הצבא המצרי פצע כ-60 פלשתינאים

THE WIZARD 55

New member
הצבא המצרי פצע כ-60 פלשתינאים

שניסו לעבור למצריים.עדי ראייה דיווחו כי כ-60 נפצעו בהתנגשות עם השוטרים המצריים, רובן נפצעו במהומה שהתרחשה במקום. אלפי נשים נושאות דגלי חמאס הפגינו וחמושים ירו באוויר בצד הפלשתיני של הגבול. מצרים שלחה 300 שוטרים נוספים לתגבר את המעבר. בתוך כך הפגינו כ-300 מאנשי מהתנועה האיסלאמית, בל"ד ובני הכפר נגד המצור המוטל על רצועת עזה והמצב השורר בה. בין המפגינים - הח"כים ג'מאל זחאלקה (בל"ד), אחמד טיבי (תע"ל) והשייח איסמעיל סרסור, שניסו להעביר מזון לעזה. מולם הפגינו כ-50 מחברי האיחוד הלאומי-מפד"ל, בהם ח"כ אפי איתם. "זו אמירה מוסרית הקוראת לשבור מצור שגורם למשבר הומניטרי", אמר טיבי, "לא ייתכן שאנשים ימותו בגלל מחסור במזון. מולנו (ניצבת) חבורת פשיסטים. אנו קוראים להוציא את האזרחים משני הצדדים ממעל האלימות". "אנו רגילים שיהמין הפשיסטי מנסה לנצל את מה שקורה בשדרות למטרותיו. ממשלת ישראל מייצגת את כוחות החושך ומבצעת ענישה קולטיבית שהיא פשע מלחמה. הם צפויים לעמוד לדין בינלאומי", אמר זחאלקה, שקרא גם להפסקת המו"מ בין הצדדים. ח"כ אפי איתם אמר כי מטרת ההפגנה היא לומר ש"מדינת ישראל לא יכולה לספק דלק בשביל מחרטות לייצור קסאמים. אם העולם רוצה להכניס מזון לעזה לא נמנע זאת". לשאלה איך לדעתו יש להעביר סיוע לרצועה הציע שניתן להעביר סחורות דרך גבול מצרים.

פצעו 60 ועדיין כמה עשרות (נשים) פרצו את המעבר

כאלה אפ*ים.. וטיבי זחלאקה אין הרבה מה להוסיף עליהם.. איתם לא משהו אבל במקרה הזה צודק גם בעניין טיבי וגם בעניין עזה

THE WIZARD 55

New member
לדעתי חבל שהח"כים הנכבדים

גם לא גינו את זורקי הקסאמים למינהם אולי האדיוטים היו עושים סוף סוף משהו מועיל.

בעיקרון טיבי אמר שהוא "קורא להוציא אזרחים

משני הצדדים ממעגל האלימות", שזה משפט שאני מסכים איתו. חבל שהוא רץ להפגין רק כשאזרחי עזה נכנסו למעגל האלימות, ושתק כששדרות ספגה!

../images/Emo45.gif

צריך פעם לבדוק את הקשר בין זיכרון לדיעה קדומה (ואני לא מדבר עליך כרגע). אני בטוח שימצאו שהמוח שלנו זוכר טוב יותר דברים שמסתדרים עם הדעה הקדומה שלו על משהו, ונוטה לשכוח את מה שסותר אותה.

כן, זה בהחלט נכון..

הסיבה היא שהמוח נוטה להתעלם ולדחות מלכתחילה מדברים שסותרים את הנראטיב הידוע, כך שלא פלא שגם יש נטייה לשכוח אותם. אבל את הכתבה ההיא מעולם לא קראתי. היתה תקופה שהייתי די מנותק מהאקטואליה.. גם את הסיפור של הנחת הפרחים על קברי מי שהשתתפו ברצח היהודים בחברון, לא הכרתי עד שאהרון העלה אותו.

