הפעם הראשונה שקמתי והלכתי בדייט ראשון.

student456

New member
הפעם הראשונה שקמתי והלכתי בדייט ראשון.

מתיישבים, מתחילה שיחה, מצחקקים, מפלרטטים - כבר אז מרגישים שיש משהו קצת מוזר אבל ממשיכים... ואז לאט לאט היא מתחילה לחשוף את פילוסופיית החיים שלה..
'ברור שהגבר מפרנס', 'הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים זה שהביאו לי תיק של לואי ויטון(?!)', 'אני אצל הקוסמטיקאית כל יום','אני אוהבת פינוקים'.
לפחות תהייה ישירה - תגידי שאת רוצה גבר עשיר שיממן אותך.

קמתי והלכתי. פינקתי אותה בלשלם את החשבון - (אל תדאגו זה היה רק כוס בירה, לפחות מהצד שלי - היא הזמינה יין שאין לי מושג כמה הוא עולה אבל השם שלו נשמע פלצני למדיי).

daniellegirl

New member
יכול להיות שהתגובה שלך היתה קצת מוגזמת?

לפעמים כשפוגשים אדם חדש מתוך רצון להרשים אותו או לחץ אומרים דברים שטותיים שלאו דווקא מייצגים את המציאות ואפשר לתת כמה הזדמנויות כדי באמת לתת לאדם את האפשרות להפתח ו"לתקן"... אלא אם כן ממש הרגשת שזה לא זה..

יכול להיות שאותה הבחורה היתה רגילה לצאת עם בחורים שנותנים מתנות וכו' והתרגלה לזה ובגלל זה היא מדברת ככה עכשיו וגם אפשר להתרגל לדבר אחר... בכל מקרה לא נראה לי שהיא אמרה את זה מרוע, לקום וללכת באמצע הדייט זה נשמע דבר מאוד פוגע ואיך היית מרגיש אם היו עושים את זה לך? אם היית אומר דבר שלא היה מוצא חן בעיני הצד השני...

student456

New member
יכול להיות.

בלהט הרגע אדם לא מיד מקבל החלטה רציונלית...

לא מדובר כאן על להגיד דבר אחד שלא מצא חן בעיני הצד השני, ולא מדובר כאן על סיטואציה שבה מסיימים במילות פרידה ומחליטים שזה פשוט לא מתאים.... אנחנו מדברים על בחורה שמנותקת מהמציאות - כשסיפרתי לה שאני עוסק בהתנדבות, היא ענתה "מה? אתה מבזבז את הזמן שלך ולא מקבל כסף?"

אני לא מצטער על מה שעשיתי, זה הרגיש כאילו היא מחפשת ארנק ורמת הרדידות שלה שוברת שיאים.

daniellegirl

New member
חח הקטע עם ההתנדבות באמת לא לעניין...

אבל בגלל שזה יכול להיות משהו לא מודע או לא בשליטה, או משהו של חינוך של שנים מהבית וכו' ולא באשמתה של הבחורה ממש ולכן בעצם זה שקמת באמצע הדייט זה יכול להיות מאוד פוגע כי היא לא מבינה מה היא עשתה לא בסדר...

אני יכולה להגיד לך על עצמי שלפני הרבה שנים כשהכרתי את בן הזוג שלי הייתי לובשת ג'ינסים משופשפים וטישרטים, לא ידעתי בקושי מה זה בית קפה, בחיים לא ראיתי נעלי עקב והייתי הולכת איתו לדייטים עם תיק גב... ועם הזמן פשוט אימצנו סגנון חיים אחר והיום אני מאוד אעריך והיום אם אני אקבל במתנה שאנל או ג'ימי צ'ו אני אקפוץ לשמיים חח... התרגלתי לבחור שקונה מתנות מזמין למסעדות ולחו"ל במשך הרבה שנים אז מבחינתי זה הפך לסוג של סטנדרט, אני לא אצא על זה בהצהרות כמו "הגבר צריך לפרנס את הבית" וגם שאומרים את זה זה ממש נשמע דוחה ופרימיטיבי אבל מי שהתרגל לבן זוג כזה אז זה פשוט מה שהוא מכיר... אגב אני גם מתנדבת ולומדת מקצוע טיפולי אבל יש מצב שאם תופסים אותי באיזושהי שיחה אחת בלי להכיר אותי טוב שאני בלי להתכוון אשמע כמו אותה הבחורה..

student456

New member
האם בחורה בת 27 יכולה להאשים את החינוך...?

זה שלא חינכו אדם להתנדבות לא אומר שהוא לא יכול להחשף לזה בעצמו, וגם אם אותו אדם לא מתנדב לא קרה כלום.. אבל לזלזל בצורך של אנשים לקבל עזרה ובכלל לא להבין באיזה מציאות אנחנו חיים זה כבר עצימת עניים.

אני חושב שההבדל בינך לבינה הוא שאת ידעת היטב מה קיים בחוץ, את קיבלת החלטה מודעת שלא מעניין אותך מותגים.. וזה לגיטימי לגמרי.. גם ההחלטה ההפוכה לגיטימית.. אבל לחשוב שכל העולם סובב סביב שאנל זה כבר שיא חדש.

