הצגה נפלאה של פרום. נקווה שהוא נקי

natyh

New member
לא מדויק .

תשוה בין לאנס של 2003 ובין לאנס של 2004-5 .
לרסק את אולריך בנג"ש של אלפ דואז בקרוב לדקה וחצי בהתיחס לעובדה כי אולריך היה רוכב הנג"ש הטוב בעולם , ולפספס רק בסביבות שניה את השיא של פנטני אם זו לא עליונות אז מהי עליונות?
בהתחשב במספר הקטעים שלאנס ניצח ב 2005 בלי להביא בחשבון את שני הקטעים ש"מסר " לבאסו וולורדה ....אז מהי עליונות?
אכן פרום מדהים הוא מדהים בעליות הפריצה שלו פשוט מדהימה מאז שלא החזיק מול הספרדים בוולטה והנה לפתע הוא פתאום מרסק אותם לחתיכות.... צריך להשוות את השיפור ביכולתו לשיפור ביכולתה של....צריך לקרא לכך עליונות אולי עליונות רפואית ראו את המרחק מהמתחרים כל כך מתעלה עליהם....
https://www.youtube.com/watch?v=o2MGfxwl3WM

פרום ממש בסגנון של ארמסטרונג, אבל...

לפרשן את המופע של פרום מנקודת מוצא של סימום ספורטיבי זו רדידות, עצלנות והימור.
הרי אף אחד מהכותבים כאן לא בחן את מבחנות הבידוק של פרום, אף אחד לא בילה איתו ולו מטר מאלפי הק"מ שהוא "בילה" באימונים ואף אחד לא נכנס אתו לחדרי חדרים כדי לעקוב אחריו.
, נכוןהעובדות פשוטות וברורות, פרום עשה לדבוקה ארמסטרונג טוטאלי.

סיום ראשון על הר גבוה, פרום מבקש מחבריו לקבוצה להגביר עוד קצת, ועוד קצת ורואה איך מתחריו מתפרקים וכשהוא נותר עם המטפס הטוב ביותר וחבר לקבוצה הוא לוקח את תפקיד המפרק ומבצע אותו בשלמות, עד כדי שהפועל האחרון שלו גם מנצח את המטפס.
עכשיו בוא נתייחס למתחריו:
ואן גרדרן עוד לא הוכיח כי הוא יכול להמתמודד על החולצה הצהובה בטור.
קוינטנה מטפס נהדר, אבל נטול טקטיקה וקבוצה שעדיין לא החליטה כמה לתמוך בו ולא, ההתקפות של ולוורדה לא היו בשביל קוינטנה.
קונטאדור סובל (ממש כך - סובל) מפנטזיות של אוליגרך החושב שאם הוא רוצה זה מספיק כדי שרוכב הגרדנ טור הטוב בדורו ינצח כל גרנד טור וכראיה הפנטזיה הטיפשית שלו על טרבל כבר העונה והוא (האוליגרך) אמר את זה במפורש.
ניבאלי, נו באמת מתי ראיתם אותו מתמודד על ראש דירוג בטור דה פראנס כשהיו מולו המתחרים האלו (של טור 2015)?
הוא סיים במקומות 20, 7 ופעם אחת עמד על דוכן המנצחים (מי היה אחריו גם כדאי ללזכור) וזה היה כשהתחרות האמיתית הייתה פנים קבוצתית בסקאי וגם אז הוא קיבל עודף של שלו דקות כפול שתיים וזה כשפרום היה עסוק בלהיות נאמן (דבר הקשה לו בערך כמו שלי קשה לתקוע מזלג בעין) לויגינס.

פרום הרבה יותר טוב ממתחריו ומביא את זה לידי ביטוי בפערים משקפים, אם יתגלה בעתיד שהוא עשה שימוש בחומרים אסורים אפשר יהיה להתייחס לזה, עכשיו זה הימור במקרה הטוב וטיפשות רדודה המעידה על עצלנות פרשנית במקרה הרע.

מי שרוצה לנצח את פרום חייב לנתקו מהקבוצה כבר בזינוק וכן זה הימור, אבל אם יש מקום בו נכון להמר זה בטקטיקה מול קבוצה כל כך חזקה.
אם מתחריו של פרום רוצים סיכוי שיבודדו אותו בזינוק ובשפה של פרום יש איזה ביטוי על האיש הטוב ביותר שינצח.
ארמסטרונג ניצח בפערי ענק כי מתחריו לא בודדו אותו (אני זוכר מקרה אחד בו הוא היה מבודד, חטף ממתחריו ולעד טען כי באותו יום הוא לא אכל כראוי).

