הצוענים

הצוענים

שלום חברים האם ידוע למשהו האם הצוענים נוהגים לבצע "ברית מילה" או חתוכים כל שהם באברי המין. תודה מראש, צדוק דנגורי

קשור מאוד לפורום

קראתי עכשיו עבודה רצינית שלפיה עמים שעוסקים בחיתוכים באברי המין לא מפתחים קשר לטרטוריה מסויימת. הדוגמה המובהקת היא הבדויים אבל בסך הכל זה נכון לרוב העמים באסיה ובאפריקה. כששואלים ערבי מי הוא הוא מספר על השבט או על החמולה. עובדה שרוב המדינות סביבנו נוצרו בפחות מהמאה השנים האחרונות. גם היהדות שמרה על צויונה כעם למרות שאלפים שנה לא הייתה להם טרטוריה משותפת. העבודה הזאת מדהימה באמת שהיא חושפת ובעובדות הרבות שהיא מסתמכת עליה. אבל אין שם התייחסות לצוענים שהיו עד המאה העשרים נוודים.

oshiko

New member
הזוי קמעא ...

ומה הקשר בין האבר ההוא לטריטוריה? עם ישראל בתודעתו דווקא קשור קשר הדוק מאד לטריטוריה. "ולירושלים עירך ברחמים תשוב". "ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים". "ושם נעלה וניראה". וכהנה וכהנה.

אלפיים שנה היה מנותק מטרטוריה ורק במאה שנים ה

עם ישראל ממש לא קשור לטרטוריה. אלפיים שנה היה מנותק מטרטוריה ורק במאה שנים האחרונות שהתחיל להתקבץ לטרטוריה (בגלל ציונות) וכבר יש לו שלושה רבעים של המליון צברים החיים בארצות הברית. הדוגמאות שהבאת מצבעות שעם ישראל קשור לתפילות על טרטוריה באידאות מיסטיות ונעלמות,בנשמתו.

tamarhp

New member
עמ"י קשור לטריטוריה

הוא היה ללא טריטוריה בגלל הגלות, ועמ"י נצחי ללא קשר לארץ, אבל בהחלט יש לו קשר חזק לטריטוריה - הן מצד המצווה להתיישב בארץ והן מצד כל התרבות: חגים שכוללים עליה לרגל, מצוות התלויות בארץ, תפילות הכוללות כמיהה לא"י ולציון, בית המקדש, ועוד.

ועמ"י נצחי ללא קשר לארץ

אני מסכים איתך ".....עמ"י נצחי ללא קשר לארץ...." כל השאר וגם תגובתך הקודמת וגם בתגובה זו הן לדעתי מראות שעם ישראל לא קשור לטרטוריה. אני מקווה שלא תעלב כי ממש אין לי כוונה לזאת כוונתי היא רק דיון אקדמי באמת. קשר לטרטוריה זה לו לשיר שירים על הטרטוריה ...אדרבה זה מראה את ההיפך. עליה לרגל זה לא קשר לטרטוריה זה קשר תרבותי ואולי דתי אבל היטב יודע אתה שלא הייתה עלייה לרגל במשך אלפיים שנה. מיצוות שלא מקויימות הן מיצוות שלא מקויימות. "כמיהה לא"י ולציון, בית המקדש, ועוד" גם זה לא קשר לטרטוריה . קשר לטרטוריה זה להמשיך ולגור במקום שנולדת. קשר לטרטוריה זה לבנות ולהבנות בטרטוריה שנולדת. שלוש רבעי מיליון צברים שחיים בארצות הברית הם הדוגמה לכך שעם ישראל אין לא קשר לטרטוריה.

