הפסטיגל של האחד במאי

הפסטיגל של האחד במאי

במהלך סמינר הגשמה שהסציים זה עתה דברנו אתנו על מה שמתוכנן לאחד במאי,מצעדת מחאה זה הפך להפנינג יצירה צרכני,הרי בשביל מה צריך להביא זמר "בעל גוון מזרחי" ,למה עלינו החניכים חלה החובה לממן את הבאתו?לא יכלו להסתפק בלהקת התנועה ,להקת השמוצ ולהקות חניכים? וכן למה צריך לשלם 50 ש'ח רק על כניסה לצעדה?האם כדי להביע הזדהות עם פועלי העולם עלי לשלם כסף?

חבל שלא דיברנו על הנושא הזה כשהייתה השיחה,

כי יש במה שאתה אומר דברים שאני ממש מסכימה איתם. בעניין הפלאש-מוב, אני חושבת שזה מדהים וזה ממש פותח ומגדיל את הצעדה בצורה משמעותית, וזה נפלא! אבל בקשר לדברים האחרים שהיו מתוארים בפלאייר - תחנות, פסטיבל, הופעת זמר אורח,[ובוא לא נדבר על התחרות של הפלאש מוב הגדול ביותר, עם הפרס הלא מוצדק בעיניי בשווי מאות שקלים...] וכל הדברים האלה נועדו בעיקר לפתוח את הצעדה ולחשוף אותה לעוד ועוד אנשים. אבל וואלה ? אני חושבת שלא צריך למשוך אנשים בצורה של להפוך את זה לפסטיבל, ובעיקר כשאנחנו צריכים לשלם על זה . אני באופן אישי, עובדת ומשלמת בעצמי על כל המפעלים התנועתיים, ואני רוצה לבוא לאירוע הזה כדי להזדהות עם הרעיון שלו ולבוא באופן מחאתי, ופשוט נראה לי מיותר לבזבז עוד כסף ואנרגיה על דברים שהם לפי דעתי לפחות, פחות מתאימים לאירוע מהסוג הזה. אני, באופן אישי, ממש נהנית מההופעות של להקת התנועה שבאה ומופיעה בלי שנצטרך לשלם עליה, ובעיקר- היא באה מתוך התנועה. אני לא חושבת שצריך להביא אמן חיצוני, ולא לעשות הפנינג גדול שימשוך גם אנשים מחוץ לתנועה, כי כן- צריך למשוך אנשים נוספים - אבל צריך שהאנשים האלה יבואו מתוך רצון אמיתי להיות במחאה, לא מתוך שום דבר אחר . מצד שני, אולי באמת הייתה חשיבה מאחורי כל זה, ואולי כדאי לנסות את הדבר החדש הזה השנה כדי לראות מה יהיה. מצד שלישי , אני חושבת שלהפוך דבר כזה לפסטיבל ממש מוריד מהערך וממש נוגד את העקרונות שהאחד במאי מבטא. ענין מתסכל

גאאלה

New member
מסכימה ..

אני לא בטוחה שהיה לנו מקום שם לדבר .. כי קצת באו אמחרו לנו את זה, היה נחמד והכול, התלהבנו מהפלאש מוב ואיך שהוא סיים לדבר כבר היינו צריכים ללכת לחדר אוכל .. במיוחד אנחנו שהיינו גרעין תורן . ועם כל שאר הדברים אני מסכימה איתך לדמרי, וגם דיברנו על זה באוטובוס.. התחרות של הפלאשמוב זה רעיון ממש נחמד אבל באת נחמד בגדר ה"לעשות את זה בשביל הכייף" ולא בשביל הפרס . כל העניין הזה של האחד במאי השנה ממש התמסחר, וזה נחמד שרוצים להכפיל את מספר המפגינים, אבל וואלה, המטרה מקדשת את האמצעים ?!

אני מסכימה...

