הצהרה לא ציונית

ksimeroni

New member
הצהרה לא ציונית

מוגש בחום לחברי הפורום הציוניים, שבמקום לרדת ממגדל השן שלהם ולהתערות בעם היהודי, נכיר להם את העם היהודי דרך הפורום ולחברי הפורום ערביי ישראל, שיפסיקו להקשיב למורמים מעם ויתחילו להבין שאנחנו אכן בסירה אחת עוד "תופעות שוליות" כמוני

respecta1

New member
כן - שלוש אנשים, בדיוק העם

בואנה את אשכרה חושבת שהעם היהודי אשכרה חושב כמוך? טוב, זה כבר הזיות אין לי מה להגיד..

ksimeroni

New member
תספרו יא סיונים

תספרו את כל ה"תופעות השוליות" שקיימות פה נראה אם ישארו לכם אצבעות... אני לא "חושבת שהעם היהודי חושב כמוני" אני מביאה לך הוכחות שהעם היהודי חושב כמוני ועל כל הוכחה כזאת יש לך מה להעיר ובכל הוכחה אתה משתמש בתירוץ הציוני של "תופעות שוליות" ככה גם קראו אבותיך לזוהר ארגוב ז"ל, ותראה מה קרה בסוף....

respecta1

New member
אבותי?

לספר לך שוב שאני מזרחי? ששומע רק מזרחית וגם זוהר ארגוב, שכל הבית שלי מלא בפריטי תרבות של יהדות מרוקו? 3 אנשים (טוב נסכם על 100?) זה לא העם, אני מכיר את העם.. זה מה שטוב באילת כמעט כל ישראלי היה פה פעם אחת לפחות - אתה פוגש מגיל 0 את כל סוגי האנשים במדינה הזו.. וצר לי להגיד לך, עד שראיתי מה את כותבת בפורום הזה, לא פגשתי\ראיתי\שמעתי מישהו שחושב אפילו קרוב למה שאת חושבת.

