הצלחה,מה היא?

spectacular

New member
הצלחה,מה היא?

מה זאת הצלחה? האם אדם מצליח הוא אדם שיש לו כסף ועבודה מכובדת? האם יכול להיות אדם עני נע ונד ויש לו הצלחה? ולמה חשוב להיות "מצליח"? אם בכלל חשוב. לאיזה מן הצלחה דחפו אותנו הורנו ומורנו, ולאיזה הצלחה אנחנו שואפים,האם זאת אותה ההצלחה? השתכנענו?

האהבה 100

New member
שאלה מאד יפה!

אני חושבת שהצלחה אמורה להיות "נורמאלית". אבל אני מכירה מצליחנים שגרים בהודו בקראוון.ואיזה אחד שכל יום מוכר שירים שהוא כתב על דף נייר בשקל.מסתובב ברחובות תל אביב,ועושה כל יום איזה 250 שקלים.אין לא בית,והוא לא בקשר כמעט עם אף אחד מהבנים שלו. הבנאדם מאושר,ומבחינתי הוא מאושר. אם מישהי כאן חושבת אחרת אני אשמח לשמוע ממנה.. גם האושר לדעתי יחסי כמו הנורמה. חשוב מאד להיות מצליחן בחיים. כי אם מצליחנות זה מה שכל אדם הכי רוצה לעשות בסתר ליבו,והוא מצליח בכך,אז הוא מצליחן.וכנראה שהוא גם מאושר. רוב האוכלוסיה שואפת להצליח בלימודים ובצבירת כסף,ואם זה לא הולך,אוי ואבוי.מתחילים הצרות. עד היום נלחמות הפמיניסטיות בשיטות חינוך ל"הצלחה" שהושרשו אצל הרבה חברות שלי.ומי שאמורה להבין תבין.. יש רק הצלחה אחת בחיים שלי:לעשות מה שבא לי,איפה שבא לי,ומתי שבא לי. ואת זה לימדו אותי לא לעשות. מה לעשות?

spectacular

New member
לאהבה 100,שאלה.

לעשות מה שבא,איפה שבא ,מתי שבא, איך אפשר ,לא ברור לי? האם אין מקום למחויבות בחיים שלך? את יכולה להסביר?

האהבה 100

New member
טל !

אני עונה לשאלתך: אין לי כמעט שום מחויבות. מה זה מחויבות ? מחויבות אצלי זה משהו שאני חייבת לעשות.לא? אז אם מחויבות זה מה שהגדרתי,אין לי כמעט שום מחויבות,חוץ מלאכול כדי לחיות,לעבוד בחצי המשרה שלי,בכדי לחיות. אני עובדת בכדי לחיות,ולא ההיפך... ילדים זה מחויבות,ועדיין אין לי.. שכר דירה ? יש לי דירה משלי... המחויבות היחידה שלי לעצמי,היא להנות מכל רגע פנוי שלי בחיים,לעת עתה. כשיהיו ילדים,אמצא את שביל הזהב,גם אם אצטרך לנסוע בשוליים... ערב טוב,ושבת שלום.

spectacular

New member
היי אהבה,../images/Emo39.gif

מחויבות מתקשר אצלי להתחשבות, התחשבות בסביבה, טבע, בעלי חיים,בני אדם והאדם עצמו, אין אפשרות מוחלטת לעשות מה שרוצים,מתי שרוצים ואיך שרוצים, אישית זה נשמע לי לא כלכך מעניין ומאתגר,אפילו משעמם, אבל,היי,זאת אני. מאחלת לך הנאה, שבת שלום.

מחויבות היא אישית

התחשבות היא ביחד. מחויבות עם התחשבות ביחד... עלולה להציב מוקשים או בורות בלי נראים. כשאני מחוייבת זה לא מחייב אף אחד... כשאני מתחשבת זה עלול לחייב מישהו אחר שלא ידע על זה בכלל... מה אומרים?

האהבה 100

New member
אני מחויבת וגם מתחשבת

והכל מתחיל ונגמר אצלי... הפרשנות היא הפרשנות שלי,ולכן הכל מסתדר לי עם המושג... תודה.

spectacular

New member
מחויבות והתחשבות.

אולי זה ענין של סמנטיקה. להבנתי,מחויבות היא גם לסביבה למשל נאמנות לקרובים אלי, שמירה והגנה על הטבע והסביבה, התחשבות יש לי גם בעצמי, לשמור על עצמי,לטפל בעצמי, לפנק את עצמי. כשאני מחוייבת לאחר,זה לא מחייב אותו, כשאני מתחשבת באחר זה לא מחייב אותו, אני לא מקריבה את עצמי כקורבן.

האם יש הבדל בין מחויבות להתחייבות?

האם יש הבדל בין מחושב למתחשב? אם כן, אז מהו? טל, את יכולה להסביר מדוע כתבת "אני לא מקריבה את עצמי כקורבן"? איך זה מתקשר?

spectacular

New member
מחוייבות והתחיבות.