גם לי ממש הפריע כול הנושא הזה עם הפרס גם כי זה ממש לא הוגן, כאילו תשוו את בורוכוב וטבעון, ובעיקר כי זה ממש לא הגיוני, פרס בשווי מאות שקלים על ריקוד לכבוד האחד במאי, כאילו זה הכי לא מתאים העולם בערך, אז הלכתי לדבר על זה עם רכז הסמינר, יואב, ולא כול כך קיבלתי תשובות, לפחות לא את אלה שרציתי. אולי שמתם לב לזה התנועה שלנו מנסה ממש להגדיל את עצמה עכשיו, עם זה הפרסום למד"צים, פסטיבל האחד במאי ועוד כול מיני דברים וזה ממש חשוב וזה גם בסך הכול החלטה של התנועה ושל החניכים (מזכירות חניכים וכאלה...) אבל אני מרגישה שבדרך זה מאבד את המשמעות שלו ואפילו מוזיל את עצמו. כאילו יש אתר למד"צים שאומר שהסמינר לא מחייב אותך לכלום ומשווק אותו כאטרקציה לכול דבר, פוסטר הזמנה למד"צים שאין בו אפילו מספר טלפון לפרטים ועכשיו גם פסטיבל האחד במאי שהוא כולו אטרקציות שנועדו למשוך אנשים שבכלל לא בתנועה. מרגיש לי כאילו בתוך כול זה המטרה הלכה לאיבוד, כי אנחנו לא רוצים להיות גדולים בשביל להגיד שאנחנו גדולים, אנחנו רוצים להיות גדולים בשביל להיות משמעותיים ואלטרנטיבים, אבל משום מה זה לא מרגיש לי ככה... אני יכולה להגיד על עצמי שממש התלהבתי כשסיפרו לנו על התחרות, עד שאמרו שיש פרס, אז אפילו התבאסתי ואיבדתי את החשק. אני באמת מאמינה שהיופי של התנועה הוא זה שהיא מצליחה לעשות דברים בצורה שונה ועדין להיות משמעותית ואני מפחדת שאנחנו מאבדים את זה. אני ממש מסכימה איתך, שאני, האחד במאי הוא מחאה והאנשים שבאים לשם צריכים לבוא מתוך אמונה במה שהוא מיצד ולא מתוך רצון לראות אומן אורח...

udihecht

New member
כל העניין הזה

עושה לי קונוטציות של "פסטירבין". בעיניי זה הופך ממחאה למסחרה. הפלאש מוב דווקא מאוד נחמד, אבל אני ממש מסכים עם מה שאת אומרת... אבל כנראה שהשנה כבר לא נוכל לשנות את זה, ואני אומר-בואו ניתן לזה הזדמנות. אולי זה יצליח, ואולי זה יהיה דווקא טוב. וגם אם זה לא יצליח, לפחות נדע (אני מקווה) לא לחזור על הטעות הזאת שוב

חשבתי לפתוח את הנושא הזה בעצמי,

אני שמחה שמישהו הקדים אותי. גם אצלנו, בקופים, הייתה שיחה על האחד במאי. שיחה לא מספיק ארוכה וממצה לטעמי (בהתחשב בעובדה שהיא די נגמרה באמצע, בלי שאף צד הרגיש ששמעו אותו), שבאה בעקבות שיחה שהתקיימה בין דודו (מישהו מהאחראים על האחד במאי) לבין כל שכבת י"ב. כשהגעתי הביתה ופתחתי את הפייסבוק, ראיתי שחברה (לא מהתנועה) העלתה לפייסבוק את הוידאו של הפלאשמוב והויספה את הכיתוב "זה ממש מעציב אותי". אחרי שמישהו תהה לפשר העצב הזה, חבר אחר הגיב "כי הנוע"ל הפכו את האחד במאי לפסטינוע"ל והם בכלל לא מוחים על שומדבר כשפעילות העובדים מעמדם ומצבם הם בכי רע. במקום לנצל את התאריך ההיסטורי הזה למשהו חשוב ומשמעותי לחניכים שלהם ובכלל לעם ישראל, הם בוחרים לעשות פסטיבל נוער. הם פספסו את כל הנקודה ובגלל זה זה עצוב גם לה וגם לי. :(" האם באמת פספסנו את כל הנקודה? בשיחה בגרעין ככה הרגשתי. אומנם קשה לי שככה החברים שלי הגיבו, אבל גם לי קצת חבל שזה ככה. בן גרעין אמר מנגד שזהו פסטיבל שבא לחגוג את זכויות העובד ולעורר מודעות. אבל אם אנחנו מאגדים כל כך הרבה חניכי בוגרות מרחבי הארץ, אנחנו לא רוצים לעשות יותר חוץ ממצעד גאווה סוציאליסטי? אנחנו לא רוצים לעשות הפגנה הפגנתית? מחאה?

