הצעה למשחק

הצעה למשחק

רעיון שבמקור הגיע מכוכב ה שחר ואני מציעה אותו כאן בשינויים קלים: בואו נניח שהוטלה עלינו משימה משותפת והיא יצירת דת משותפת לכל תושבי העולם. מה יהיו מרכיביה ומאפייניה של דת כזו, כך שכולם יוכלו להסכים עליה?

../images/Emo6.gif

אני מציע את גארפילד כהתגלמות האלוהות על פני אדמות וג´ים דייויס כמשיח.

L e s t a t

New member
מצוות גרפילד אלוהינו

מצוות אל תעשה:
אל תרוץ אם אתה יכול ללכת.
אל תלך אם אתה יכול לעמוד.
אל תעמוד אם אתה יכול לשבת.
אל תשב אם אתה יכול לשכב.
אל תישאר ער אם אתה יכול לישון. מצוות עשה:
בחגים תאכל רק לזניה, המבורגר, צ´יפס, עוגות, עוגיות, שוקולד, תרנגול הודו, בורשט, פיתות, לחם, חומוס, טחינה, סופגניות, מצות, מרגרינה, פופקורן, פסטה, אורז, דים-סאם, גבינה צהובה, עגבנייה, מלפפון, פיצה ונאצ´וס.
נקום בכלבים באשר הם.
תאכל לפחות חמש פעמים ביום.
תברח מהמקלחת.
תשחק טניס.
תתנזר מהתעמלות ולימודים - פרוש לך לחיי שינה, אכילה והיתלות על גבי הרשת של דלת הכניסה (יש לך דרך טובה יותר להעביר ערב?).
תשיר.
תקרא ותהגה בכתבי הקודש (הקומיקס שבאתר של גרפילד). אלו הן מצוות גרפילד, אלוהינו הקדוש והאדיר.. מלאו אותן ומלכות השמיים היא שלכם
CALL NOW!

המתכון שלי

על מגדל בבל שמעת? זה למה זה לא יצליח !אבל בשביל להיות פוזטיבית משהו הייתי לוקחת 100 גרם זן, 50גרם נצרות ,2 כפיות יהדות ,לשה טוב טוב ושמה בתנור 145דקות.

לשם הארומה המזרחית

אני הייתי שם שתי טיפות של אסלאם סופי כמו שהגה אותו מלוונה ג´אלאל (אל)דין (אל)רומי והנה מדבריו של רומי
Give me freedom to fly without a shadow, Give me freedom to sing without an echo, and to love without leaving traces​

לא תוכלי../images/Emo13.gif

היהודים לא יסכימו לכל דת שלא מאופיינת בדיוק נמרץ כמו היהדות ושמה "יהדות".

masorti

New member
שמת לב למשהו?..

מר 000000 לא העיר באופן כללי שבני דת כלשהי לא יסכימו לאמונה שאינה מתאימה לדתם. (האם הנוצרים או המוסלמים שונים בענין זה מן היהודים?) הוא העיר בציניות שהיהודים הם אלה שיכשילו את הפרויקט. יכול להיות שזיהויו הפוליטי של הדובר ו"חיבתו" לדת היהודית בולטים מתוך דבריו??

אשאיר לכל דובר להתבטא בשמו

מכל מקום זהו משחק, גם אם אוטופי משהו. מנקודת ראות אוטופית, האם אתה, כנציג זרם יהודי כאן בפורום, היית מקדם בברכה דת עולמית כזו גם אם לא היתה נקראת "יהדות" אבל היתה מתיישבת עם תפיסת עולמך? מהם לדעתך המאפיינים החשובים שצריכים להיות בדת כזו?

masorti

New member
מה אכפת לי האם לדת קוראים..

