הפסקת עבודה עם לקוח אחרי 4 שנים

yamenx

New member
הפסקת עבודה עם לקוח אחרי 4 שנים

טוב... אתחיל בזה שאני לא יודע אם ההודעה הזו מתאימה לפורום זה... ואשמח אם תפנו אותי למשהו שיותר קרוב לנושא
אז אני עובד מהבית כפרילנסר בבניית אתרי אינטרנט... ולפני יותר מ 4 שנים התחלתי לעבוד עם לקוח קבוע ששילם לי משכורת כל תחילת חודש בקביעות (כ 15-18 אלף ברוטו)... הקשר בינינו לא היה כעוסק ומעסיק אלה שלחתי לו חשבוניות... כך שאני עצמאי ולא שכיר...
לפני כחודש וחצי הוא הודיע לי על הפסקת העבודה מיידית (כי הוא הרוויח מהאתר ונשבר) וזה הכניס אותי לבעיות רציניות... מכיוון שלא תכננתי את זה כמו שצריך וגם שהמשכורת ירדה בחודשים האחרונים.... עכשיו אני במצב שאין לי עבודה... קשה לי לגייס עבודה חדשה כי חסר לי תיק עבודה כי עסקתי רק באתר אחד בשנים האחרונות ולמצוא עבודה בתחום גם קשה כי אני לא שכיר הרבה זמן (אני מהנדס תוכה בהשכלתי)...
השאלה האם מישהו נכנס למצב דומה?? האם יש משהו שאני יכול לעשות לקבל קצבה או הלוואה או משהו שתחזיק אותי כמה חודשים עד שאסתדר??
ויש לציין שיש לי חובות לבנקים... והם מנצלים כל רגע שמישהו בבעיות כדי לאכול עוד ועוד כסף....

einatgross1

New member
רכבת ההרים של העצמאי

שלום לך אדם יקר,
נשמע שאתה עובר תקופה קשה של לחץ כלכלי כבד ואובדן תעסוקתי פתאומי.
גם נראה שאתה לא רואה פתח לתקווה בשום קצה.

בעצם, אתה צריך לעבור שלבים מסוימים של אבל, במהירות שיא וזה לא פשוט.
גם להתאושש מההלם הראשוני, להיפרד מהעבר התעסוקתי המפואר ולעכל שהמציאות כפי שהתרגלת אליה, השתנתה מאוד.

אתה שואל אם מישהו חווה דבר דומה. אני חושבת, שאלו חלק מחיי העצמאי. מחודשים ואף שנים עם הכנסות עצומות, לחודשים או שנים מאוד שכונים. לטווח הארוך, צריך להיערך לאפשרויות כאלו מראש.

לטווח הקצר, בהתחלה קח כל עבודה ושפר את מצבך עם הזמן.
זה לא נכון שאין לך תיק עבודה. גם עבודה אחת היא תיק עבודה. שווק את עצמך גם דרך אתרי חיפוש עבודה כמו אלג'ובס ופורטל דרושים כשכיר או פרילנסר וגם ללקוחות חדשים כעצמאי.

באהבה ובהצלחה,

yamenx

New member
תודה לך על התגובה המעודדת

ואני מבין שאני עצמי טעיתי שלא דאגתי ליום הזה שידעתי שיבוא יום אחד...
בכלל חיי העצמאים קשה מאוד בגלל שמקבלים את הכסף וכמה חודשים אחורה כולם מתחילים לבקש את הנתח שלהם... מס הכנסה... מע"מ... ביטוח לאומי.... פתאום ביטוח לאומי טוען שאני חייב לו 16 אלף ש"ח הפרשים משנים אחורה... וכו..

את האמת אני בחודש וחצי האחרונים אני מבצע את כל מה שהצעת פחות או יותר.. כולל פרסום בגוגל ויש כמה מתעניינים... אבל רובם רוצים מישהו שיעשה עבודה של 20 אלף ש"ח ב אלפיים ש"ח...
הבעיה שלי עם המדינה שלמה לשכירים מגיע דמי אבטלה או עזרה אם הם מפוטרים למשל ולנו לא מגיע?? למה אני הייתי צריך לשלם כ 2000 ש"ח רק לביטוח הלאומי בחודש?? ולמה עשרות אלפי העצמאיים לא עושים משהו בנידון???

einatgross1

New member
לקראת הבחירות שאלתי מי מתייחס אלינו במצע

אף אחד מגולשי הפורום לא טרח לבדוק.
אנחנו כנראה עמוסים מדי בכדי באמת לדאוג לעצמינו ולצבור כח פוליטי....

PhileasFogg

New member
מי שהתייחס אלינו במצע היה לפיד, וגם הוא איכזב

לפיד דיבר על לדאוג ל"מעמד הביניים", ואם הוא היה עושה אפילו עשירית ממה שהוא הבטיח לעשות, אז גם מצבם של בעלי העסקים הקטנים בארץ היה משתפר פלאים.

