הפרק שהכי אהבתי זה כשזינה ביקרה ב.

תודה! לא יכולתי להגיד את זה יותר

טוב! הומור פנימי, זה דבר שיכול להצחיק גם אם מבינים את הפנימיות שלו וגם אם לא, ולדעתי זה יפה מאד!

היתה לך פעם דעה על משהו שלא היתה

כל כך מוקצנת? על המונח ``הומור פנימי`` שמעת? באחד הפיקים שלי השתמשתי בתאריך לידה שלי בתור תאריך, ודברים אחרים שעשיתי ואני אוהב, כהומור פנימי. זה עושה אותי סנוב? זה עושה אותי מנופח מחשיבות עצמית? אולי הגיע הזמן שתפסיקי לחפש את הטוב המוחלט והרע המוחלט בכל דבר, ולקבוע את הטוב והרע המוחלט? יש דברים בעולם הזה שהם מעבר לפוליטיקה, צדדים אפלים, ואנשים רעים. הגיע הזמן שתלמדי לקבל אותם, וזה הולך לא רק לגבי העניים של ההומאז`ים.

Hinds Blood

New member
מה הקשר?

כל האטיטוד של ברוס נראית לי כאילו הבנאדם פשוט נפוח מחשיבות עצמית, וראה גם הספר שהוא כתב ואופן הניסוח. הדבר גם מסתדר עם הדברים ששמעתי עליו, ואיך הוא מתייחס למעריצים שלו. האיש חושב שהוא אלוהים. זה לא קשור להומור פנימי. זה כבר עובר גבולות. כמו ההערצה של רובי וויליאמס לעצמו. נרקיסיזם טהור. אני יודעת שאתה מעריץ אותו אבל WAKE UP: THE MAN IS ABNOXIOUS, מה שלא צריך לשנות לך. אורסון וולס הוא גאון בעיני, אבל אדם בלתי נסבל. אני לא רוצה לדבר סרה במתים, אבל האדם הנערץ עליי בתבל, ג`ון לנון זכרו לברכה תמיד, היה אדם מאד לא פשוט.

Celaeno

New member
סוף סוף אנחנו מסכימות בקשר למשהו

גם אני נגעלת בהיסטריה מרובי וויליאמס.

ושוב אנחנו בהקצנות

את פגשת את הבן אדם? יש לך איזהשהי זכות שבעולם להגיד עליו דברים בכזאתי רמה?(ואני אתעלם לגמרי מהעובדה שזה נוגד את התקנון של הפורום ושאת קובעת עובדה על סמך התרשמות מאד ראשונית). את לא מכירה אותו בחיים, וגם אני לא. אבל בניגוד אליך אני לא ``קובע`` שהוא בן אדם מקסים או משהו, ואני לא ``קובע`` שהוא בן אדם טוב. אני פשוט אומר שזאת ההתרשמות שלי ממנו. ולא דיברתי עליו באופן ספיציפי, דיברתי על העובדה שאת תמיד כזאת קיצונית. עכשיו אני לא אפרט כי את יודעת שאת כמו אחות בשבילי, ואני מצטער שאני צריך לעשות את זה *כאן*, אבל את צריכה לעשות משהו בנוגע לצורת ההתבטאות שלך, וצורת ההתייחסות שלך לדברים!

Hinds Blood

New member
אלעד למה אתה תמיד תוקף

יש לך נטיה לתקוף אותי אישית, לא משנה מה אגיד. להזכירך, מתוקף חופש הדיבור זכותי לומר כל מה שאני רוצה על כל נושא שבעולם. אני לא תקפתי אותך, אז למה אתה תוקף אותי?

אם היית עוברת על חופש הדיבור

הייתי מוחק את ההודעה, אבל אני לא עושה זאת שוב, מתוקף הזכות לחופש הדיבור. אני לא ``תמיד`` תוקף. להפך, אני בדרך כלל יושב בצד בשקט וסותם את הפה ולא נכנס לווכח. ונכון, זכותך לדבר על כל נושא שבעולם. איך את מדברת עליו זה משהו אחר. זכותך לדבר על כל אדם שבעולם, אבל אין זאת זכותך (לדוגמא) לפרסם עליו פרטים אישיים (וזאת היתה רק דוגמא) או להלבין את שמו ברבים. וזה נובע מהזכות לכבוד. לכל אדם הזכות שכבודו ישמר. ונכון, את לא תקפת אותי, אבל רבים אחרים כבר טענו בפני שהם מרגישים כי צורת ההתבטאות שלך בוטה, קיצונית, ולפעמים אפילו מעליבה. עד היום ישבתי בשקט ולא עשיתי כלום, כי לא רציתי להדליק אש איפה שלא צריך, אבל נראה שזה כבר נהייה הכרחי לבקש ממך להיות פחות בוטה. אני לא אומר את זה כמודרייטור, גם אם תמשיכי ברדכך אין לי שום כוונה לעשות שום דבר בנידון. אני לא תוקף אותך, אלא מבקש ממך שתנסי לדבר פחות בצורה של קביעת עובדות בוטות ויותר בצורה של חוות דעת לגיטימית ואישית - כי לי, ולאחרים, לא נעימה הצורה שבה את מתבטאת. זה הכל.

