הצעה למאמר: עובדות הידעת

זה נכון, אבל

הפריט הראשון אינו ממש טריוויה, נהפוך הוא. ועל השני יש כבר תשובה ב"שאלות נפוצות".

פלויד וחתולים

שלושת חברי הפלויד שבאו מקיימברידג' - בארט, ווטרס וגילמור - הם חובבי-חתולים מושבעים. בארט גידל חתולים מילדות. למעשה, נדמה לי שכל חייו הידועים (עד אמצע שנות השבעים) היה לצידו חתול כזה או אחר. מעניין אם גם כיום הוא מחזיק חתולים. אני משערת שכן. ווטרס ואשתו הראשונה גידלו כשלושה-ארבעה חתולים בבית (יש תמונות). מאוחר יותר בחייו היו לו גם כלבים. בבעלותו של גילמור חווה בכפר, שם הוא מחזיק חתולים, כלבים, סוסים - ובטח עוד חיות.

thezanani

New member
לווטרס יש חתולים?!../images/Emo12.gif

הוא איש חתולי? סיד,שיישב וידבר איתם על תחתונים של נשים מבוגרות בלילה חורפי על בניין רב קומתי בלונדון-ניחא. דיוויד,שילטף אותם ברכות כשהוא מנגן להם את "wish you were here" על הספינה שמפליגה לה אט אט בנהר כחול כחול-ניחא. אבל ווטרס?!?! הוא ירדוף אחריהם בכל הבית כשהוא מנופף בטלויזיה,ילביש אותם בבגדי נאצים,יגלח להם את הגבות וייצרח עליהם שהם אשמים בכך שהוא הפך לכלב. אני לא מאמין.

thezanani

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gifהא?!../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

אני בשוק. אני אמממ אמום. רעיון הבריאה לא ברור לי כעת. מילא הם!!! הם לא יכולים לדבר,לזעוק,לאכול מרורים או לבכות לירח. אבל היא?! היא אדם!יצור חושב! סוד ההתהוות. החידה האינסופית. אין תשובות. אין פתרונים. גם לא בדארק סייד. מה מותר האדם מין החתול??? קשה.קשה.

פינק פלויד ופרחים

אל מזמן גם הוענק לפרח ורוד את השם פינק פלויד. תמונות מצאתי כמה מאוד יפים אבל מאוד שונים האמת.

Crazy Diamond85

New member
הידעת?

סתורם ת'ורגרסון, אותו אחד שעיצב את מרבית העטיפות לפינק פלויד, עיצב גם כמה עטיפות ללהקת "אתניקס" הידועה לשמצה בארץ הקודש. למי שלא יודע, One of these days, "נכתב" כלפי תקליטן אנגלי בשם Jimmy Young, אשר הלהקה לא ממש אהבה אותו, כנראה בגלל שהוא השמיץ אותה, בנוסף גם נהגו בהופעות להשמיע קטעים מנאומים שלו, בקצב עולה, לפני תחילת השיר Raving and Drooling (המוכר בשם "Sheep"). ובאחת הגרסאות הראשוניות של השיר "One of these days" יכלו לשמוע נאום שלו, כשברקע המשפט של ניק מייסון חוזר בלופ אינסופי...

...

- אם אני זוכר נכון, הם שלחו לו קופסת הפתעה כשפותחים אותה מקבלים אגרוף לפנים. לא נסמר אם היו פצועים
. לגבי Sheep - Raving And Doorling ו-Dogs- You Gotta Be Crazy הם נוגנו לפני יציאת האלבום "חיות" ב-1977 בשמות האלה , סינגלים בהופעות. הם עברו שינוי בליריקה ונכנסו. היום הם נחשבים כפריט לאספנים בלבד! השיר: Summer 68' מהאלבום AHM, נכתב ע"י ריק רייט בהקדשה "חמה" לרן גיסין זה שהיה השחקן המרכזי ב-"אימא לב אטום" (עיבד, הלחין וכו'). כמה משפטי מחץ: We say goodbye before we say hello I hardly even like you, I shouldn't care at all we met just six hours ago, the music was too loud נעים מאוד, גל טוב לראות אותך איתנו שוב. מה אתה עושה חוץ מנגרות?!

