הצלחה,מה היא?

spectacular

New member
היינו הך../images/Emo45.gif

להרגיש מצליח=להיות מצליח. בוקר טוב לך ויום נפלא.

לשאלה האחרונה שלך

השתכנענו? התשובה היא לא! אף פעם... אני סרבנית "שיכנוע" אבל מוכנה ללכת למקום לא ידוע. את ההצלחה שדחפו לי הורי, עזבתי מזמן מזמן אני חושבת שלכל אדם יש קנה המידה שלו להצלחה... ויש את מה שהחברה קוראת כ"הצלחה"... וואאאלה, הכנסת כאן כל כך הרבה דברים... על מה לענות קודם? כי הצלחה לא בנויה מקשה אחת וגם לא רק מעשייה... לפעמים כשאני לגמרי לא "עושה" אני הכי הכי מצליחה...

spectacular

New member
לאביבה,בעניין הצלחה.

האם מקובל עליך קנה המידה של החברה להצלחה? ובמילים אחרות ,האם את מתרשמת מהצלחה בחברה?

spectacular

New member
הצלחה-אופנובנק?????

למה שהחברה קוראת-הצלחה, כסף, פרסום, ידע "נחשב" (אקדמאי למשל),תפקיד חשוב,וכד" מתרשמת - כונתי,שמשאיר עליך רושם, שאת מחשיבה כמשמעותי, אשאל שוב:האם אדם שעלה בסולם ההצלחה בחברה, יזכה להערכתך בשל כך? להזכירך לא חייבת להיות סתירה בין הצלחה בחברה והצלחה אישית סובייקטיבית) בענין האופנובנק- איך הוא הצלחה? האם בכך שנקלע לבעיות אישיות בשל חוסר אחריות ,שקרים, החלטות שגויות שלקח,הרס עצמי,חוסר שיקול דעת ...... או אולי בכך- שהחליט לפשוע כדי להחלץ מהבעיות שגרם לעצמו, שקרא לעזרה ורצה להתפס ולנוח בבית הסוהר, בזה שהסתיר בפחדנות את פניו וגנב כסף לא לו, ושימש דוגמה נפלאה לכל מי שרוצה להיות """גיבור""" איפה פה ההצלחה? לי יש קיבולת. הסבירי נא מה לא הבנתי?

לא אמרתי שלא הבנת...

ההכלה אינה קשורה להבנה, היא קשורה לקבלה. אני בהחלט מחשיבה את הכסף והפרסום. משאירים עלי רושם אנשים שעושים כסף וגם אישיותם קורנת. כשאני רואה כסף בלי אנושיות, אני יודעת שהסוף קרב... לא אמרתי לרגע שחייבת להיות סתירה בין הצלחה אישית וחברתית. אני עצמי מופיעה מדי פעם בעיתונים והייתי גם בתוכנית טלויזיה במסגרת עבודתי, השאלה היא מה המסר שאני מעבירה. פרסום וכסף אינם מטרה ויחד עם זה הם נעימים ומועילים. כדי לדון באופנובנק תצטרכי להניח בצד את כל מה שאת חושבת על זה: " לבעיות אישיות בשל חוסר אחריות ,שקרים, החלטות שגויות שלקח,הרס עצמי,חוסר שיקול דעת ...... או אולי בכך- שהחליט לפשוע כדי להחלץ מהבעיות שגרם לעצמו, שקרא לעזרה ורצה להתפס ולנוח בבית הסוהר, בזה שהסתיר בפחדנות את פניו וגנב כסף לא לו, ושימש דוגמה נפלאה לכל מי שרוצה להיות "גיבור"... שמת לב שהרבה מאוד אנשים מפורסמים מצליחים, קשורים לדברים "לא מוסריים"? רק שלא תביני מזה שאני בעד... אני כאן מציינת רק כמה עובדות. נראה איך נתרחב מכאן.

spectacular

New member
הצלחה-סובייקטיבית בלבד?

אני רואה הצלחה גם כאשר המעשים המביאים אותה שליליים בעני, ההיסטוריה מלאה בספורי הצלחה כאלה, נפוליאון בונפארטה, היטלר,דון קורליאונה,ג"ינגס חאן, ד"ר ג"ייקל ומיסטר הייד הלא הוא ג"ק המרטש. אפילו זה שרצח את ארלוזורוב, יש תיאוריה, אידיאה, תורה, דרך חיים,מאחורי המעשים, וסוג מסויים של אומץ ועוצמה, כאשר יש פחדנות,יאוש,בלבול מחשבה,יריות באויר,שריקות בחשיכה, אני מאבדת את העניין התיאורתי שיש לי, חשיבה מתוחכמת מעניינת אותי,דגי רקק לא.

spectacular

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אמרתי שהאופנובנק אינו הצלחה בעני, ולא בגלל שמעשיו היו "לא- מוסריים" או שליליים אלא שאני מייחסת חשיבות לדרך בה האדם רואה את עצמו, מה המניעים שלו, מהי הדרך,התיאוריה,התורה,החשיבה, לא מסתכלת נקודתית,אלא רחבה.

