התחרות הזאת
צריכה להיות רק תחרות שירה...מה שאתה אומר נשמע כאילו כל שאר המתמודדים היו מינימום באיזה פלס"ר...מה ידוע לך על עברם הצבאי של הלא-משתמטים? מאיפה לך שבראש מעיינם עומדים ציונות ועתיד מדינת ישראל? יכול להיות באותה מידה שיש מועמד שהכי הרבה שהוא נתן מעצמו בשביל הצבא זה ללכת יום יום לקבל גימלים או לראות קב"ן או וע"ר בשביל שיורידו לו פרופיל והלך להיות שק"מיסט, כי כמו שאר המתמודדים גם לו אין ראש לזה, וזה מבחינתי גם נחשב השתמטות.. נכון, לא צריך לתת לגיטימציה למשתמטים, אבל אני לא חושבת שכוכב נולד זה הפורמט המתאים להעביר בו מסרים חינוכיים, בשביל זה יש בתי ספר, בשביל זה יש חינוך מהבית, לא חובה שכל פלוץ שהם אומרים יקבל כתבת שער בעיתון של שבת- הם ירגישו שהם הפסידו אם יתעלמו מהם, אם הם יבינו שכדאי שהם ישמרו את ההשתמטות שלהם בסוד כי החברה לא מעריכה את זה. אגב, החברה יכולה להעריך בנאדם על היותו בעל כישרון כמו שירה, זה מותר וזה לגמרי לא תלוי במי אותו בנאדם ומה הוא עשה בחייו, הרגשה שלי היא שאביב גפן הוא לא בדיוק הגורו של מישהו ואף אחד לא מחזיק ממנו מי יודע מה מודל לחיקוי, אבל מעריכים אותו בתור זמר... אני חושבת שהפתרון הכי יעיל יהיה, במקום לרדת על המשתמטים (ובכך לתת להם התייחסות כל הזמן) פשוט לא להתייחס אליהם מעבר למינימום של ביקורת שירה נטו, ולחזק את המתגייסים.