הצוענים

arriy80

New member
בבקשה

זוהר, חלק ב, קכד, א ,זוהר, שמות, לב, רב-רג אתה יכול למצוא מאמר על כך בקישור הזה. כנראה שלא הבנתי את כוונתך בהודעותיך האחרות. בתחילת היות העם היהודי לעם, לא היתה לו טריטוריה בפועל, אלא הבטחה על כך. "היום הזה נהיית לעם" - אמר משה רבינו לבני ישראל במדבר טרם כניסתם לארץ. קיום העם היהודי לא מותנה בהיותו בטריטוריה מסויימת, אך יש לו שייכות לארץ שלו. מרכזי יהדות ותורה התקיימו בכל פזורות הגולה, ולפעמים (אולי לרוב) אף יותר מאשר בארץ. עם ישראל מתקיים ע"י תורתו ללא קשר למיקומו. עם זאת, עם ישראל בהיותו קשור לארץ ישראל, שאף לבנות את ביתו בארץ המובטחת. הכמיהה לארץ התבטאה בתפילות, ובאבל על חורבן ביהמ"ק והגלות מהארץ.

תודה ושוב הסבר

תודה על המקורות ותודה על הקישורית. כדי חלילה לא לפגוע בךך נמנעתי מלצטט את ישעיהו ליבוביץ על הזהר. אתה באמת לא הבנת אותי הרעיון שאני מציג כאן הוא רעיון אנתרופולוגי על בסיס מדעי. בני אדם ועמים שהם חתוכים באברי המין לא מפתחים זיקה רגשית למקום שהם נולדו או גדלו בו. "הכמיהה לארץ התבטאה בתפילות, ובאבל על חורבן ביהמ"ק והגלות מהארץ. " זה לא זיקה טרטוריאלית זה רגשות על בסיס אמונה. צבר שמהגר לארצות הברית רק בגלל ששם יש לו אפשרויות כלכליות טובות יותר חסר את הזיקה הטרטוריאלית. לאומת זאת צעיר איטלקי או אירי שלא מהגר לארצות הברית למרות מצבו הכלכלי הירוד מהצבר בארץ ישראל - הוא בעל זיקה טרטוריאלית למקום שהוא נולד וגדל. לקחתי בכוונה דוגמה צעיר איטלקי ואירי מפני שמשני הארצות האלה הייתה הגירה לארצות הברית (בתקופות קשות במיוחד) להגירה הזאת מאירלנד לארצות הברית או מאטליה לארצות הברית,אין פרופורציה להגירה מארץ ישראל של צברים לארצות הברית. כמה מיליוני צברים יש ?! בארץ ישראל. שלוש רבעי מיליון צברים נמצאים בארצות הברית.

ר ו נ ל

New member
תשווה את האירים המוסלמים הנימולים

האיטלקים והצברים. אם תאמר שהמילה גורמת לקשר לארץ האירים הלא נימולים והאיטלקים בעלי זיקה לארץ שלהם יותר מהצברים והמוסלמים הנימולים נודדים בכל העולם ואין להם זיקה טריטוריאלית. בכל מקום מוסלמי שעבר מילה יכול להתישב ולהעביר את הדת שלו. כבר מהמוסלמים התאוריה שמילה גורמת לקשר לארץ נופלת כי המוסלמים עברו מילה והתישבו בכל העולם. הקשר שלהם הוא לאיסלאם ולא לטריטוריה. המוסלמים האדוקים רוצים להפיץ את האיסלאם בג'יהאד וכולם נימולים בלי קשר לטריטוריה. לא צריך את הצוענים כדי להפיל את התאוריה שברית מילה קושרת לטריטוריה. מספיק המוסלמים. מצד שני יש מוסלמים נימולים שקשורים לארץ שלהם ולא יעזבו אותה בכל מחיר והם מפילים את התאוריה שלך שעמים נימולים לא קשורים לארץ שלהם. הפלשתינאים נימולים והם קשורים לארץ ישראל ככה שהם תמיד ירצו לחזור לארץ ופלשתינאים עשירים חזרו לעזה מארה"ב. הפלשתינאים המוסלמים קשורים לטריטוריה. הלבנונים המוסלמים קשורים לטריטוריה. האירים הלא נימולים בשין פן קשורים לאירלנד וימותו לפני שיעזבו אותה והאירים שעברו לארה"ב לא קשורים אבל זוכרים שבאו משם. אתה בעצמך חבר בפורום מוותרים על ברית מילה ומנסה לשכנע אנשים בישראל לא לערוך ברית מילה אבל הנימוק צריך להיות רק בריאותי כי ברית מילה מזכירה לגבר שהוא יהודי אבל ההחלטה אם להמשיך שהבן שלו יהיה יהודי לא תלויה מה עשו לו. רוב הצברים נימולים ואחרי שתשכנעו בפורום שלכם הרבה צברים לא לערוך ברית מילה תוכלו לבדוק אם הם ברחו לארה"ב אחרי שלא ערכו ברית מילה. בינתיים חלק מהצברים שכולם היו נימולים היו קשורים לארץ וחלק היו לא קשורים ועזבו. בסוף אני חושב שההחלטה אם להשאר במולדת או לעזוב באה מהמוח ולא מהז--. בפעם האחרונה שבדקתי את עצמי ההחלטות שלי הגיעו מהמוח. אני חושב שרוב האנשים מחליטים מהמוח ומשאירים את ההחלטות מה--- רק כשהם חושבים על נשים.