ארבעת קוראי בטח שרדו עד הלום, אז אשמח אם ימשיכו לכתבה שלו בשוונג - כאן

YotamKa

New member
הנה מה שיש ללאנס להגיד בנושא, ומי כמוהו יודע

קובע שהטור לא הסתיים.

אני דווקא חושב שמוביסטאר רכבו טוב

צריך לתת להם את הקרדיט שהם לקחו את המרוץ על עצמם, הכתיבו קצב גבוה לפני הטיפוס האחרון ובחציו הראשון ולא השאירו לסקיי את השליטה בקצב. אנחנו תמיד נוטים להתלונן שכולם פחדנים ולא רוצים לתקוף, אז הנה קבוצה שלוקחת יוזמה.
כמו שגדי כתב בסקירה שלו, מוביסטאר רצו להגביר קצב כדי לגרום לפיגור למתחרים של קינטנה שניצבו מעליו בדרוג הכללי בעקבות קטעי השבוע הראשון. זה עבד מצוין מבחינתם. קינטנה התקדם מאוד בדרוג הכללי בעקבות קטע זה. לגבי האצות ולוורדה, אני חושב שהן היו בבחינת בלון ניסוי. אם פרום היה עוקב אחריו, ואלוורדה היה נותן לו לרכוב מקדימה ומנסה לשבת עליו (למרות שאתמול זה לא היה מצליח) וכך מקדם את עצמו. בכל מקרה, אני לא חושב שהוא גרם נזק לקינטנה כי קינטנה רוכב בעולם משלו, עם הקצב שלו.

cipo 1

New member
יאיר בוקר טוב לא הייתי מגדיר את עצמי כפרשן ולכן גם לא כותב

כאן כמו חלק מחברי הפורום אחרי המרוצים גרנד טורים קלסיקות או כל מרוץ אחר.
אני רק חושב ואם כל הכבוד לך (אנחנו מכירים הרי אישית ) אחרי שנות צפיה כו רבות
ומעקב אחרי הענף קצת קשה לבלבל אותי עם ביצועי על .
שוב הלוואי ואתבדה. כרגע נראה לי שאבדתי עניין בטור (אמשיך לצפות) אבל בעיקר בשביל
הצילומים מהאוויר .
עודד צור

עודד - כמה עובדות... אולי יעזרו לך למצוא שוב עניין

כן, אתה צודק, אני מכירים אישית ולא מעט שנים.

הטור אינו רק המאבק על החולצה הצהובה, למרות שבאופן טבעי וכחולצה בה זוכה המנצח היא מושכת רוב העניין.
יש מאבק מרתק על החולצה הירוקה.
יש מאבק שבקושי החל על תואר מלך ההרים ורק היום (קטע 11) קיבלנו רמז שהוא כנראה יהיה מרתק.
יש מאבק על התואר הקבוצתי ולמרות, אולו דווקא ובגלל, שנראה כי סקאי חתומים עליו זה יכול ליצור מאבקים מרתקים של כניסת רוכבים לקבוצות בריחה ולא רק.
יש כל יום מרוץ חדש, על הכבוד לנצח בקטע של הטור דה פראנס שעובדתית (מי שמצליח) מקבל הכרה גדולה יותר מאלוף עולם.
ויש המון סיפורים (לדעתי) מרתקים.
אם תבוא לשידור שלנו בשוונג אשמח לשאלות שלך, גם בסגנון "למה משעמם לי עכשיו?" כדי לעזור לך למצוא עניין.

cipo 1

New member
תודה יאיר להזמנה ... אבל אל דאגה אני לא אפסיק לצפות במרוצי

אופניים ובטור בפרט "שריטה מהלינה המשותפת" ציטוט שלך .
עודד

yshor

New member
Overreaction

לא מכיר את המילה בעיברית לזה. הביצועים המוגזמים של פרום גוררים תגובות מוגזמות.
מצד אחד טוענים שהוא לא נקי (מסכים שזה שטויות כל עוד לא הוכח אחרת) ומצד שני מתעלמים מהביצועים של ניבאלי שחשודים באותה מידה (רק לצד השני), או מהביצועים של ריצ'י פורט. גם ניבאלי ופורט זכאים עד שהוכח אחרת.
מצחיק שקונטאדור, שהוא הרוכב היחיד בחמישיה שכבר נתפס בעבר, נראה פתאום הכי נקי...

יש לנו עוד חמישה קטעי הרים קשים מאוד והכל יכול לקרות. יש עליות לקול דה גלנדון פעמיים שנראות שונה לחלוטין מהעליה של אתמול וזה פותח הרבה אפשרויות טקטיות.
הטור לא נגמר עד פריז.

