הצעה למלחמה בהשתמטות

אם את חושבת שאת יודעת יותר מהיסטוריון צבאי...

אז אין לנו באמת על מה להתווכח. זה שאת יודעת טיפה ממה שלמדת בתיכון על מלחמת העצמאות לא אומר שאת יודעת יותר טוב מהיסטוריון צבאי שחקר זאת לעומק... תחשבי על זה קצת לפני שאת קובעת מי מסלף את האמת.

respecta1

New member
כמו שיש את ההיסטוריון הזה שמנסה לעורר

פרובקציות..ואפשר לראות את זה מקריאת הביוגרפיות האלה.. יש עשרות רבים אחרים שאומרים בדיוק ההפך.

MetalSinagouge

New member
אמממ...

אני לא חושב שכולם יכולים לשרת, גם בשירות לאומי. השאלה שצריכה להשאל זה איך מבדילים בין אדם בדיכאון לבין אדם שמפגין תסמיני דיכאון (הבנתי שזו ההפרעה המומלצת בשביל קב"ן). לא נכנסתי לזה יותר מדי, אבל לדעתי בני אדם חסרי מוטיבציה צריכים "להשתחרר" וזהו. הגיוני להטיל עליהם עוד מיסים שילכו למשל לתועלת הצבא, אבל נראה לי שזה הדבר הכי מועיל שאפשר יהיה להוציא מהם (קפה זה לא ממש מועיל).

בבקשה...

אוטיסטים, מפגרים ברמות גבוהות, מרותקים למיטות (בניהם: חסרי הכרה מכל סיבה, אנשים שהם צמח), בעלי מערכת חיסון קלושה (בניהם, אלו שנולדו עם בעיות גנטיות ברכישת חיסון, וחולי איידס שחשופים לסביבה עוינת), אנשים אנופלואידים, בעלי שלד גוף חלש במיוחד וכל בעלי הצרכים הרפואיים שהמדינה לא מסוגלת או מעוניינת לספק כנגד שירותם.

SupermanZW

Well-known member
אוטיסטים קלים מסוגלים

אוטיסטים קשים, מפגרים ברמות גבוהות, מרותקים למיטות ומשותקים נמצאים ממילא במסגרות רפואיות סיעודיות ואיש לא יצפה מהם לבצע שירות כלשהו. חולי איידס מסוגלים לבצע שירות לאומי, לבעלי שלד חלש במיוחד קיים ציוד עזר שמאפשר להם לתפקד והמדינה יכולה להרשות לעצמה לפטור את אלה שאינה מסוגלת לספק את צרכיהם הרפואיים.

MetalSinagouge

New member
לא חבל?

לא חבל שהאושר או השקט הנפשי שלך מותנה בזה שתשלח איזה סוציופט חסר מוטיבציה להסתובב בין הרגליים בקריה מ8 עד 17? וכמו שכבר כתבו, יש המון דוגמאות. ואפילו לא צריך ללכת רחוק. גם אדם בדיכאון שלא יכול לטפל בעצמו בצורה בסיסית (בהנחה שהוא באמת בדיכאון) לא באמת יעמוד במסגרת של שירות לאומי גם אם זה ידרוש ממנו רק נסיעה באוטובוס עירוני פעמיים ביום. אז לֵמה? פחות מכין קפה\מש"ק ממטרות אחד! זה לא שכאילו כל המשתמטים יועדו לתפקידי מודיעין\סיירת מטכ"ל (למרות שאני מכיר כמה אנשים ממש אינטליגנטים שהלכו לשירות לאומי על בסיס מרמה שבטח היו יכולים לתרום לצבא).

SupermanZW

Well-known member
ולכן אם ישתמט אותו סוציופט במקום לתרום את

חלקו זה יעלה לו מאוד ביוקר ובכסף הזה אפשר יהיה לתגמל אלפי אנשים שכן תורמים את חלקם הרבה יותר מכפי שאפשר במצב הנוכחי. לדיכאון יש טיפול תרופתי שרובו בסל התרופות כך שאפילו דיכאון לא מצדיק פטור, מדוכא מטופל יכול לתפקד.

