הפסטיגל של האחד במאי

חחח... אחלה של הסבר ../images/Emo3.gif

כותבים | הדגש | (בלי הרווחים) בהתחלה ו | סדגש | בסוף המילה או המשפט שאתה רוצה להדגיש...

animal bar

New member
אני מסכימה

זאת אומרת, לא בדיוק לזה ש"זה חג, אז בואו נחגוג" אלא יותר בקטע של למה להפוך את זה ליום דכאון? זה ממש לא, זה דווקא משמח זה שאלפי בני נוער צועדים למען האדם העובד אין סיבה באמת שהגישה שתהיה לנו לגבי האחד במאי היא "אני אלך עם האדום כסמל לדם הפועלים וזהווו! " ברור, זו הכוונה, אבל כמו ששאני אמרה, זה חג ובדיוק כמו שבפסח ממש כיף לנו בחופש ואנחנו נהנים בו למרות שכביכול ניסו להרוג אותנו לפני 2000 שנה, ככה אנחנו צריכים להנות גם מהאחד במאי!!!

dor219

New member
השאלה היא

אם אנשים יגיעו לשם בשביל להביע מחאה או בשביל לראות את הופעת להקת התנועה, להשתתף בפלאש מוב וכו' וכו'.. השאלה היא איך האירוע הזה נתפס..

shlinik

New member
נראה לי שזה לא או זה או זה

אני מגיעה בשביל שניהם, ונראה לי שכשאנחנו מזמינים לזה אנשים, גם חברי תנועה שלנו וגם כאלה שלא היו בתנועה בחיים, אז שווה לספר גם על התוכן של האירוע שהוא העניין המרכזי, וגם על כל הדברים הכיפיים שיש באירוע, כי בכל זאת זה דבר כיפי ואין בזה כל רע. וזה גם בסדר לדעתי אם אנשים יבואו בשביל הדברים האחרים. זה אחלה שאנשים שבחיים לא פגשו את התנועה יבואו בשביל משה פרץ ויגלו פתאום עולם ומלואו.

העיניין הוא לא רק למה הם באים

אלא העובדה שהם באים. גם אם אנשים יבואו רק בשביל האומן האורח הם עדין יהיו שם, ועדיין יחוו את האחד במאי ואת התוכן שלו. זה כמו שאנשים באים לטיולים ארציים בשביל לפגוש חברים מהמד"צים אבל חווים את הטיול עם הקבוצה "ובלי כוונה" מתגבשים עם הקבוצה...

dor219

New member
השאלה היא

איך האירוע הזה נתפס, ואם אנשים יבואו לשם כדי להביע מחאה או כדי לראות הופעות ולהשתתף בפלאש מוב וכו'..

גאאלה

New member
ככה ,

לא יודעת על איזה תגובה בדיוק הגבתי אבל אני אומרת בכללי .. זה לא הקטע של ה50 שקל האלה, אם האחד במאי צריך להיות בעלות או לא , בכלל לא ! להפך אני חושבת שבכל מפעל תנועתי צריך לשלם וזה בסדר גמור ! גם הרעיון של התחנות יצירה הוא סבבה לגמרי ומגניב ... אבל על שני דברים אני לא מסכימה : זה בסדר גמור שהתנועה מנסה למשוך ולגייס כמה שיותר חניכים, וזה מגניב שיש אומן אורח במופע אביב כל שנה וזה באמת מביא חניכים, זה במופע אביב, היום זה באחד במאי, אח"כ תהיה רכיבה על סוסים בסוכות, על גמלים החנוכה והחלקה על הקרח בפסח . התנועה שלנו תהפוך להיות צרכנית וחניכים יצאו לאחד במאי בשביל לראות את משה פרץ ולא בשביל ההפגנה עצמה, וזה מה שעצוב. ואני בטוחה שגם הרבה היו נהנים מחברינו שבלהקת התנועה והאמנים שבאים מתוכינו, מתוך התנועה, ולא לשלם אלפי שקלים לאומן אורח שבא לעשות עלינו כסף ושלא באמת בא למחות (וגם יהיה נחמד לחסוך כסף למפעלי הקיץ וכו' ... ובנוסף לטענה הזו, גם הפרס הכספי של הפלאש מוב זה נוגד את השוויון התנועתי כי הרי ברור שקן כמו רמתיים או בורוכוב יעשו פלאש מוב הרבה יותר מרשים מקנים קטנים יותר... דיברתי על זה עם הקומונרית שלי ודי הופתעתי מהתגובה שלה, היא אמרה לי "מה לפעמים כשמתאפשר אז זה מגניב לעשות כזאת תחרות" וזה עצבן אותי ...

../images/Emo45.gif מסכימההההה

תענוג לקרוא את מה שאת כותבת רותם... בדיוק התכוונתי לכתוב תגובה בעצמי ואז ראיתי שכל מה שאני מרגישה בא לידי ביטוי בהודעה שלך... מחזקתתתתתתת

אני תוהה...