shlinik

New member
כמה דברים..

אני לא כל כך מסכימה עם מה שנאמר פה, זתומרת, אני מבינה מאיפה הדברים באים אבל אני חושבת שאם נבחן רגע את התוכן והצורה של האירוע, הם לא סותרים אחד את השני בצורה כל כך מטורפת כמו שאתם מתארים.. אני חושבת שהתוכן המרכזי הוא לחגוג את הזכות לעבוד בכבוד, להיות חופשי, וכמובן להציג אמירה חזקה כנגד ניצול בני אדם במקום העבודה ובכל מקום שהוא, ולמחוא כנגד הדבר הזה. עכשיו העניין הוא שנראה לי שאם התוכן הזה נשאר בתוך התנועה- חבל, כי כל הרעיון הוא שחג הפועלים יהיה משהו שכל אדם, עובד או לא עובד, יוכל להרגיש חלק ממנו. וזה העניין המרכזי ופה נכנסת הצורה שבאה לשרת את התוכן.. שני, אולי את נהנית מהופעה של להקת התנועה ומבחינתך זה מספיק, אבל את בתנועה, ומכירה את הלהקה ואת מי שבה, ומכירה את השירים, לאנשים שהחניכות שלהם קצת שונה משלך זה לא כל כך מדבר (בהופעה של הלהקה בפורימון המחוזי, למשל, היה הבדל מאוד ברור בין האנשים שהיו בפנים בזמן ההופעה, לבין רוב החבר'ה, שהיו בחוץ). אז כן- הופעה של אמן אורח מדברת הרבה יותר גם אל הרבה מחניכי התנועה שהם, מה לעשות, לא הילדים הכי הכי מורעלים על התנועה, ואולי הם עוד רק ט'ניקים שרק הגיעו לכנסי ט' ועוד לא לגמרי מחוברים להוויה התנועתית.. שלא נדבר על זה שאמן אורח מהווה גורם משיכה ענק לאנשים שלא בתנועה. ואריאל- אני לא כל כך מבינה מה פשר הביטוי "הפנינג יצירה צרכני", אני לא יודעת אם היית בשנה שעברה באירוע, אבל הייתה בו תערוכה מדהימה של כרזות ה-1 במאי, ומבני צופיות אדירים והצגות רחוב ועוד המון דברים שלגמרי מבטאים יצירה תנועתית ומשותפת, והשנה הדברים האלה רק מקבלים ביטוי יותר בולט ורחב. נראה לי שהדברים שלכם קצת מקטינים ראש לפעמים.. לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שאירוע בסדר גודל כזה עולה הרבה הרבה כסף, עם או בלי אומן אורח אז תפסיקו להיתפס לזה. אנחנו מוציאים ביום-יום שלנו סכומים אפילו יותר גדולים מזה בשביל ללכת לראות אוואטר או אליס בארץ הפלאות בתלת מימד, על ג'ינסים ומותגים, על אני לא יודעת מה- כל אחד והבילויים שלו, אז ה-50 שקלים האלה הם באמת לא הוצאה יוצאת דופן. תוותרו על אוכל בחוץ החודש. כל הדברים שנעשים באירוע הזה הם בשביל להפוך אותו למשהו שלא רק לובשי החולצות הכחולות למיניהם יוכלו להנות ממנו ולהרגיש שהוא מדבר אליהם, וחבל לי שזה מתקבל בכזו צורה. יוצא לי הרבה לחשוב על הגודל של התנועה שלנו ושל הגרעינים בשכבה שלי- רבאק, יש גרעינים בשכבה שלנו של 15-20 חניכים, ובעיניי, זה דבר מאוד לא טוב ואומר דברים קשים על התנועה שלנו ועל הרלוונטיות שלה לבני נוער ולחברה. אז כן, נראה לי שאם בזכות כל הדברים שעושים השנה ב-1 במאי יגיעו הרבה בני נוער ויחשפו לתנועה, והאירוע יגרום להם להרגיש שהנוער העובד והלומד זה משהו שהם רוצים להיות חלק ממנו- זה הדבר הכי הכי חשוב. התוכן של האירוע הזה לא ישתנה בגלל שמשה פרץ יופיע או לא יופיע. התוכן יקבע אך ורק על ידינו- אם אלפי בני נוער יצעדו ברחובות תל אביב, וחג הפועלים והמחאה כנגד ניצול העובדים יהיו משהו מורגש באותו יום, שלא יהיה אפשר להתעלם ממנו, אז תוכן האירוע הגיע לידי מימוש. אם כמה מאות יצעדו, כמו בדרך כלל, אז גם אם לא תהיה הופעת אורח ולא פרס על הפלאשמוב ולא כלום- האירוע לא שווה שום דבר. מאבק חברתי הוא משהו שהרבה אנשים בחברה צריכים לקחת בו חלק. מהפכה חברתית היא לא מהפכה של אליטה ונראה לי שזה משהו שאנחנו צריכים להבין.

