הצלחה,מה היא?

בוקר טוב

יש דוגמאות יותר קיצוניות מהאופנובנק. גם אני חושבת שהוא סיפור הצלחה ויש סיפורי הצלחה רויי דם ואלימות... את יכולה להכיל את הדבר הזה טל? אני חושבת שרופא מצליח ש"לא נשאר לא זמן"... בוחר שלא ישאר לו זמן... האם הוא חושב שהוא מצליח...?

Deerest

New member
לאיזה גובה?

לא, באמת. אני מנטרל מספר דברים בנושא הזה. הוא הציב יעד, בצע את משימתו ובאופן מאד מוצלח, עד שנפל. יש כאלו שלא נופלים. שאלה: על מי דברתי? (ומוסיף כאן את תגובתה המקורית של אביבה לצורך השלמה)

Deerest

New member
תשובה

(יופי, אני מתחיל לדבר עם עצמי, שואל וגם עונה) כל אחד. המושג "הצלחה בחיים" מבחינתי שייך לראייה מאד צרה ושטחית. אנו לא יודעים מה המניעים האמיתיים, הבסיסיים של "המצליחן" שאנו רואים. אנו לא יודעים מהם יכולותיו ה"טבעיות" ובמה הוא צריך להתאמץ. אנו רואים את התוצאה הסופית, או לפחות את הישורת האחרונה בדרכו. ואז מסתכלים דרך "המשקפת" שלנו ורואים סיפור הצלחה. או שלא. אני מודד הצלחה בקטעי זמן הרבה יותר קטנים. בהתאם להשקעה ולמאמץ. תלמיד שהוציא 100 במבחן ללא מאמץ מול תלמיד שהוציא ציון נמוך יותר אבל ישב הרבה יותר - מי מהם הצליח? רוב האנשים יסתכלו על ה 100 כהצלחה. חבל.

pandor

New member
אני נוטה להסתכל

על עשייה ללא מאמץ כעל עשייה שמתאימה לי, עשייה שנבחרה בזמן ובצורה נכונה, עשייה עם הרבה הנאה... המדד להצלחה הוא ביחס לעצמי, כך שלא נראה לי שאפשר להשוות בין שני הצלחות, בין שני תלמידים שעוברים את אותו מבחן.בהחלט יכול להיות מצב שהתלמיד שהשקיע הרבה מאמץ (לצורך העניין נניח שפחות ממה שהשקיע פעם) הצליח יותר מהשני שנשאר על אותו קו התקדמות.

מסכימה דירסט

זה מורכב מהרבה דברים בדרך. אני יכולה להגיד שההצלחה שלי מורכבת מהרבה כשלונות או שהיו לי כישלונות בדיוק כמספר ההצלחות ואני יכולה לשחק באמת עם המילה הצלחה בלי סוף, אין להצלחה סוף, אף פעם. אני רוצה לקשר קצת בין ההצלחה לנצחון. אפשר? עכשיו נזכרתי איך ראיתי אתמול את הבן הקטן שלי, בן 10.5, הילד שאני הכי מפנקת כי הוא ה"קטן" שלי, זה שנדמה לי שהוא הכי רגיש וזקוק להגנה... ראיתי אתמול איך הוא משיב מלחמה בחזרה, איך הוא מתנגד בעוז למרות הדמעות והכעס שעלה בו, איך לא ויתר ועמד על שלו... ואני עמדתי והסתכלתי ואמרתי לעצמי: תראי, את לא ראית את זה אף פעם. עכשיו את רואה את זה ותזכרי את זה טוב.הוא יודע לעמוד על שלו, ומבין עניין טוב מאוד, ומחזיר מלחמה חזרה למי שתוקף אותו...הכל היה מילולי. חזק ומילולי. אז זו היתה הצלחה מבחינתי. הצלחה גדולה. וגם נצחון! ועכשיו, יש לי עוד רעיון, אתם שמים לב שאני כותבת כמעט כל מה שבא... מה דעתכם לפתוח שרשור "נצחון". כל אחד יביא בו סיפורים אישיים שבהם היתה תחושה של נצחון או הצלחה.

Deerest

New member
רק עכשיו קלטתי.