ksimeroni

New member
אתה לא "מזרחי" אתה ברברי

לפי מה שאתה טוען. לא כל האנשים שהגיעו מארצות ערב או האיסלאם הם תחת מקשה אחת יהדות מרוקו שונה לחלוטין מיהדות תימן, ששונה לחלוטין מיהדות בבל.... וכן הלאה... כשאמרתי "אבותיך" התכוונתי לאבות הרוחניים הציוניים שלך (אלא אם אתה טוען שאלו לא אבותיך, כי בנינו, מה לך ולציונים האירופאים של שנות ה-50...), ככה הם חשבו עליך, זה מה שהם אמרו עליך, ככה הם חושבים עד היום... הם מאמינים באמת ובתמים שהם, האירופאים, גזע עליון, ואת זה אתה יכול לחוש אפילו פה, במשב הרוח הצונן שאופף את הפורום בכל פעם שציוני כמו יובלאישמרכז אומר דברים כמו "....זה שרוצים שישראל תהיה מדינה עם זיקה אירופאית, אין בזה שום גזענות, זה לגיטימי לחלוטין... אנחנו לא רוצים מדינת מזרח תיכונית נחשלת..." ובעצם ממשיך את המסורת הציונית-אשכנזית של - יהודי אירופה מוצלחים, מוכשרים ועליונים, אל מול יהודי ערב והאיסלאם הנחותים, הנחשלים, והמסכנים, שכן הם באו לפה מעולם מוכה גורל - העולם הערבי. יובל אישמרכז כותב "אנחנו רוצים" או "אנחנו לא רוצים"... הוא רק "שוכח" שלא רק הוא ועדתו חיים פה, ולא רק מה שהם רוצים צריך להתקיים, למרות שבפועל זה מה שקורה כי הם שולטים בנו, בחיינו, בהווייתנו וברצונותינו. אין כל פסול בחיקוי דפוסים טובים מהעולם האירופאי, יש פסול ענק ברמיסת התכנים היהודיים או הערביים או היהודים הערביים שמוטבעים פה, לטובת תרבות זרה שלא קשורה להוויה שלנו בכלל. אין פסול בכור היתוך, אבל יש פסול בהשלטת טרור תרבותי והשלכת גחמותיו של קומץ זר קטן על רוב בני האדם... הציונים כופים את עצמם על החברה במקום להתמזג עם החברה הציונים מכריחים את כולם להפוך לאירופאים (אלק), במקום שהם בעצמם יחזרו לשורשים היהודיים של המקום הציונים מערערים על סדרי בראשית ומחליטים שבמקום אדמות יבנו גורדי שחקים, שבמקום חקלאות כולם יעסקו בהייטק, שאם יש יותר מדי ילדים יחטפו אותם וימכרו לכל המרבה במחיר, שאם המפעלים שלהם יוצרים זיהום סביבתי אז לסביבה יש בעיה, שתתרגל... העם, שנותן לכת הזאת להרוס אותו ואת אדמת אבותיו, צריך להתבייש בעצמו. כל יום שעובר ואנשים פה לא עושים מעשה בנידון, יעלה לכולנו ביוקר... אתה מוכן לקחת על עצמך את האחראיות למעללי הציונים? אני לא. אני לא אהיה מוכנה להסביר לנכדי למה לא צעקתי כשהציונים זיהמו את המדינה, למה לא צעקתי שבנו פה בנייני-על סימטריים מערביים וכיערו את הנוף, במקום המבנים היפים המאפיינים אותנו את האיזור, למה לא צעקתי שקבוצת נהנתנים שאבה את כל כספי המדינה ונתנה לקהילות שלמות של מרוקאים, אתיופים, רוסים... ובכלל "פריפריה" למות מרעב.... אני לפחות אוכל לומר בגאווה שאין לי ולא היה לי או למשפחתי העניפה שום קשר לציוניזם הזה, אנחנו צועקים, אבל אין לנו דריסת רגל בממסד הזה, כי שנוכל לשנות. הרי הם שם למעלה דואגים רק לעצמם, בשביל זה הם בנו לעצמם מדינה - ברחו מהדיכוי האירופאי כדי שיוכלו להפעיל פה דיכוי אירופאי על מישהו אחר.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

וואו איזה נאום, מדהים. ובעצם פה חשפת את כל הקלפים. במקום הייטק חקלאות? לא תודה ! לא רוצים להיות מדינת עולם שלישי ש3\4 מתושבי מתים מרעב עם כלכלה לא מתפקדת כמו כל מדינות האזור וכמו כל מדינות העולם ש"בחרו" חקלאות על פני הייטק לא תודה! לא צריך פה מבני בוץ מתפוררים, בהחלט גורדי שחקים שבנויים בצורה יפה הרבה יותר יפים מכל מבנה אבן זה או אחר- אם את רוצה להתקע במאה העשירית לספירה זה בחירה שלך, אנחנו במאה ה21! מבנה אבן זה טוב ויפה שיש אזורים שבנויים בצורה כזו מיוחדת, לא כשהמבנים מתפוררים והרחובות נראים כמו שכונת מצוקה.(ולרוב גם כזו, כי מי שיש כסף לא בוחר לחיות במבנה אבן מתפורר.) ולא,יהודי המזרח הם ממש לא נכשלים, למען האמת כמעט בכל מקום שיהודים היו בו הם הצליחו. לא רק בישראל יש זיהום סביבתי ממפעלים, וההפך אם אני זוכר ישראל היא אחת המדינות שמייצרות הכי הרבה פתרונות לזיהום סביבתי.. ואם את רוצה שיהיה לך מחשב לרשום את הנאומים שלך או בגדים ללבוש תגידי תודה. אף אחד לא עושה פה טרור סביבתי, עובדה כל בית שני בישראל מלא בפריטי תרבות אם מזרחית ואם אשכנזית, כל אחד עם התרבות שלו ובארץ נהייתה תרבות מעורבבת שגם ממנה כל אחד לוקח את מה שהוא אוהב. ואם לא הבנת, הציונים הם החברה, אז הם לא כופים את עצמם על אף אחד.תגידי, כמה מהאנשים שאת מכירה חושבים כמוך?

