הצעה למאמר: עובדות הידעת

wish i was here

New member
חחח

אין הרבה לבן אדם שנמצא אי-שם בבסיס צבאי או בית-חולים עם ]לא]ון ו SMS הרבה לעשות נכון?חחח....אבל סבבה הדבר הזה בטוח יהיה שימושי למשהו

לא אחי...

אני בבית בגימלים.. ואסור לי לצאת החוצה בגלל הקור בצפון ומחשש מדימום מהאף. (עשיתי ניתוח אם אתה לא יודע). אם לא שמת לב לא כללתי את "פעמון המחלוקת".

מעניין מאוד...

האם תוכל לפרט לנו באילו שירים מופיעות המילים sun ו-time? לדעתי, אלו מושגי-מפתח בשירים של הפלויד (של ווטרס במיוחד). Down זו סתם מילת יחס, אני לא חושבת שיש לה משמעות מיוחדת אצל הפלויד, אבל המילים האחרות, כן.

בזכוכית מגדלת:

Sun
: Matilda Mother (2), Chapter 24 (2)Set The Contorls(6), Let There Be More Light (1), Rememeber A Day (3), See-Saw(), Cirrus Minor (1), Jugband Blues (1), The Nile Song (1), Green Is The Colour (1), Grantchester Meadows (3), Fat Old Sun (5), Summer 68' (1), Candy and a Current Bun (2), Apples And Oranges (1), See Emily Play (1), Julia Dream (1), Crumbaling Land (3), The Embro (1), Seamus(1), Echoes (3), Breathe (1), Time (3), Eclipse (2), SOYCD(1), Dogs(1), In The Flesh?(1), Vera (1), In The Flesh (1), Two Suns In The Sunset(6), The Post War Dream (1), Yet Another Movie (2). הוווווווופ זה עוד לא נגמר Time
: כי זמן שווה כסף Matilda Mother (2), The Gnome (1), Chapter 24 (1), Let There Be More Light (4), Rememeber A Day (1), See-Saw(3), Green Is The Colour (1), Cymbaline (3), Ibiza Bar (2), Summer 68' (1), Fat Old Sun (1), Arnold Layne (1), Apples And Oranges (1), It Would Be So Nice (2), Biding My Time (3), Crumbaling Land (1), Point Me At The Sky (1), A Pillow of Winds (2), Fearless(1), Burning Bridges (1), The Gold Is In The... (1), Wot's... Uh the Deal (1), Childhood's End (1), Breathe(1) Time (4), Welcome To The Machine (1), Sheep (1), Mother (1), Young Lust (1), One Of My Turns (1),Comfortably Numb (1), Stop (1), Your possible pasts (1), The hero's return (2), The Fletcher Memorial Home (1), The Final Cut (1), One Slip(2), On The Turning Away (1), A New Machine pt.1 (2), A New Machine pt.2 (3), Sorrow (1).

deePink

New member
קרייזי...

פחדתי שתושפע מהניתוח אבל... שברת שיא! (ואני יודעת מה גורמים ניתוחים חברה שלי עשתה ניתוח ולא יכלה לעשות כלום במשך חודש... שלא נדבר על אנשים אחרים...) מצד שני, רק שעתיים זהו?! סתם על תיקח קשה... אתה יודע כמה דאגתי לך!
חוץ מזה- ממש מעניין! אף לא חשבתי על זה... נקודת אור חדשה לחשוב עליה...
האם לדעתך יש סיבות מיוחדת למה דווקא המילים האלו מככבות?

deePink

New member
אהה...

שכחתי... למה יש 2 DIE? "... Die – 15 Friend [+ Girlfriend] – 14 Die – 14"...

יש לי תירוץ טוב...

