הצוענים

רונל1

New member
:)) אתה מדבר על הבנת הנקרא שלי?

איך הגענו לגיור? דיברנו על תינוקות יהודים קטנים ולא על גיורים. אתה מדבר על הבנת הנקרא שלי ואתה מספר לי על בתי דין לפי ההלכה כשאנחנו מדברים על ברית מילה לבנים של יהודים חילונים? הפורום לפי שמו הוא של יהודים חילוניים. דתיים וחרדים שמסכימים לבתי הדין שלהם לא ישמעו אותך בכל מקרה. הם מאמינים שברית מילה היא מצווה מאלוהים ובינך ובין אלוהים הם יבחרו באלוהים. :)) לימדו אותנו בשיעורי אזרחות על ההבדל בין בתי משפט ובתי דין רבניים. בית דין רבני לא כופה מה עושים לילד אם לא מתגרשים וחילונים כפופים לבתי דין רבנים רק כשהם מתגרשים. אם הם יתגרשו לפני שהילד בן 8 ימים ואחד ירצה ברית מילה והשני לא מה יכולים ההורים לעשות ומי יקבע? אני למדתי בשיעורי אזרחות מה יכולים לעשות. אתה יודע? :))

רונל1

New member
כתבתי לך מסר שלא רציתי לפגוע בך.

השיחה היתה בצחוק כמו עם חברים שלי. אל תפגע.

arriy80

New member
דבריך לא כ"כ מובנים עדיין

אני שמח שהנך רגיש לזולת, וכותב בצורה מכובדת וענינית. בכדי לא לפגוע בך - חלילה, לא אביא את הביטוי שהצמידו לליבוביץ. על חשיבות ספר הזוהר בחכמת הנסתר (אצל חכמי הקבלה האמיתיים), אין חולק. המחקרים שנעשו דיברו על מקוריתו/קדימותו של ספר הזוהר. בנושא זה הייתי ממליץ לך לעיין במאמר בקישור הזה. <לא מפתחים זיקה רגשית למקום שהם נולדו או גדלו בו> <זה לא זיקה טרטוריאלית זה רגשות על בסיס אמונה> מה ההבדל מאיפה נובעת הזיקה הרגשית? ממסורת משפחתית, או מאמונה במסורת העם?

arriy80

New member
שלחתי לך באישי.

אני לא חושב שהפורום הוא במה לעיסוק בדמותו של ליבוביץ. אולי אפשר לדון על דעותיו - אם אכן כך היא השקפת היהדות המקורית.

e 3 l D i

New member
אני גם לא רוצה לפגוע

אבל מדהים אותי שהמדע המודרני מקבל תיזות כמו שלך... אם המדע מסכים שבגלל 'חתיכת עור קטנה' עמים שלמים מסתובבים ונדים בארץ לא להם, אז הגיעו ימות המשיח... אני רק חייב לומר שאם המדע מנסה להסביר תופעות שהן לכאורה 'על טבעיות' על ידי כאלה הסברים חסרי ביסוס במציאות, אולי כדאי שבמקום זה הוא יפנה ללימוד ספריהם של חכמי ישראל שעסקו בטעמי המצוות כמה אלפי שנים לפני שקם המדע המודרני ועד היום. תשאל יהודי דתי לאומי שעשה ברית מילה מי הוא - והוא יענה לך שהוא יהודי שבכל נימי נפשו קשור לארץ. אתה בעצם לא צריך לשאול אותו, תנסה להזיז לו את הקראוון למקום אחר ותראה מה תהיה התוצאה.

e 3 l D i

New member
וכמו כן

תנסה לומר חילוני אנטי-לאומי שונא ישראל לפנות את ביתו. אני בטוח שהזיקה הטריטוריאלית שלו תתגלה פתאום במלוא הקיטור. כל אדם קשור קשר טריטוריאלי למקום שבו הוא גר, משום שהוא רוצה להמשיך לגור בו בתנאים הנוחים שהיו לו עד היום. אבל עם ישראל - הציעו לו את אוגנדה ועוד כמה מקומות על פני הגלובוס, אבל לא - הוא חזר לארץ אבותיו שאליה הוא השתוקק (נכון, ממניעים דתיים) כל חייו לשוב. הטענה על אלה היורדים מהארץ לא קשורה לעניין. תבצע בדיקה כמה מהם דתיים, ותראה שחוסר הקשר שלהם לארץ נובע מחוסר קשר לדת ולמצוותיה (שכאמור, אחת מהן היא ברית המילה). פשוט מאד - לא נח להם בארץ אז הם יורדים. תשאל את ההיספאנים מה הם מוצאים בארצות הברית, תשאל את (רוב) המהגרים שם, והם יענו לך - רווחה כלכלית ושקט ביטחוני יחסי.

