הפרק של היום מעלה שאלה אישית וחשובה

הפרק של היום מעלה שאלה אישית וחשובה

מה יותר חמור. בגידה גופנית שלא מעורב בה שום גורם ריגשי או בגידה רגשית שלא מעורב בה שום גורם גופני אני לא חושב שיש תשובה אחת קונקרטית, אלא שכל אחד רואה את זה אחרת בהתאם לערכים או לאמונות או למחסומים האישיים שלו. מה דעתכם? בשבילי, אישית, בגידה פיזית היא חמורה יותר. במקרה של הפרק, למשל, ראובן לדעתי 'פחות אשם' אם יש כזה דבר, כי למרות הרגשות שלו הוא ידע להשתלט על היצר ולהחזיק את עצמו, ובצורה כזאת או אחרת, מודעת או לא, הוא תיעל את זה לדברים אחרים ובעצם עשה סוג של העברה או התקה ("יום ראשון זה היום של הסקס") בשביל לא להיכנע ליצר, למרות הפיתוי הגדול. מה דעתכם?

לילו22

New member
אני דווקא חושבת

שלמרות שעל פניו ישנה תחושה שהוא פחות אשם, צריך לזכור שהוא היה מנוע מלבגוד. לא רק מבחינה ערכית ומוסרית אלא מבחינה אתית ומקצועית. אז אולי היה לו יותר קל לא לעשות את זה? וחוצמזה, שאמנם קשה לחשוב שבגידה רגשית יותר חמורה כי היא מחשבה, ולא מעשה, עדיין אני הרבה פעמים מרגישה שהבגידה הרגשית יותר חמורה. למרות שבמקרה שלו הוא לא באמת ה-י-ה עם יעל (הם היו רחוקים אחד מהשני ועל שניהם עברו דברים שהם לא ממש שיתפו אחד עם השני). כלומר- הבגידה הכי כואבת זו זו שאתה באמת עם מישהו, מחבק אותו ומרגיש אותו ויודע בוודאות שאין לו מושג מה קורה- ועם כל זה בו זמנית לחשוב על קיום יחסי מין או לחוש רגשות כלפי אדם אחר. זו, לדעתי, הבגידה הכי קשה.

שרונסקי

New member
טוענים, שאצל נשים יותר חמור הבגידה

הרגשית (כמו שעשה ראובן) ולגברים הכי קשה הקטע המיני. הרי יש בדיחה שהכי גרוע שאשה תגיד לגבר שלה - עזוב, זה רק היה מיני, ושגבר יגיד לאשתו, לא קרה כלום, זה רק ברצונות ובמחשבות שלי. אז הנה זה קרה להם ככה. הכי קשה לכל אחד. וגם, אני חושבת שיש פער בין מה שנראה לנו שיפגע בנו, לבין מה שקורה בפועל, כשחלילה , טפו טפו טפו, מבשרים לנו דברים כאלה. אני יודעת, שאחד הדברים הקשים זה כשרצות תמונות בראש של בן הזוג עם מישהי אחרת, כל תנוחה ותנועה, וזה משהו שאין כשמדובר בפנטזיה בלבד.

אכן פראדוכס

כי כל אחד מהמינים, ילך הקטע הפחות חמור מבחינתו, ולכן - זה יהיה הקטע היותר חמור מבחינת הבן זוג. אני חושב שראובן לההתחלה בחר (כן - בחר) להתאהב במישהי "מחוץ לתחום" כי הוא הרגיש בטוח להסחף במקום שלא יכול להתממש, הוא לא ממש רצה לחבל ביחסים, אבל זה יצא משליטה. זה מצחיק איך יעל מרגישה קורבן, למרות שזה בהחלט מסגיר את זה שהבגידה שלה באה ממקום של מחאה, או דווקא אהבה לראובן, מתוך רצון לזעזע אותו, לעורר את היחסים, מתוך מקום.......... אפילו תמים. היא הרגישה כל כך חסרת ערך בעיניו של ראובן שהיא לא הרגישה שהיא בוגדת, שאין בגידה כאשר הבן זוג חסר עניין בה, כפי שהיא תפסה את זה.

תיקתקית

New member
מצטערת,אני לא קוראת את השרשור

לפני שאני מגיבה - אז אמרתי את אותו הדבר לגבי הפרשנות של בגידות בעיני גברים ונשים - למעלה.

תיקתקית

New member
מצטערת,אני לא קוראת את השרשור

לפני שאני מגיבה - אז אמרתי את אותו הדבר לגבי הפרשנות של בגידות בעיני גברים ונשים - למעלה.

ontherun

New member
אני מסכימה

ואני רוצה גם להגיד שאותו 'תפסנו' במחשבה שלפני, כלומר בהתהוות המחשבה, ולדעתי אין לדעת לאן זה היה מתפתח. בכל זאת, זה היה רעיון של יעל לבוא לגילה, מי יודע לאן הוא היה מגיע עם המעשים שלו ואולי הוא היה מוותר על המקצועיות על מנת לממש את התשוקות שלו. הוא כבר "עשה" משהו בכך שהוא השתמש ביעל בזמן סקס על מנת לממש את המחשבות והתשוקה שלו לנעמה.