YotamKa

New member
תגובת-יתר. בקשר לגלנדון, עוברים בו עצמו פעמיים, אבל יחד עם

מעבר צלב הברזל הסמוך לו (למעשה אותו טיפוס) עוברים 3 פעמים:

בחמישי הבא המסלול עובר בגלנדון- טיפוס מכיוון מערב, ירידה צפון-מזרחה.
בשישי הבא עובר בגלנדון ומשם צלב הברזל - טיפוס על הגלנדון מכיוון צפון-מזרח, ירידה דרום-מזרחה.
בשבת הבאה עובר בצלב הברזל בלבד - טיפוס מכיוון דרום מזרח, ירידה מערבה.

בשבת זה בשל אילוצים גיאולוגיים שגרמו לסגירת מנהרה בין בריאנסון לבורג-דה-וואזאן, ומנעו טיפוס כפול גליבייה-אלפ דואז כמו שהיה ב-2011.

ItsikH

Member
הבדיקות פסיכוטיות ממש, רק עובדי קבלן
יסכימו למסכת
הטרטורים שהרוכבים עוברים. בתנאים אלו, האפשרות שלפרום יש רופאים בעלי כשרון מבוזבז לנובל שמצליחים להתל בבדיקות, קיימת אך, איך לומר, מעניינת אותי בעיקר בהקשר הביולוגי שאכן מעניין אותי מאוד [מתחומי ההתעניינות האקדמית שלי], אבל ספורטיבי - לא ממש. ניתן לבדיקות את הקרדיט שהן יסודיות, ונשאיר אותן לבודקים.

natyh

New member
יאיר ...

עתה פרשן האופניים הכי טוב בארץ!
אתה האיש שמכירבארץ הכי טוב את הענף הזה !
תתפלא מה פתאום אני חולק לך מחמאות ?
כי מגיע לך מה ששלך אי אפשר לקחת ממך אבל ...
כאשר אתה כותב דברים אי אפשר שלא להיזכר בדברים שכתבת בעבר :
דוגמא האם ביורן ריס החזיר או לא החזיר את יינס וויכט מהבריחה עם אולריך ומלך ההרים הצרפתי ?
כתבת שלא ....אז אחר כך התפלפלת בענין בסוף למיטב זכרוני הפכת להיות לא חד משמעי ...אז?
אז אני לא יודע אם לדברים שאתה כותב לא נכנסים שיקולים בתחום הזהירות המתבקשת , בכל זאת עברת דברים בעבר , ועדיין אתה לא אדם פרטי .
למזלי אני לא מיצג אף אחד אני כותב את מה שאני מרגיש ומאמין בו אין ולא יכולים להיות ביצועים אנושיים ברמה כזו לדעתי .
אזמה קרה לפלו ג'ו לקחה או לא לקחה ?
נפטרה בשנתה מהתקף אפילפסיה אולי לא יודע ...
מה קרה לגולש הגלים הזה ...אנדי איירונס נפטר מחידק טורף ?
אוליhttp://www.dailymail.co.uk/news/art...r-world-surfing-champion-dead-hotel-room.html
בהקשר חוסה מריה חימנז ששם משפחתו השני הוא ססטרה כן כן בן דוד של קרלוס ססטרה מנצח הטור , וחזוס מנזנו כבר הרחבתי בתגובה אחרת .
מצטער לא קראתי בשוונג עסקתי אתמול עד השעות המאד מאוחרות בלילה לחפור עד כמה שאפשר בפרשיות עבר ...למה ?
כי מה שנראה לכאורה "רמאות " בריש גלי מרגיז אותי , ולכן אני משתדל לבדוק דברים לעומק עד כמה שניתן .

נתי...

מודה לך על המחמאות, בכנות, למרות שמעולם לא הסתדרתי כראוי עם כאלו (אבל זה בגלל שריטה מהלינה המשותפת ולא ממש שייך לכאן).

לעניין שהזכרת (וויוט - אולריך - וירנק - ריס) איני זוכר מה כתבתי ולכן לא אוכל להגיב.
אם תמצא את זה אשמח לראות ולהבין (בעיקר בשביל עצמי).
איני מתבייש להודות כי בעבר נהגתי לכתוב דברים שלא הייתי כותב היום וזה רק כעדות לניסיון שאני עושה, גם היום בשנה ה- 20 שאני מסקר את הטור דה פראנס, להשתפר.
כעובדה, רק השנה האחרונה היא זו בה איני יודע מה לא הייתי כותב ורק משום שאין לי את נקודות המבט לאחור עם הניסיון שצברתי, אל דאגה, גם זה יגיע.