מצד אחד - דוכני יצירה, משהו שאנחנו מאוד פועלים למענו בתנועה, היצירה העצמית, הפרסום הנרחב יחסית, ההתארגנות הגדולה לקראת היום המאוד חשוב הזה, זה משהו מבורך לפי דעתי. מצד שני - הפרס הכספי על הפלאשמוב הגדול. אני חושבת שזה רעיון גרוע, מאוד. בעיקר כי אני לא סובלת תחרותיות, בגלל זה גם לא רציתי לשיר מוראלים של המחוז בהגשמה, כי לא רציתי שיתחילו קרבות מוראלים בגרעין, זה מעצבן, ובעיקר כי אני לא חושבת שצריך לתת פרס כספי על התארגנות לקראת חג הפועלים. אני חושבת שהעולם שלנו התפתח מאז צעדות האחד במאי בת"א בשנות ה50 וה60, בהן תנועת העבודה, ההסתדרות וכל נושא הפועל העברי היו על סדר היום ברמה גבוהה. let's face it, הפועל כבר לא בראש סדר היום הציבורי במדינה. הניצול תוקף אותנו מכל עבר, ועל האחד במאי אף-אחד כמעט לא מדבר (אני מתכוונת לאנשים שלא נוגעים בנושא ביום-יום). אני חושבת שכן צריך לפרסם את האחד במאי, הפלאשמוב הוא דרך מצויינת, וצריך לארגן פלאשמוב בכל יישוב שיש בו קן/סניף/בית, כדי להעיר את התושבים לניצול הענק שמתחולל סביבנו! וזה לא צריך להיות תלוי בכסף הזה שמבטיחים! לגבי האמן האורח - זה יכול להיות נחמד. למה להביא אמן אורח למופע האביב? כדי למשוך עוד חניכים, אבל גם להנות מהאמנות שהוא עושה! מה, כל מי שנכח במופע האביב לא נהנה בטירוף מהדג נחש, בעיקר כשהם שרים על דברים שאנחנו מתעסקים בהם? אני חושבת שגם יהנו בטירוף מהאמן בעל הגוון המזרחי שיביאו לאחד במאי, וזה יכול להעלות את החג הזה לסדר היום הציבורי. אני חושבת שכל מאמצי הפרסום האלה טובים, בסופו של דבר. אנשים ייתוודעו לניצול, נצליח לפוצץ להם את הבועה שהם חיים בה ונוכל להתחיל לפעול בגדול, יותר ממה שעכשיו. אז אני קוראת לכולם פה להתחיל לדבר על האחד במאי בביה"ס, לפרסם אותו ופתוח אותו לכולם. לא רק חבר'ה בתנועה צריכים לקחת בו חלק, אלא גם חברים שלנו מביה"ס, ההורים שלנו, ובעצם כל בנאדם בארץ, כדי שכולנו נהיה במרכז העניינים ונוכל למנוע ניצול!

shlinik

New member
מסכימה ממש../images/Emo45.gif

לא שמעתי עדיין מה הפרס השנוי במחלוקת על הפלאשמוב, אבל אני לגמרי מסכימה עם הדברים שלך!

הוא לא זוכה בפרס כספי

הוא זוכה בפרס בשווי של הרבה כסף (בסגנון טלוויזיה או משהו) לקן...

הדרדו

New member
אבל הרעיון הוא

שלא עושים פלאשמוב של הקן, אלא החברים בבוגרת אמורים לארגן פלאשמוב גדול עם המון אנשים מהיישוב שלהם, וככה לעורר מודעות למה שקורה באחד במאי, ולגרום לאנשים לרצות ולהשתתף בפלאשמוב הגדול וההמוני בחג עצמו ובכלל להיות חלק מהמאבק והמחאה באחד במאי.. הפרס זה רק טריגר והוא לא כזה עניין- אתם נטפלים לתפל!

גם אני חשבתי על זה

כרגע אני חושבת שאני לא הולכת להגיע לאחד במאי. פשוט בגלל שזו לא באמת הפגנת מחאה נגד ניצול עובדים. באמת הפכו את זה להפגנת כח ולפסטיבל נוער. ואני לא מבינה בשביל מה האמן. הגודל זה לא מה שחשוב, ואם צריך לקחת עוד כסף בשביל אמן זה מגוחך. אני גם מאוד מאוד נגד הפרס הכספי לפלאשמוב שעושים. זאת אומרת, זה די ברור שקן קטן לא יזכה בזה- ואם יש כסף לתת, לא כדאי לתת את זה למקומות או מטרות שבאמת צריך את זה? פשוט נראה לי שהמטרה המקורית מתפספסת...

shlinik

New member
אבל גם אי אפשר לנתק את הגודל מהמטרה

זה מאוד משנה אם באחד במאי נוכחים פחות מ1000 אנשים, מה שהיה עד עכשיו, או 5000 אנשים! זה משנה מה היקף המחאה, כמה אנשים לוקחים בה חלק, האם זה רק התנועה או הרבה אנשים מהארץ! אני חושבת שפשוט לא להגיע זה הפתרון הכי קל, ונראה לי שלא ככה עושים דברים בתנועה. באמת חשובה לך המחאה? תכיני ביחד עם חברים שלך לקן דף עמדה על ניצול עובדים בישראל, ותלכו לפני האירוע לחלק אותו במקום קרוב / באירוע עצמו, תכינו שלט ענק ותניפו אותו בצעדה או במסכת, תכתבו שיר מחאה ותקימו להקה בוגרתית שתבוא להופיע איתו בבמות בפסטיבל היצירה, תביאי חברים ותסבירי להם מה זה האחד במאי, לאן הם מגיעים ולמה, ומה המטרה של האירוע.. יש הרבה דברים שאפשר לעשות. פשוט לא להגיע בעיניי זה להסיר אחריות מהיום הזה, מהמחאה ומהמטרה החשובה שיש לו, ואני חושבת שכל מי ששוקל לא להגיע צריך לחשוב שוב מה המשמעות של הבחירה הזו.

HandsStainedRed

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo41.gifפורום שישיסטים מזמין אתכם ללילה לבן!

פורום שישיסטים מזמין אתכם ללילה לבן שיתקיים מחר (5.4). יהיו משחקים, דיבורים, שיתופים ועוד לקראת סוף החופש! (
) תבואו, יהיה כייייף!!
פורום שישיסטים. http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

למעלה