איך יודעים?

הרי זו החשיבה שלו המניעים שלו התאוריה שלו הרי אין אפשרות אחרת להסתכל אלא מנקודת המבט שלך... אפשר לראות רחב רק מרחוק כשמתקרבים רואים פחות ומטושטש...

spectacular

New member
נקודת המבט שלי.

נכון, אני מתבססת על דברים שהוא סיפר ודווח בתקשורת, בהנחה שהם אמת,קבעתי את התיחסותי. אנחנו לא מדברות על האיש הספציפי הזה, אלא על צורות להעריך,או לא להעריך ,הצלחה באופן כללי. ואין לנו אפשרות אחרת להסתכל על זה אלא דרך נקודת המבט של כל אחת מאיתנו, גם את לא יודעת מה היתה החשיבה,המניעים... כשמתקרבים אפשר לבחון פרטים קטנים יותר בברור.

או קיי,

ברור שלא מדברים על האיש הספציפי הזה ומצד שני אני לא מדברת על הצורך להעריך או לא באופן כללי. אני לא יודעת מה היתה החשיבה, המניעים וכו',וגם אין לי צורך לדעת. מניעים וסיבות אינם רלוונטיים בעיני. אני מעריכה מהלכים אמיצים ובלתי רגילים כשהם קורים בחיי אדם, ולא מחפשת את המניעים. כי עם אותם המניעים, אדם ללא אומץ... לא היה עושה כלום. אומץ הוא מה שנשאר אחרי שאנחנו מנתחים וטוחנים את הכל... רק אומץ... כל אדם בוחר לעשות עם המניעים, הסיבות ונסיבות שלו מה שהוא רוצה... אפרופו הרופא שאין לו זמן לעסוק באומנות. פרטים קטנים אינם ראייה רחבה... למה לבחון פרטים קטנים יותר בבירור? מה זה נותן? עוד שאלה, בוחנים פרטים עם הלב או העיניים?

spectacular

New member
אין זמן- עושים שיהיה זמן.

הבנתי . ראיה רחבה נעשית מרחוק. התבוננות על פרטים קטנים נעשית מקרוב. כמובן שאין צורך לבחון מקרוב כשמעריכים באופן כללי, אני בוחנת ובודקת גם דברים קטנטנים כשמדובר בי ובענינים מאוד חשובים לי, בוחנת עם הלב ו\גם עם הראש,(העניים). אני לא יודעת מה זה נותן,זה פשוט הטבע שלי לטחון עד דק,ולבדוק כל גרגר, זה מעניין אותי,מסקרן.

לזמן, אין זמן...

את מתוקה אמיתית... מושג הזמן הוא גם כן משהו ששווה לבחון אותו... הרי לזמן אין שעון הוא לא בודק כמה זמן עבר וכמה עוד נשאר... אז, למה אנחנו צריכים אותו כל הזמן ורוצים לדעת מה השעה, כמה זמן עבר וכמה עוד נותר... זה גם שייך להסתכלות - רחבה או צרה. תגידי, שאת מסתכלת עד לגרגר האחרון, יש שם למישהו עוד מקום? יחד איתך?... האם מועיל לך לדעת את כל מה שאת יודעת אחרי שאת יודעת מה מישהו חשב או הרגיש או תיאר לעצמו? האם חשוב מה הוא/היא חשב/ה או תיאר/ה לעצמו/ה? למה לדעתך אנחנו מתעסקים בזה כל הזמן?... אגב, מה השעה אצלך? אני אוהבת לחשוב על מקומות אחרים שבהם הזמן הוא אחר...

spectacular

New member
../images/Emo20.gif זמן לכל דבר-ועת לכל חפץ.

לי חשוב לדעת את כל הפרטים הקטנים, ככה אני יכולה להסתכל מרחוק רק עם הלב. את הטחינה אני עושה לבד, מי שלרוע מזלו
נקלע לתהליך הטחינה, מצטרף או בורח, אם אני רוצה שישאר,אני נותנת גם לו לטחון קצת, ומעניין לי עוד יותר, כמובן שאחר כך אני טוחנת הכל מחדש...כי אני הטוחנת הראשית.... עכשיו השעה 2 בלילה,אני לא עובדת מחר, ואני אשן עד שיצא עשן, לילה טוב, היה לי כיף לפטפט איתך,אביבה נחמודת

למעלה