הפתעה..

womandl

New member
לא "תורת" הסנטולגיה .

גם אני מסוייגת מהכת הזו. יותר מאוחר אני הצרף לכאן.

Kalla

New member
לא מאמינה למחקרים לשום כיוון.

כל המחקרים האלה הם מגמתיים ומשרתים את האינטרסים של מי שהזמין אותם. כל כמה זמן יוצאים מחקרים שסותרים זה את זה ושום דבר לא מוחלט. בכל מקרה, ללמד ילדים לישון זה לא נוקשות לדעתי. אף אחד לא מדבר על לא לגשת לתינוק מגיל 0 או לתת לבכות זמן ממושך, אך בהחלט ניתן ולדעי אף רצוי להקנות באמצעים רכים למדי הרגלי שינה עם הגיל.

womandl

New member
אז על מה את מדברת,

כשאת אומרת נוקשות? בברטניה נותנים לילד לבכות עד שירדם. בלי לגשת אליו. לא בגיל 0 אלא בגיל 4 שבועות.

Kalla

New member
נכון, אני לא דוגלת בנוקשות מהסוג

הזה. אך מכאן ועד לחשוב שזה גורם נזק ממשי לילד - הדרך ארוכה.

womandl

New member
הדרך ארוכה?

אנילא בטוחה .אני לא חושבת שזה עושה נזק ואני לא חושבת שזה לא עושה נזק. אני לא יודעת.אני כן מכירה משפחות (כמה משפחות) שכן חינכו בדרך הזו ויש להם ילדים גאונים ללא הפרעות שצויינו.

Kalla

New member
זה בדיוק העניין - אי אפשר לדעת

ולכן לטעון שיש נזק זה פשוט לא הוגן. היו תקופות שכך חינכו את כל הילדים באופן גורף ולא נראה לי שאפשר להגיד בבטחון שנגרם נזק רבתי.

SaraGubits

New member
הנזק החברתי שלפחות אני רואה

תראו את דור המבוגרים

womandl

New member
אני מסכימה איתך ,

בקשר למחקרים הם בהחלט מגמתיים ומשרתים את האינטרס של מי שהזמין אותם.

I s t a r

New member
היטלר היה אוסטרי.

ולא ברור לי איך אפשר להכליל שיטת חינוך שמוציאה אנשים רבים מהוגנים,אדיבים,רגועים, ליברלים ופתוחים לשונה (לפחות כחברה כוללת) ע"פ מפלצת אחת שנוצרה -בכלל השימוש בשם היטלר בכל הזדמנות קצת מקהה את החושים. כל דבר במידה. גם אנשים שהוריהם פינקו אותם, היו קשובים לכל פיפס שלהם, עזבו הכול בכל שנייה שהילד אמר אה- לא בהכרח אנשים מאושרים שכן לא הוגדרו להם גבולות בינם לבין האחר ומן הסתם- הם חווים קשיים רבים בדחיית סיפוקים -אחד הסממנים הנפשיים והרגשיים לבגרות.

SaraGubits

New member
אם היטלר היה מפלצת אחת

לא היו חיילים נאצים במלחמת עולם השניה ולא היו ניאו נאצים עכשיו בגרמניה\אוסטריה יש הבדל בין פינוק חולני, לתת לילד כל דבר חומרני שהוא רוצה ולרפד לו את החיים עד למחנק, במקום לתת לו אהבה באמת ולתת לו לחוות את החיים כמו שהם ולאפשר לו ללמוד גם מהטעויות של עצמו.

I s t a r

New member
אהה

כל הגרמנים תוצר של עוד נוקשות ? ואת מאמינה שזה שקיימים ניאו נאצים בעולם זה תוצר של...???? מה בדיוק? ה"נוקשות" שדיברת עליה? אני באמת מתפלאה לפעמים איך את מצליחה לשרוד בעולם כל כך תבניתי שבנית לעצמך וכל כך שחור ולבן. למען האמת אצלך אני קוראת נוקשות רבה מאוד. כל האנגלים נוקשים ולכן יש להם אלימות? כל הרופאים רוצחים בפוטנציה? כל ילד שאמא שלו לא ניגשת אליו בשנייה שהוא מתחיל ליילל הופך לנאצי?