רונל1

New member
אמרתי שני דברים

לפני שאתה בודק את הרעיון אפילו הנתונים שלך לא נכונים. אתה רוצה לומר שקבוצה עם ברית מילה לא קשורה לטריטוריה וקבוצה בלי ברית מילה קשורה לטריטוריה. הנתונים לא נכונים בגלל הדוגמאות: המוסלמים עם ברית מילה: חלק לא קשורים לטריטוריה. הם מפוזרים בכל העולם. הם מפיצים את הדת ע"י ג'יהאד ולא נשארים בטריטוריה. מצד שני יש מוסלמים שקשורים לטריטוריה כמו פלשתינאים, לבנונים ועוד עמים. בין היהודים בארץ: יש יהודים שקשורים לטריטוריה ויש 3/4 מיליון שכבר עזבו. כולם נימולים. בחו"ל: יש יהודים נימולים שלא חושבים לבוא וקשורים לארץ החדשה שלהם ויש יהודים לא נימולים שקשורים לארץ החדשה שלהם. בין האירים הלא נימולים יש כאלה שישארו באירלנד ויש כאלה שעזבו לארה"ב. מה שאמרתי היה שכבר בדוגמאות הטענה שלך נופלת כי בכל הקבוצות יש עוזבים ויש נשארים. ההסבר שמשהו שעשו ל--- משפיע על ההחלטה להשאר בארץ לא יכול להיות נכון כי ההחלטה היא של ההורים ולא של מי שחתכו אותו. יש הסברים אחרים להגירה אבל לא מילה. אמרתי דבר אחר: שעכשיו יהודים בישראל מתחילים לא למול את בניהם בעידוד הפורום שלך. בעוד כמה זמן תראה אם הם ירצו לעזוב יותר מהדתיים או פחות מהדתיים או מהחרדים. יש לי ניחוש אבל הוא לא קשור לברית המילה. הוא קשור לחינוך. אנשים עוזבים בגלל חינוך בבית ולא בגלל מה שקצצו להם. ההחלטה לעזוב ארץ מגיעה מהמוח ומה שחתכו לא משפיע על ההחלטה. מובן יותר?

פרופרציות רונל1

ברית מילה הוא רק אחת מהצורות של חיתוכים באברי המין. בארצנו יש אולוסיה משמעותית שחותכת באיבר המין של האישה. הפלסתנאים דוגמה טובה לאולוסיות שלא קשרות בטרטוריה - במלחמת העצמאות גורשו 750000 פלסטינאים מ500 כפרים על ידי הישוב שמנה אז 600000 נפש . כל העמים המוסלמים לא קשורים לטרטוריה גם אם הם הקימו מדינה. מתי רוב המדינות המסלומיות הקומו רובן ככולן במזרח התיכון במאה השנים האחרונות. בכל הקבוצות יש עוזבים ויש נשארים פרופורציות מלומדי פרופרציות איפה הפרופרציות . שלושה רבעים של המליון צברים רק בארצות הברית. כמה צברים יש בכל העולם. "שעכשיו יהודים בישראל מתחילים לא למול את בניהם בעידוד הפורום שלך" איפה אתה חיי מעל 99% מלים את בניהם פרופרציות אדוני המלומד. בודאי שאנשים עוזבים בגלל חינוך. חוסר ערכים ציונים עם חוסר זיקה למקום שנולדת מתכון בטוח לעזיבה. בתקופות שבאירלנד ובאיטליה היה רעב ( אני מקדים את תשובתך לא מהסוג שיש בישראל ,רעב אמיתי ללחם) לא עזבו פרופרציות כאלה את אירלנד ואיטליה. אינני רוצה יותר מיידי לפזר את הדיון מפני שהוא לא שייך לפורום כאן אם תרצה אפשר להמשיך בו בפורום מוותרים על ברית מילה. אנשים שעברו חיתוכים באיבר המין הם עם יכולות פחותות אחת מהן היא הסקת מסקנות מתוך כמויות ויחס (פרופרציות). אני כבר צופה את התגובות מה לפיסת עור קטנה וליכול השקליא והטריא אז אנא אם זה מעניין אותך פתח הודעה בפורום מוותרים על ברית מילה אשמח להסביר לך שם.