כמה דברים

1)בהחלט היתי שנה שעברה והמצג היה בהחלט מגניב ,מה שאדון דודו אמר לנו הוא שהפסטיבל יהיה בסגנון ציפורי לילה,עכשיו אני בטוח שכל אותם פועלים שנספו בשיקגו על זה שרצו זכויות היו שמחים מאוד אם לזכרם היה מאורגן טורניר קליעה למטרה... והמשפט שאמרת על הבילויים והמותגים... מה שנקרא אחד בלב ואחד בפה... אם אנו מחנכים ליצרנות ולטשטוש ההבדלים הכלכליים ביננו אנחנו גם חייבים לפעול כך בחיים האישיים שלנו,אני יודע שאני עושה זאת מקווה שגם את, אבל האמרה של לוותר על בילויים כלשהם בשביל בסמינר מופנים בעיקר כלפי ילדים עם הורים עשירים ואני רוצה להזכיר לך שלא כולם בתנועה כאלה!

shlinik

New member
לא רק ילדים עם הורים עשירים הולכים לסרט

ונראה לי שכל אחד יכול לעשות ויתור קטן כדי להיות מסוגל לשלם את ה-50 שקלים האלה. וחוצמזה שאני חושבת שציפורי לילה זה אחד הדברים שמצליחים להביא הרבה חניכים ומכל מיני מקומות ושכבות בחברה לתנועה, אז אם כבר יש לנו הרבה מה ללמוד מהאופן פעילות הזה. לא נראה לי כזה רע שיהיו המון חניכים באחד במאי, שגם יחשפו לתכנים של האירוע וגם יהנו וירצו להיות בתנועה.

dor219

New member
אין מה להיתפס ל50 שח האלו

זה לא סכום כזה ענק. אם כבר, אז העניין הוא העקרון של למה לשלם כסף בשביל מחאה

shlinik

New member
נו אבל נכון שלא "משלמים בשביל מחאה"??