אבל הוא לא עשה. ולא רק שהוא לא עשה דבר ממה שהוא הבטיח, אלא שהוא גם תמך (ואף יזם!) לא מעט מהלכים שהם ההפך הגמור ממה שהוא הבטיח.

אז מוסר ההשכל:

אין טעם לבדוק מי מתייחס אלינו במצע, כי זה לא רלוונטי. ממילא אחרי הבחירות כל הקלפים נטרפים. אז הבחירה בידינו: להשלים עם המצב הקיים ולהוציא ממנו את מהמיטב, לפעול לשינוי המצב בדרכים לא-פוליטיות (כמו לצאת לרחובות או ליצור באזז בתקשורת), או לנהל את עסקינו במקום אחר.

noga ke

New member
נדיר מאוד..

אבל יכול להיות שבכל זאת מגיע לך פיצויים, על אף שהיית בעצם פרילאנסר. תבדוק עם עו"ד לדיני עבודה.

כבר היו תקדימים שפרילנאסרים קיבלו זכויות כמו שכירים. רק ששם זה היה קל יותר כי הם עבדו מבית העסק ולא מהבית וגם קיבלו מתנות בחגים, אבל עדיין, תשקיע את הסכום הקטן הזה בלבדוק.

אם זה היה הלקוח היחיד שלך בכל השנים האלו, יכול להיות, בהערכה זהירה מאוד, שבית המשפט יראה בהעסקה הזאת כמו שכיר.

לגבי ביטוח לאומי- אתה יכול להגיש ערעור. זה כתוב בטפסים שלהם.

*הכותבת אינה עו"ד והכתוב אינו מהווה ייעוץ משפטי כלשהו.

כמה דמעות הורדתי מהסיפור

עשיתה הרבה כסף בעבודה . לא שמרתה את הגרוש הלבן ליום השחור .
ביטוחל אומי רודף אותך . כי הרווחתה כסף . ביטוח לאומי לא ניתפס סתם . הוא הולך . לפי שומה של מס הכנסה .
אתה כותב שנתתה חשבוניות . הקיצר בליל של שטיות כתבה . כאילו שמישהו מהפורום יתן לך תרומה . או מיתפחת
הקיצר דאג לעצמך אף אחד לא יתן לך רעיון איך לעשות כסף

einatgross1

New member
קרמר
כשמישהו בכאב

לא דורכים עליו.
את אותם הדברים אתה יכול לומר בעדינות. בצורה בונה ולא הורסת.
בעיקר משום שהאדם הודה כבר, שהוא לא מספיק ראה את הנולד ולא מספיק הבין איך מתנהלים כעצמאי.

קרמר איפה החמלה והאמפטיה שלך?
אף אחד פה הוא לא שק החבטות שלך.
אנא שים לב לניסוח הדברים.
תודה.

כאן זה לא הכותל . הבחור כתב סיפור קורע לב

מה חשב שיעשו למענו מגבית . מחר כול הענייון ישכח ? והוא ישאר עם הבעייה . אים יש לו ביכלל . אולי זה רק סיפור ולא אמיתי ביכלל
ולראיה אף אחד לא היתיחס לסיפור קורע לב שלו . כול אחד עם הבעיות שלו

PhileasFogg

New member
הבטחתי שאעשה את זה, ברגע שינקו פה את הזבל

ועד כמה שזה אולי יישמע לך בלתי-נתפס, יש בעולם אנשים שמקיימים את ההבטחות שלהם.

PhileasFogg

New member
מעבר לגסות הרוח, קרמר גם פשוט טועה

ביטוח לאומי בהחלט *כן* רודפים אנשים סתם. מדובר בגוף שמתנהל בצורה מאפיונרית לחלוטין, לעיתים קרובות גם באופן בלתי-חוקי.

מס הכנסה יותר הגונים. לפחות הם שומרי חוק, ולפחות כשהם דופקים לך קנס של עשרות אלפי שקלים על טעות טכנית בלתי-מזיקה, אפשר לרוב לשכנע אותם שזה מוגחך ולהוריד אותם מזה. אבל עדיין, את צריכה איך לדעת איך לדבר איתם.

ויש גם את העובדה שהמיסים בארץ הם מהגבוהים בעולם המערבי, ושחוקי העסקים בארץ הם מהמסובכים והמפתולים והדרקוניים בעולם כולו (לא רק המערבי). ישראל זו המדינה היחידה בעולם המערבי שבה כל בעל-עסק פצפון צריך להיות מומחה לחשבונאות ולמו"מ עם הרשויות. אפילו בארה"ב היגעה והביורוקרטית-להחריד, הדברים הרבה יותר פשוטים.