Celaeno

New member
למרות שכל האינסטינקטים שלי אומרים

להתרחק מהויכוח הזה, אני חייבת להתערב. (זה המזל שור שבי, או זה שאני הבת של אמא שלי). נועה, כל הדעות שלך הן לגיטימיות לחלוטין, אבל הצורה הנחרצת שאת מבטאת אותן שוללת את הלגיטימיות של הדעות של אנשים אחרים, וזה מעליב.

Hinds Blood

New member
*אני* לא שללתי שום דבר ואף אחד

לא דיברתי על אלעד או דעותיו. *הוא* לעומת זאת, תקף אותי, באופן אישי. זוהי הטחת עלבונות מצידו, על פי כל מילון אפשרי.

ברור, הרי ידוע שאני נטפל אליך אישית

ומחפש איפה להעליב אותך! אני מרושע הרי! באמת! תקראי אולי מה שהיא כתבה? היא לא כתבה שאת שוללת באופן אישי, אלא שהדרך שבה את מבטאת את הדעות שלך שוללת אחרות. תחשבי על זה. והנה עוד דוגמא למה שהתכוונתי. אני מבקש ממך משהו בשיא הכנות והידידותיות האפשרית, ואת מפרשת את זה כתקיפה מכוונת ועלבון. על זה בדיוק דיברתי. המחשבה שלך שלכל העולם יש או כוונת שהן לגמרי רעות, או כוונות שהן לגמרי טובות. את יודעת טוב מאד הרי שאם זה היה ככה הייתי מוחק את כל ההודעות שלך ומגלה אותך מהפורום (ואפשר לעשות את זה בפורום תפוז), אבל אני לא עושה את זה וגם לא אעשה את זה כי שוב - הכוונה שלי היא לא לתקוף, לא להעליב, לא להיות מרושע ולא לפגוע - ועם כל הצניעות המתבקשת, אני לא עושה אף אחד מהדברים האלה. אני פשוט אומר לך מה אני ועוד רבים אחרים מרגישים. תעשי עם זה מה שאת רוצה, זאת כבר החלטה שלך.

Hinds Blood

New member
לא זה העניין

העניין הוא שאני מביעה כאן דעה. ואז אתה בא ותוקף אותי, באופן אישי, לא מגיב על דעתי באופן תרבותיף, אלא פשוט תוקף אותי. ברגע שהנושא של ההודעה שלך הוא אני והאופי שלי, אתה שינית נושא ועברת לתקוף אותי. על זה אני לא יכולה לעבור לסדר היום. אני לא שללתי אף אחד, ולא את דעתו של אף אחד. חמוטל ואני ניהלנו כאן דיון איטילידנטי ותרבותי, נדיר ביותר בנוף הפורום כאן, עד שהגעת והתחלת לתקוף.

Celaeno

New member
הדיון אכן היה אינטיליגנטי ותרבותי

ואולי זה באמת לא המקום לדיון הזה - ואלעד, אולי תשקול למחוק את ההודעות האלו, כי הן לא מעניינם של כל דרי הפורום. אבל נועה, כנראה שאת לא שמה לב לאיך שאת נשמעת לפעמים. אלעד ואני לא מתכוונים לתקוף אותך, אבל יש דברים שמפריעים לנו, למרות, ואולי אפילו בגלל שאנחנו כן מחבבים אותך. בבקשה קבלי את זה כהנחת היסוד, ותנסי להבין למה אנחנו מתכוונים. בכל מקרה, הכוונה היא בהחלט לא לפגוע בך, אלא ליצור סביבה נעימה לכולם.

.ronit

New member
אני לא חושבת שאלעד צריך למחוק את

הודעותיו, כי הוא מייצג חלק גדול מהפורום שחושב בדיוק אותו הדבר.

Celaeno

New member
את באמת לא יודעת על מה אנו מדברים?