אני מכיר את שני הסיפורים

ומכיוון שנראה שהם מתנגשים זה בזה, אני יכול לנסות לזרוק את השני סנט שלי ולנסות להסביר איך אותו אדם הלך גם לזה וגם לזה. בזמנו כשהעליה לקבר של הרוצחים בעכו התקיימה היה רעש מאד גדול בשמאל הרדיקלי, והרעש הזה הפתיע את ברכה ומכול, כי שלושת הרוצחים ההם, שהוצאו להורג ע"י האנגלים לפני יותר מ-70 שנה, התקבעו בזכרון הלאומי הפלסטיני כלוחמים נגד המנדט הבריטי והציונות ולא כרוצחי קהילת חברון. ישנו אפילו שיר לאום פלסטיני שמזכיר אותם, ללא אזכור של הרצח של יהודים, בטון שמזכיר קצת שירי פלמ"ח ומחתרות, ועליו גדלו הרבה ערבים בישראל, בכלל בלי שיקשרו את השלושה לטבח, אלא מתוך ניסיון לבנות מיתוסים לאומיים של מאבק בקולוניאליזם הבריטי והציוני, תוך התעלמות מהפשעים שלהם הביקור של חברי סיעת חד"ש בשדרות בזמן שצה"ל מפציץ בעזה היה נטול כל ערך אלקטוראלי. לאלקטורט העיקרי שלהם, ערבים אזרחי ישראל בעלי תודעה לאומית- זה לא יעשה כלום במקרה הטוב, או אף יעביר אותם לבל"ד במקרה הפחות טוב. משדרות המופגזת לא יבוא להם ככל הנראה אף קול. לכן הביקור הזה היה ביקור עקרוני אידאולוגי, כמו שחברי הסיעה הצהירו.

אני זוכר שהבאתי לכאן בעבר לינק לכתבה

שממנה אפשר היה להבין שהטבח בחברון תוכנן מלכתחילה להצטייר כמאבק בציונות ולא כטבח חסר אבחנה ביהודים. בכתבה נטען שגם אם הרוצחים לא הבחינו בין חדשים לותיקים בעיר, השכנים הערבים דאגו להציל קודם כל את מכריהם. למעשה, גם גל הטרור שכוון ללא אבחנה כנגד אזרחים ישראלים בשנים האחרונות, התקבע אצלם בתודעה כמאבק לגיטימי כנגד "ציונים" חמושים ("כל החברה הישראלית חמושה ולגיטימי לתקוף אותה"). כך שהטענה שלך בהחלט הגיונית. אני זוכר היטב שאת המילה "ציוני" למדתי לא בבית או בביה"ס, אלא מכרוז של החמאס שנטל אחריות על פיגוע ירי ("רצחנו את הציוני").. ורק אז שאלתי את עצמי מה פירוש המילה. בקשר לערך האלקטוראלי של הביקור בשדרות - חד"ש נשענת גם על שמאלנים יהודים, ואלה לא היו רואים בעין יפה רגישות חד צדדית לפגיעה בערבים, מול אדישות לנוכח פגיעה ביהודים.

בתרגום לעברית זה יוצא....

"עכשיו חמאס נראה לכם מאד חזק - אבל אל תשכחו מי בנה אתכם". הבעייה היא שבתודעה הפלסטינית, המכנה המשותף היחיד כמעט הוא המאבק בישראל.

THE WIZARD 55

New member
צודק, אני סנילית

תמיד אשמח שירעננו לי את הזכרון.. אבל בכל זאת הקריאות אליהם להפסיק את הטרור חייבות להיות יותר תכופות.

זה כמו שאנטישמים באים ליד ושם

כדי לדפוק כרטיס. הייתי מעדיף שהפורעים האלה בראשות חג' אמין אל-ברכה ילכו להלוויות של החברים שלהם בעזה ולא להלוויה של יהודים. ברכה ידוע כמעריץ גדול של רוצחי יהודים ואוהב לעלות על קבריהם. http://news.walla.co.il/?w=/90/732951

../images/Emo207.gif לא קשור לנושא..

כבר אמרתי שנסראללה סאדיסט? לפי מה שאמרו בערוץ 2 חיזבאלה העלה אתר בעיברית (!!) שבו מוצגות חלקי גופות של חיילים

mike00

New member
בקרוב ועדת אור במצרים,יש לי כבר הצעה לשם...

ועדת אורדאללה
כל הכבוד למצרים שניקבה כמה פורעי חוק והחזירה את השקט למעבר הגבול,שיילכו להפגין מול הבית של הנייה.... אני מקווה בשבילם שהחמאס לא ינקב אותם גם.. בקשר לאלטיבי וחבריו המטונפים,"לא ייתכן שאנשים ימותו בגלל מחסור במזון",בחייאת דינאק??ימותו??לא הגזמנו יא'טיבי?

למעלה