ksimeroni

New member
כל מה שאתה אומר מראה

עד כמה המוח שלך שטוף. אתה ממש דוגמה קלאסית לעניין הזה במקום לשמר את ההסטוריה היפה שלנו (שמה לעשות, היא לא אירופאית...), מוחקים אותה לטובת עוד מבנה משעמם... במקום להעריך את האדמה שלנו, הורסים את החקלאות ובונים עוד מפעלים לרובוטים אנושיים במקום לנשום את האוויר הצח והצלול של ארץ הקודש, מעכירים את האוויר ולא משאירים פנאי לבני אדם לעצור רגע ולנשום... אחלה חברה אתם יוצרים לא פלא שערביי ישראל (שדומים לנו) לא רצו ולא רוצים להיות חלק מזה ככה הורסים את האנושות.

respecta1

New member
הורסים את האנושות אם רוצים חקלאות במקום היטק

ומבנה אבן מתפורר במקום גורדי שחקים.

מה דעת בני דודינו: חקלאות ערבית אנטי-ציונית

יותר טובה מהייטק אשכנזי-כוזרי-ציוני? עדר עיזים ומקשת אבטיחים עדיפים על יצור חומרה ותוכנה?

אתה לא שואל במקום הנכון..

המקום הנכון הוא פורומים מדעיים של מוסדות כמו הטכניון ואוני' חיפה. שלח את השאלה הזו בערבית, ואולי יהיה מי שימצא את הזמן לענות על שאלה כזו בין אינטגרל לאינטגרל............

אף אחד לא יכול לעצור את כדור השלג של הקידמה

נכון שקיימת סכנהפוטנציאלית כאשר יותר ויותר כוח עובר מחסדי הטבע אל ידיים אנושיות - אבל יחד עם צבירת הכוח הזו, משתפרים גם מנגנוני השלטון: מוקדי הכוח מתחלקים בין אנשים רבים יותר ונדרשת הסכמה רחבה יותר כדי לבצע שינויים, כך שיש פחות סיכוי לטעויות מקריות והרסניות.

זה נכון שהמיינטרים באירופה ובמערב

הוא אוריינטליסט, ואולי אולי מתחילה עכשיו מגמה של שינוי בעניין הזה - אבל לא הייתי בונה על זה יותר מדי. אבל השאלה היא - מה את רוצה ממייסדי התנועה הציונית? הם היו אוריינטליסטים-אירופוצנטריים כי זו הגישה היחידה שהם הכירו מה"בית"! מה את מבקשת? שנכיר בזה? שנדגיש את זה? שנתנער מזה? אוקיי, בהנחה שעל זה את נלחמת, למה את חושבת שזה כ"כ נחוץ? הרי מה"ציונות" שאת מדברת עליה נשאר היום רק מוטיב מרכזי אחד חזק: ליהודים, ולא חשוב מאיפה הם במקור, מותר לבוא לגור כאן אם הם רוצים בכך. לא פגשתי אף אדם שסוגד להרצל ולכתביו, ואני לא בטוח שכל ילד בישראל יודע בכלל באיזו מדינה הוא נולד ומתי. כנ"ל לגבי דוד בן גוריון. לגבי הגישה האוריינטליסטית - גם אם היא עוד לא מתה לגמרי, וזה עניין של זמן - אין להשוות את מה שקורה בישראל של היום, לכתביו ולחלומותיו של הרצל. יש דברים ראויים לחיקוי במודל החברתי המערבי, וחבל להכחיש את זה. את הדברים האלה אנו מאמצים בחום, ואין לזה שום קשר להרצל או לציונות. זה תהליך שהתרחש במקביל במדינות רבות בעולם, שאין להן דבר עם הציונות (יפן למשל).

