הצורך בדת...

• פותח הנושא zacki
  • פורסם בתאריך

למבדה

New member
הוכחות?

אני בת
ובכל מקרה, הוכחה היא הוכחה לא משנה אם מי שבוחן אותה רוצה בה או לא. לא משנה כמה תתעקשי שבוקר בחוץ, אם תצאי החוצה ההוכחה שדווקא לילה תכה בך. אז אם יש לך הוכחה, היא אמורה הליות תקפה תמיד על כל אדם, לא משנה מה הוא חושב בקשר לעניין. האם קראת את המאמר? אם כן, אז תביני שההוכחה של המקלדת לא עובדת. למה פתי הוא המאמין במפץ הגדול (בלי קשר להאם אני מאמינה בו או לא), אבל חכם הוא זה שמאמין שאלוהים נקש באצבעותיו ונוצר היקום? הרי זה כמעט זהה. היה פיצוץ ונוצר העולם, עולם החליט ונוצר העולם. זה שמשהו מציק לאדם עוד לא אומר שהוא קיים. כמו לדוגמא חייזרים, רוחות רפאים, מכשפות, פיות, קוסמים...

למה???

New member
מתח גבוהה...

אם להתייחס לחלק פצפון מההודעה שלך... איפה כתוב שבני ישראל בנו פירמידות? וזה שבני ישראל שהו במצריים, יש מגילות וכתבים מצריים שמעידים על כך.

למה???

New member
zacki לגבי ההודעה הראשית...

בולשיט... אני רצינית, לטעון שכל בני האדם שווים זו אשליה, לטעון שהדת היא הגורם לכל ההרס בעולם זו אשליה פי 50 יותר גדולה.... בקצרה- אי אפשר לקחת את הדת ולהחליט שהיא גוף שלם בפני עצמה שגורם לדברים. כדי שדת תתקיים היא צריכה שיהיו אנשים שיקיימו אותה! הדת עצמה תלויה במאמיניה. אנשים מלא מלא מלא גופים שלכל אחד מהם יש "אישיות" (כן כן תתפלא...). כשאישיות מחליטה לקבל משהו כתוב (שלא יכול להסביר את עצמו לבד... אלא דורש פירוש) אותו משהו כתוב מתקיים דרך אותה אישיות. אם אותה אישיות היא אישיות פדופילית (לדוגמא) היא תמצא משהו בכתב (התנ"ך- כתב הדת) שניתן לעוות אותו כך שיצדיק פדופיליות. זה פתטי להאשים ספר(פאק, ספר!!!) במלחמות, שחיטות, שוביניזם,גזענות וכיו"ב.

סיטרא

New member
תגובה -

בגדול, אני מסכים עם הודעתך, חוץ מסופה. אני חושב שמשחר האנושות עד לעידן הגילויים האדם אכן היה צריך אלוהים ודת, מהסיבה הפשוטה שלא הובן לו די הצורך איך דברים פועלים. לכן הומצאו דתות כדי לעבוד את אותו הכוח. בעידן שלנו כבר אין כל צורך באלוהים + דתות. אני חושב שאלמלא הדתות האדם היה פחות מוסרי מאשר היום מהסיבה הפשוטה שהדת מגדירה את מהלך החיים בגבולות המוסריות (לדוגמא - "לא תרצח", "לא תנאף", לא תגנוב" וכו' ). אלולא גדרים אלו, איך היינו נראים היום ? תרומה גדולה תרמה הדת לאנושות והיא המוסריות. ועכשיו אחרי שנפרכו טענותיה של הדת, האדם יותר מוסרי וגם משוחרר מהכבלים המעיקים של הדת.

למה???

New member
הו לא...

"בעידן שלנו כבר אין כל צורך באלוהים + דתות" מה זה מדע לפי דעתך? אתה "יודע" מדע או "מאמין" במדע? המדע גם כובל אותך ואתה לא משוחרר משום כבלים של דת...

Lu Tze

New member
המדע לו אומר לו מתי לעבוד,

מה ללבוש, מה לאכול ואיך להסתפר. יש אנשים שמתייחסים לדת כמו אל המדע ויש כאלה שמתייחסים את המדע כמו אל דת, אבל דת זה דת ומדע זה מדע ואין טעם להתייחס לאחד כמו אל השני.

למה???

New member
באמת?

אם הרצון של האדם הוא לחיות בצורה הטובה והנכונה ביותר הוא יימצא את הדרך לעשות את זה נכון? עכשיו, או שהוא פונה לדת, ואז הדת אומרת לו לקיים מצוות (וכך להגיע לגן-עדן, טוב יש מה לחלוק אבל זאת הדעה ההמקובלת) וגם בנוסף לגן-עדן, בחיים האלה גם יש אלוהים שעוזר לך לצאת מצרות (זה מה שאותו אדם מאמין בו) וכך, אתה לא מחוייב לאוכל בריא ובלה בלה, יש לך אלוהים ואתה מסודר. או שהוא פונה לתרבות המדע, גילו למשל, לפי מחקרים מדעיים שאוכל כלשהו שומר על הלב, וגילו שללכת עם גופיות מזיק לעור... <טוב, בקשר לאיך להסתפר... אין לי... אבל, לא אומרת נואש יואש, זה לא משנה... עדיין יש פה איזשהם כללים שרצוי (גם לפי הדת רצוי, הרי ספר לא יכול להכריח) ללכת לפיהם.> מהי דת? אם מגדירים את זה כדרך חיים שאדם מאמין בה, אז מצטערת, המדע תפס פה יפה מאד. (ושוב, המדע זה גם "ספר חוקים", הוא מסביר כל מיני תופעות ואיך הם מתרחשות ובלה בלה... והאדם מאמץ אותו כמו את התנ"ך)