עוד דוגמה אולי תבין

שום אדם לא מוכן לוותר על קניין לא על כספו בארנק ולא על ביתו זאת לא הדוגמה לזיקה לטרטוריה. תנסה להציע ליהודי חילוני או ליהודי דתי או לפלסתינאי עשרת אלפים דולר יותר ממה שביתו שווה. ותראה באיזה קלות יתפנה הדתי החילוני והפלסתינאי. לאחרונה היה בחדשות מקרה של זוג סיניים זקנים שחיים בצריף עץ ובתת רמה. ולא מוכנים לעזוב את ביתם תמורת מיליונים, זו זיקה לטרטוריה שנולדת בה בן אדם רצה למות איפה שהוא גדל וחיי זה זיקה לטרטוריה. הארץ הזאת מאוכלסת אלפי שנים על ידי עמים שנוהגים לחתוך באיבר המין. בארץ הזאת מעולם לא היה שלטון יציב מעל 300 שנה. בשולי הדברים נזכרתי באמפריה היהודית אמפרית הכוזרים 250 שנה בסך הכל התקיימה זכר לא נשאר מהמסגרת הטרטוריאלית

tamarhp

New member
ההתנתקות מוכיחה אחרת

אוכלוסיה שלמה לא הסכימה להתפנות למרות שהוצע להם כסף.

תמרה פ

ההתנקות או שלא מוכיח כלום או שמוכיחה את צידקת דברי. בישובים של ההתנתקות היו לא יותר מאשר ילדים ובני נוער שנולדו וגדלו במקום. לכן אין מקום להתייחס לארוע ואם כן עובדה הם התפנו ובצורה קלה ביותר, נכון תגידי שלא רצו מלחמת אחים ולא רצו להלחם ביהודים הכל נכון בשורה האחרונה הם התפנו בקלות. אין מקום לבדוק מקרים של התפנות כאשר מפנים בכוח הזרוע ממקרים כאלה לא ניתן ללמוד מהם אלה שהצד המפנה היה חזק יותר. שלוש רבעי מיליון צברים שנמצאים בארצות הברית זה נתון שאפשר ללמוד ממנו. בכל אירופה יש דורי דורות של בני אדם שלא מחכנכים אותם לאהבת מולדת ובכל זאת הם קשורים לטרטוריה שלהם. זה נראה להם מובן מעליו שאיפה שנולדתי שם אני גדל ושם אני מוליד את ילדי. ההרגשה הזאת לא מובנת לצברים הם צריכם חינוך והחינוך בדרך כלל לא עוזר בשעת מבחן . האדם השלם הוא בדרך כלל תבנית נוף מולדתו אבל יוצאים מכלל זה עמים שעוסקים בחיתוכים, מבלי להכנס להסבר אלה העובדות.

tamarhp

New member
תמר, בשבילך.

טענת שאם יציעו לאדם דתי סכום כסף גדול הוא יסכים להתפנות מביתו. אני הבאתי הוכחה הפוכה מהמציאות, בה הוצעו לתושבי גוש קטיף סכומי כסף (פיצויים ועוד) תמורת פינוי, אך רובם לא הסכימו להתנתק ולהיעקר מביתם, ומי שהסכים - הסכים כדי לא לגרום למלחמת אחים ואלימות.

לתמר, בשבילי

טענתי את זה במקום אחר והיה ראוי שם להמשיך את הדיון. סכומי הכסף שהוצאו למתפנים היו הרבהה פחות ממה שהוצע למתפנים בימית. אל תשכחי שהתושבים היו רובם שייכים למסגרת חברתית דתית עם כל הלחץ שבדבר ואם אימתו. יחד עם זאת התפנו בקלות.

לעומת זאת אותו דתי

לאומי-יראה טלוויזיה, יגלוש בנט, יעשן, יעבוד, צבא, בחורות, פורנו, מושגים ועוד ועוד שכופרים לחלוטין לדת האורתודוקסית של אררי. למעשה הדתי הלאומי צבוע איימים.

רונל1

New member
הבעיה שלך שהוא לא מספיק דתי? :))

אתה רוצה לומר לדתי הלאומי לא לשכב עם בחורות ולא לעשות צבא וגם לא לעבוד? הבעיה שלך שהוא לא מקיים את מה שאתה רוצה? אתה מקיים את כל המצוות לפי החרדים?

למעלה