רונל1

New member
אתה טוען שברית מילה גורמת לירידה בשכל?

הטענה האחרונה שקיצוץ למטה פוגע בשכל וגורם לירידה ב IQ? :))) כי עד לזמן האחרון רוב היהודים היו נימולים והמחקר האחרון על הIQ הראה שבאירופה ובארה"ב ה IQ של היהודים היה הכי גבוה והיו הכי הרבה פרסי נובל מהם. בישראל הרוב נימולים גם המוסלמים והIQ פחות מאלה שבחו"ל. אם אתה רוצה תשאל בפורום ברית מילה מה ההסבר. סתאאם אחי. :)) אני אוהב את השרשור פה כי המסקנה שלך מגניבה. אני לא חושב שחלק מהשכל יצא עם ברית המילה. מוותרים על ברית מילה פורום מקצועני ומשעמם מוות. אני אוהב להתווכח פה. הישראלים לא יצאו מהארץ הרבה שנים עד לזמן האחרון כשהחליטו שנמאס להם ממה שקורה פה והדשא בחו"ל ירוק יותר. ברית המילה לא קשורה. אירלנד מקום יותר טוב היום והאירים עוזבים פחות אבל ההודים והתורכים עוזבים בכמויות והמקסיקאים בורחים לארה"ב. כשבארץ לא טוב ויש מושחתים אנשים מתחילים לברוח עם ברית מילה ובלי ברית מילה. ההחלטה אם לעשות ברית מילה תלויה בהורים החדשים. פרופורציות: כמה מהדור שלי יחליטו למול את הילדים שלהם וכמה ישארו בארץ? מוותרים על ברית מילה פורום משעמם אבל אחרי לידה באים לשם. אתה מהצד שמשכנע לעשות ברית מילה או שמשכנע לוותר על ברית מילה? מי שמהצד בעד ברית מילה לא נשאר שם הרבה זמן אז אני חושב שאתה משכנע אנשים לא לעשות ברית מילה. איך הטענה של קשר לארץ יכולה לעזור לך בצד הזה או בצד השני? ההורים נמצאים בישראל. לפי ההסבר שלך כדאי להורים לא לערוך ברית מילה ולא לחתוך את הילדים שלהם כי אם יחתכו אותם הילדים לא יהיו קשורים לטריטוריה(ישראל) ויעזבו אותם כשהורים זקנים ויחפשו את המזל בחו"ל? זאת סיבה להורים לא למול את הילדים כדי שיהיו קשורים לארץ וישארו איתם?

אני טוען שחיתוכים באברי המין פוגעים ביכולת של

אני טוען שחיתוכים באברי המין פוגעים ביכולת של אחת מצורות החשיבה. כל שאר הדברים שאמרת מוכחים היטב את הטענה שלי.

רונל1

New member
המילה בישראל פגעה בחשיבה ובארה"ב

ובאירופה המילה לא פגעה בחשיבה? איך זה? הם יצאו עם IQ גבוה עם ברית המילה של היהודים שם. בסוף הבנתי שהטענה שלך היא שלא כדאי להורים בישראל לערוך ברית מילה ולקצץ לילדים בגלל שתי סיבות: א. ברית המילה פוגעת בחשיבה. יוצא שהמוסלמים יותר חכמים עד גיל 13 ואז החוכמה שלהם יורדת. :)) ב. המילה גורמת לא להיות קשור לטריטוריה וההורים ישארו בלי הבנים שיברחו לחו"ל כמו כל העמים שעברו לחו"ל והורה חכם רואה את הנולד ולא מל את בנו לפני שיפתיע אותו כשיהיה מבוגר ויעזוב אותו בישראל זקן ובלי משפחה או שיכריח אותו לעזוב איתו. כבר ראיתי הרבה סיבות בפורום "מוותרים על ברית מילה" אבל אני רואה שאתם אוספים סיבות חדשות. :))) מגניב!! מה הם אומרים בפורום "מוותרים על ברית מילה" על הסיבות? מה הרופא אומר על הטענה שיש ירידה ביכולת השכלית בגלל ברית המילה? מתחיל להיות מגניב. אני יכול לשאול בפורום שלכם.

masorti

New member
שים לב מה שאלתי אותו בהודעה מעליך...

