הפתעה..

XUXA141

New member
הפתעה..

בכתבה "אמא'לה אמא'לה" ששודרה בחדשות ערוץ שתיים היום, סופר על קבוצת נשים שעוזרות אחת לשניה אחרי לידה. מעבר לענין השוביניסטי ( שהבאתי בפורום המקביל) על כך שהילדים כמובן מאליו היו רק של האם, ואישה זרה היתה צריכה לבוא ולעזור עם התינוק כדי שהאם תוכל לאכול, כי הרי מובן שהאבא לא מעורב, ציינה שם אחת האמהות הוותיקות שהתגובה של כל אם טריה היא קודם כל הפתעה על כמות ההשקעה הנדרשת. אמהות פשוט לא מודעות לכמות ההשקעה, חוסר השינה, העצבים, התסכול, העייפות וכו' ומופתעות כשזה קורה. למה לעזאזל יש מליון קורסי הכנה ללידה ואין קורס אחד שמגלה את הכל על מה קורה אחר כך, חוץ מזה שיהיה מי שישיר לך "אמא יקרה לי"? האם זה חלק מהתעמולה של המדינה לעידוד הילודה?

Arfilit

New member
מצטרפת למחאה על קשר השתיקה

ביום שלאחר הלידה, קיבלתי עשרות טלפונים מאושרים, שרק חיכו לשמוע בקולי כמה הכל נהדר ואיך צנח עליי אושר גדול. אלא מה - שאני עוד היתי בשוק. הלידה - היא חוויה לא קלה לגוף (בלשון המעטה) - והשינוי הדרמטי בחיים הוא ההכי דרמטי שקרה לי אי פעם, ומשום מה כל העולם ואשתו - לרבות נשים שילדו בעבר - ציפו שאני אהיה בעננים ובהרמוניה מושלמת עם הפעוטה. מין "אמא אדמה" שכזו. אז זהו - שזה לא קרה לי ככה. הייתי צריכה זמן להבין. להתרגל. לעבד את השינוי הגדול. להתאושש מהלידה. האושר הגיעה איזה זמן אחר כך. מצד שני - אני בהחלט יכולה להבין את הצורך שבתמיכה של נשים אחרות שמכירות את החוויה. בעוד בנזוגי היה הכי תומך שיש, וכל עוד הוא היה בבית הוא הכין לי מיני מזונות מרובי ברזל, והחזיק לי את היד בכל הנקה כואבת (מה לעשות - גם זה בהתחלה הלך קשה) וכו', יום אחד הוא היה צריך לחזור לעבוד - ובמשרה מלאה עד הערב. חוצמזה - שעם כל הרצון הטוב הרב שלו, בענין כה גדול ועמוס רגשות (והורמונים) - כמו התאוששות מלידה תוך כדי כניסתו של ילד חדש לחיים - יש דברים שרק בעלות נסיון יכולות להתחבר אליהם. אחוות הנשים בהחלט נראית לי כמו דבר במקומו.

womandl

New member
את מתיימרת!

את יכולה לבקר , לשפוט סיטואציות שבחייך לא היית. לא נראה לי שזה אתי(מהמילה אתיקה). לא , לא כולן מרגישות מתוסכלות, עייפות, חוסר שונה וכו'. אני בכל מקרה לא הרגשתי, שם רגש מהרגשות שציינת. הייתי מאוד נחושה וחזקה וידעתי בדיוק מה אני עושה . וככה גם בתי נראת, היא מאוד בטוחה בעצמה. מה לעשות ואלה החיים, אישה זו שעוברת את הריון, את הבחילות , את הכאבים את הבעיטה הראשונה בבטן (בטח משהו שאת לעולם לא תרגישי כי את בחרת ללא לדת), ואת הבעיטות לקראת סוף ההריון. אישה זו שיש לה את הכאב בצרי הלידה . בקיצור אישה היא שעוברת את הכל עד שהילד יוצא. ואם רוצים או לא רוצים לקבל וזו המציאות לאמא באופן טבעי לה יהיו את האינסנקטים מה של אבא לא יהיה גם אם הוא זה שיגדל את הילד. כשבתי נולדה לא רציתי שאף אחד התקרב אלי , לא בעלי , לא אמא שלי ולא חמותי. רציתי ובקשתי להיות עם בתי לבד. להכיר אותה לבד. אז איך תקראי לזה שאני פמניסטית? שאני לא מחשבת? שאני אגואסטית? הרי בתי היא מבשרו של בעלי בדיוק באותה מידה כמוני. בעלי נתן לי את המרחב , אחרי 24 שעות כולם החזיקו אותה והיו איתה . בעניין הקורסים, אין לזה חוקים כל אישה מקבלת את זה אחרת, כל אישה מתפקדת אחרת. זה מאוד אינדבדואלי.

