הצהרה לא ציונית

איתי דיבר פעם פלסטינאי לשעבר מאיחוד האמירוות

שאמר שאני צריך לבדוק טוב טוב, כי לא ייתכן שסבתא שלי נולדה בארץ, אנחנו כולנו פולשים ציונים
לך תסביר לו שהמשפחה של סבתא וסבא שלי הגיעו לכאן הרבה לפני שהיה דבר כזה "ציונות"........ רגע, אבל כשאותה פסיכית התחילה לצעוק, מה היא צעקה?

גם בתקופת הרומאים חשבו שהמשיח יגרש אותם..

בסוף כולם יודעים מי הוכו שוק על ירך......... היא היתה ישראלית בכלל, אותה פנאטית שדיברה איתך? כי אני אישית לא שמעתי על אמונה כזו בדת היהודית, שביאת המשיח קשורה לערבים בדרך כלשהי....

עופר אולי תעזור לי במשהו

אם אתה יכול ויודע??. אני רוצה לדעת אם כתוב באיזה מקום על התכונות של המשיח איך הוא מגיע מאיפה הוא מגיע דברים כאלה ואם כתוב אני רוצה לדעת מה כתוב

אני אתחיל במעט שאני יודע, ואח"כ אחפש עוד מידע

עפ"י האמונה הדתית, המשיח יבוא בעתיד הרחוק שנקרא "אחרית הימים", שזה בעצם "הסוף של הזמן" כפי שהוא מוכר לנו. כשזה יקרה, כל המתים יקומו לתחיה, ונדמה לי שהצדיקים יוכלו אפילו לחזור לגן עדן שהאדם הראשון גורש ממנו בעבר. (גם באיסלאם קיים הסיפור הזה על גן עדן והנחש?) אני לא בטוח אם זו אמונה נוצרית או יהודית, אבל נדמה לי שהמשיח יבוא רק לאחר מלחמת גוג ומגוג (ארמגדון), כלומר מלחמה שתביא להרס רב והמוני הרוגים. הנה קישור מויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%97

הנה עוד מידע לגבי מקור האמונה הזו

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%97 זה די מבלבל למען האמת: "משיח הוא למעשה אדם, דמות משכמו ומעלה אך לא יצור שמימי ולא יצור אל-אנושי. משיח על-פי היהדות הוא ילוד אישה. המסורת המקובלת גורסת כי משיח פוטנציאלי מצוי בכל דור, והוא יהפוך למשיח ממש, אם ההשגחה העליונה תסבור שהדור זכאי לכך." לא הבנתי איך זה מסתדר עם עניין אחרית הימים ומלח' גוג ומגוג...........

זה הסיפור של היהדות....

אז אם הבנתי נכון, גם המוסלמים מאמינים בדיוק באותו סיפור? הבנתי שלמוסלמים יש את ה"מהדי", שבעצם התפקיד שלו דומה לזה של המשיח. לא?

כן כן

הנחש ששיכנע את חווה לאכול מהתפוח והיא שיכנעה את אדם והם אכלו מהתפוח הטעים ופתאום צמחו להם דברים על הגוף
ואלוהים התעצבן עליהם וגירש אותם מגן עדן (עאלק רחמן וסולח)

Dexter5

New member
מלחמת גוג ומגוג

זו מלחמה שתהיה בין כל מדינות העולם נגד ישראל שבראשם עומד גוג מלך המגוג. ארמגדון זו מלחמה שתהיה בין מאמיני ישו לצבא של האנטי-כריסט.

האנטי כרייסט זה לא איזו מוטציה של השטן?

הוא מופיע בסרט המתח/אימה "The Omen" בדמות של ילד קטן שאמא שלו היא...Jackal
וסביבו רוחשות כל הזמן דמויות "תמימות" לכאורה, שכל תפקידן הוא לדאוג לאותו אנטי כרייסט, שלא יהיה אפשר לחסל אותו.

Dexter5

New member
לפני הנצרות האנטי-כריסט

יהיה בן-אדם בעל כריזמה מחשמלת, שיהפוך למנהיג העולם או משהו דומה וישלוט על ירושלים. אז יצא ישו ותהיה מלחמה, מי שיתמוך בישו לגן עדן ילך ומי שבאנטי-כריסט, לגהנום. אבל תיקח את מה שאני אומר בעירבון מוגבל, כדאי שתשאל מומחה.

Dexter5

New member
העם הבלסטינאי הוא עם קדוש, ksimeroni היא

בלסטינאית. פכלל כל הסברדים הם בלסטינאים כי הם פעצם ערפים.