מחושב-מבצע חישובים,שוקל בעד ונגד,חושב לפני ביצוע, מתחשב-מתיחס לגורמים חיצוניים ונותן להם משקל בביצוע. בהתיחס לדבריך שהאדם המתחשב עלול לחייב מישהו אחר שאינו יודע על כך, ציינתי שאני לא מקריבה את עצמי קורבן,על ידי ההתחשבות, אני עושה זאת מרצוני ומתוך הדרך שלי, וללא סחיטה רגשית,((התנהגות "קורבנית")

האהבה 100

New member
טל בוקר טוב

חשבת פעם עד כמה את אוהבת את עצמך? לא במובן הפשוט. אוהבת במובן של לפנק את עצמך בכל רגע.... האהבה לכל מה שיש מסביב כמו טבע, בע'ח,ובני אדם,לא יכולה להתהוות ללא אהבה עצמית,עד כמה שאני מבינה.... תודה. אגב,קשה להתחרות אתי באהבת הסביבה,כולל בע'ח ובני אדם..... ואני לא בתחרות,רק מציינת בכדי להיות מובנת. שוב תודה,השארתי את התודה הראשונה...שתישאר,מה יש ?

spectacular

New member
בוקר טוב אהבה 100,../images/Emo39.gif

לפעמים אני אוהבת את עצמי יותר ולפעמים פחות, אני כבר רגילה לעצמי, מכירה את החולשות ואת העוצמות שבי, יודעת על מה אני צריכה לעבוד יותר ומה בא לי בקלות, אני לא רוצה לפנק את עצמי בכל רגע,זה משעמם אותי, לפעמים אני נהנית מאתגרים וקשיים, ואז זה כיף להתפנק קצת,אחרי המאמץ.

Deerest

New member
תוצאות העשיה.

הצלחה - תוצאה רצויה של עשיה. רצית לעשות הרבה כסף בחיים - עשית... הצלחת. לא עשית... נכשלת. רצית להוריד 10 קילו בחודש - הורדת... הצלחת. לא הורדת... נכשלת. יש כאלו שללא עשיה מגיעים למקום אליו אנו צריכים לעשות הרבה כדי להגיע. איני חושב שהם סיפור הצלחה. מי שלא עשה והגיע - לא הצליח. מי שעשה והגיע - הצלחה, ולא חשוב מה זה. האופנובנק הוא סיפור הצלחה. האם שמעון פרס הוא סיפור הצלחה? ואם לא הצלחתי לעשות מה שרציתי? איך אני מגיב לכך חשוב לא פחות.

Deerest

New member
תודה, אביבה

קצת עמוס, מנסה לנהל את זמני. נדמה שהגלגל שלי מסתובב כרצונו... לא באותו כוון... ולא תמיד על אותו ציר.

שמחה לראות אותך כאן

יש כמה גלגלים לעגלה לפעמים אחד עולה על אבן גבוהה ואז השני מסתובב באויר... אתה אוהב להיות עמוס? אני תוהה לפעמים אם עומס הוא באמת מעמסה... האם יש צורך גם "לסחוב" אותה...

Deerest

New member
נקודת מבט מעניינת

החיים כעגלה ולא כגלגל... מממ... אפשר לבחור באיזה גלגל להיות?... או על העגלה... צריך רק להשמר שמרוב מעברים לא נדרס. אני מעדיף לראות את החיים כגלגל אחד. פעם מסתובב בניצב לקרקע, פעם מסתובב במקביל לקרקע... הייתי עם בני בלונה פארק לא מזמן, שם, כל המתקנים מסתובבים על פי אותה תבנית: מתחיל מקביל ולאט, מתרומם, מגביר מהירות, צירי סיבוב לא קבועים... לפעמים זה מהנה לפעמים לא, לפעמים למטה לפעמים למעלה, לפעמים טסים לפעמים עומדים... ויש מקומות שלא צריכים לשלם כסף כדי להרגיש כך. עומס לא מפריע לי, אולי להיפך, זה גורם לי להרגיש "מלא". בתוך עשיה. זה לא מהווה מעמסה. לפעמים מעמסה בשבילי זה כשאין לי לאן להסתכל, או כשאני מסתכל לכיוון מסויים ולא רואה שם כלום.

spectacular

New member
רצון או "רצון"

הדוגמה שנתת לגבי האופנובנק, קצת הקפיצה אותי, האם התכונת שהוא הצליח עד שתפשו אותו, או שאפילו שתפשו אותו הוא עדיין הצלחה בעניך? האם לדעתך אין חשיבות לסיבות הדוחפות אותנו להצלחה מסוימת? אתן דוגמה משלי, אדם שהלך ללמוד רפואה כי כולם במשפחה רופאים ומגיל צעיר היה ברור לו שזאת הדרך, הוא היה רופא מצויין, אבל מה שהוא הכי אהב לעשות זה לצייר ולפסל, בגלל שעבד קשה כרופא (מצליח) לא נשאר לו זמן לצייר ולפסל, למרות שהיה לו כשרון מיוחד בציור ופיסול. האם הוא הצליח?

למעלה