אוף כאילו אתם יודעים שדברים עולים כסף.. כל דבר אחר עולה כסף, כל מפעל תנועתי, הכל. אז ברור שגם זה, הרי גם אם זה הייתה רק צעדה והתכנסות היה צריך לשלם על ההגברה או הבמה שעליה עומדת להקת התנועה / חברי תנועה או לא יודעת מי. אז חלאס. ברור שאם העולם היה מושלם והיו גופים שהיו מסבסדים את הדבר הזה, אז זה לא היה עולה כסף וכולנו היו מגיעים בחינם והיה אחלה, אבל המצב לא כזה. די להסתכל על הכל בצורה כזאת צרה.

כנסי

אמרו לנו למועצת שביעיות שהצפי הוא 10 אלף איש.שזה בחישוב קל יוצא חצי מליון שקל,אני מניח שההוצאות קטנות עשרות מונים מהסכום הנ'ל שכן הסעות לא נכללות בסכום הזה

אני ממש חושבת שהצפי

הוא לא בשביל לכסות את ההוצאות הכספיות של האירוע, הוא באמת ובתמים בשביל להגדיל את החג ולהפוך אותו למשמעותי. מעצבנת אותי הגישה הזו של לחפש איך דופקים אותנו ואיך עושים "עלינו" כסף כי בסך הכול, זו התנועה שלנו. וגם אם ישאר עוד כסף אחרי האירוע, אז זה גם ממש טוב כי הכסף לא ילך לידיים פרטיות אלא הוא יחזור אלינו, אם זה בלהגדיל את קופת הסבסודים או בלהוריד את מחיר מפעלי הקיץ וזה מעולה...

shlinik

New member
קודם כל הצפי הוא 5000

היום דיברתי עם חבר שכבה שהוא ממארגני הפסטיבל וזה הצפי, כנראה שהייתה אי הבנה.. ודבר שני, באמת חבל לי שאין לך אמון באנשים שהם חברי תנועה שלך. אין אדם בתנועה שהכספים האלה הולכים לכיס הפרטי שלו, בטח בטח ובטח שלא כאלה סכומים מטורפים. בעיניי אפשר לבקר את אופי האירוע, אבל קונספירציות כאלה הן סתם מכוערות ולי זה נראה ממש מוגזם. ואני בהחלט מסכימה עם הבחורה מטבעון שזה ממש בסדר אם הכסף יעזור להגדיל את קופת הסבסודים וכדומה.

udihecht

New member
אוקי צאו מהסרט!

דבר ראשון, בחג האחד במאי שנה שעברה השתתפו כאלף איש. הצפי של השנה עומד על 2000-2500.

דיברתי קודם עם הקומונר שלי על זה,

והוא די האיר לי קצת את העניינים. הרי מה בעצם המטרה של האחד במאי ? נכון, זו מחאה , וזו הפגנה ,וזה יום מחאתי. אבל גן- יש סיבה שקוראים ליום הזה חג האחד במאי. כן, זה חג, ומטרה ענקית שלו - זה גם שיהיה כיף! גדול! ענק ! בואו ניקח לדוגמא את מצעד הגאווה . הרי זה גם מחאתי , נכון ? ויש לו מטרה מאוד ברורה! אבל עדיין, יש שם דדברים שמחים ודוחנים וכו' וכו' וכו'. כמובן שאין מה להשוות כי זה אחרת לגמרי, אבל אני מקווה שהבנתם את הרעיון שלי. יכול להיות שפשוט כל הענין החדש הזה נוצר כדי באמת להפוך את חג האחד במאי לאשכרה חג, והמטרה העיקרית היא לשלב את החג וההנאה עם המחאה שלנו - וצריך להתאמץ ולענות על האתגר הזה , וכן- גם לבוא ולהנות ולגרום לאנשים אחרים לבוא ולהנות , ולהגיד בגאון- שאנחנו היינו חלק מחג הפועלים- שהוא מחאה למען כל פועלי העולם ונגד ניצול, וכן - נהנינו, צחקנו, שרנו , והיה כיף :)

למעלה