תראי מה זה... לא ניסיתי כלל להבין למה את אומרת לי את זה. התעלמתי. עכשיו אני קורא וזה היה לי כל כך ברור. בבקשה

Deerest

New member
|אין אייקון כזה כאן| וטוב שכך.

לא אמרת שיש לך עננים, וגשם וערפילים שם? שלומי מצויין. איך אנחנו הולכים כאן אחד ליד השני, נחמד. אמרתי כבר שאני אוהב לקרוא אותך? אז אמרתי. התכוונתי לאותם דברים שהפריעו לך לראות באופנוכלא סיפור הצלחה, זוכרת?

Deerest

New member
לא את מה שהיא רואה

אלא את מה שמפריע לה לראות... לא יודע, זה כמו שתשאלי אותי... ... איך אתה הולך. עוזי (זוכרת?) כתב פעם לטל שיש בי משהו טכני מצד אחד... כנראה שאני משתמש בצד הזה, הצד שמסתכל על הדברים בצורה נטולת רגש. אותו אופנומהשמו אמנם היה מחוץ לחוק אבל אם נסתכל עליו מבעד לחור ההצצה... בינגו! הנה התשובה לשאלה שלך, באמצעות חור הצצה.

spectacular

New member
חור הצצה-ראיה נקודתית.

אין ערפל שמפריע לראות, אותו המראה רק צורת התפישה שונה, אתה קורא לזה הצלחה כי אתה מתיחס לזה כמו אל מתימטיקה, אני לא רואה בזה הצלחה כי אני מסתכלת עם כל החושים, מחוץ לחוק או לא מוסרי, או כל הגדרה חברתית כזאת אינה מפריעה לי לראות, בענין הצלחה,משמעותית לגבי נקודת המוצא,המניע אולי, אם זה בא מתוך חולשה,קריאה לעזרה,בלבול,כניעה,הרס עצמי, זה לא נראה בעני הצלחה, כמו בדוגמה שנתת לגבי התלמידים שאחד מהם מוציא 100 בלי מאמץ והשני מתאמץ מאוד בשביל אותו ה 100 אם אינני טועה אתה ראית הבדל בין השניים זהו אותו ההבדל, שני ציוני 100 באותו המבחן אבל כל אחד בצבע,ריח וצורה אחרת.

Deerest

New member
בואי נמתח עוד קצת...

זו לא מתמטיקה. די ברור לי שבחייו הפרטיים (עד שהפכו לציבוריים) הוא די כשלון, אחרת הוא לא היה מגיע לאן שהגיע... בעצם גם בזה איני בטוח. לא מכיר אותם. אם הייתי מעורב בחיים שמעבר לחוק, הייתי מציע לו עבודה. הרזומה שלו מתאים לי. את מכירה את פרשת האנלייזר? אהוד טננבוים (או משהו כזה) האקר מחשבים שפרץ למחשבי הפנטגון. לפי משנתי הוא הצליח פעמיים - בפעם שפרץ ובפעם שהציעו לו עבודה. והגוף שהציע לו את העבודה לא נמנה על חוגי הפשע.

Deerest

New member
בואי נמתח 2

מה את אומרת על המניעים שלו? הם כלל לא זהים למניעים של האופנו.

Deerest

New member
קמצנית

הצלחה? כמניע? זה כמו שתגידי שהמניע של כולנו לאכול זה הרעב. כולנו מונעים על ידי הרצון להצליח, במשהו, אבל אנו מדברים כאן על הצלחה כתוצאה, לא כמניע. לא?

spectacular

New member
הייתי עייפה....../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הצלחה איננה רק התוצאה, ראה דוגמת התלמידים וציוני ה 100, הצלחה היא תמונה כללית של מניע, תוכנית ,ביצוע ותוצאה. קשה לקבוע קיומה של הצלחה לגבי אדם אחר, כי לא תמיד ידועים כל הפרטים,ולפעמים הפרטים שגויים, לכן זה כנראה לא חשוב, חשוב מהי ההצלחה שלנו ולא חשוב מה אחרים חושבים עליה.(או עלינו)

Deerest

New member
תוכן הסוגריים מאד משמעותי

בכדי שנוכל להצליח במשהו... או לפחות להרגיש מצליחים.

למעלה