הפרק של היום מעלה שאלה אישית וחשובה

לא אמרתי../images/Emo5.gif

שזה "דבר טבעי לכל אדם". אמרתי שזה רגש בלתי נשלט ובוודאי שלא ניתן לכוון אותו כנגד מישהו. אם האישה שומעת על דבר כזה מבעלה, היא מסיקה מכך שהיא עצמה לא מושכת, לא מעניינת מספיק עבור בעלה או סתם זקנה (אחרת, למה שיתאהב במישהי אחרת?) וזה מעליב.

לא ממש, ואני לא מבין אותך../images/Emo26.gif

אמר שאי אפשר לשלוט ברגשות, מה שאומר, שפשוט לא צריך להעלב מזה, לפחות לא באופן חד וחלק, הרי זה טבעי לחשוב שמישהי או מישהו יפה מאוד, ואנשים אומרים לבן או בת הזוג שלהם את זה, ולא מסתירים. אם זה דבר שלא ניתן לשלוט בו, מדוע זה אמור להעליב מישהו
אם תגלי שחבר שלך הסתיר ממך מידע כזה, זה מאוד יפגע, אני בטוח, כתבת: "אחרת, למה שיתאהב במישהי אחרת
"
את סותרת את עצמך, אם לא ניתן לשלוט בזה, אז זה לא צריך להיות משהו עם סיבה, ואף אחת לא צריכה להסיק כלום. אני אחלק את זה לשניים, ותגידי לי מה את חושבת:
שבנאדם מתאהב במישהו אחר בגלל שבן הזוג שלו מעניין אותו פחות.
שבנאדם מתאהב, כי הוא לא יכול לשלוט, ואין קשר לבן הזוג (ומכך אין סיבה להעלב).

דווקא לי זה ברור לגמרי

בלי קשר לאם באופן רציונלי או לא לא אמורים להעלב ממשהו בלתי נשלט, אנשים אכן נעלבים. זה היה פוגע בה לגלות שהוא מאוהב במישהי אחרת ואני לא חושבת שהוא עשה טעות שהוא לא סיפר לה את זה. ברור שיכולה להיות סיבה למה מישהו מאוהב במישהי אחרת, והיא עלולה לפגוע (הוא לא מוצא את בת זוגו מושכת יותר, למשל). זה שמשהו בלתי נשלט לא עושה אותו יותר קל לעיכול או נעים. זה רק שאלה של האם אפשר להאשים מישהו על זה שיש לו רגשות מסוימים? להאשים, לא לעניין כי זה בלתי נשלט. להיפגע מזה, כמובן. כי ככה זה. ככה אנחנו בנויים נפשית.

נשאל את זה אחרת

היית רוצה שחבר שלך / בעלך יסתיר ממך דברים כאלו
ד"א למרות שרגשות זה בלתי נשלט באופן כלשהו, להתאהב זה לא תמיד קל, אפשר לחשוב שמישהי היא מהממת, ואתה מפנטז עליה, ואני לא חושב שזה בכלל אמור לפגוע בבן הזוג, ויש גם כאלו שמדברים על זה. זה לא סוד, כל עוד איילת זורר היא לא חברה שלך, סביר להניח שאתה מבלה הרבה בלפנטז. אבל מכאן ועד להתאהבות המרחק גדול. ברגע שאתה מסתיר מידע, הוא הולך ונהיה פוגע יותר. אפילו בתוכנית של ד"ר פיל, גם ד"ר פיל דחק אותו לספר לאשתו משהו שהוא לא סיפר. בסה"כ זה היה על זה שיצא לו לראות מישהי שהיה לו קטע איתה פעם, והוא אמר לה שהוא לא מעוניין בקשר. כשהוא סיפר את זה, האמא והילדות ממש בכו ולא רצו אותו, אבל זה בסה"כ משהו שלא פוגע בכלל. ההסתרה הביאה את המצב לכמו שהוא. להסתיר זה רע, ואפשר להמנע מהתאהבות, באמת.

בהחלט לא הייתי רוצה לדעת

אם חבר שלי/בעלי מפנטז על איזו שחקנית כשהוא שוכב איתי... הרי לכל אחד בעולם יש דברים שהוא שומר רק לעצמו, דברים שהוא חושב על אחרים שאולי יעליבו אותם, וכל מיני דברים שהוא פשוט לא רוצה לספר לאף אחד, לא כי זו בגידה אלא פשוט כי זה פוגע, או דבר פרטי. אני מכירה אנשים שהסתירו OCD גם מבן הזוג שלהם, ואני מבינה אותם. זה לא קל לחלוק בכאלה דברים פרטיים, ובטיפול אמיתי גילה לעולם לא היתה עושה את מה שעשתה. במקרה של ד"ר פיל זה היה אחרת, כי מדובר בבחור שהוא בוגד סדרתי, וכל דבר קטן שהוא עושה כבר נחשב למעילה באמון של אשתו. וחוץ מזה, אם הוא היה רק חושב על הבחורה ההיא ולא נפגש איתה, הוא היה צריך לספר לאשתו על זה??

לא הייתי רוצה לדעת על מי מישהו

מפנטז כשהוא איתי. אני מקבלת שיכול להיות שהוא מפנטז, אבל לדעת בדיוק על מי סתם יפגע בי. ואפשר להמנע מלהתאהב? באמת? זה כזה פשוט? לא נראה לי.

