לא ממש...
המדע לא מצווה עלי איך לחיות, אתה צודק. תראה ושוב, זה רק כתוב, איך שזה יוצא בפועל זה כבר משהו אחר... זה עובר דרך בני וכמו שאמרתי בעבר, בני אדם מקבלים ומציאים דברים לפי האישיות שלהם. עכשיו, נכון, בתנ"ך אומרים לך בני ישראל היו במדבר וקיבלו את עשרת הדברות שמצוות עליהם, כל מיני יהודים קיבלו מצוות מסוימות, ומזה (כנראה, אני לא בטוחה במה שאני אומרת! פשוט, לא שמתי לב בתורה למצווה כלשהי שמתייחסת לכל היהודים בכל הדורות, אבל יכול להיות שאני טועה) אפשר להבין שאתה מצווה לעשות דברים, נכון! אבל ההחלטה היא בידי הקורא אם לקבל את זה או לא... אם להחליט "עכשיו אני מקיים את כל המצוות שאני יודע שקיימוצת בתורה" או להחליט "התורה זה סתם ספר שמישהו המציא, זה לא קשור אלי, עזבו אותי בשקט..." יש אנשים שמחליטים להתייחס רק לחלק ממנו (למשל יש כאלה שרק שומרים שבת), כל אחד מקבל אותו בדרכו שלו בקיצור... ואותו דבר לגבי המדע, כשאדם מחליט להאמין במשהו ויש לו גם רצונות אישיים הוא משלבב בין ה-2. התורה לא מחיבבת (זה לא שהספר מחליט לנשוך אותך עם לא תקרא ותקיים את מצוותיו) והמדע לא מחייב, אבל ברגע שזה עובר "דרך" בן-אדם זה כבר לא סתם ספר, האדם מחיה אותו... ואדם שמאמין במדע באמונה שלמה (קורא לזה "דעת") ורוצה כל מיני דברים לעצמו הוא ישיג את זה בדרך "הגיונית" למשל (והגיון הוא הדרך של המדע, למשל אם תיקח את הדת היהודית, יהיו דברים שיסתרו את ההגיון), והדרך ההגיונית תיהיה כפופה לכל מיני חוקים שהומצאו בדרך הגיונית... והגיון הוא בסיס המדע!