אני אסביר לך איך עשיתי את זה: רציתי לספור בהתחלה רק את המילה SUN באמת! אבל איפה?! לקחתי דף ועט והתחלתי לכתוב עוד מילים, הרשימה הזאת מצונזרת מאוד (חחח). כתבתי Sun ואז רציתי לבדוק מה עם Love ו-Sea, Sky יענו, כל המילים היפות הללו, כמה פעמים רוג'ר, סיד ודוד השתמשו? והמשכתי.... אז כתבתי Die ואחרי זמן מה כתבתי אותה עוד פעם, הגיוני... אז קבלי סופית: 14!

קרייזי, איך באמת עשית את זה?

באמת ספרת מילה מילה? זאת אומרת, אני יודעת שיש לך עכשיו זמן פנוי, בגלל הגימלים, אבל בכ"ז.... אין איזו תוכנה שעושה את זה בכמה שניות?

נו .. ציף

ספרתי זה לא *ספרתי* מה אני ניגגגר... הורדתי קובץ עם כל הלירקס של השירים. ויש פעולת חפש במעבד תמלילים הכי פשוט, פנקס רשימות, כן זה שנפתח תוך שנייה. ואתה כותב את המילה שאתה מחפש אותה, והוא מציג אבל הבעיה היא כמו במילים כמו Way, ו-Die Way = Stairway, Freeway, Always, away, anyway, doorway אתה חייב להבחין בכל מילה שמסומנת אם היא בסדר או לא! קצת עבודה שחורה, תוכנה שעושה את זה אני לא מכיר!

ומה עם התירגום

של-מומנטרי לאפס אוף ריזון.... המעידה הזמנית של התבונה... מצ'וקמק , לא?!

deePink

New member
עכשיו... הבנתי!

אוווו ותראה מה רשמתי לך בפורום של הזיפלינים זאת
לחג!

הידעת?!

השיר הארוך ביותר של הפלויד הוא: Atom Heart Mother מהאותו האלבום! 23:44. הוא יותר ארוך מ-Echoes ב-13 שניות! 23:31

מקרטני...

הדיבורים על מוות באלבום המהולל "הצד האפל של הירח" הם תשובות על שאלות שהפלויד שאלו. פול מקרטני מהביטלז נשאל גם הוא, אך תשובתו לא נכנסה לאלבום!

סלנג בריטי...

המילה Ummagumma היתה נפוצה בקרב הסטודנטים קימברידג' קולג' איפה שלמדו כמה מחברי הלהקה ופירושה: לעשות אהבה.

זה שנוי במחלוקת, אגב

ככל הנראה זה היה ביטוי פרטי של חבר-נעורים של הפלויד, אחד מחברי ה"מאפיה מקיימברידג'", ששלושת הפלוידים (ווטרס, בארט וגילמור) השתייכו אליה. הפלוידים נהגו לספר למראיינים שזה סלנג נפוץ בקיימברידג', כי רצו לתת הסבר פשוט, ולא להסתבך, אבל זה לא היה ביטוי שגור. בספר של שאפנר, לעומת זאת, מצויין למיטב זכרוני שזה היה כינוי ליצורים "קדמונים" שעל פי האגדה השתכנו בביצות ובשדות שמחוץ לעיר. גם לא ברור איך לבטא את המילה. ריק רייט מבטא את זה אמהגמה; אחד מהפלוידים האחרים (שכחתי מי) מבטא את זה אומהגומה.

wish i was here

New member
אפשר גם להוסיף...

שאת רוב התשובות המעניינות סיפק המאבטח בכניסה חאופני אבי-רואד שבהם הוקלט באלסום...לדוגמא המשפט המפורסם: there is no dark side pf the moon,i think it's all dark"הוא חידוד לשון שלו

GingerBread Man

New member
הידעת?

פינק פלויד מעולם לא התפרקו בצורה רשמית. פינק (אנדרסון נדמה לי) ופלויד (קאונסל) הם שני אומני ג'אז שהיו נערצים על סיד בארט, מנהיגה הראשון של הלהקה.

למעלה