האם הוא נימול... מן הסתם הוא כמו כולם, וגם הוא עבר ברית מילה ביוזמת הוריו. וכידוע, ברית המילה פוגעת בכושר החשיבה....

הברית גורמת לסבל פיזי

לכפות ברית מילה על יצור חסר ישע?..זה מנהג המעיד בעיקר על נחיתות אותה התרבות וחוסר הבנה מינימלי בתחומים רבים.

רונל1

New member
יחד עם הנחיתות התרבותית שאמרת

הטענות שהוא הוסיף היו באופן פרופורציונלי ולרוב הילדים נפגע השכל כתוצאה מהברית והם ירצו לעזוב את הארץ שנולדו בה. רק בדור שרוב הילדים יהיו בלי ברית מילה הם ישארו בארץ שנולדו בה והשכל שלהם לא יפגע. אתה מחזק את דבריו על השכל שהלך לאיבוד בזמן המילה עם ההסבר על הנחיתות התרבותית? ההסבר שלך הוא שההורה שמל את בנו גם הוא נימול ואם הוא מל את בנו יש הוכחה שהשכל שלו נפגע? מה קרה לאמא שמסכימה למול את הבן? מה ההסבר לשכל שלה שנפגע? רוב היהודיות לא נמולות כמו באפריקה. ברגע שיפסיקו למול את היהודים הם יקשרו לארץ שיגיעו אליה? אני יכול להבין שהצברים לשעבר והיהודים בחו"ל שיפסיקו למול את הבנים יקשרו לארץ החדשה שלהם וישכחו שפעם היו יהודים וישכחו מישראל אבל אתה מאמין שישראלים לא נימולים פה ישארו בארץ בגלל שהפסיקו למול אותם? אני חושב שיש הסבר אחר אחרי ההצעה שלכם להפסיק לערוך ברית. הארצות המבוססות הן הארצות עם הרוב הנוצרי. הורה שלא מל את בנו לא יסביר לילד שהיהדות חשובה. הילד יוכל לשכוח שפעם היו לו הורים ממוצא יהודי ולהיות כמו כל הנוצרים. אתה רואה חשיבות שהילד של מישהו ישאר יהודי או ישאר בישראל? אני לא מדבר על ברית המילה כי אני חושב שהאמא צריכה להחליט על ברית המילה לילד ולא האבא.

בלי קשר למה שאמרתי

יש לך בעיות בהבנת הנקרא. מה שאמרתי אמרתי ואמרתי דברים מדוייקים. מצבם של חלק ההמוסלמים הרבה יותר גרוע מפני שהם נוהגים לעשות חיתוכים באברי המין של כל האוכלסייה. לאומת זאת היהודים רק בחצי מהאכלוסייה. אני קצר בזמן כרגע אבל נראה לי שאתה לא ראוי לתשובה ארוכה יותר

רונל1

New member
אל תאבד את חוש ההומור שלך

אני צוחק ואתה כותב שאני לא ראוי לתשובה ארוכה. ענה לשתי הטענות על השכל והטריטוריה. :)) אתה מציע לא לערוך ברית אבל יש נימוקים אחרים.. ההסברים האמיתיים שיהודים לא נימולים שכחו שהם יהודים הם אחרים. הארצות הטובות הן עם רוב נוצרי. יהודי שרוצה שהבן לא יעבור ברית יסביר לו שהיהדות לא חשובה והילד ישכח שהוא יהודי וישאר עם כל הנוצרים בארץ החדשה. ההסבר שלך שלא מחזיק מים הכי הרבה הוא בישראל. יהודים לא נימולים לא ישארו בארץ יותר מיהודים נימולים. מוסלמים עוברים וחוזרים בין ארצות אבל לא שוכחים שהם מוסלמים. הם נלחמו שירשו להם להתפלל וללבוש רעלות בצרפת. הם הופכים לעם מוסלמי צרפתי כמו בארצות אחרות. כמו שבלבנון יש חלק גדול מוסלמי בצרפת יהיה עם צרפתי מוסלמי. אתה חושב שצריך להשאר בישראל או כל אחד צריך לחשוב איפה יהיה לו טוב ולעזוב?