Lu Tze

New member
לא, אם אדם רוצה לחיות בצורה הכי

טובה הוא יבדוק באיזו מדינה יש את תכולת החיים הארוכה ביותר ואת רמת החיים הגבוהה ביותר ויעבור לשם. מצד שני, אם הוא חושב שלאכול שוקולד וגלידה כל היום ואז לבלוע גלולה כלשהי יעזור לו לרדת במשקל אז הוא מתייחס אל המדע כמו אל דת. התפקיד של הדת הוא לתת לאדם מערכת של חוקים לפיהם הוא יכול לחיות. התפקיד של המדע הוא להבין איך העולם פועל, אחת מתופעות הלוואי של זה היא שכך אנחנו גם לומדים איך הגוף פועל ואילו חומרים מועילים לו, אבל זו רק תופעת לוואי. את מתבלבלת בין לדעת שחומר כלשהו מיטיב עם הלב (שזו אמונה במדע) לבין ממש להשתמש בחומר הזה (וזה כבר שימוש במדע לצורכיך האישיים).

למה???

New member
ואם לא בא לו לעבור?

אני גם מצאתי בדת תשובות על השאלות כגון: "איך העולם פועל". ז"א שהדת גם מספקת את הצורך של להבין "איך זה קורה". "התפקיד של הדת הוא לתת לאדם מערכת של חוקים לפיהם הוא יכול לחיות" נכון, אבל לא רק! אם תביט למטה תראה כמה אנשים שטוענים שתפקיד הדת הוא לספק את צורך האמונה ואת הצורך לענות על השאלות כגון "איך העולם פועל" "מה היא האמת", "האם קיימים כוחות עליונים" "האם יש גורל" וכיו"ב וגם לספק לאנשים משהו לחיות למענו ועוד ועוד ועוד... המדע נוסד מהצורך של האדם להבין איך דברים מתרחשים. האדם לפי הגיון מסוים מסביר התרחשות טיבעיות. כאשר מאמינים שאותו הגיון=ההגיון האמיתי והנכון שבדרכו צריך ללכת (ולא לפי דרך הדת שהיא לא תמיד הגיונית ומובנת) ז"א שמאמינים באותה מערכת שנוסדה ממנו המכונה "מדע". אם זכרוני אינו מטעני, אתה היית נוכח בדיון (בפורום פיל') שטענתי שאדם מאמין שקיימת שמש (במונח המדעי, ז"א התגבשות עצומה של גזים באמצע אי שם)! ולא יודע שקיימת שמש, כי הרי כל מה שהוא רואה זה כדור קטן וזוהר שאי אפשר להסתכל עליו יותר מדי. "את מתבלבלת בין לדעת שחומר כלשהו מיטיב עם הלב (שזו אמונה במדע) לבין ממש להשתמש בחומר הזה (וזה כבר שימוש במדע לצורכיך האישיים)." אני לא מבינה מה ניסת לומר בזה... הרי לדעת שחומר כלשהו מיטיב עם הלב אני לא יכולה (אלא אם כן הוא הטיב עם ליבי בעבר) אז כל מה שנותר לי הוא להאמין במה שהמדענים אומרים (שהחומר מיטיב עם הלב) ועכשיו מכיוון שאני רוצה להטיב עם ליבי אני אשתמש באותו חומר! אם לא הייתי מאמינה מלכתחילה שהחומר פועל לא הייתי לוקחת אותו. ולכן לפני שמשתמשים במדע צריך להאמין בו, אי אפשר אחרת. מה זה אומר? ומה זה שונה מדת? אני מאמינה שאם אני אתפלל אלוהים ישמע אותי ויעזור לי. ובגלל אותה אמונה אני מתחילה להתפלל. איפה ההבדל?

Lu Tze

New member
לפי המדע, את יכולה לדעת

מה יקרה אם תאכלי חומר מסויים. השאלה האם את צריכה לאכול אותו או לא היא לא מדעית. לעומת זאת, איש דת יגיד שאת חייבת לעשות דבר זה או אחר. לא אמרתי שמדע זה לא סוג של אמונה, אמרתי שמדע זה לא סוג של דת.

למה???

New member
טעות!