ר ו נ ל

New member
עם ישראל הוא דבר שהיה בעבר

אתה לא יכול לקחת דברים מההיסטוריה ולחשוב שהם ישארו תמיד. הרבה עמים היו ונעלמו כמו הרומאים והביזטים והאינקה. הצברים שעברו לארה"ב בדור השני כבר לא ישארו יהודים וישראלים כי קראתי שרוב היהודים הלא דתיים בארה"ב כבר לא יהודים ומתחתנים עם נוצרים. בדור הבא הצברים לא יחתכו את הילדים שלהם ויתחתנו עם נוצרים וישכחו שפעם היו בישראל. אתה מדבר על הקשר לארץ או על ברית מילה? אלה שכבר חתכו אותם זה פאקט. לא שאלו אותם וחתכו אותם. היום בארה"ב רוב אלה שהיו יהודים והם לא דתיים כבר לא יהודים ולא חותכים אותם. מה זה עם ישראל? היום הרבה אנשים הם אנשי העולם הגדול ולא חושבים על עצמם כיהודים או ישראלים. הכל פתוח והגבולות פתוחים ומגיעים אלינו מכל העולם ואנחנו עוברים לכל העולם. הרבה יהודים מחליטים לא לחתוך את הילדים שלהם ויש פורום מוותרים על ברית מילה בישראל. מה אתה רוצה לומר בשורה הסופית? שעמים עם ברית מילה קשורים לטריטוריה? מה בין קשר לנשר? כל המוסלמים עוברים ברית מילה והם מטיילים בכל העולם. 3/4 מיליון צברים שעזבו לא קשורים לטריטוריה. פאקט. כמה ישארו יהודים הוא פאקט בעוד כמה שנים. אני חושב שהם לא ישארו יהודים כי לפי כל הסטטיסטיקות היהודים בחו"ל מתבוללים.

חלק מהדברים לא קראת וחלק לא הבנת

אני לא יודע למה אתה קורא העם הרומי אבל בטוח שאתה לא מתכוון לקיסרות הרומית. האם הרומי חיי קיים בטרטוריה שלו והמיר את דתו בתקופת הקיסרות הרומית המאה הרבעית לספירה. הקיסרות הביזנטית - קשה להגיד שהייתה עם אבל רוב העמים שהיו קיימים בטרטוריה שלה עדיין קיימים. אמרתי רוב לאומת זאת על העם הרומי אמרתי חיי וקיים בטרטוריה שלו. תרבות האינקא אני ממש לא בקי בה אבל ביבשת אמריקה היו שבטים רבים של אינדיאנים ליתר דיוק בצעו חיתוכים שונים באברי המין ברית מילה אני גם כולל בפולחן הזה של ביצוע חיתוכים באברי המין. לגבי הצברים בארצות הברית שעברו מילה כן גם אני חושב כמוך בדורות הבאים אם הם לא יבצעו מילה הם יקשרו לטרטוריה שלהם. הגבולות פתוחים ואין שום עם שיש לו אחוז כזה גבוה של הגירה מה עוד שבדרך כלל הוריו היו גם הם מהגרים מצעירותם. הגבולות פתוחים גם באירופה וגם בארצות היותר נחשלות כלכלית מישראל ועדיין אין שם אחוזי הגירה כאלה גבוהים. אתה ממש לא הבנת אותי וניראה לי שלא קראת היטב את מה שכתבתי . עמים שעברו חיתוכים באברי המין שלהם לא מפתחים קשר לטרטוריה שהם חיים בהם. של בדואי מי הוא והוא יספר לך על השבט שלו. שאל ערבי מי הוא והוא יספר לך על החמולה שלו. שאל יהודי מי הוא והוא יספר לך על אבותיו הרבנים הגדולים. שאל ארופאי מי הוא והוא יספר לך איפה הוא נולד ואיפה הוא גדל. תמיד ישארו יהודים היהדות זה עם שהגדרתו היא לא על בסיס טרטוריאלי(יש סיבה חשובה נוספת אבל לא אומר אותה כדי לא לפזר את הדיון) . אני שולח את הכתוב ללא הגהה - איתך הסליחה.

e 3 l D i

New member
אתה פשוט בא לנושא מהכיוון הלא נכון -

ביצוע מה שאתה קורא לו 'חיתוך באברי המין', הוא תוצאה של אמונה כלשהי (אמונה שבדרך כלל גוררת מעשים רבים נוספים, לא צריך להתפס לדוגמא שהבאת). האמונה הזו היא דבר שקושר בין המאמינים שלה גם בלי שהם נמצאים באותה טריטוריה. ממילא אם תשאל יהודי שגר בגלות מיהו הוא יענה לך 'אני בן לעם היהודי, ואני בגלות', ולעמתו אירופאי או אמריקאי, שכל מה שמשייך אותו לחברה מסויימת הוא טריטוריה, יענה לך 'אני רוסי', או 'אני צרפתי'. לעם ישראל יש קשר חזק ואמיץ לארץ ישראל, קשר שהחל עם התהוות העם בפרשת 'לך לך' שהיא המצווה הראשונה, הנסיון הראשון שבו הצטווה אבי האומה הישראלי - אברהם אבינו. אפשר לתאר את כל השתלשלות הדורות והקשר שלהם לארץ ישראל, אבל לדעתי זה מיותר. יהודי שחי בגלות הכיר בכך והגדיר את עצמו תמיד 'גלותי', ושאף לחזור לארצו. השירים והתפילות מביעים קשר לארץ, אלא שהמציאות בפועל הערימה קשיים על עליה וחזרה לארץ. חלק גדול וחשוב ביהדות הוא 'מצוות התלויות בארץ' שאותן מקיימים רק בארץ ישראל. אני לא יודע מה המקורות שלך לכך שאין קשר בין עם ישראל לארצו, אבל צריך להיות לך ברור שמה שאתה אומר הוא חידוש עצום ואתה צריך להוכיח אותו.

