אתה פשוט בא לנושא מהכיוון הלא נכון -
ביצוע מה שאתה קורא לו 'חיתוך באברי המין', הוא תוצאה של אמונה כלשהי (אמונה שבדרך כלל גוררת מעשים רבים נוספים, לא צריך להתפס לדוגמא שהבאת). האמונה הזו היא דבר שקושר בין המאמינים שלה גם בלי שהם נמצאים באותה טריטוריה. ממילא אם תשאל יהודי שגר בגלות מיהו הוא יענה לך 'אני בן לעם היהודי, ואני בגלות', ולעמתו אירופאי או אמריקאי, שכל מה שמשייך אותו לחברה מסויימת הוא טריטוריה, יענה לך 'אני רוסי', או 'אני צרפתי'. לעם ישראל יש קשר חזק ואמיץ לארץ ישראל, קשר שהחל עם התהוות העם בפרשת 'לך לך' שהיא המצווה הראשונה, הנסיון הראשון שבו הצטווה אבי האומה הישראלי - אברהם אבינו. אפשר לתאר את כל השתלשלות הדורות והקשר שלהם לארץ ישראל, אבל לדעתי זה מיותר. יהודי שחי בגלות הכיר בכך והגדיר את עצמו תמיד 'גלותי', ושאף לחזור לארצו. השירים והתפילות מביעים קשר לארץ, אלא שהמציאות בפועל הערימה קשיים על עליה וחזרה לארץ. חלק גדול וחשוב ביהדות הוא 'מצוות התלויות בארץ' שאותן מקיימים רק בארץ ישראל. אני לא יודע מה המקורות שלך לכך שאין קשר בין עם ישראל לארצו, אבל צריך להיות לך ברור שמה שאתה אומר הוא חידוש עצום ואתה צריך להוכיח אותו.