תשובה רק על מה שעדיין לק קבלת

אתה לא ראוי לתשובה ארוכה, מפני שאתה לא טורחת לקרוא כמו שצריך את התשובות שחזרתי עליהם פעם ועוד פעם. אתה לא מחפש את האמת אתה מחפש להתנגח , ויתכן ואתה פשוט מנסה להרחיק את האמת מליבך. לגבי שאר שאלותיך שעדיין לא קיבלת תשובה. כולנו מהולים בלי שאף אחד שאל אותנו אם אנחנו מוכנים להיכנס בברית. אחת הסיבות באיסלם יש נשים מהולות יותר מגברים מהולים (ובניגוד להלכה האיסלמית) זה שנשים מוהלים בגיל צעיר יותר. בן אדם בן שלוש עשרה הרבה יותר קשה למהול ללא הסכמה. כך בחשבון שהמילה האסלמית היא ללא פריעה והתהליך הוא הרבה פחות. כאב החיתוך והפריעה של עורלה המחוברת לעטרההוא כאב חסר סקאלה אבל מי שואל תינוק בן שמונה ימים . יהודים לא נימולים ישארו בארץ הרבה יותר מיהודים נימולים חילונים אבל בהחלט סביר להניח שתוך מספר דורות יאבדו את זהותם הדתית. אינני מתכוון לשכנע אותך לא לבצע מילה הויכוח הוא ויכוח על אמת בלבד. אני מבין שבחור נימול שהיה גאה בזה שהוא נימול המילה העניקה לו זהות המילה גם בטעות העניקה לו זהות גברית פתאום העובדות שמתגלות הן הפוכות לחלוטין. חשוב מה על אב שצריל למול את בניו הוא בעצמו נימול , ולא דתי . אינני מתכוון לחזור על שום עובדה שחזרתי עליו איתך. אינני מתכוון להכנס לויכוח שמבוסס על עבדות בחוסר פרופרציה. זה כמו להתווכח עם עיוור על תאור הנוף מולנו.

רונל1

New member
הבאת נימוק חדש:))

אמרת שהלא נימולים שיהיו בארץ ישארו בה והנימולים יעזבו אבל על הדברים האלה דיברנו. החילונים שמלים את הבנים ראו את המלצת ארגון הבריאות העולמי למול את כל תושבי אפריקה הגנה מאיידס ומחלות מין. ההסבר של ארגון הבריאות העולמי שכנע אותי אבל אם אתחתן עם נוצריה היא תחליט אם למול את הילד. החברה שלי מחבר העמים ולא יהודיה. :)) כל המשפחה שלה לא נימולים והם לא קשורים לארץ הקודמת שלהם. הם גם רוצים לעזוב את ישראל. התאוריה שלך לא נכונה להרבה רוסים לא נימולים שהגיעו לישראל ומוכנים לעזוב. כל המשפחה של חברה שלי. :))

טוב עוד פעם

הסיבה היחידה שאני עונה לך היא באמת שאני חושב שיש לך הגיון של נימול ואתה לא אשם...עוד פעם עובדות לא נכונות או נכונות חלקית ותזה שבנויה על כרעי תרנגולת. "החילונים שמלים את הבנים " רובם ככולם לא שמעו על ההמלצה של ארגון הבריאות של האום ההמלצה בסך הכל יצאה בימים אלה . רוב ארגוני הבריאות בעולם במיוחד ארגוני רפואת ילדים או שמבטלים את ההיתרון של המילה או שלחלוטין שוללים יתרונות ומצבעים על נזק בריאותי. אפריקה זה אפריקה ויש שם כמות עצומה של חולי איידס וגם קונדומים לא נגישים . לפי ארגון הבריאות של האום: אפשר לצמצם בחצי את ההדבקה של איידס מאישה לגבר אם הגבר מהול רק בחצי ורק אישה לגבר. לא גבר לאישה ולא שאר הצרופים. יש אפשרות הרבה יותר טובה שמתקרבת למאה אחוז - להשתמש בקונדום וזה גם יעיל יותר בשאר הצרופים אבל מדובר באפריקה. אם תתחתן עם נוצריה או יהודיה זה לא חשוב ,שניכם צריכים להחליט אם לימול את הילד. לפי ההלכה אין שאלה של האם למול את הילד. האבא חייב לדאוג לברית המילה ואם האבא לא דאג או שאין אבא, בית הדין צריך לדאוג למילה ואם בית הדין לא דאג, והנער הגיע לגיל13 חייב הוא עצמו לדאוג לכך. זו ההלכה וכמובן לא דעתי. אני לא מכיר את המשפחה הספצפית של החברה שלך הגירה תמיד הייתה של נימולים ושל לא נימולים לא ניתן להסיק מכך מסקנות. שלוש רבעי מיליון צברים (ועל תשכח שהמילה בישראל לפני קום המדינה ואחריה תמיד הייתה קרוב למאה אחוז) שנמצאים רק בארצות הברית ,למרות שבארצם המצב הכלכלי והשלטוני היה רחוק מהמצב בחבל העמים זה עובדה שאפשר להתבסס עליה. אני אומר שוב אני לא מכיר את המשפחה של החברה שלך אבל ידועה לי היטב תופעה של ביצוע ברית מילה, בחבל העמים כדי להוכיח את יהדותם.

