הצהרה לא ציונית

respecta1

New member
יהודי זה לאום ערבי זה לאום

זה כמו תגיד שהגזע של מישהו זה שחור-לבן חבל, אבל אין.

ksimeroni

New member
זאת המצאה ציונית

שגם הדת וגם הלאום הם יהודים. כי אם הם לא היו ממציאים את זה, רוב היהודים שחיים פה היו טוענים שהלאום שלהם הוא ערבי, ובצדק.

respecta1

New member
בסדר הכל המצאה ציונית

הכל קונצפירציה ציונית הכל שטיפת מוח ציונית תשארי עם המציאות המדומה שלך ותעזבי אותנו בשקט, ואל תחשבי שיש איזה שהוא עם שחושב אפילו בסגנון שלך.

זה נכון, אבל מה את רוצה לומר בזה?

אם לא היה שוטף את אירופה גל של לאומיות קיצונית שהובילה למיליוני הרוגים, סביר מאד להניח שלא היתה ציונות. גם לאום פלסטינאי כנראה לא היה. אז מה? את רוצה לשנות את ההיסטוריה? חוץ מזה, אי אפשר לדעת. יכול להיות שאם הציונות לא היתה מתחילה באירופה, היא היתה קורמת עור וגידים קודם כל במדינות ערב. אולי לא באותו עיתוי, אבל מי יודע? המזרח התיכון מלא הפתעות.

אין כזה דבר "לאום ערבי" בטח ובטח שלא

היה לפני הציונות. את יודעת למה? לאום, לאומיות כפי שהיא היום, זה רעיון א י ר ו פ א י! זו בדיוק הסיבה מדוע הלאומיות היהודית, הציונית התפתחה אצל יהודי אירופה

יש לאום עירקי, לאום סורי, מצרי וכו'

וכל אלה התפתחו אחרי הציונות, הרבה בשראתן וכן בהשפעת המנדט הבריטי והצרפתי באיזור.

קראתי ברפרוף קל את הודעתך

ושוב פעם את חוזרת על עצמך, "ציונים", "אשכנזים", "מערב", ועוד כל מני שטויות. אתייחס לדבר אחד: "לקיחת האדמות תוך רמיסת עם אחר. ראיתי שטענת כי הערבים לאקיבלו את היהודים רק מפני שהם לא ראו ביהודים האשכנזים יהודים אמיתיים, אלא כוזארים. אני רציני עכשיו: כמה אדיוט צריך להיות כדי רק לחשוב על זה? האם הערבים שחיו פה אז בכלל חשבו על זה, הכירו יהודים? העלילה הזאת שכל יהודי אשכנז הם כוזרים, כמה נפוצה היא הייתה? האם את רואה בכתבים הפלשתינים שנאמר בהם דברים כמו, "לא ניתן את אדמתנו רק מפני שהם לא יהודים אמיתיים"? נכון שלא? נכון שאת מפיצה שנאה ובורות עקב שנאתך? נכון מאוד. אם חייל אשכנזי יפול בקרב את בטח תגידי, "הא, הוא לא יהודי בכלל, אין צורך להקדיש לו שום מחשבה נוספת, מה גם שהוא פולש זר שמדכא את אחיי הפלשתינאים". את בושה

Dexter5

New member
רגע רגע, הרעיון שהיהודים האשכנזים

הם כוזרים לא הופץ לראשונה בשנת ב-1976 על-ידי ארתור קסטלר ? מה קורה כאן ?

להגיד שהאשכנזים הם לא יהודים אמיתיים אלא

"כוזרים", שהם זרים כאן, והציונות היא גזענית אלה לא יותר מעלילות דם. אני אכן מודע לזה שהממסד האשכנזי קיפח את העולים מצפון אפריקה, אני גם מודע לזה שרוב יהודי צפון אפריקה לא חושבים שיהודי אשכנז זרים או פחות יהודים מהם אך אם אנהי הייתי הממסד והייתי יודע שממולי היה איזה מקופח' בכיין שקורא לי זר וחושב שאני לא יהודי אמיתי - הייתי דואג לקפח אותו כל הזמן ולהשאיר כמה שיותר קרוב לתחתית, כי אני לא הייתי סובל סוג של התייחסות והתנשאות כזו.

kryp

New member
ואני מבין שמחמוד שנולד בבריטניה

הוא ממש בריטי עם אף רחב ושיער צהוב כמו הקיא שלך...