והדבר הכי מרגיז בתגובה קרמר, זה שהוא מעולם לא נאלץ להתמודד עם הדברים הם בכלל. כל הניסיון העסקי שלו, פחות או יותר, הוא מעסק של כבלים פיראטיים שהוא ניהל לפני 30 שנה. אז שלא יטיף לנו מוסר על איך אדם שומר-חוק צריך להתמודד עם המציאות המורכבת של 2013.

גברתי /אדון נכבד

ביגלל שעסקתי בכבלים פירטיים . מס הכנסה הוצי לי שומות לפי מיטב השפיטה . של מליון ש"ח לכמה שנים . בא ביטוח לאומי רצה את חלקו מהמיליון . כ40 אלף ש"ח . אמרתי להם זה בכאילו .
ענו תגיעה להסדר נחזיר לך . בנתיים שלם . אז הייה חוק מס מגביל לבית חולים . שילמתי את ה40 אלף .
בסוף הגעתי עים מס הכנסה לעמק השווה . יצאו שומות אחרות . נורמליות . אז ביטח לאומי החזיר את ה40 אלף .

ביטוח לאומי הולך לפי שומות מס הכנסה רק לפי השומות אני מנהל את הנהלת חשבון שלי לבד משנת 1969 ללא מנהל חשבנות כן 69 .
כתבת סתם בליל של שטיות על ביטוח לאמי . עני עצמאי כהר 50+ שנים . מעולם לא הייה לי העיות איתם .
היו הפרשי שומות . הייה יותר הוספתי
הפרשי שומות הייה פחות . קיבלתי החזר

הוא לבד כותב שהריוח 18K לחודש . ביטוח לאומי זה הרבה על סכום כזה
כניראה הייה לו הפרשי שומות . הייה חייב להוסיף
חשבתי שנתת לו איזזה יעוץ ותרומה . אבל תקפת את המדינה ואותי .
רע לך כאן סעי לארה"ב . נסיעה טובה

PhileasFogg

New member
במילים אחרות, אתה בחור קשוח שלא אכפת לו מהחוק

אתה רוצה לומר לי, שבהתנהלות שלך מול מס הכנסה וביטוח לאומי, תמיד הלכת לפי החוק? משום מה, לאור התחום שבו עסקת, לא נראה לי.

אז אנא ממך, אל תתנשא ואל תטיף מוסר לאזרחים שומרי חוק שנלכדו במלתעות המערכת. כי מסתבר שלפעול באופן חוקי למהדרין זה כל-כך קשה, שאפילו קרמר-הגבר-שלא-מפחד-מכלום לא מעז לעשות זאת.

מה אתה מקשקש "חוק" מה שייך חוק למיסים

מס הכנסה לוקח מיסים מחיים ומתים . אותו לא מעניין עניין הרשיון .
אגב מורת לעסוק בכבלים למי שיש רשיון . לי לא הייה רשיון . להוט יש רשיון . זה ההבדל .
לירצוח אסור . ולעולם לא יהייה רשיון . חשבתי שאקבל רשיון על הכבלים . בסוף נתנו רשיון להוט .
כמה עסקים אתה מכיר שפעלים ללא רשיון הא?? יש אלפי עסקים שפועלים ללא רשיון
לי מישרד התיקשורת לא נתן רשיון בסוף . להוט נתנו
זה כול עניין לא חוקי .
לימכור סמים זה אסור . בנתיים אין רשיון לאף אחד לימכור סמים בכמניות
סתם קשקשת ברשת אתה כותב

מס הכנסה ניצל את זה שאני נירדף . והוצאי לי שומות לפי מיטב השפיטה

PhileasFogg

New member
כל מה שכתבת - זה בדיוק הטענה שלי נגד הרשויות

תקרא שוב את ההודעה שלך. זוהי בדיוק המציאות שעליה אני מדבר.

הרשויות מתנהגות כמו בריונים. אתה בעצמך אומר את זה. אז ברכותיי שהצלחת להביס את הרשויות על-ידי זה שנהיית בריון עוד יותר גדול מהם, אבל ה"פתרון" הזה לא בדיוק מתאים לאנשים טובים ושומרי-חוק שכל רצונם הוא להתפרנס בכבוד.

טוב שיההיה כך . תמשיך ליכתוב שטיו מתאים לך

אדם שחי לבד ללא ילדים ואישה והוא בן 40 כבר . אז כותב דברים לא לעניין . כי אם הייתה בחור עם הגיון . הייה לך מישפחה וילדים ואולי נכדים . אבל אתה כותב נגד המימסד כאילו המצאתה את הגלגל
נאחל לך הצלחה . בזה תם העניין שלי איתך

הקשר אם הייתה בונה מישפחה

אז קו המחשבה שלך הייה שונה . ולא הייתה כותב את בליל השטיות שכתבתה . אבל אתה לא הקמתה מישפחה . כי זה קשה . יותר קל ליכתוב הטפה לאחר . נכון?
תהייה יותר רציני . תעסוק בדברים שבונים עתיד טוב . אני כבר פנסיונר
בהצלחה

למעלה