איזה קיבוץ מופך של גיבובים ...|קוף|

אני מבין "שהפרעות קשב" ו-"הפרעות היתנהגות" זה בטח קשור אחד לשני מפני שלשני המושגים יש את המילה "הפרעות" בתוכן ... אין ספק שהפרעות קשב (ADD) יכולות בתורן לגרום להיתנהגות המפריעה לאחרים אבל הקשר של זה "להפרעות היתנהגות" כפטולוגיה רופף ביותר. ההכללה שפשע מגיע עם הפרעות נפשיות, היא בערך כמו ההכללה שבגלל שהיטלר דיבר גרמנית הוא בטח היה גרמני - ואל תבלבלו עם העובדה ההיסטורית הוא היה אוסטרי - הרי זה מדינות שכנות, אז מה זה חשוב, ממש ממש כמו שישראל היא מדינה שכנה של לבנון. (אגב היה חסר לי כאן הכללה שהערבים הם כולם אותו דבר ... אבל מי סופר). אני חייב לציין שגיבוב הדברים האלה, מעלה לתהיה את ההצהרה שבבריטניה יש רמות גבוהות של דיכאון וזה כמובן נובע מהנוקשות של האנגלים (זה הרי ידוע שהאנגלים נוקשים, הם היו נוקשים כשהיה מנדט בארץ, זה בטח לא עבר להם, עובדה! ההומור שלהם סרקסטי ונוקשה כזה, תמיד היה לי קשה עם זה). והערת האגב הזו "מי שמעניין אותו על הקשר בין חינוך נוקשה ובעיות נפשיות אפשר לעיין באתר הזה (לא בשביל מי שלא מעניין אותו מילדים)" תגידי, ראית את כותרת הפורום ? את באמת רוצה להפוך לטרול כל כך מהר ?

עינת12

New member
הפרעות קשב

הסיבה שהעליתי את הנושא לא קשורה בכלל לנושא הפורום ו/או השרשור. saragubits בהודעתה של מעל הודעתי הראשונה בקשר ל-ADD, הפנתה לאתר מסויים הממליץ על דרכי טיפול טבעיות לילדים. באותו אתר יש קישור לתאור חולני של הטיפול בריטלין. כ-ADD שמכירה אנשים שהריטלין שינה את חייהם מן הקצה אל הקצה ונמצאת מאד בתוך הנושא הרגשתי מחוייבת להתייחס לאותו קישור באותו אתר. אין לכך כל קשר לשום דבר אחר שנכתב כאן בשרשור. זו אני שהרגשתי מחוייבת להגיב לאותו קישור באותו אתר ששרה המליצה עליו. סה טו.

SaraGubits

New member
עינת יקרה

הבצבעתי על הקישור באופן כללי, (על חינוך ילדים) ולא כהפניה לגבי הADD. כקוראים באתרים, אפילו אלו שאנו ממליצים עליהם לא נוכל להגיד שאנו מסכימים עם כל דבר ב100% נו, עם קריאת האתרים עלינו להשתמש בשיקול הדעת האישי שלנו ולהפריד תבן ממוץ. אבל אם כבר העלת את הנושא של ADD, לגבי דעתי האישית על הנושא, לדעתי בימינו יש איבחון יתר של ADD, וגם אם ריטלין עוזר, הם מחלקים את זה כמו סוכריות ליותר מדי הרבה ילדים ואנשים גם לאלו שבעצם לא צריכים את זה. ADD זה לא בעיה של חוסר בריטאלין, כי זה לא חומר מזון שגופינו זקוק לו. ריטאלין בכל זאת זה תרופה עם כל הסיכונים התופעות לוואי הנלוות לזה.. יש אלו שהADD נובע מסיבות אחרות כמו אלרגיה למזון, בעיות פיזיות, הרעלה במתכות כבידות כמו מחיסונים, סביבה לא תומכת וכו.. במקרים האלו צריך לתת להם טיפול תומך בלי ריטאלין. למה לא להשתמש באמצעים טבעיים וידידיותיים למי שאפשר? למה לא לנסות קודם באמצעים עדינים לפני שמגיעים למסקנה שצריך ריטאלין. למה לא להשתמש בריטאלין כמוצא אחרון ולא בתור דבר ראשון בעדיפות לכל דבר שזז? אם ישתמשו בריטאלין כמו את אומרת, זה יביא תועלת לאנשים שבאמת צריכים את זה. אבל בכל זאת הייתי חושבת שעדיין עם השימוש בריטאלין, למי שאין ברירה וצריך לקחת ריטאלין כדאי בייחד עם זה לנסות למצוא את הסיבה לADD ומכאן למצוא פתרונות טבעיים כדי להתרפא מהADD כדי לבטל את הצורך ברטאלין... רפואה שלימה משמעה בריאות טובה אמיתית ללא צורך לקחת תרופות קבוע, ואת זה אני מאחלת לכולם

SaraGubits

New member
בדיוק ההפך

כתבתי אזהרה (לא בשביל מי שלא מעניין אותו מילדים) כדי להזהיר מראש שזה אתר שעוסק בילדים, כדי לא לעצבן אף אחד... אבל אם זה גרם לך להתעצבן, אני מתנצלת, לא התכוונתי שיצא ככה. אוקיי?