THE WIZARD 55

New member
למען האמת, לא מסכימה

כי כמו שאת אומרת שכאן יש הוויה יהודית שכביכול נכפית על הערבים, גם במדינות ערב היתה הוויה ערבית שנכפתה על היהודים.. ומה זה יהדות היא דת ולא אורח חיים.. אין אורח חיים יהודי? ומה זה אורח חיים ערבי? ומה עם יהודי אירופה? שם חיו בהוויה אירופאיית, למה שיכפו עליהם כאן הוויה ערבית במדינתם.? אם את רוצה יש לי עוד מלא שאלות בתור חדשה בתחום:)

ksimeroni

New member
טעות

כאן אין הוויה יהודית, כאן יש הוויה אירופאית. המדינה הזאת היא לא מדינה דתית, יש פה חופש דת, ואין כפייה של דת אחת על היתר (אין הכרח לאף אחד לחגוג את חג הפסח היהודי למשל, ובמקביל כל מקום עבודה יתן ימי חופש לגויים בימי חגיהם...) "ערבי" או "אירופאי" אלו לא מילים שוות ערך ל"יהודי" או "מוסלמי". "ערבי" ו"אירופאי" זו צורת חיים, דרך מחשבה, הלך רוח, תרבות... "יהודי" ו"מוסלמי" הם דתות כלומר, יכול להיות יהודי אירופאי או מוסלמי אירופאי ויכול להיות יהודי ערבי או מוסלמי ערבי הכל שאלה של שורשים ודרך חיים. יהודי אירופה הם מיעוט מיהודי הארץ הזאת, והם מיעוט בכל המרחב הזה בכלל הדת היהודית החלה פה את דרכה, כאן היא ניתנה לנו וכאן התבססה והשתרשה, עד שיצאנו לגלות מי שנשאר פה, בגלות הקרובה או בארץ הזאת, שימר יותר טוב את הדת ומנהגיה מאשר אלו שהתייהדו באירופה או הגיעו באיזושהי דרך לשם, ההתבוללות שם היתה עניין שגרתי, לא היתה כמעט חשיבות לדת, שלא כמו פה. לכן בבואם לארץ אבותנו היהודים, על אחת כמה וכמה שהגעתם לפה מתבססת על הדת היהודית, מן הראוי שיתנו לדת הזאת את הכבוד הראוי לה, ולא בצורה של חרדים מוזרים שמביאים רעיונות משוגעים חדשים פגאניים אל תוך היהדות, אלא לפי היהודים בני המקום, שמתנהגים על פי הדת שלנו בצורה מכובדת, סובלנית, ופשוטה. לכן עם כל הכבוד ליהודי אירופה, כמיעוט הם לא יכולים לבוא לפה ולהכריח את שאר היהודים להשיל את עורם ולחבק את תרבות המערב הזרה, הם היו צריכים לבוא לפה ולהפתח לחברה השולטת... זה מקומם כשאת אומרת ..."למה שיכפו פה על יהודי אירופה הוויה ערבית במדינתם..." מדינתם? למה, זאת לא מדינתי? שטיפת המוח שלהם אכן עובדת.... הקיבעון המחשבתי כאילו היהדות התחילה באירופה, והיהדות היא אירופאית במהותה, מגוחכת. כל ילד קטן יודע בדיוק מי הם היהודים (עם שמי) ואיפה נולד אברהם אבינו (עירק)... מה לנו ולאירופה בכלל? לפי מה שאתה אומרת זאת מדינה של ציונים-אשכנזים בלבד, ולא של כל היהודים (מה שנכון, אבל לא נראה לי שלזה התכוונת...)

THE WIZARD 55

New member
ועוד איך שיש כאן כפיה דתית

ארה"ב למשל, היא מדינה שאין בה כפיה דתית.. נכון שלא מאלצים את הערבים לגוג חגים יהודים, אגב בארצות ערב, מדינות דתיות אילצו את היהודים לחגוג חגים ערבים? אבל יום שבת, הוא יום מנוחה, הכל סגור, אין הכשר למקומות שפותחים, אין תחבורה ציבורית, אין התחשבות באוכ' החילונית שיום אחד בשבוע בחופש... ואגה לגבי התרבות, התרבות כאן מלאה בתכנים דווקא בגלל כור ההיתוך שעברו כאן, נוצרה תרבות ישראלית מכל העידות, משהו מיוחד שלא תמצאי באף מקום... במשפט במקומם, הכוונה היתה שכל אחד יחיה לפי איך שהוא רגיל, אף אחד לא צריך לקבל אורח חיים ערבי או אשכנזי..אלא אם כן הוא רוצה הרי לא יתכן שאשכנזים יחלו לחיות כערבים, זאת כפיה לא?

מי שלא שמע פולני מגלל בערבית ../images/Emo6.gif

לא ראה כפייה מימיו... איפה, איפה הם האשכנזים של פעם, שהיו צועקים בקולי קולות "שקוייצים, פרואים!"

למעלה