חקלאות זה קצת בעייתי באזור עם משאבים מוגבלים

של מים וקרקעות........... גם היפנים בחרו להתמקד בהייטק כשהבינו שהמשאבים הטבעיים שלהם לא מתאימים לתעשייה כבדה שצורכת הרבה דלק (שהם צריכים לייבא). את ודאי לא מעדיפה שנעסוק בחקלאות ונבנה בתים צמודי קרקע בלי חשבון, וכשייגמרו המים והמשאבים, נילחם בסורים ובטורקים כדי לכבוש את המשאבים שלהם?... ואולי בכלל נחזור לחיות בשבטים וחמולות לפי עדות, כך שכל ההתפתחות שלנו תיעצר ונשקע בסטגנציה של תפילות מהבוקר עד הערב עד המילניום הבא? (או עד שאיזו מעצמה אזורית כמו איראן תחליט לקחת אותנו תחת חסותה כמו שעשתה ללבנונים..)

העם היהודי הוא ברובו ציוני, כלומר יש לו

לאומיות משל עצמו, ציונות = לאומיות יהודית אם לא ידעת. יהודי שחושב שהלאומיות שלו היא עירקית או מרוקאית או תימנית, חי באשליה. ואכן הוא תופעה שולית, מאד מאד מאד שולית, זניחה ודעתו לא נחשבת. האשמת הציונות היא מפלטם של הבכיינים, המקופח'ים, אלה שלא לוקחים אחריות על עצמם וחייהם ובאים בטענות לכל העולם חוץ מלעצמם. מי שרוצה לשמר את התרבות שלו, צפון אפריקאית או מזרח תיכונית, שיישמר, אף אחד לא מפריע לו.

ksimeroni

New member
אל תתחיל שוב עם הבדיחה הזאת

מדינת הציונים מאז ומעולם הפרידה בין "גזעים" של יהודים לעצמה היא קוראת "אירופאים" או "אשכנזים" לנו היא קוראת "מזרחיים" או "יהודי המזרח" ולאתיופים היא פשוט קוראת "אתיופים" אז אם הם "אירופאים", אני "ערביה", לא "מזרחית" כמו שנוח להם להגיד. אנחנו יהודי ערב באנו מהאיזור הערבי, אנחנו בני המקום, אנחנו המשכנו לקיים את מצוות הדת היהודית באיזור הגיאוגרפי הזה. לנו יש תרבות מפוארת משותפת עם הנוצרים והמוסלמים, לנו האקלים פה לא מוזר, בשבילנו בתי האבן הישנים הם זכרונות ילדות ואורח חיים... אנחנו לא באנו מ"מזרחיה" כי אין מקום כזה, ולמקום שלא קיים אין הסטוריה ותרבות. אנחנו באנו מערב, ויש לנו אחלה הסטוריה ואחלה תרבות משלנו, אין לנו שום צורך לגנוב אותם מאיזור זר.

מהי התרבות המפוארת?

האם הגעתם להישגים כמו היהודים האשכנזים-פרויד, איינשטיין למשל? מדוע את מזלזלת בתרבות אשכנז? במה היא פחותה מתרבות ערב, אם לא משמעותית ממנה? אם המדינה הייתה מבוססת על שלטון ערבי, כיצד היא הייתה נראית ביחד למדינה כעת? ואגב, אני מניח שלעולם לא היית באירופה, כי המדינה הזו שונה ממדינות אירופאיות-במנטליות, באנשים. אך זה לא ישנה במהומה את מחשבותייך על האשכנזים הרעים שעושים מצות מדם ילדים. מלבד זאת, את יודעת מהי ציונות בכלל? רצון להתיישבות של יהודים בארץ ישראל. מה רע בזה? את יותר גרוע מאויבנו הערבים-את אויבת מתוך העם. כפי ששמאלנים אנטי-ציוניים שונאים את ישראל ומתפללים לנפילתה, כך גם את. בושי לך, אין לך כבוד, לא לעצמך ולא לעמך.

