הצבעתם לימין , תרכבו על חמור, מכונית חדשה זה חלום לא לישראלים

lemner40

Well-known member
האוצר הודיע היום
- המס על מכוניות חשמליות יעלה מ35 ל45
- אבל המכה הגדולה, ההטבה תהיה רק עד סכום של 35 אלף שח
כך שרוב המכוניות החשמליות, על רוב הסכום הם ישלמו 83 אחוז מס.
בעצם כל המכוניות החשמליות ישלמו לפחות עוד 15 אלף שח מס.
- הרישוי יעלה מ500 שח ל 2500 עבור רוב המכוניות החשמליות.
- מכוניות בנזין יתיקרו גם, בלפחות 750 שח.
אתם לא צריכים מכוניות
שבו בישיבה, המדינה תממן אתכם, בערים שבהם יש ישיבות גם יש תחבורה ציבורית והיא גם זולה מאד.
בערים שיש בני אדם, שצריכים לנסוע לעבוד, בהם כמעט ואין תחבורה ציבורית, היא יקרה,
ואם אתם רוצים רכב פרטי תשלמו.
רק מטומטמים מצביעים לימין.

evglev1

Well-known member
מנהל
האוצר הודיע היום
אתם לא צריכים מכוניות
שבו בישיבה, המדינה תממן אתכם, בערים שבהם יש ישיבות גם יש תחבורה ציבורית והיא גם זולה מאד.
כן עדיף להצביע לשמאל כדי שנסיעה באוטובוס תהיה משחק ברולטה רוסית.

lemner40

Well-known member
כן עדיף להצביע לשמאל כדי שנסיעה באוטובוס תהיה משחק ברולטה רוסית.
הפוך
הסיבה שגדר הביטחון בן ישראל לשטחים היא לא סגורה
זה כי הימין לא סוגר אותה.
ומאפשר למחבלים לעבור מהשטחים לירושלים ולישראל
ולא נפרד מהפלסטינאים
אם השמאל היה בשלטון, היתה חומה בן ישראל לפלסטין

evglev1

Well-known member
מנהל
הפוך
הסיבה שגדר הביטחון בן ישראל לשטחים היא לא סגורה
זה כי הימין לא סוגר אותה.
ומאפשר למחבלים לעבור מהשטחים לירושלים ולישראל
ולא נפרד מהפלסטינאים
אם השמאל היה בשלטון, היתה חומה בן ישראל לפלסטין
ראינו מה שווה הגדר בשבעה באוקטובר.

lemner40

Well-known member
ראינו מה שווה הגדר בשבעה באוקטובר.
1. החומה בן ישראל לפלסטין היא חומה גדולה והרבה יותר בלתי עבירה מהגדר עם עזה
2. זה הכל עניין של החלטות ביטחון
אין בעיה לתת הוראה שכל מי שמנסה לעבור את הגדר יורים בו
אבל ביבי לא רוצה.

הפרבולה1

Well-known member
1. החומה בן ישראל לפלסטין היא חומה גדולה והרבה יותר בלתי עבירה מהגדר עם עזה
2. זה הכל עניין של החלטות ביטחון
אין בעיה לתת הוראה שכל מי שמנסה לעבור את הגדר יורים בו
אבל ביבי לא רוצה.
החומה בין יו"ש לשטח בתוך הקו הירוק היא הרבה יותר קשה להגנה מאשר זאת שבעזה בגלל שהיא ארוכה יותר , מפותלת ואנחנו בנחיתות טופוגרפית, ובלתי אפשרית ליישום בתוך ירושלים, ובכל מקרה לא מגינה מירי תלול מסלול.

נראה לך שנצביע לשמאל שיהפוך את יו"ש לעוד עזה הרבה יותר מסוכנת רק בגלל מחירי המכוניות החשמליות ?

lemner40

Well-known member
החומה בין יו"ש לשטח בתוך הקו הירוק היא הרבה יותר קשה להגנה מאשר זאת שבעזה בגלל שהיא ארוכה יותר , מפותלת ואנחנו בנחיתות טופוגרפית, ובלתי אפשרית ליישום בתוך ירושלים, ובכל מקרה לא מגינה מירי תלול מסלול.