"יהדות" או לא? מצידי שיקראו לזה קוקוריקו. הרי גם שלמה המלך לא היה "יהודי" ולא חשב שדתו היא "יהדות". וזה לא הפריע לו לבנות את בית המקדש. הפעם הראשונה שמילה מהשורש י.ה.ד מופיעה במקרא בהקשר אתני ולא טריטוריאלי (כלומר: "ארץ יהודה" וכו´) היא בזמן המצור האשורי על ירושלים בשנת 701 לפנה"ס. האצולה העברית מבקשת מרבשקה לדבר בארמית ולא בעברית כדי שהעם יבין, והם אומרים "דבר נא אל עבדיך ארמית כי שומעים אנחנו, ואל תדבר עימנו יהודית באוזני העם אשר על החומה." (מלכים ב´, י"ח, כ"ו) --- לי אין שום בעיה שהיהדות (תחת כל שם שהוא) תהפןך לדת העולמית. מטבע הדברים, על הדת העולמית לקבל בדיוק את מרכיבי האמונה היהודית. אחרת, אוכל לשמוח על שהגויים הפכו ל"חצי יהודים" אך לא אוכל להצטרף אליהם. סתם לדוגמא: האם אוכל להצטרף לקראים או לשומרונים רק בגלל שהם קרובים בהרבה מרכיבים לדת היהודית? אז מה ייצא לי אם כל העולם יהפוך לשומרוני?

../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

תבין מסורתי, לא אכפת לי בכלל אם תתתעקש לחשוב שאני שונא את היהדות ועמדתי הפוליטית כזאת... אני הסברתי בעבר את גישתי רק מפני שהדבר נשאל ועלה לדיון. באמת באמת שלא אכפת לי אם אתה מאמין או לא. בוויכוחי עם הניק ֹ0000000000000000000, אני נוקט בדרך כלל את הצד שמפריך לוגית טענות מחב"תיות. אך העניין שלי מסתכם בלמצוא את הטענה הסופית הנכונה בכל ויכוח, ולא בהכרח את זאת שייצגתי. שוב, לא אכפת לי אם אתה מאמין לי או לא. אם לא - דברי מיועדים לחברי הפורום האחרים. בנוסף, הגישה שאתה נוקט (להפוך ויכוחים למין יריבות אישית שכזו) מנוגדת לתרבות ויכוח הגיונית ואינה יפה. אפשר להיות חברים ועדיין להתווכח. בהקשר הנ"ל: הצגתי לדוגמא את היהדות, מאחר שמדובר בדת שמרנית בצורה קיצונית (לא משנים דברים גם אם השתנה הגורם להם). כפי שתראה, הנצרות למשל - התפלגה למאות אלפי זרמים.

masorti

New member
כאמור, דבריך אורתוגונליים לאמת..

וכבר הוכחתי בעבר את עמדתך כלפי קיומו של האל. אתה נוקט בד"כ עמדות שמשרתות את המדיניות של "חופש", "דעת אמת" ו"הלל", ותואמות להשקפת העולם המיוצגת ע"י "שינוי". ולא הצגתי לדוגמא את היהדות, אלא בחרת לתקוף דווקא את היהדות למרות הסימטריה לדתות אחרות משום איבתך לדת זו.

../images/Emo13.gif צווח זאת ככרוכיה...

"הוכחת" את עמדתי? היכן? הכיצד? כשם ש"הוכחת" את נכונות הדת?
אם אתה מתעקש להצמד לעמדתך הלא הגיונית והבלתי פשרנית, מוטב שלא תרמה את הציבור. שנה את שמך ל: חרדי מחב"ת.

masorti

New member
והאתיאיסטים כמובן יסכימו לאמץ...

תפישת עולם שתכלול את הנחה קיומה של יישות אלוהית כלשהי. נכון?

הבאת דוגמא יפה נוספת!

למרות שיש אתאיסטים שאינם מאמינים באלוהים, אך מאמינים שיש "משהו". (האמת, יש גם יהודים רפורמים אתאיסטים...)

masorti

New member
מי שמאמין שיש "משהו" אינו אתיאיסט.

האתיאיסט שולל בעקרון את קיומו של כוח עליון כלשהו. בגלל זה הוא "א-תיאיסט".

למעלה