רונל1

New member
תמיד היו יהודים שעזבו את היהדות

אבל אצל אמריקאיות יהודיות עשירות ומבוססות יש את הJAP. גואיש אמריקן פרינסס. הן לא מתביישות ביהדות שלהן אבל רוצות יהודי עשיר מאוד. הן מוכנות לקחת גם נוצרי עשיר מאוד. היהודיות בארה"ב לא מתביישות שהן יהודיות כי הרבה נוצרים ונוצריות יוצאים עם יהודים ויהודיות. הבושה היא להיות יהודי ממעמד נמוך אבל גם נוצרי ממעמד נמוך או אפריקאי אמריקאי ממעמד נמוך הוא לא כבוד גדול. מה שיכול לעודד אותך הוא שרוב היהודים בארה"ב באמת מתבוללים ותוך כמה דורות ישארו שם מעט מאוד יהודים מלבד הדתיים. הרוב לא ישארו יהודים ולא יערכו מילה.

tamarhp

New member
שוב, הכל עניין של גלות

עם ישראל הועזב וגורש מארץ ישראל שלא מרצונו. זה נכון שכיום עדיין יש קהילות בחו"ל אך זה משתי סיבות - א. השפעת הגלות ותוצאה ישירה שלה ב. אידיאולוגיה - ישנן קהילות שטוענות שמכיוון שאנחנו עדיין בגלות רוחנית (ללא בית מקדש), עדיין לא צריך להתיישב בארץ. אך לא כל הקהילות טוענות כך.

מה שהקהילות האלה אומרות נובע מתוככי נפשם מתוכ

אין משמעות לסיבה שעם ישראל עזב את מודתו בסוף המרד הגדול. עם ישראל הוא עם שלא קשור לטרטוריה. מה שהקהילות האלה אומרות נובע מתוככי נפשם מתוככי נפשם כיהודים, זאת הגישה אצל כל הנימולים.

היום הרבה נשים לא

עושות ברית מילה לילדיהם היקרים. אמהות שעשו לילד אחד ולשני לא..מדווחות על ילד שמח וחביב יותר.

בפורום מוותרים על ברית מילה דנים בעיקר על הנ

כן יקירתי גם אני חושב כמוך, אבל הנושא הזה צריך להיות נדון בפורום מוותרים על ברית מילה (שאני אחד החברים בו) את מוזמנת לשם. את הנושא של התפתחות לאומית בקשר לחיתוכים באברי המין גילתי רק עכשיו והוא לדעתי מתאים כאן לפורום. בפורום מוותרים על ברית מילה דנים בעיקר על הנזקים הרפואים והנפשים של ברית מילה , את מוזמנת לשם. בברכה, צדוק דנגורי

oshiko

New member
אתם עובדים גל על תיקונים בדיעבד?

זאת אומרת - אפשר לסדר אצלכם הדבקת עורלה?

לא בקי בנושא

אם תמצא את עורלתך (בתנאי שמשהו או משהיא לא בלעה אותה) תוכל להעלות את השאלה בפורום מוותרים על ברית מילה. אבל בתלמוד יש דיון על מושכי העורלה . וזאת הסיבה שהתקינו באותה תקופה גם את הפריעה לכן עבורך להחזיר את המצב לקדמותו... התקווה מועטה .

arriy80

New member
בדיוק להיפך

כתוב שהזכות של עם ישראל על ארץ ישראל, בזכות ששמר על מצוות ברית מילה. זוהי גם הזכות של ישמעאל, שהרי גם הוא נימול. ולכן הוויכוח שלנו על הארץ, הוא עם הישמעאלים.

איפה זה כתוב

נראה שקראת רק את ההודעה שאליה אתה מתייחס, ולא את התגובות האחרות ותגובותי. מכל מקום הדיון שפתחתי הוא לא על זכויות וקניין על בסיס של אמונה. הדיון הוא אנתרופולגי, על חיתוך באברי המין והשפעתו על הזיקה הטרטוריאלית של העם. למרות זאת אודה לך אם תרשום איפה זה כתוב.

למעלה