נראה לך שנצביע לשמאל שיהפוך את יו"ש לעוד עזה הרבה יותר מסוכנת רק בגלל מחירי המכוניות החשמליות ?
הכפרים הפלסטינאים מזרחית לירושלים הם לא חלק מירושלים
הרובע המוסלמי הוא לא בירושלים
אין שום בעיה לבנות חומה שתגן על ישראל
אבל הימנים מפקירים את החיים של יהודים
לימין לא אכפת מחיים של יהודים
הם גיהדיסטים
הם רק רוצים להרוג ולמות

הפרבולה1

Well-known member
הם גיהדיסטים
הם רק רוצים להרוג ולמות
עם הכפרים הפלסטינים במיזרח ירושלים יש כבר חומה, השמאל יבנה חומה בתוך ירושלים כי זאת דרישת הערבים ( נסיגת לקווי 67 ) , בין היתר הם דורשים את הכותל המערבי. השמאל יחלק את ירושלים ( ולא לפי שכונות יהודיות וערביות אלה ממש לפי קווי 67 )

evglev1

Well-known member
מנהל
הם גיהדיסטים
הם רק רוצים להרוג ולמות
הרובע המוסמלי הוא חלק אינטגראלי מהעיר העתיקה, כלומר מעיר דוד ובכל מקרה שום גדר לא תמנע אפילו אבנים שיזרקו מהר הבית לכותל. וגדר שלא תשאיר את הר הבית לערבים לא תהיה מקובלת על הערבים, אם כי עכשיו גם הכותל לא מקובל עליהם, כי אבו מאזן ה"מתון" רוצה את כל מזרח ירושלים גם את הכותל וגם את הרובע היהודי.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעקרון נכון, אבל זה כמובן לא חייב למנוע את הפיכתם לכאלה. הדברים האלה משתנים מתקופה לתקופה ובכל עידן מקבלי ההחלטות מכריעים בהתאם לראות עיניהם.
היא דווקא באמצע ירושלים, אבל לעזאזל העובדות.
יש קטע תקציבי כמובן וכבר ראינו נסיונות בנושא שעלו למדינה מיליארדים רבים ובסופו של דבר לא ביצעו את מלאכתם.
מעבר לכך יש כמובן שאלה אם נכון לבנות חומה באמצע מדינה. יעני כאשר היא לא מפרידה בין מדינות ועל כן לא מהווה קו גבול, אלא נבנית באמצע השטח כאשר משני צדדיו יישארו תושבים של מדינת ישראל.
אה איזה מזל שמצאנו את האשם :). לא עקבתי אחרי הדיון בינכם, אבל נזכיר רק שנכון להיום כ100% מתחזיות הימין לגבי האירועים באזורנו התממשו, לעומת כ-0% של תחזיות השמאל.
אז זהו, שדווקא אכפת לו. בוודאי יותר מיהודי שהתגורר בישראל והיה חלק ממה שמייצב ומחזק אותה ואת עוצמתה, ובחר לרדת משם, להשאיר את משימת חיזוק המדינה ועוצמתה בידי חבריו הנותרים מאחור, כאשר אלה יעשו זאת גם עבורו למקרה שביום מן הימים הוא יזדקק למדינת ישראל כמדינת מפלט לברוח אליו.
הם גיהדיסטים
לא חמודי. אלא הערבים. פספסת את הנקודה.
הם רק רוצים להרוג ולמות
הם דווקא לא רוצים את זה ולא רוצים את זה.

