הצורך בדת...

• פותח הנושא zacki
  • פורסם בתאריך

zacki

New member
אכן לא פתרנו את הבעיות...

את משתמשת באמונה כדי להתחמק מפתרון. כדי לפתור בעיות צריך להתאחד. הדת היא גורם לעוד בעיות, לא פתרון לאלו שכבר קיימות.

malki10

New member
זקי ממש לא

אני לא יודעת עם דת זה פתרון אך תסביר לי למה אנשים בכל העולם מחפשים דת קשר להיות שייכים אף אחד לא אוהב להיות תלוש

zacki

New member
כמה סיבות:

1. האנשים נולדו לתוך הדת. במילים אחרות: שטיפת מוח. 2. "פתרון" לבעיות נפשיות כתוצאה ממשברים. 3. דת גוררת דת: המלחמות גורמות לפטריוטיות ופנדמטליזם - הפיגועים וההתנחלויות גורמים להרבה אנשים לחזק את הקשר שלהם לדת, בגלל השנאה לצד השני, ולאו דווקא בגלל אמונה כנה. מלבד זאת, אנשים בכל העולם, שמחפשים דת - לא חייבים להיות צודקים. אתאיסטים אינם תלושים: יש להם משפחה, אמונות בערכים, ועוד. אי-דתיות אינה מעידה בהכרח על תלישות.

malki10האחת

New member
דת

כעיקרון אף אחד לא כופה על השני דת .הרבה אנשים שחשבו למצא מזור למצוקותיהם הנפשיות במסגרת הדת התדרדרו פי כמה והגיעו לבעיות נפשיות חמורות יותר.הוי אומר שדת ותורה ומצוות לא פותרים בעיות נפשיות לא חסר חולי נפש דתיים וחרדים. כבר הסברתי קודם לדת אין קשר לאמונה. תלישות לא מחייבת ההגדרה הפיזית של משפחה. הרי את האתיאזים וכל התאוריה הכרוכה בכך יצר אדם שהוא החליט שאין מציאות אלוקית. מחר אתה תבוא ותמציא תאוריה שתסתור זאת. כבר כתבתי למה לדוש בדבר שאתה לא מאמין בו ולמה להשקיע מחשבה אין אז אין זאת אומרת שאם אדם עסוק בהכחשה הוא מכחיש משהו שקיים אחרת הוא לא היה זקוק להכחיש יש יש אין אין,

למה???

New member
אם כך

למה לא ברור שמשהו יצר את אלוהים? לא הבנתי מה מטרת הטענה הזאת (שמלא אנשים מזכירים אותה כל הזמן....).

סוף סוף משהו נורמלי

אנשים מפחדים משינויים. ולגלות שאין אלוהים רק המחשבה מצמררת אז להירגע, לפני 5000 שנה חשבו אחרת רק אנחנו לא השתננו וחושבים בצורת פרימטיבית. אתם יודעים כמה כסף יש למסורתיים מכל הדתות אילו הייתם יודעים מה הוותיקן מסתיר בכל המרתפים שלו בשם הדת. ובשם הדת היא מפרנסת את כל אלא שלא עובדים ורק מתפללים. מה תגידו שבתנך שלנו כתוב היינו עבדים לפני 5000 שנה ובנינו פרמידות שהיום התברר שזה לא נכון. להשוות בין מה שנאמר אז בצורת המחשבה שלפני 5000 שנה אז אנשים להתעורר ולהכיר במציאות ועוד משהו אם העולם נברא לפני 5000 אז מהיא כל ההיסטוריה שלפני זה הרי למצרים יש היסטוריה יותר מ10000 שנה ,שלא נדבר מי שחט פה לפני 65 מיליון שנה, לסיכום אנחנו נתקדם אל העתיד רק אם נשתחרר מהאמונה , ואם זה לא יקרה לצערי כך אני חושב אנחנו עוד נשמיד את עצמינו !!!

cristabella

New member
אין אלוהים???