לגבי summer 68

לא ידוע לי שזה נכתב על רון גיסין. נהפוך הוא. די ברור שהשיר הוא על מין מזדמן עם מישהי שהדובר לא מצליח אפילו לתקשר איתה. שיר נפלא ועצוב. מאיפה שמעת על זה שזה על גיסין?

קבלי...

http://www.e-mago.co.il/Editor/article.php?index=179 כתבה של אבי אהרון, מכירה? לא מכירה?, מעניין מה שהולך שם. אהבתי את הניתוח שלו לשיר "קופסת צבעים" ולשיר המדובר!

כן, זה aviah שכותב כאן לעיתים

מעניין מה המקור שלו לטענה הזו. אין לכך שום סימוכין במקורות המוכרים לי - וזה גם לא ממש הגיוני, לאור הטקסט.

melancholy man

New member
משעשע

המאמר לוקה באופן קשה בניתוח יתר של השירים, ניתוח שאינו מתישב עם הטקסט ומוציא קטעי שירים מהקשרם הנכון בשביל להוכיח טענות מופרכות, לא הייתי מתיחס לזה ביותר מידיי חשיבות. אלא אם כמובן, יוכל הכותב להבהיר לנו מה הם מקורתיו, וכיצד הניתוחים שלו משתלבים עם הטקסט המלא ועם ההיסטוריה של הלהקה וחבריה.

Crazy Diamond85

New member
הידעת?

באחד משידורי תוכנית הרדיו "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" יש קטע בו נשמעת הפתיחה של SOYCD, ואז אחת הדמויות אומרת: "Ford, do you realize that robot can hum like Pink Floyd ?"

דאגלאס אדאמס

היה ידיד של הפלויד - במיוחד של מייסון וגילמור. הוא גם ניגן עם הפלויד בהופעות של PULSE בלונדון, והיה זה שהציע את שם האלבום The Division Bell. אדאמס היה גם הוא מקיימברידג', אבל היה צעיר מהפלוידים בכמה שנים, ולכן לא הכיר אותם בצעירותם.

Crazy Diamond85

New member
הממ גל?

למרות שאני כאן עוד מלפניו (with all do respect) אבל שטויות... תקראו לי גל וזה מספיק ד"א, קראת מה ששלחתי לך?

toao

New member
אם בטרמפיסט עסקינן...

עבר לא מעט זמן מאז ששמעתי זאת (וגם מאז שקראתי את סדרת המדריך לטרמפסיט), אבל למיטב ידיעתי הקטע העוסק בלהקה הרועשת ביותר ביקום (נדמה לי שהיא מנגנת מתוך בונקר שיושב על חללית שמקיפה את הכוכב עם המרממקולים... או משהו בסגנון
) נכתב בהשראת לא אחרת מאשר פינק פלויד. אני מניח שהדבר נעשה בהומור (אני שומע כרגע את הפתיחה של Echoes וקשה לי לחשוב על משהו פחות מתאים), אבל מעניין מה הוא היה אומר לו הוא היה שומע את "all men paly on ten" מאלבום sign of the hammer של מנוור מבוצע בהופעה חיה... האמריקנים תמיד אהבו לעשות הרבה רעש

פלויד והסימפונים...

כנראה שגם בספרינפילד: הומר, מארג', ברט, מג'י, ליסא והשאר אוהבים לא מעט את פינק פלויד. שמתי לב שמזכירים את הלהקה בלא מעט מקרים: - באחד הפרקים היותר מצחיקים שלהם: הומר מחליט להיות היפי אבל בלי כוונה הוא הורס את מקור ההכנסה של קבוצת הייפים שלו, ייצור מיץ גזר. אז הוא מחליט לייבא מיץ גזר ומערבב בתוכו סם. הוא מחליט לנסות אותו על איך לא שכנו האדיב, נד, הוא מתמסטל מזה ורואים תהלוכת פטישים כמו בחומה. - ראיתי מזמן פוסטר של הצד האפל בחדר של הומר ומארג' באחד הפרקים. ראיתם עוד?!

למעלה