אגב, אתה באמת חושב שלא רואים שבס"ה כתבת כאן רשימת סיסמאות (נבובות לטעמי) ולא הצבעת אפילו על דוגמה בודדת אחת ממנה ניתן ללמוד את כל שאתה מייחס כאן ל"ימין, הרע והרשע הזה? דוגמא אחת, קטנטונת, בודדה, כלום אין בדבריך. רק כאמור, סדרת סיסמאות נבובות.

רק שתדע שלא פספסנו את הקטע. הרבה בריאות.

evglev1

Well-known member
מנהל
שים לב שכל תפיסת הביטחון שלך בנויה על 7/10

מה יקרה אם תאמין שנתנו להם להיכנס בכוונה?

האם זה אומר שכדאי להצביע לשמאל?
אני מהתחלה ראיתי שגדר במקרה הטוב יכולה להחליף מחבלים מתאבדים או יורים מטווח קרוב לטילים ארוכי טווח. עוד לפני שבכלל התחילו לבנות את החומה באיו"ש הם כבר התחילו לירות מרמגמות מעזה ומבית ג'אלה, עד כיפת ברזל זה היה עניין רציני מאוד. ובכל מקרה כבר לפני 25 שנה שלפתי את הסיסמא הפרטית שלי: "היה פה גן לפני אוסלו והיה פה גן עדן לולא אוסלו".

אני מהתחלה ראיתי שגדר במקרה הטוב יכולה להחליף מחבלים מתאבדים או יורים מטווח קרוב לטילים ארוכי טווח. עוד לפני שבכלל התחילו לבנות את החומה באיו"ש הם כבר התחילו לירות מרמגמות מעזה ומבית ג'אלה, עד כיפת ברזל זה היה עניין רציני מאוד. ובכל מקרה כבר לפני 25 שנה שלפתי את הסיסמא הפרטית שלי: "היה פה גן לפני אוסלו והיה פה גן עדן לולא אוסלו".
הרעיון היה לחזק את החמאס,שיוכל להראות לנאמנים שלו שפוגעים ביהודים,

אז ביבי הרשה את הרקטות והבלונים בטפטוף.

התקווה של האמריקאים הייתה שהם בסוף יתיישרו ויפסיקו עם השטויות.

שראו שהם לא מפסיקים עשו להם את המארב עם 7/10

שיהיה תירוץ להחליף שילטון.

לדעתי בנט ולפיד לא ממש רצו לנצח את הבחירות האחרונות כי המשמעות הייתה שהם צריכים

לעשות את 7/10 לפי התוכנית ולכן היה נוח להם להפסיד.

היה מלוכלך מידי בשבילם.

Harrington

Well-known member
מנהל
האוצר הודיע היום
אתם לא צריכים מכוניות
עד היום לא הצלחתי להבין את הקטע של מיסוי מכוניות חשמליות. לא הבנתי את זה כשליברמן התחיל עם זה בהיותו שר אוצר ואני לא מבין את זה כעת. הרי זה תיאורטית אינטרס של המדינה שכמה שיותר אנשים יעברו לרכבים חשמליים (פחות זיהום אוויר וכו'). דווקא היה הגיוני להוריד את המיסוי על רכבים כאלה לכאורה.

פולגאר

Well-known member
עד היום לא הצלחתי להבין את הקטע של מיסוי מכוניות חשמליות. לא הבנתי את זה כשליברמן התחיל עם זה בהיותו שר אוצר ואני לא מבין את זה כעת. הרי זה תיאורטית אינטרס של המדינה שכמה שיותר אנשים יעברו לרכבים חשמליים (פחות זיהום אוויר וכו'). דווקא היה הגיוני להוריד את המיסוי על רכבים כאלה לכאורה.
ברגע שהמדינה רואה שמתחילים לעבור לרכבים חשמליים, היא רוצה לנצל זאת בכדי לקבל עוד כסף.