דוגמא קלאסית זה איך כשאנשים לא הסכימו עם הפירוש שלך ליחסים של זינה וגבריאל האשמת אותם בתמיכה ב-domestic abuse. דוגמא יותר עדכנית זו הצורה הלא מעודנת שהערת לאנשים על הצורה שבה הם כתבו על המועמדות של לו דוקה לאמי, או התוכנית על קווין סורבו. אני לא אומרת שמה שאמרת לא היה נכון, רק שהיתה דרך יותר נחמדה להגיד את אותם דברים. אפילו מה שאמרת על זה שמי שלא קרא את Heart of Darkness הוא בור (מתנצלת מראש על בורותי. אני עסוקה בלקרוא ספרים אחרים שחלקם נכללים בקנון וחלקם לא). לא יותר נחמד ונעים להגיד שזה ספר ממש טוב וחשוב ושאת ממליצה לכולם לקרוא אותו? למה לרדת על מי שלא קרא אותו? ואני מבינה שאת חושבת ש``זינה`` נכשלה, אבל זה נורא תלוי מה היו הציפיות שלך מלכתחילה. בשביל אדם עם ציפיות אחרות משלך הסדרה הצליחה מאד. זה תלוי מאיפה את מסתכלת על זה. הבעיה עם צורת ההתבטאות שלך היא שהיא תמיד יוצאת מהנחה שיש רק דרך אחת של הסתכלות על דברים - הדרך שלך - וזה עלול לגרום למרמור אצל אחרים, גם אם הם בעקרון מסכימים איתך.

Poody

New member
את שללת ותקפת את *כל* מי שלא מסכים

איתך או שדעתו לא מנוסחת כמו שאת מנסחת את הדברים

Hinds Blood

New member
זאת לא הנקודה: אין לך זכות לתקוף

אותי באופן *אישי*, ועוד מכיוון שלא תקפתי אותך. זכותי להביע דעתי, להיות ביקורתית וחריפה. אני בסך הכל אומרת מה שכל מבקר קולנוע או טלוויזיה בעל חושים חדים היה אומר. אתה, לעומת זאת עושה FLAMING, וזה בדיוק מה שאנישם בפורום הזה לא צריכים לעשות על פי התקנון. מממ, מה קורה כשהמודרייטור מפר את כללי הפורום, שלא לדבר על כללי נימוס בסיסיים.

תקראי מה שכתבתי למעלה

ואני לא אתייחס לעלבונות שאת כרגע מטיחה בי, ולא אתייחס למספר הפעמים בהם את עברת על התקנון בפתיל הזה, ולא אדבר גם על חוסר הנימוס שלך. והסיבה שלא אדבר על כל הדברים האלה, היא - שוב - כי אני לא בא בכדי לתקוף. רק תחשבי מה אפשר להבין על ההודעה שלך ממה שאמרתי כרגע. אבל אני רואה שזה לא הולך לשום מקום, אז אני אישית יוצא מהווכח הזה. את הבקשות שלי שמעת. אם את רוצה להתייחס לזה או לא, זה בעיה שלך. זה לא היחס של אנשים אלי שנמצא בסכנה פה, הערתי לך רק כי אכפת לי.

Hinds Blood

New member
*אני* לא הטחתי בך שום עלבונות

משום ש*אני* לא ירדתי לרמה האישית, בניגוד גמור אליך. *אני* לא עברתי על שום תקנות, שוב, בניגוד גמור אליך. אין לי טעם לנהל את הוויכוח הזה. הרי ברור שאתה ``מחפש`` אותי. לי יש דברים טובים יותר לעשות עם הזמן שלי.

Celaeno

New member
אתה יודע, חשבתי על זה.

נועה תצטרך להגיב בשם עצמה, אבל נראה לי שבכל הנושאים יש לה דעה נחרצת אחת ושהיא לא מאמינה שיש צורה אחרת נכונה ואמיתית באותה מידה להביט על הדברים. אבל אם אתה (או אני) בן אדם שמקבל שיכולה להיות יותר מאמת אחת, או יותר מדרך אחת להסתכל על דברים, האם אתה יכול לקבל שאחת מהדרכים האלו היא דרך כזו ששוללת דרכים אחרות? אכן, בעיה פילוסופית עמוקה.

Poody

New member
תגובה למשפט:

``כדי לנגח את כל מי שהם יכולים ולהראות לאחרים כמה הם עצמם משכילים ואלה שהם מדברים איתם בורים, וכל צורה של התנשאות, במיוחד אם משתמשים בתרבות בשביל לחזק אותה, מעצבנת אותי.`` לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב. אם מתישהוא תצטרכי מועדון מעריצים - אני שלך

למעלה