Berethor

New member
היא לא באמת הזויה

היא פשוט לא מתאימה לך, יש הבדל. אני לא יתפלא אם היא כבר הייתה עם גברים שממנו אותה, למרות שיכול להיות גם שלא.

student456

New member
כשאומרים על אדם 'הזוי' מתכוונים

שהוא לא מתנהג בצורה נורמטיבית. התנהגות כזאת היום, היא לא נורמטיבית. ועובדה רוב הנשים לא כאלה.

את יודעת איך קוראים לגברים האלה - זקנים שמחפשים פרגית.
טוב נו, זו סתם בדיחה :)

Berethor

New member
רוב הנשים לא כאלה? זה נתון למחלוקת

לא יודע מה איתך, אבל אצלי הרושם תמיד היה שיש יותר כאלה מאשר ההפך. נשים שרודפות אחרי כסף או יעשו הכל בשביל כסף זה לא תופעה נדירה, לא סתם יש כל כך הרבה בדיחות על הנושא. כן גברים לא אטרקטיביים שיודעות שרק בגלל כסף מישהי תהיה מוכנה להיות איתם זה קהל היעד הכי חשוב לנשים מהסוג הזה, אם כי גם גברים פראיירים או עתיקים בחשיבה שלהם לא חסר.

student456

New member
זה בסדר לרדוף אחרי כסף.

אבל יש הבדל בין להיות או לפחות לשאוף לעצמאות כלכלית לבין להיות 100% תלוי באדם אחר.

לא רק בהיבט כספי, גם בהיבטים אחרים.. להיות תלוי זה הרגשה נוראית.. לא יכול להבין אנשים שרוצים להיות כאלה - מבחירה.

Berethor

New member
לא כולם רוצים עצמאות

גם אני לא כל כך מבין נשים כאלה, ברור שללהיות תלוי יש הרבה חסרונות, אם כי יש לזה גם יתרונות מסוימים.

מרוע אולי לא, אבל מטימטום בהחלט כן

אני דווקא מבינה אותו לגמרי. ואני רחוקהההההההה מלהיות פמיניסטית, ואני גם חושבת שהגבר צריך לשלם בדייטים הראשונים, והכל.
עדיין, גם לי בתור בחורה מפריע לשמוע את הדיבורים האלו מנשים, ולא הייתי יכולה להיות חברה של אחת כזאת (גם מגעיל אותי נורא השימוש בפועל "לפנק". זה מתאים רק לתינוקות וחתלתולים, מה זה לפנק אישה?)

צודק לגמרי

אם לא מתאים אז אין לך מה לבזבז את הזמן של שניכם.
שאבא שלה ימשיך לממן לה את הקוסמטיקאית..

אתה ברצינות בן 34?

זה נשמע התנהגות של ילד בן 16... הייתי בדייט עם מישהי והיא דיברה על איך שהיא אוהבת דברים יקרים, ואוהבת פינוקים, ואוהבת לטפח את עצמה אז חשבתי זה לא בשבילי - קמתי והלכתי...

לא משנה עד כמה דייטים גרועים ומשעממים היו לי אף פעם לא קמתי ופשוט הלכתי... היא פגעה בך? מה סך הכל היא עשתה... לא מתאים לך זה סבבה אבל קצת כבוד לבן אדם מולך לסיים את הדייט יפה ולהגיד לא מתאים...

אתה יודע - גם לה יש רגשות ומה שעשית זה פשוט מגעיל.

student456

New member
אני בן 27.

אני נתתי כאן דוגמאות של קצה הקרחון, לא מדובר בסתם מקרה של חוסר התאמה. מדובר בבחורה הזויה ברמות מטורפות שכל משפט שלה רק מביא יותר עצבים ותהייה באיזה עולם היא חיה.

את טוענת שלאדם שמזלזל בהתנדבות ונתינה לקהילה יש רגשות? כנראה רגשות מאבן. אולי זה טוב שמידי פעם יחווה מה זה להרגיש שאתה לא מלך העולם.

אני טוענת שעשית מעשה מגעיל

אפילו אם הבחורה הזויה וכו' וכו' אפשר לסיים את הערב יפה כבן אדם מבוגר... ולא להסתלק מהמקום ולהשאיר אותה שם.

אולי היא כזאת וכזאת אבל גם אתה לא משהו... במקרים כאלה שומרים על הכבוד שלך ומסיימים את הדייט וזהו... אבל בחרת לברוח - יפה לך.

student456

New member
אני לא ברחתי.

אמרתי לה מה שאני חושב עליה, אמרתי שלום - והלכתי.

לא הלכתי לשרותים ואז נעלמתי.

Berethor

New member
לא טרחת אפילו קצת להתווכח איתה על הנושא?

רק עזבת בלי לומר מילה, נו טוב.

student456

New member
כמדומני ש20 דקות של שיחה

זה די והותר כדי להבין מי יושב מולך.

אני בהחלט פתוח לפילוסופיות חיים שונות משלי, וגם כאלה שממש מנוגדות לשלי, אבל אדם שמרוכז בעצמו ברמה כזאת הוא מישהו שצריך שינערו אותו.

Berethor

New member
אפשר להבין את הכעס שלך

אבל שוב אתה יוצא מהנחה שכאלו נשים כאלה זה משהו נדיר וזה לא.

student456

New member
ברמה הזאת לדעתי זה נדיר..

ואם זה לא נדיר אז זה עצוב מאוד.

אני לא אתפלא אם כשיראו לה את התוכנית על הדיור הציבורי היא תחשוב שזה במדינה אחרת. אין לה מושג איפה היא חיה.

למעלה