וליהודים הרומנים, רומנים, ליהודים הגרמנים

ייקים, מה הבעיה?, יש אשכנזים, יש ספרדים, הכל טוב, אני באמת לא מבין מה הבעיה שלך? את תקראי לעצמך איך שבא לך, אשכנזים יקראו לך איך שבא להם. אתם לא באתם "מכאן" בתם מעיראק, תימן, מרוקו, אלג'יריה, זה לא כאן, לא יותר מיהודים שעלו מרומניה או הונגריה למשל. המשותף הוא ששניהם יהודים, לשניהם יש רקע היסטורי ודתי בארץ ישראל, אבותיהם של שניהם הם העם היהודי של לפני הגלות. בשבילי המקום שהאבותי חיו 2000 שנה הוא לא זר, לטוב ולרע והיה בעיקר רע, אני לא מערב, וגם היום, ישראל היא לא ערב, היא לא אירופה אך היא בטח ובטח לא ערב, אך מאחר ומי שהגיע ראשון, מי שהקים את המדינה היו אשכנזים אז הזיקה של המדינה היא יותר לכיוון האירופאי-מערבי ופחות לכיוון המזרחי, לא, לא ערבי.

shm490

New member
אין מילים בפי

ממש הצלחת להבהיר את עמדתך , אני מקווה שאם חס ושלום תעמדי לדיין לא אלו ייהיו הראיות לטובתך . אך בסדר , נגיד שהם מסכימים למושג " יהודי ערבי " מענין מה אם היית שואלת אותם אם הם ציונים , סביר שהיו עונים בחייוב . הרי ידוע שבכל סקר חשובה השאלה ואיך היא מוצגת וחשובה גם השאלה שלא רוצים לשאול . אבל נחמד שאת מציגה בפנינו את עמך ישראל , לא ידעתי שהם באמת נראים כך , אצלנו בת"א הם נראים אחרת .

THE WIZARD 55

New member
אהלן קסימרוני

אני בד"כ לא משתתפת בדיונים מעין אלה.. אבל סתם שאלה שרצה לי בראש.. האם הערבים שגרים בישראל, הם ערבים יהודים כי נולדו בישראל? ולא, לא צוחקת, אני רצינית:) ומה שלומך חוץ מזה..?...

ksimeroni

New member
אהלן אהלן

אצלי הכל ... חם ומגעיל
מה זה הקיץ הזה עכשיו? האיזור הגיאורפי הזה הוא איזור ערבי הערביות היא חלק מהיהדות, כי היהודים, כמו כל בני אדם בכל מקום, זורמים עם הדפוסים המקובלים באיזור. אז כמו שיש מוסלמים שהם ערבים ווצרים שהם ערבים, בגלל שהם נולדו באיזור בעל אופי ערבי, ככה גם יש יהודים ערבים רק בגלל שהם נולדו באיזור בעל אופי ערבי... לשאלתך - התשובה היא לא. כי יהדות היא דת, לא אורח חיים המדינה הזאת הגדירה מצויין - יהודים אירופאים" אל מול יהודים (מה שהם קוראים) "מזרחיים" בדיוק כמו שיהודי שנולד בעירק הוא לא מוסלמי, אלא יהודי-ערבי.. הדת יהודית ההוויה ערבית, ככה גם לערביי ישראל יש את הדת שלהם, אבל ההוויה.... ההוויה היא בעיה פה, כי כופים עלינו הוויה שאנחנו לא ממש רוצים, אנחנו ערבים בהווייתנו, ברוחנו ובתרבותנו, כל מי שנולד במדינת היהודים, ששוכנת בלב המזרח התיכון היה אמור להיות ערבי במהותו, ויהודי\נוצרי\מוסלמי... בדתו. אבל בגלל שהציונים החדירו לפה הלך רוח שלא תואם את העולם סביבנו אנחנו נתקלים בבעיה. לא נותר לנו אלא להצמד בכוח לתרבות שלנו (או לאשכנזים הנורמלים - להכיר את התרבות הזאת כמה שיותר מהר), כדי להגיד לעולם שסביבנו שאנחנו רוצים להיות חלק מהם, חלק מהאיזור, חלק מהמקום בו חיו אבותנו ביחד עם האנשים האלו. אין פה שום קשר לצורת השלטון או למיזוג של העולם המערבי בתוכנו, פשוט התוכן הבסיסי, עמוד התווך של התרבות הישראלית, חייב להיות ערבי, אחרת הוא סתם פאתט.

לידיעתך

כמו שאומרים שהעם הפליסטיני הוגדר רק לפני כמה שנים יש שאומרים שהערבים גם לא היו קיימים בכלל והגדירו את עצמם אולי לפני הרבה שנים אבל הרבה שנים אחרי היהדות אז בגלל יש אנשים שלא מכירים בערבים מאיפה הבאתי את זה? היה לי וויכוח עם אחת מהסוג הזה

respecta1

New member
הערבים היו בהחלט הרבה מאוד..שנים אחרי היהדות

אבל גם לא "שנים אחרונות" ...

respecta

אני רוצה להגיד רק איך התחיל הויכוח ואיך הוא הסתיים אני אפילו לא אגיד לך מה היה באמצע רק את הסוף וההתחלה בהתחלה היא התחילה לדבר איתי בעברית ואמרה שאנחנו אחים (הערבים והיהודים) ושאנחנו צריכים לחיות ביחד בסוף היא קראה למותי אז הלכתי מהמקום כמובן שהדו-שיח התנהל באנגלית כי לדעתה אני לא צריך לדבר עברית אבל סבבה

ראית??

טוב אז מה שהפך את הקערה הלך ככה האישה:אתה ערבי אורגינל? אני: כן האישה: מאיפה אתה במקור? אני: מהארץ האישה: בלתי אפשרי לא היו ערבים בארץ מקודם והיא התחילה לצעוק

למעלה