סלינוש

New member
על בגידות ועל הפרק

לי נדמה שגם בגידה גופנית וגם בגידה במישור הרגשי מכאיבות שתיהן. יש משהו בזה שראובן פחות אשם, כי אין שליטה על המחשבות והרגשות. על המעשים כן. יעל עשתה. ראובן מרגיש. זה לא אומר שזה פחות כואב ליעל לגלות שבעלה מאוהב במישהי אחרת, אבל בכל זאת, הוא הפגין גדולה בכך שידע לשים לעצמו מעצורים. ולגבי הפרק של אתמול בכללי - האמת שאני לא כל כך יודעת מה אני חושבת על הפרק הזה. ראיתי אותו באחת, הרוגה מעייפות, נשארתי ערה בכוח... כי נאלצתי להפסיד את הפרק בעשר. אני מה זה עצבנית על גילה. חצופה. איך שהיא הכניסה לראובן ואילצה אותו לספר ליעל על נעמה. אמאל'ה! הפרה כל גבול! אני באופן אישי הייתי מרביצה לה. הגזימה לגמרי. ועוד חשבתי על זה ברגע שיעל נכנסה לחדר - "מעניין אם גילה תעלה את הנושא של נעמה.." אסור לעשות כזה דבר - ואני לא הייתי מתקרבת למטפלת שעושה תרגילים מלוכלכים כאלה. כמובן שנורא מאכזב אותי שאחרי ההתפתחות החיובית שהייתה בין יעל לראובן בפרק של ידין, עכשיו הכל התקלקל ככה. זה חבל. דווקא הפעם - הכעס שלי היה מכוון אל יעל שהעזה לכעוס על ראובן - אחרי שבגדה ככה. מאוד הזדהיתי עם המשפט "עם מה אני הולכת הביתה?" של יעל. לאו דווקא בסשן טיפולי כזה או אחר שעברתי בחיים. בכלל, במצבים בחיים, "אוקיי, מה יש לי עכשיו? מה לעזאזל אני עושה עכשיו..??" זה ככה השאיר בי תחושה חזקה של הזדהות.

adimer

New member
השאלה החשובה מכולם

היא לדעתי איך התחיל כל הסיפור, וזה מה שגילה שאלה בסוף: מה רוקן את הקשר מרגשות, מתי החל הנתק שבעיקבותיו כל אחד מהם מצא לו תחליף. קיבלנו רמז מיעל שזה החל לפני שנה - בדיוק כשנעמה הגיעה לטיפול, אבל אנחנו לא בטוחים מה קדם למה. אולי ראובן הפסיק להרגיש גבר נחשק ובעצם נעמה "נפלה לידיו" כפרי בשל.

carmela51

New member
ולא הפריע לכם שראובן מסתיר מיעל

את אהבתו לנעמה??? לי הפריע שהוא יושב שם 10 דקות לפחות, כועס על יעל, ולא מתכוון להזכיר את זה שהוא מאוהב. הוא נראה מאד לא משכנע בכעס שלו, מעין רמאות, בלי מצמוץ או שהייה של רגשי אשמה. הבגידה שלו נראית לי חמורה יותר גם אם מובנת ואנושית. ויכולתי להזדהות עם יעל. גילה, אולי שוב, ממניעים אישיים, הסגירה את הרומן שלו. בכלל, עם כל המקצועיות שלה כ"כ בולטת אצלה המעורבות האישית והאינטרסנטית. גם אני חושבת שהיא אהבה ואולי עדיין אוהבת את ראובן. ממש טלנובלה. טלנובלה איכותית.

adimer

New member
זה היה צעד נועז מצידה

של גילה לרמוז על האמת. בדיעבד זה היה נכון כי זה הוציא את כל הסיפור סופסופ ואיפשר להתחיל לטפל.

סלינוש

New member
ממש לא מסכימה

צעד נכון? ההחלטה אם להוציא את הדברים (גם אם זה טוב יותר לטיפול...) היא של המטופל, לא של המטפל. זה צריך להיות לפי הרצון והקצב של המטופל.

adimer

New member
לא בהכרח הגון

אבל בהחלט נועז, וגם השיג את מטרתו - הטיפול בנושא התחיל. אם ראובן היה ממשיך ושוקע בקשקושים שלו הם לא היו מגיעים לשומקום

יש הבדל בין מה יותר חמור למה יותר

פוגע. יותר חמור זו בגידה פיזית, כי אין לנו שליטה על הרגשות והמחשבות שלנו, ואמורה להיות לנו שליטה על המעשים שלנו. אבל יותר מכאיב, לפחות בעיניי, זו בגידה נפשית. או במילים אחרות, היה לי הרבה יותר נוח ובלתי אמביוולנטי לכעוס על בן הזוג שלי שהזדיין מהצד מאשר על זה שהוא התאהב במישהי אבל לא פעל בנדון, למרות שסביר להניח שהסיטואציה השנייה היתה שוברת את לבי יותר.

ככה...

אני לא חושבת ש"בגידה נפשית" זו ממש בגידה.. זתומרת אי אפשר לשלוט ברגשות, אפשר רק לשלוט במה שעושים איתם ( אההם אההם יעל...) ראובן מן הסתם לא רוצה להתאהב בנעמה.. הוא לא שולט בזה. אני אישית לא שולטת במי אני אוהבת מחבבת או שונאת..

ככה...

אני לא חושבת ש"בגידה נפשית" זו ממש בגידה.. זתומרת אי אפשר לשלוט ברגשות, אפשר רק לשלוט במה שעושים איתם ( אההם אההם יעל...) ראובן מן הסתם לא רוצה להתאהב בנעמה.. הוא לא שולט בזה. אני אישית לא שולטת במי אני אוהבת מחבבת או שונאת..

למעלה