Harrington

Well-known member
מנהל
ברגע שהמדינה רואה שמתחילים לעבור לרכבים חשמליים, היא רוצה לנצל זאת בכדי לקבל עוד כסף.
כן זה ברור. אבל עדיין. המיסוי הראשון של רכבים כאלו היה בשלב בו לא ניתן עוד היה לומר ש"המדינה עוברת". ובכל מקרה, לא אמרתי שצריך להוריד את המיסוי לאפס, אבל דווקא להעלותו? כשמנסים מצד שני לדרבן את הצעד הזה? פשוט לא רואה את ההגיון.

פולגאר

Well-known member
כן זה ברור. אבל עדיין. המיסוי הראשון של רכבים כאלו היה בשלב בו לא ניתן עוד היה לומר ש"המדינה עוברת". ובכל מקרה, לא אמרתי שצריך להוריד את המיסוי לאפס, אבל דווקא להעלותו? כשמנסים מצד שני לדרבן את הצעד הזה? פשוט לא רואה את ההגיון.
אז זהו שכבר אין צורך לדרבן את הצעד הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז זהו שכבר אין צורך לדרבן את התעד הזה.
שוב, המיסוי הזה התחיל כשהמעבר לרכבים חשמליים היה עדיין בחיתוליו ובהחלט המדינה ניסתה לדרבן את המעבר, לפחות עד אותו רגע.
אבל גם היום אני לא יודע אם הדרבון הזה הפסיק כבר. בכל מקרה כאמור, מבין את מה שאתה אומר אם כבר לא צריך לדרבן אבל גם אז לא מבין את העלאת המיסוי הדווקנית. זה יכול לגמרי לגרום לדרבון הפוך כמובן. אז שימסו את כל הרכבים באותו שיעור ולא יבדילו בין חשמלי ללא חשמלי. את זה אוכל להבין אם אני מתבסס על שיטתך. אבל מיסוי דווקא לחשמליים, כאשר רוב הציבור (לא בדקתי, סתם בהערכה כללית) עדיין רוכש רכבים לא חשמליים? סורי, אבל עדיין לא מבין.

פולגאר

Well-known member
שוב, המיסוי הזה התחיל כשהמעבר לרכבים חשמליים היה עדיין בחיתוליו ובהחלט המדינה ניסתה לדרבן את המעבר, לפחות עד אותו רגע.
אבל גם היום אני לא יודע אם הדרבון הזה הפסיק כבר. בכל מקרה כאמור, מבין את מה שאתה אומר אם כבר לא צריך לדרבן אבל גם אז לא מבין את העלאת המיסוי הדווקנית. זה יכול לגמרי לגרום לדרבון הפוך כמובן. אז שימסו את כל הרכבים באותו שיעור ולא יבדילו בין חשמלי ללא חשמלי. את זה אוכל להבין אם אני מתבסס על שיטתך. אבל מיסוי דווקא לחשמליים, כאשר רוב הציבור (לא בדקתי, סתם בהערכה כללית) עדיין רוכש רכבים לא חשמליים? סורי, אבל עדיין לא מבין.
תוסיף על המיסוי הזה גם מיסוי שייכנס פר ק"מ נסיעה החל משנה הבאה (2026).

Harrington

Well-known member
מנהל
תוסיף על המיסוי הזה גם מיסוי שייכנס פר ק"מ נסיעה החל משנה הבאה (2026).
אבל זה, תקן אותי אם אני טועה, לכולם. כלומר לכל סוגי הרכבים. אז לא התעמקתי ואין לי דעה מגובשת בעד או נגד המס הזה. אבל אנחנו הרי יודעים שהמדינה זקוקה לכסף בשנתיים האלה וזה יושג בין השאר על-ידי מיסוי. אין מה לעשות. טענות למי שהביא עלינו את ההתנתקות (בשמה המכובס) :). אני מדבר דווקא על המיסוי לחשמליים בדווקנות. כאמור מעלה, אם המיסוי היה חל על כל הרכבים במידה שווה לא הייתי מעלה טענה בכלל (גם לא אם לדעתי זה לא היה רעיון מלהיב).

למעלה