רונל1

New member
:)) עכשיו כשאנחנו מדברים

ההגיון שלי טוב אבל תסביר לי מה ההשקפות שלך. הבנתי שאתה קיצוני נגד ברית מילה. אני בתיכון ויש הרבה זמן עד לבן הראשון אבל אני אקח את המלצות ארגון הבריאות העולמי בזמן שצריך. שמעתי שמילה היהודית עוזרת כנגד סרטן. כשיגיע הזמן אבדוק. החברה שלי מחבר העמים והיא לא יהודיה. יש להם סבתא יהודיה ובישראל היה יותר טוב מרוסיה כשהם עלו. הם לא נימולים כי הם מוגדרים לא יהודים. הם לא צריכים להיות יהודים כדי לעלות. מספיק סבא או סבתא יהודיה. ניסיתי לומר לך שבני אדם הולכים לארץ שטובה בשבילם אם לא חינכו אותם להשאר עם ובלי מילה. ההלכה לא קובעת ליהודים חילונים. הם מחליטים לעצמם. :)) בית דין יקבע להורה מה לעשות? הצחקת אותי. לפי איזה חוק דתיים יכריחו לערוך ברית מילה או לא לערוך ואיך לערוך. הנימוק המשכנע הוא בריאותי של ארגון הבריאות העולמי והמחקרים על מניעת סרטן. חוץ ממיסיונריות נגד ברית מילה מה ההשקפות שלך? חשוב לך שהיהודים יעלמו כעם בחו"ל ויתבוללו בין הלא יהודים? לפי הסטטיטסטיקה היהודים הלא דתיים בחו"ל מתבוללים ושוכחים מהיהדות. אתה לא צריך לדאוג. היהודים בחו"ל מתבוללים בין הנוצרים. איך אתה רוצה לראות את הישראלים? אתה רוצה לראות עם לא דתי כמו שהכנענים רצו מעורב בנישואי תערובת עם הפלשתינים והנוצרים שחלק גדול ממנו יעזוב לחו"ל? אני רואה שהזהות היהודית בישראל מפריעה לך.

פעם אחרונה וזהוא

כן אני נגד כל ביצוע חיתוך באברי המין. כל מה ששמעת ספורי סבתא לפרוט והסברים מלאים כנס למילון מונחים של מוותרים על ברית מילה. יש שם ים של קישורים ומאמרים. אין קשר בין יהודי להיותו נימול. יכול להיות יהודי מלידה לא נימול. יכול להיות נימול שאינו יהודי. אומנם נכון לא יכול להיות גיור שאינו נימול. אתה צודק ....ההלכה קובעת רק למי שמקבל אותה. אני לא מבין למה ציינת זאת. עכשיו אני מבין תגיד לא למדו אותך בבית הספר את ההבדל בין בית דין לבית משפט טוב אתה באמת לא אשם. עם כישלון של 90 אחוז מילדי ישראל במבחני הבגרות באזרחות ....אתה באמת לא אשם. כנס בבקשה לגוגל ותברר הכוונה כמובן לבית דין שפועל בהתאם להלכה. לדוגמה בתי הדין הרבנים של המדינה או בתי הדין של העדה החרדית. לאלה גם אלה אין שום סמכות לאיכוף את פיסקיהם על מי שלא מוכן לקבל אותם. למעט כמובן בתי הדין הרבנים של המדינה שיש להם סמכות אכיפה בעניני משפחה. הזהות היהודית בישראל ממש לא מפריעה לי. מפריע לי מאוד שמשחיתים את איבר המין של עולל בן שמונה ימים.

למעלה