נכון השאלה היא לא מדעית, היא שאלה אנושית! אם אני ידעת שאני צריכה להיטיב עם ליבי אני אנסה כל מיני דברים לעזור לעצמי. ואז אני אפנה לאמונה שלי, לספר החוקים שאני מאמינה בו. או שזה הדת, אני אבדוק מה יעזור לי ויתנהג לפי ממצאי. או שאני אבדוק מה המדע אומר על זה ואתנהג לפי ממצאי. האיש דת שיגיד לי, יופי לו, גם איש מדע יגיד לי באותה מידה. (איש דת לא אמור להכריח אותי לעשות כלום!!!) (וחוץ מזה אני לא מאמינה באיש הדת אני מאמינה בספר הדת, הספר לא מכריח אותי, שוב, זה ספר לעזאזל!)

Lu Tze

New member
מתחיל להיות לי חתיכת דז'ה-וו...

לדת יש מוסר, המדע לא מתעסק במוסר. אם את בכוונה רוצה לסתור אותי, את תמיד יכולה למצוא דברים דומים בדת ובמדע, אבל יש גם הבדלים בין שני הדברים, וזה ההבדל העיקרי.

למה???

New member
כן...

צודק. אך לא נראה לי שזה היה העקרון כשאמרתי שאם אתה מאמין במדע אתה גם כובל את עצמך. לא אמרתי שהדת והמדע שווים אמרתי שיש דמיון ושניהם אמונות.

Lu Tze

New member
שני הדברים הם אמונות (מסוג שונה

לגמרי) אבל מפה לומר שהמדע אומר לך איך לחיות היא ארוכה. ואני אומר שוב, המדע לא מחייב לעשות כלום, אדם יכול להאמין במדע ועדיין לאכול אוכל שמזיק לגוף (וככה גם עושים רוב האנשים) האחד לא סותר את השני. לעומת זאת, כמעט לכל דת יש מצוות שחייבים לעשות.

למה???

New member
לא ממש...

המדע לא מצווה עלי איך לחיות, אתה צודק. תראה ושוב, זה רק כתוב, איך שזה יוצא בפועל זה כבר משהו אחר... זה עובר דרך בני וכמו שאמרתי בעבר, בני אדם מקבלים ומציאים דברים לפי האישיות שלהם. עכשיו, נכון, בתנ"ך אומרים לך בני ישראל היו במדבר וקיבלו את עשרת הדברות שמצוות עליהם, כל מיני יהודים קיבלו מצוות מסוימות, ומזה (כנראה, אני לא בטוחה במה שאני אומרת! פשוט, לא שמתי לב בתורה למצווה כלשהי שמתייחסת לכל היהודים בכל הדורות, אבל יכול להיות שאני טועה) אפשר להבין שאתה מצווה לעשות דברים, נכון! אבל ההחלטה היא בידי הקורא אם לקבל את זה או לא... אם להחליט "עכשיו אני מקיים את כל המצוות שאני יודע שקיימוצת בתורה" או להחליט "התורה זה סתם ספר שמישהו המציא, זה לא קשור אלי, עזבו אותי בשקט..." יש אנשים שמחליטים להתייחס רק לחלק ממנו (למשל יש כאלה שרק שומרים שבת), כל אחד מקבל אותו בדרכו שלו בקיצור... ואותו דבר לגבי המדע, כשאדם מחליט להאמין במשהו ויש לו גם רצונות אישיים הוא משלבב בין ה-2. התורה לא מחיבבת (זה לא שהספר מחליט לנשוך אותך עם לא תקרא ותקיים את מצוותיו) והמדע לא מחייב, אבל ברגע שזה עובר "דרך" בן-אדם זה כבר לא סתם ספר, האדם מחיה אותו... ואדם שמאמין במדע באמונה שלמה (קורא לזה "דעת") ורוצה כל מיני דברים לעצמו הוא ישיג את זה בדרך "הגיונית" למשל (והגיון הוא הדרך של המדע, למשל אם תיקח את הדת היהודית, יהיו דברים שיסתרו את ההגיון), והדרך ההגיונית תיהיה כפופה לכל מיני חוקים שהומצאו בדרך הגיונית... והגיון הוא בסיס המדע!

preacher

New member
אכן, אם מגדירים כך את הדת,

אז המדע יכול, (בקושי) להחשב כדת. מצד שני אם מגדירים את המונח "סבתא" כ"כלי רכב ממונע שנוסע על פסים" אז גם הסבתא יכולה להיות רכבת. ההגדרה של "דת" היא, פחות או יותר: "מערכת טקסים ומנהגים, אישית או ממוסדת, המבוססים על אמונה בישות, עקרון או כוח עליונים". זה תרגום פלוס קיצור ממילון וובסטר. בנוסף חוקי המדע הם חוקים מתארים - הם מתארים איך העולם פועל, לא אומרים איך הוא *צריך* לפעול, ויש הבדל עצום. המדע אומר שאם תלבשי גופיה יקרה ככה וככה. הוא לא אומר שאת צריכה לעשות משהו.

למה???

New member
יופי לוובסטר....

יש כאלה שמתייחסים אל הדת באופן שונה ממש שההגדרה שהבאת לדת אך בכל זאת נקראים אנשים דתיים! מה תגיד על זה?! גם הדת לא אומרת איך העולם צריך לפעול!

למעלה