לעניים אותו אתה מכנה "שיקולים בתחום הזהירות המתבקשת" אתה צודק, לדעתי זו הדרך לכתוב פרשנות, במבט מפוקח למה שלמדת מהעבר והתעקש כי הקביעה כי פרום משתמש במשפרי ביצועים היא לא פרשנות, אלא ניחוש, אלא אם יש מישהו מהכותבים כאן שיודע משהו אמתי ושובר השערה כהופכת לעובדה.
אני מעדיף לציין כי על פי הערכות של שיטות שהוכחו בעבר ייצור הוואטים של פרום בעלייה לסנט מרטין בקטע ה- 10 היה ב"קצה האדום של הקשת" וזה ביטוי מוכר מספיק למי שצריך להבין בלי שאשמיץ ואקבע דברים (שאפילו אם הם נראים לצופה כזה, או אחר מחויבי מציאות) הם עדיין בגדר ניחוש במקרה הטוב, נבואה במקרה הפחות טוב והשמצה במקרה הרע ואיזה מהם נכון נדע בעתיד כלשהו ואם בכלל.

בקשר לקביעתך כי איני אדם פרטי, אני חושב שכיום אני אדם פרטי לגמרי, אלא אם אתה חושב שנתונים עובדתיים, כמו השם המאודם שלי כאן (שהייתי בכלל מעדיף אותו בצהוב), או שאני מובטל המתפרנס מכתיבה לשוונג חודש אחד (בזכות התעקשות של אנשים טובים במערכת) הופכת אותי לדמות ציבורית ואז יש לנו דיון אחר הארוך מעונשם של רבים כאן ולמרות שאשמח לקיימו.

natyh

New member
את המשקל של פרום אנו יודעים

ומה היה ייצור ההספק ?

לא אני מצאתי, קיבלתי מחבר...

שיטת פרארי = 6.1 וואט לקילו.
שיטת CLP (יש כאן מישהו אחר שטוב בזה) = 6.2 וואטל לקילו.
זה על 41 דקות שהוא טיפס בקטע 10.
אני לא מתחייב על הנתונים, כי לא בדקתי בעצמי.

רבים וטובים טוענים כי מעל ל- 6 זה "מעורר עניין".

miko181050

New member
פרום

רכבתי עם פרום בניירובי. רוב הרכיבות היו לכיוון לימורו ירידות לריפט וואלי ועליות חזרה.
לא אשכח איך פעם באחת העליות יאן קיניאנג׳וי ואני עקפנו אותו, וכשהגענו לסיום העלייה יאן אמר לי, ״look at this bugger' he think that if he is training in South Africa he will be good?"
לא יודע אם הוא לוקח סמים או לא, אני רק לא זוכר אותו ככזה. אני מניח שדוד קינג׳ה סמסון והאחרים מופתעים כמוני.
מצד שני הוא לא סופרמן, ראינו את זה בוואלטה ובעוד כמה תחרויות, הוא לא משאיר אבק אחריו, כנראה שהוא הגיע לטור מוכן כפי שלא היה מעולם. מצד שני אף פעם לא אשכח מה ז׳אק אנקטיל אמר בסיום אחד הטורים שלו, ״צריך להיות צבוע או אימבציל בכדי לחשוב שניתן לנצח את הטור ללא סמים ממריצים״.

natyh

New member
אני חושב שקיבלנו תשובה כבר היום .

הוא לא החזיק מעמד היום ודאי לא מול ולודה וודאי שלא מול פוריטו רודריגז , אין ספק שהוא שען מעולה אך לא רוכב המסוגל לשנות קצב בעליה , מענין איך ההמשך יתפתח כי בוחנים אותו כל הזמן , ויש מספיק מטפסים טהורים המשחרים לטרף ,כולם יודעים מהו הפרופיל קטע שבו אין לאף אחד סיכוי מול פרום, צריך להכיר ביכולות השעון המעולות שלו שען נפלא בעליות, אך בעליה טהורה אם פורט יתרסק והוא כבר התרסק בעבר , לפרום אין הרבה מה למכור אלא אם כן ... אך זה יהיה מסוכן מדי עבורו ... .

daskarov

New member
בעליה טהורה לפרום אין הרבה מה למכור...? אתה רציני?

מור דה הוי, פייר סאן מרטין, פלאטו דה בייל, מנדה, טורמלה - לא הספיק לך?
מה נחשבת עליה טהורה אצלך?

למעלה