אם אין אלוהים אולי תאמרו לי מי בדיוק מכוון את העולם? או שאתם משתייכים לאנשים חסרי דעת והבנה שחושבים שהעולם נברא מפיצוץ או שאנחנו בני האדם היינו בעבר קופים??? לא צריך לבלבל בין אמונה ודת לפרימיטיביות אמונה זה דבר שבלב ואין כל קשר לדת או לעצם היותך יהודי ערבי או נוצרי לכולם יש את האמונה שיש אלוהים ואכן רואים המון פעמים איך דברים מתגלגלים ואיך מלמעלה הכל מכוון. מה שבאמת פרימיטיבי ומיושן זה לומר שאין אלוהים, זו הדרך הקלה להתכחש לאמת ולמציאות שבתוכנו אנו יודעים, רק רוצים להחשב כנאורים ומתקדמים ובעצם אנו רק מראים עד כמה אנו חיים בשקר.

Lu Tze

New member
את יכולה בבקשה להסביר במילים שלך

את המפץ הגדול והאבולוציה?

../images/Emo13.gif נכון מאוד ../images/Emo70.gif

גשם תמיד יורד מלמעלה. אם משהו נופל על מישהו, גם זה מלמעלה. רק בצד השני של כדור הארץ אנשים הולכים הפוך: עם הראש למטה, ועם הרגליים למעלה...

תום30

New member
קריסטבלה כתבת "פרמטיביות" ?!?!?

לקרוא את הטיעונים שלך ואת המילה פרימיטיביות הנכללת בהם.. פרדוכס!

malki10

New member
מתח גבוה ??

תראה אל אלו שינוים אתה מדבר בנתיים השמש זורחת ושוקעת כל יום בלי שינוי ובדיוק נמרץ.אולי היה כדאי שנעשה כמה שינוים בטבע למה לא אין אומץ אנחנו מפחדים ..... ובכלל למה לדבר על דת איפה מוזכר בתנך את המילה דת? ולמה שאנשים יגלו משהו שהוא כבר קיים? אי אפשר לגלות משהו שלא קיים ושאתה לא מאמין בו ההגיון והשכל הישר כך קובעים. וכל הפולמוס הזה סביב יש אלוקים או אין כל עוד שלא הוכיחו לי שאין למה שאני יאמין? עד היום הוכיחו לי שיש אלוקים וכך אני מאמינה.

למבדה

New member
אם

תראי לנו את ההוכחות שלך לאלוהים, נוכל לסתור אותם, ככל הנראה. אחת הדוגמאות היא בקישור שנתתי למעלה.

malki10האחת

New member
הוכחות

יש לי הוכחות אך קצרה היריעה, אך לשם מה להוכיח אם מלכתחילה אתה לא מוכן לבדוק את הדברים באוביקטיביות? אתה יוצא מנקודת הנחה שאין. עכשיו אם אין אלוקים בשבילך אז לשם מה אני צריכה להוכיח שהוא קיים? למה אתה דש בדבר שלא קיים. עצם התעסקות בנושא זה מראה שזה כן מציק באיזו שהיא נקודה.ובחזרה למקלדת הרי אתה לא תעשה את עצמך כזה פתי להאמין שהכל נברא מהמפץ הגדול וכל השטויות.מדוע שאני אאמין בתורה שאדם בשר ודם כתב כל אחד יכול להמציא תורה חדשה מדוע לא ???.??.

Lu Tze

New member
במילים אחרות:

א) יש הוכחה, אבל את לא רוצה לחשוף אותה כי ננסה לסתור אותה (כי אנחנו בכל מקרה מאמינים שאין אלוהים). ב) למה מדברים על דברים שלא קיימים? עצם העובדה שמדברים עליהם מראה שהם כן קיימים. ג) מפץ גדול זה שטויות.

למעלה