שרונסקי

New member
העניין הוא שראובן התאהב

ויעל לא. באופן מאד לא טיפולי אגיד שבעיני מה שהיא עשתה יותר גרוע, כי היא נכנעה ליצר ועשתה משהו, אבל שמה שקרה לראובן יותר חמור, כי זה עם אהבה. כלומר - הוא 'פחות אשם', זה קרה לו, זה לא שהוא איבד שליטה או משהו, אבל זה הרבה יותר קטלני במשמעות. תחשוב כמה זה פוגע שמישהו שוכב איתך ומפנטז על אחרת וכמובן שכל המדידה הזו היא לא נכונה ומטופשת, אבל כולנו אנשים, לא?

בגידה ואהבה, אלו דברים...

שבסופו של דבר לא קיימים, אנשים מדברים על מה זה אהבה, ויש הבדל בין להדלק על מישהו, לאהבה, שאהבה זה דו סיטרי, חד סיטרי, מחלף, היום שבת, היום חג, מחר שבת ותרמנו כבר. מה זה לבגוד
זה להסתיר, אם את/ה אומר/ת לבן/בת זוגך את כל האמת, תמיד, בלי להסתיר, ובלי עיכובים - אתה לא בוגד

ד י י ן

New member
גילה עשתה מעשה אסור

ממש מקומם איך גילה רמזה לראובן בנוכחות יעל שיש דברים סודיים שהוא מסתיר מיעל ובכך אילצה באופן יזום את ראובן לספר ליעל על ההתאהבות בנעמה, שאחרת אולי לא היה מספר. מה פתאם מטפל מתערב ככה בין בני זוג???

מה ששרונסקי אמרה,

אבל אני באמת די מזוזעזעת מגילה. אגב, יעל ממש מוצאת חן בעיניי. דמות שההרגשה הבסיסית שהיא משדרת היא של הרבה עוצמה ושלמות עם המקום שלה בעולם - לא מקטינה את עצמה, לא מתנצלת. אני אוהבת אותה. נ"ב לא קשור אך מטריד - למה לאיילת זורר אין אותו צבע עיניים בפלורנטין ובבטיפול?

ontherun

New member
נכון מאד!!

ולדעתי, ראובן סלח לה מהר מידי והבליג מזה מהר מידי. גם אם זה שרת אותו, זה היה צריך לבוא ממנו. אני חושבת שגילה רצתה להקל על עצמה וגם היא משוחדת מידי...

pomelit

New member
כן ולא

על פניו היא לכאורה כמעט מעלה באמונו של ראובן, אבל כמנהלת טיפול זוגי היא לא יכולה להשאיר סודות של אחד הצדדים. זה מה שראובן כל הזמן אומר לאורנה ומיכאל - לא יכול להיות מצב שבו נוצרת ברית בין המטפל לאחד מבני הזוג על חשבון בן הזוג השני. אם היא אמורה לעשות איתם טיפול זוגי - זה חייב להיות בחוץ. אחרת אין שום ערך לשיחה ביניהם. וראובן אמנם "נפל בפח", אבל למעשה היה יכול להתנגד ולא להגיד כלום. סביר להניח שגילה היתה צריכה להגיד להם אחר כך שהיא לא יכולה להמשיך, אבל הכל קרה אחרת כפי שאנחנו יודעים, כך שסביר שנראה את יעל עם ראובן ביום חמישי בעוד שלושה שבועות.

ההשוואה לא נכונה כלל...

אם חבר שלך היה אומר לך שהוא מאוהב במישהי אחרת, איך היית מרגישה עם זה
ואם הוא לא היה אומר לך, אבל היו מכריחים אותו להגיד לך
היו דוחקים אותו לפינה
והוא היה מספר את זה מבלי שהוא ירצה
אין סיבה לא לספר דבר כזה לבן הזוג אם זו לא בגידה, בגידה היא להגדרת הנבגד. יש זוגות שעושים חילופי זוגות ומזדיינים עם אחרים (סלחו לי על המלה), והם לא בוגדים ולא נבגדים, כי הכל בהסכמה ובידיעה. אם התאהבת במישהו אחר, וזה נראה לך לגיטימי, אין סיבה להסתיר את זה כלל, רגשות, מעשים זה הכל בולשיט.

לדעתי יעל עשתה את זה כדי להתריס../images/Emo3.gif

נגד ראובן. היא מרגישה שהיא לא חשובה לו יותר, ולכן היא הלכה לשכב עם מישהו אחר, שלא בטוח שהוא בכלל מעניין אותה. כלומר, עשתה לו "דווקא". וראובן לא רצה להתאהב במטופלת שלו, ובטח שלא כיוון את זה נגד יעל. נורא קשה לספר דבר כזה, וחוצמזה שאם הוא היה מצליח להתגבר על זה ולשים את זה בצד- לא בטוח שהיא בכלל היתה צריכה לדעת.

למה לא../images/Emo35.gif

עצם העובדה שאת יודעת שאם תספרי לבן הזוג מידע מסויים וזה יפגע בו, ובכל זאת את מחליטה להסתיר, אומרת שזו בגידה. הרי את אומרת שאי אפשר לשלוט ברגשות, ולכן זה לגיטימי ואין מה להסתיר, אם כך מדוע ראובן צריך להסתיר זאת
מעבר לכך, ששקר והסתרה תמיד גרועים מהאמת, הרי אם ראובן היה אומר ליעל שהוא התאהב בנעמה מלכתחילה, המצב היה הרבה יותר נעים מאשר זה שהוא נדחק לפינה, ואז הוא גם הודה שהוא הסתיר זאת. הרי אם את לא רואה בזה דבר טבעי לכל בנאדם, מדוע להסתיר

למעלה