XUXA141

New member
יש לך כמה טעויות "קטנטנות".

קודם כל, אני כן ילדתי. הילד שלי עוד מעט בן 14. ואני חושבת שכל אדם שקם אלף פעם בלילה, ויהיה זה הסופרמן הכי גדול, ירגיש עייף ובעקבות כך המון רגשות שנובעים ממחסור בשינה ( ולכן מניעת שינה היא אחד העינויים המקובלים בבתי הסוהר הגרועים בעולם). מחקרים לא הצליחו להוכיח עד היום שיש "אינסטינקטים של אמא שאין לאבא". זו שטיפת מוח תרבותית שנועדה לשלוח את האישה לחיתולים ולשחרר את האב מהחובה הזו בבחינת "זה לא שאני לא רוצה, פשוט את בנויה לזה. את יודעת שאם הייתי יכול הייתי מתחלף איתך" בעפעוף מתחסד.

womandl

New member
לא כל אדם שיש לו תינוק קם

אלף פעם בלילה. אולי במקרה שלי זה עניין של מזל כי נולדה לי תינוקות מאוד רגועה , או שזה עניין מה ששדרתי לה לא יודעת. עזבי מחקרים, גם מאוד תלוי איזה שאלות נשאלו במחקרים. אני פשוט רואה איך זה אצל חברה שלי , שהיא המפרנסת העיקרית ובעלה הוא זה שמטפל בילדים. כן , לאמא יש אינסטנקטים של אבא אין.

XUXA141

New member
אחלה הוכחה מדעית..

את רואה חברה אחת שלך ומסיקה מסקנות על כמה מלייארדים של נשים בעולם. מאד מהימן. לא צריך אלף פעם בלילה. אם לילה זה שבע שעות במקרה הטוב, אז מספיקות שתים שלוש התעוררויות כדי להפוך אותך לפקעת עצבים. "לאמא יש אינסטינקטים שלאבא אין". עד שאין לך הוכחה מדעית, זה מהימן בדיוק כמו מהימנותם של הפרוטוקולים של זקני ציון.

womandl

New member
../images/Emo6.gif זו לא הוכחה מדעית.

נסיתי בעיקר להגיד שגם את המחקרים צריך לקחת בערבון מוגבל. לא . לא כל הילדים מתעוררים 2 ,3 פעמים בלילה. ולא כל ההורים מתעוררים עצבנים.

XUXA141

New member
אני מניחה..

שבכל מקרה מחקר מדעי ישתדל להיות יותר מהימן מאשר סתם להסתכל על חברה שלך. לא כל הילדים מתעוררים? תראי לי תינוק אחד שבחודש הראשון לחייו לפחות לא מתעורר? עצבני? גוף האדם זקוק למספר שעות מסוים. זה לא אני המצאתי , זו פיזיולוגיה פשוטה. וכמו שאמרתי, מניעת שינה נחשבת לעינוי מהגרועים ביותר, ומספיק מחקרים ( שאני מניחה שבוצעו בצורה מהימנה) הוכיחו שאדם שלא ישן כמו שצריך מסוגל לאלימות, לבלבול, לגרימת תאונות ולאגרסיביות באופן כללי.

womandl

New member
לא אמרתי לא מתעוררים.

הדגש על פעמיים שלוש בלילה. לא , אני לא הייתי עצבנית בחודש הראשון וגם לא היום כשהיא מתעוררת,והיא מתעוררת פעם אחת בלילה. נכון אני לא מיצגת מחקר ואני לא מיצגת את הכלל . אבל יש גם יוצא מן הכלל. וברור שחוסר שינה / מניעת שינה יכול לגרום לאלימות, בלבלול וכו'. שוב זה לא היה אופייני אצלי , נכון אני לא מיצגת מחקר או את הכלל. יש יוצא מן הכלל.

XUXA141

New member
נכון, יש גם יוצאים מן הכלל ברי מזל.

אבל היות ורוב התינוקות בוכים בלילה, ורוב ההורים ששנתם מופרעת שוב ושוב סובלים מתופעות לוואי של זה, הרי שאם אני חוזרת לנקודת ההתחלה שלי, מן הראוי להפנות את תשומת ליבם של מי שרוצים להיות הורים, שיכולה להתעורר בסבירות די גדולה, בעיה כזו, ולחשוב יחד איך פותרים את זה בצורה יעילה כך שלכולם יהיה טוב.

SaraGubits

New member
יש את אלו שפותרים את בעיית הקימה

בלילה באמצעות שינה משותפת עם התינוק

SaraGubits

New member
נסיון אחרון

שינה עם התינוק הקישור כנראה מדי ארוך אז זה לא נקלט. אבל יש אתר שקוראים לו tinyurl שמקצר קישורים כדי שיהיה אפשר לשים אותם בלי שימחקו בגלל אורכם.