עינת12

New member
מעניין אותי מילדים

לכן נכנסתי. זה שאינני רוצה משלי לא אומר שלא מעניין אותי. לאדם עם ADD שרה לא חסר ריטלין. חסר לנו דופאמין! המטילפנידט (החומר הפעיל בריטלין) עוזר לנו לספוג את הדופאמין שחסר לנו לתאי מוחותינו. זה כל מה שעושה הריטלין - נותן לנו דופאמין שדרוש לנו. כל התופעות שהזכרת - אלרגיה למזון וכו' מביאות למצבים מחקי ADD ולא ADD. כדי לאבחן מצב לאשורו דרושה א-ב-ח-נ-ה מ-ב-ד-ל-ת! "מי שרוצה שישתמש בריטלין כמוצא אחרון". אין שום סיבה לא להשתמש בו כמוצא ראשון. זה שהוא לא "טבעי" לא הופך אותו לפחות טוב. וכרגע זה האמצעי היעיל ביותר לעזרה לילדים ומבוגרים עם ADD. באשר לתופעות לוואי - האם לחומרים טבעיים אין תופעות לוואי???? שרה יקרה לפני מספר שנים החלטתי לצבוע את שערי בצבע שעשוי מחומרים טבעיים בלבד. התוצאה: תופעות לוואי קשות וממש לא נעימות (בלשון המעטה) שלא חלפו ללא התערבות חומרים "לא טבעיים". היום אני צובעת אותו בצבע סינטטי ואין שום תופעות לוואי. ושוב אני חוזרת: ל-ADD סיבה אחת: מחסור בדופאמין. כל שאר הדברים עליהם את כותבת הם מצבים מחקי ADD. כדודה לילדה אפילפטית הסובלת גם מהפרעות קשב וריכוז אני יכולה לומר לך בלב שלם: גם אפילפסיה יכולה לחקות ADD ועד שלא עוברים אבחונים ובדיקות שונות לא ניתן לדעת אם זה ADD או מצב המחקה ADD. במקרה שלנו - האם הפרעות הקשב והריכוז נגרמות בשל קצרים חשמליים באונות הטמפורליות (אפילפסיה, וכתוצאה מכך הפרעות קשב וריכוז) או בשל מחסור בדופאמין באונה הפרונטלית (ADD). הכינוי ADD ניתן אך ורק למצבים של מחסור בדופאמין באונה הפרונטלית. כל שאר הפרעות הקשב והריכוז הן אומנם הפרעות קשב וריכוז, אך בשפה המקצועית (ואת אמורה להכיר אותה) אינן מוכרות כ-ADD. ומשום כך ברור שהטיפול בהן שונה. הרי לא יינתן אותו טיפול לילד שבעיות הקשב והריכוז שלו נובעות מהתקפים אפילפטיים ולילד שבעיות הקשב והריכוז שלו נובעות ממחסור מדופאמין. ועוד משהו: מ-ADD לא מתרפאים. עד היום לא נמצא מרפא ל-ADD. יש שיטות טיפול שונות שעוזרות לחלק מאתנו, יש תרופות טבעיות (שאין להן כל עדיפות על תרופות לא טבעיות. כי כפי שכבר כתבתי גם לדברים טבעיים יש תופעות לוואי) שעוזרות מעט מאד אם בכלל. יש ריטלין ועוד מספר תרופות שעוזרות מאד. אך ריפוי לא קיים. אלה אמצעי עזר לא אמצעי ריפוי. ואני יודעת שהצבעת על הקישור באופן כללי. כ-ADD לא יכולתי להמנע מלהגיב. למרות שזה כלל לא נושא הפורום והשרשור.

XUXA141

New member
גם אצל היפנים והסינים יש נוקשות.

לכן יש כל כך הרבה התאבדויות .

הפניה היתה עבורך, יקירתי ...

שוב את שולחת אצבע מאשימה כלפי חוץ, נתת לעצמך להאמין לאחרים ולא לעובדות היבשות. טוב זה באמת לא נעים לעמוד מול דיסוננס כזה, מצד אחד אומרים לך שזה נפלא מצד שני בעצם משקרים לך בפרצוף - וכשאת מעלה את השאלה הזו אומרים לך משהוא לא ברור כמו "אך, תעזבי את זה עכשיו, כשהיה לך את כבר תראי ..." וראה איזה פלא, את רואה וכועסת על עצמך. אבל זה לא נעים להפנות את האצבע אל עצמך - הרבה יותר קל לצעוק בקולי קולות שזה הם אשמים, אולי מרוב הצעקות אף אחד לא ישים לב לעובדות היבשות, כפי שקרה לך.

למעלה