ממש לא. מראה על חוסר הבנה רב.

תרופות הדכאון משפיעות בעוצמות שונות על אנשים שונים, ועל חלקם היא לא משפיעה ולעיתים אף מזיקה. דיכאון יכול לנבוע ישירות מלעשות משהו שהאדם לא מעוניין או להמצא בסביבה שמדכאת אותו ואם פסיכולוג ופסיכיאטר (כמוקבל היום בשרשרת השחרור) לא מסוגלים לענות על בעיותו - הוא צריך להשתחרר מאשר שתשלח אותו בכוח לחטוף דיכאון ואולי לשים ידו בנפשו - העיקר שתהיה מרוצה שכמו בצפון קוראה כולם עושים צבא. ואדם לא צריך לשלם כופר לחברה בעבור נכותו, ובוודאי שהמדינה לא צריכה לשלוח אנשים לעבר מטרות שהם לא מסוגלים לבצע, או לממן בעבור כך את הטיפול בהם באופן שעולה על כל יתרונם. הקולקטיבזציה שאתה מנסה לעשות כאן לא תצלח וזה רק לטובה שמשחררים קבוצות מסויימות משרות שהם לא מסוגלים לבצע (אשכרה ציפית לשלוח בעל כשל חיסוני לסביבה משרדית מלאה בחיידקים או בעל עצמות חלשות לעבודות פיזיות?) ובנוגע למצבים שעליהם אמרת ש"הם ממלא נמצאים במסגרת סיעודית" - ובכן זה לא נכון, היום לא צריך להיות או מרותק למיטה או בעל חוסן בריאותי כשל לוחם. זה שני קיצוניויות שלא קיימות במציאות. יש גם אנשים שמסוגלים לטפל במידה מה לעצמם אבל זה הכל, הם מעבר לכך לא מסוגלים, או שמסוגלים לשהות בבית במקום במתקן רפואי 24 שעות ביממה. וזה לחלוטין לא שחור ולבן.

SupermanZW

Well-known member
לא כל תרופה מתאימה לכל אחד ולכן קיימות הרבה

תרופות כדי לכסות את כל הספקטרום. במסגרת השירות הלאומי רוב העבודות אינן פיסיות ובמערכת מתחשבת אפשר למצוא לכל אחד שאינו נכה קשה תפקיד שיוכל למלא.

שנאמר - לא כל התרופות משפיעות באותה צורה

על אנשים שונים, ובחלק מהמקרים התרופה כלל לא משפיעה על הבנאדם, או שלבעיה (לדוגמא נפשית) אין פתרון מתחום הרוקחות. אפשר כמובן לסמם או להרדים את בעל הבעיה - אך אם גם בו אתה מעוניין לבצע עבודה כולשהו או להיות חלק ממסגרת תורמת, רק לשם החברות בה - הנך מוזמן. בהנחה שזה ישקיט את מצפונך. (ואכשהו אדם ישן או מסומם יוכל לבצע עבודה כולשהי למענך) לאנשים שהמדינה והצבא לא מסוגלים או לא רוצים לתת פתרונות למצבם הבריאותי על מנת שישרתו - אין מנוס מלפטור אותם משרות, ואין בכך כדי שיהיה עליהם אות קלון. אי אפשר שהשופט יהיה גם תליין - שהמדינה תוסמך לפטור כחוק מישהו ובאותה הזדמנות להעניש על החלטה היא את בעל הפטור. וכמובן, כמובן, שאין טעם ליצור משרות פקטיביות כמו "מעביר הדפים הרשמי" רק בשביל שתוכל להכניס כל בעל מוגבלות אפשרית לבצע כל עבודה זעירה אפשרית, כי הדבר רק יצור תסבוכת לצבא במקום לייעל את עבודתו. (כנ"ל לשירות לאומי)

smailie

New member
זה עדיין מצב לא רצוי, מבחינה אישית ובכלל

במיוחד כשהנסיבות שבגללן פסלו אותי לשירות מלכתחילה לא מעודדות. אני לא יכול לשבת מנגד ולהמשיך הלאה, כמו שרבים ממליצים לי לעשות כעת, כשאני רואה חבר'ה עם מוגבלויות קשות יותר מזו שלי, שמתקבלים לצה"ל ובד"כ מצליחים לסיים את תקופת השירות על הצד הטוב ביותר. אני משוכנע, מעל לכל ספק, שהדחיות החוזרות ונשנות מקורן בטעות ואני מקווה מאוד שיתנו לי להוכיח, שאני מסוגל לתרום.

timeless1

New member
הוא משתמט.