QueenOfMagic

New member
שינה עם תינוק זה מסוכן!!!!

אתם עלולים לשבור לו איזה איבר או לחנוק אותו בטעות!!! איזה פסיכי חוצמ- אחותי הפסיכית עושים דבר כזה!?!?!? ומה שעוד יותר השינה עם ילדים חייבת להיות מוגבלת עד גיל מסויים!!! אחרת הם קרציות נוראיות!! וזה מניסיון של ילדיה של אחותי <- ציינתי שהיא פסיכית?!?! והיתה כתבה נהדרת היום במעריב אם אני לא טועה...שלאחרונה הורים לא מגבילים את הילדים שלהם מהסיבה שהורייהם הגבילו אותם וכי זה מדכא את ציפור הנפש של הילד... צוחק מי שצחוק אחרון...איזה מזל שאני לא צריכה את השטויות האילו...לי פשוט לא יהיו כאלה!!!

XUXA141

New member
זה לא עוזר הרבה..

כי עדיין התינוק בוכה ועדיין צריך לפקוח עיניים בשביל לטפל בו ולהאכיל אותו ( במיוחד כאלה שלא מניקות). זה כמו לישון עם שעון מעורר שכל שעתיים מעיר אותך למשך עשר דקות. הפתרון שאני ובן זוגי מצאנו היה תורנות, לפי "פעם אני קמה ופעם אתה" כך שאם תינוק בוכה נגיד כל שלוש שעות, אז כל אחד זוכה לפחות לשש שעות רצופות של שינה ללא הפרעה, ומי שקם ישר לוקח את הילד למטבח ומאכיל אותו שם ומחזיר אותו רדום ( העריסה היתה בחדר שלנו). אבל הפתרון הזה טוב רק אם יש בן זוג שמשתף פעולה ( אפילו אם הוא צריך לקום לעבודה מחר ו"את בחופשת לידה ").

SaraGubits

New member
לנו אף פעם לא היתה בעיה

משחר ההסטוריה בני אדם היו ישנים עם הילדים שלהם. רק בעת המודרנית התחילו לישון בהפרדה. עניין הבטיחות של שינה עם ילדים לא שונה מבטיחות במיטה של תינוקות. כאשר הורים לא מסוממים או לא שיכורים או תחת השפעת תרופות הם מאד מודעים לילדים ונזהרים מתוך שינה לא להתגלגל עליהם. המזרון חייב להיות קשיח ולא מזרון מים. אסור שמיכות פוך או כריות פוך על התינוק. לגבי שינה, בדרך כלל התינוק ישן בלילה אבל קם פעם פעמיים להנקה. במילא אנו המבוגרים לפעמים קמים לשירותים... אז אין בעיה (אם לא קמתי לשירותים) בלי להתעורר לגמרי אני נותנת לתינוק לינוק, ותוך פחות מ5 דקות נרדמים בחזרה. בכל אופן נעים מאד להתכרבל בייחד בייחוד כאשר הבעל לא במצברוח להתכרבל, וגם בלילות הקרים זה מאד כיף. ילדי הראשון היה ילד שישן בשקט בלי לזוז, אבל ביתי זזה מאד הרבה מתוך שינה. פתרתי את זה באמצעות כרית חציצה. שמתי כרית בינה וביני וכך אם היא זזה, הכרית סופגת את התנועות שלה, וזה לא מפריע לאף אחד. לגבי נפילות מהמיטה, יש אלו ששמים גדר שחוסמת נפילות, או שמצמידים את המיטה לקיר ללא רווח. אצלינו זה מזרונים על הרצפה ובמילא הילדים למדו לא ליפול. הקטנה בת 10 חודשים וכבר ישנה כמו גדולה במיטה של מבוגרים בלי ליפול (מובן שאני משגיחה עליה) והגדול כבר ישן במיטה של גדולים ללא השגחה מגיל שנה (אחרי שראיתי שמתוך שינה הוא נזהר, כלומר גם אם יזוז לשפת המיטה הוא יסוג אחורנית כדי לא ליפול וכל זה בעודו ישן)

Kalla

New member
לא לכל אחד זה מתאים.

אני לא מסוגלת ולא רוצה לישון עם ילדיי במיטה. ברוך השם, הם כולם ישנים לילה שלם במיטותיהם אשר בחדריהם מגיל צעיר (כל אחד מגיל אחר אך מלפני גיל שנה).

צימעס

New member
בקורס הכנה ללידה בו השתתפתי

לפני לידת הבכורים שלי, הוקדשה פגישה לנושא הזה.

למעלה