מטריארכיה] אני נגד הדבר הזה והגישה הזו, כי אז זה בעצם לעשות אותו דבר לגברים וכמובן שזה לא מקובל עלי. ואני בכלל חושבת שכל זה צריך להתחיל מחינוך ולאו דווקא מחקיקה וכו', ככה שלא תיתן העדפה מסוימת לבני מין מסוים אלא יהיה חינוך שיגרום לילדים להסתכל על נשים וגברים בצורה שווה והוגנת בלי לצאת מנק' הנחה שנשים הם XYX וגברים הם XYZ ביחס לאופי, לאישיות , לאינטלגנציה ולמסוגלויות שלהם.

yagluli

New member
את מתבלבלת..

פמיניסטיות הן מכוערות.. מתמטיקאיות, מתכנתות , מהנדסות , פועלות בניין.. יכולות להיות כוסיות על.. הן לא פמיניסטיות - הן פשוט עוסקות במשרות שמאויישות ע"י גברים.. תאמיני לי שאנחנו בענף ההיי-טק ובתחום שלי (פיתוח אם זה באמת מעניין) משוועים לנשים.. אבל אם תלכי לקורסים של תכנות ומתמטיקה באוניברסיטה היחס שם הוא בערך 1:4 לטובת הבנים.. ואותו דבר ההפך בחוג לעבודה סוציאלית.. אף אחד לא הכריח נשים ללמוד משהו ספציפי.. הן עשו את הבחירה בעצמן ! והתוצאות לפנייך.. המצב של הנשים היום הוא הטוב ביותר ב 6000 שנה האחרונות.. אבל הפמיניסטיות מנסות לחצות גבולות נוספים במטרה להגיע לאיזה אוטופיה הזויה שלהן.. שינויים בחברה באים מבפנים.. אי אפשר לכפות מהפכה (אלא אם באמת חי באיראן) גם לא "מהפכה" פמינסטית.. בנושא העדפה מתקנת.. יש יתרונות ויש חסרונות.. אני בתור מעסיק לא הייתי רוצה שיגידו לי איזה יחס מגדרי צריך להיות בין עובדיי\חבריי ההנהלה שלי .. מה גם שאני אעדיף לעבוד עם גברים כי נשים יכולות לסחוט אותי בקלות יחסית על תלונת שווא בנושא הטרדה מינית.. יש לא מעט בעלי עסקים שלוקחים את השיקול הזה .. אם אני לא רוצה להעסיק נשים או לקדם נשים (רק כי ככה בא לי, כי הן נשים) אז אומנם אני בן אדם מניאק.. אבל ככה החברה עובדת. אני רוצה אנשים ספציפיים שיהיו לידיי ולא אנשים אחרים.. קראי לזה גזענות ושוביניזם.. אני קורא לזה העדפת קרובים (לא משנה אם אידיאולוגיות\גנטית\לאומית\מגדרית)

רק מעניין אותי איך אתה קובע שהמצב של הנשים

היום הוא הטוב ביותר ב6000 שנה האחרונות בן כמה אתה? 6000 ?

Matsman

New member
בן כמה אתה יא מניאק ?

Matsman

New member
חרטא

איזה סנקציות למשל יופעלו עלייך בגלל שלא תעשי מה שדורשת ממך החברה שאת טוענת שהיא פטריאכלית ? מה דורשת ממך החברה ? איזה סנקציות את מדמיינת שיופעלו עלייך ? למה את מזיינת את המוח על חקיקה זמנית ? למה את מזיינת את המוח על פריפריות ? אני תל אביבי משכונה ממוצעת והמצב הכלכלי שלי בתחת, וככה גם גדלתי, בלי שום ביסוס כלכלי. למה את תופסת תחת ? מי סיבסד לך את השכר דירה(וכנראה עוד מסבסד אותו היום) ? מה רע בקצת ענווה ועדינות של בחורה אמיתית ? למה את מכניסה את עצמך לסרטים ?

yagluli

New member
תראה..

זה לא שאני אקטיביסט אקווליסטי.. אבל היית בודק בין הזרמים בוטח היית מוצא את הזרם שאתה מתחבר אליו.. כי מה שאמרת דיי זהה למה שאני אמרתי.. זה לא באמת משנה איך תקרא לזה.. הכל חרטא

Matsman

New member
כל מילה אמת.

ופנומן, גם מה שאתה אמרת נכון. זה נכון לשני הכיוונים.

היא יכולה לפתוח אחלה מרכז פמיניסטי במטבח

בתנאי שהיא לא תזנח את המטלות הרגילות שלה

למעלה