וגילוי נאות

סבתי היא מזרחית-באה מעיראק. כל השאר אשכנז. אני, לעומך, רואה בכל היהודים כאחיי. בושי לך, את גרוע יותר מהחמאס

ksimeroni

New member
אוף כמה שאתה סטיגמטי...

קודם כל סבתא שלך היא לא "מזרחית" היא ערביה. שוב - אם היא היתה נולדת במזרחיה אז יופי לה, אבל היא נולדה בארץ ערבית! דבר שני - מי אמר לך שאני שונאת אשכנזים? אלף פעם כבר כתבתי שהטענת הן לא כלפי האשכנזים הנורמליים, אלא כלפי הציונים אבל בכל פעם יבוא איזה ליצן אשכנזי-ציוני, שכדי להוביל מהלך נגד טענותי הוא יכניס גזענות לדברי... יהודים הם לא גזעניים, יהודי ערב הם לא גזעניים... לכן אני, כממשיכת המסורת, לא נגועה בגזענות עליה אתה מדבר. זה שאני אומרת בבהירות מה אני חושבת על הממסד הציוני-אשכנזי-גזעני, לא אומר שאני בעצמי גזענית, זה רק אומר שאני לא מוכנה שאף אחד ירכב על גבי בדרך אל העושר ויותיר את שאר עמי ישראל מאחור (ועוד עמים אחרים) בשם איזו כת חדשה. אין לי שום בעיה עם תרבות העולם המערבי או עם התרבות יהודית אשכנזית, אבל לממסד הציוני-אשכנזי יש בעיה עם התרבות שלי ושל שאר האיזור הזה. העובדה שאין לי בעיה עם התרבות הזאת לא אומרת שאני צריכה לקבל אותה כתרבות שולטת ויחידה במדינה, ואף יותר מזה - זה לא אומר שאני רוצה להיות חלק ממנה! לי יש את התרבות שלי, התרבות שלי היא התרבות ההמשכית הישירה של היהודים מאז ומעולם. התרבות שלי התפתחה כל הזמן בעזרת דתות אחרות ולכן היא משותפת לכולנו ובלתי נפרדת מהאיזור היהודי הטבעי הזה. אי לכך ובהתאם לזאת, מן הראוי שהתרבות הערבית תהיה פה התרבות הראשית או שישולבו פה שתי התרבויות - ערבית ומערבית - יחד. אבל ליישם פה רק את התרבות המערבית זה פשע כלפי התרבות המפוארת שלנו, שהולכת ונדחקת ונשכחת ומפנה מקום יקר בעל כורחה לתרבות זרה וחריגה בנוף. ושוב, שים לב שאני מדברת על תרבות, לא מעבר לזה. אתה שוב ושוב חוזר על המנטרה של "ציונות היא רצון להתיישבות של יהודים בארץ ישראל" זה לא נכון אני יהודיה ואני גאה ביהדות שלי. חלק נכבד מאותה יהדות קובע שאדמת ארץ ישראל היא של העם היהודי, והעם היהודי צריך לשוב יום אחד אל בירתו ציון. שום קטע לא אומר שחייבים לשוב לציון תוך כדי רמיסת עם אחר, שום פסוק לא קובע שהיהודים צריכים לצאת למלחמה בשביל לבסס פה את שלטונם... השאיפה שהיהודים יתיישבו בארץ ישראל היא שאיפה יהודית עתיקת יומין. זאת לא המצאה של הכת הציונית, זאת שאיפה יהודית הסטורית! אז אל תתבלבל. ואם כבר דיברנו על אוייבים - אני לא "אוייבת מתוך העם" אבל כן אוייבת של הכת הציונית (וגם של הכת החרדית אגב) המדינה הזאת היא לא של יהודים, שכן היא מפלה גם את היהודים בתוכה שלא נדבר על העובדה שכל קשר בין השלטון שלה ליהדות הוא מקרי בהחלט ומבוסס על סעיף הדת בתעודת הזהות... אז כל עוד יש פה אנשים שמופלים לרעה ע"י "הגזע העליון" שלא יצפו מאותם מופלים למות בעד ארצם של השליטים.

למעלה