אל תנסה להתשמש במכבסת מילים. בעוד שאותו חייל "עוצר" את חייו למשך שלוש שנים מ [ואצל בנות זה קצת פחות] אותו משתמט הולך לעבוד ויוצר לעצמו פער כלכלי על פני אותו "מסכן" אשר החליט לא להיות סוציומט. ומעיין לשמוע את דעתך- למה אותם משתמטים לא פונים לשירות לאומי?

ברור שהוא לא משתמט

הצבא פטר אותו - הוא משוחרר. והאם הוא אמור לעצור את חייו לאות הזדהות עם הפקיד בקריה שגם עצר את חייו למשך 3 שנים ומהווה נטל על החברה בחוסר מעשיו?, ברור שגם זה וגם זה צריכים להשתחרר, ולפתח באופן שווה את מצבם הכלכלי ולתרום למדינה בין השאר במישור זה. ותזכור ששניהם מתחילים ללא המענק והפקדון של הצבא בעוד שזה שמסיים צבא מקבל אותם - ואם הצבא ילמד להתמקצע הוא יוכל לתת גם מענק ופיקדון שישתוו בערכם לערך 3 השנים המבוזבזות על חשבון כוח האדם המיותר שהוא מחזיק. הכל עניין של רצון שיחדור ליושבים במגדל הקריה - הלא הם מטה המטכ"ל. ומי שיכול לתרום לשירות לאומי צריך לעשות זאת. חד וחלק. אבל אין לעשות עליהום על מי ששני הגופים לא הסכימו לקבל (כן, גם לשירות לאומי יש דרישות סף) ואין להגביל את זכויות האזרח שלהם. ותזכורת קטנה - השירות הלאומי לבנים החל רק מלפני שנתיים ועד אז גם אם רצית לא יכולת להתקבל, והוא מוגבל עד גיל 21 ככה שיש כאלו שנענשים מההפקר. ושירות לאומי אורכו המרבי הוא עד שנתיים עם תחנת יציאה באמצע, זאת פרצה שמנצלים כי היא חוקית לחלוטין וזה עניין התנדבותי. המדינה יכולה לשנות זאת - אם הח"כים בכנסת ירצו בכך.

timeless1

New member
מכבסת מילים.

הצבא פטר אותו משירות צבאי משום שהוא רימה את הצבא. זה הכל. לכן הוא משתמט ולא משוחרר. תני לי לומר לך משהו . אנשים פה חושבים שלהיות קרבי זה הכי, וזה נכון. אבל גם שוחכים שישנם חיילים אשר מתכנים כל מיני תוכנות אשר משתמשים בהם בצבא , יש את המודעין, יש את תומכי הלחימה ועוד כל מיני סוגים תפקידים שהם מוגדרים כ"פקידים" אבל התוכנן המעשי של תפקידםה כל כך רחוק מזה. לגבי שאלתך - כן. אותו פקיד בקריה תורם מבחינתי יותר מאותו משתמט סוציומט, שאפילו לא עלה בדעתו לעשות שירות לאומי!!!! האם עד כדי כך אותו משתמשט מוגבל ביכולתיו השונות? אז שיעשו שנתיים שירות לאומי - אורך השירות הלאומי עצמו הוא לא ממש רלוונטי לדיון. הטענה היא גם לא כאלו אשר עושים שירות לאומי, אלא על אלו שלא עושים לא את זה ולא את זה. ואחרי זה באים ומתרברבים בזמן שעוד יומיים בערך אמור להפרסם הדוח המפורסם על אותה מלחמה שבה מתו לא מעט חיילים על מנת שהם יוכלו לשבת וללמוד בשקט. ואגב, אני בת.

למעלה