הצעה שינוי שיטת הבחירות

Henry0

Well-known member
ומשקל גדול במיוחד למדען זוכה פרס נובל, פרופסור אומן....
בהחלט.

וד"א
אומן מתעמק לאחרונה בכלכלה אבולוציונית.
כך שניתן לאמר עליו הרבה דברים טובים,
אבל דתי הוא לא.

או שאמונתו הדתית הפוכה לגישה היהודית ההיסטורית.
(במידה מסוימת אמונתו מזכירה את אמונתו של פרופ' לייבוביץ').

Harrington

Well-known member
מנהל
בהחלט.

וד"א
אומן מתעמק לאחרונה בכלכלה אבולוציונית.
כך שניתן לאמר עליו הרבה דברים טובים,
אבל דתי הוא לא.

או שאמונתו הדתית הפוכה לגישה היהודית ההיסטורית.
(במידה מסוימת אמונתו מזכירה את אמונתו של פרופ' לייבוביץ').
או שפרופ' אומן, בניגוד אליך (על אף שאתה כמובן עולה עליו בחוכמה וכו' ולא נחלוק על כך חלילה), יודע ליישב בין שתי הגישות/אמונות ולא בהכרח רואה סתירה ביניהן. קטע כזה, מי חשב על אפשרות כזאת בכלל :)?

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
כל קול של שופט בבגץ יהיה שווה מיליון הצבעות :ROFLMAO:
לא את המשקל של כל קול יחשבו לא המחשבים ולא שום אלגוריתם אלא שופטי בג"צ יקבעו את המשקל של כל קול. כשמין הסתם הם יעשו את זה יותר בחכמה שקול של שופט בג"צ שווה אלף קולות, וקול של ימני (והם ייכנסו לחשבון הפייסבוק של כל אחד כדי לבדוק) שווה אלפית קול.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא את המשקל של כל קול יחשבו לא המחשבים ולא שום אלגוריתם אלא שופטי בג"צ יקבעו את המשקל של כל קול. כשמין הסתם הם יעשו את זה יותר בחכמה שקול של שופט בג"צ שווה אלף קולות, וקול של ימני (והם ייכנסו לחשבון הפייסבוק של כל אחד כדי לבדוק) שווה אלפית קול.
למה "אלפית קול"? למה של"ימני" יהיה קול בכלל ולא משנה באיזה שיעור? הוא הרי, כך הנרי, אספסוף מצוי, אדם בלתי משכיל פר הגדרה, אדם ללא חוכמה וללא בינה וכמובן חסר אינטליגנציה רגשית כלשהי. הוא אדם (ככל שנכון להגדירו כך) שאין לו את הכלים להעריך נכונה מה המדינה צריכה ומתוך כך במי נכון לתמוך ועבור מי נכון להצביע. אני לא רואה כל סיבה, בהינתן כל ההגדרות הללו, שאדם כזה יקבל אפילו "אלפית קול" כהצעתך. הוא צריך לקבל 'אפס קול' ותו לא.

כמובן, שאפשר גם לבחון את זה בצורה אחרת משחברינו הנרי מציע, קרי למשל על-פי עולם המציאות. כך למשל אם נסתכל על תחזיות מי שהנרי וחבריו מגדירים כ"משיחים" ו"קיצונים", ונקיים בחירות רק על-פי דעתם של אלו, מובטח לנו שנפגעים ממגה פיגוע פתע ככל הנראה לא יהיו עוד בישראל. ספק אם בכלל תהיינה מלחמות במקרה כזה. וגם אם תהיינה, בוודאי שכמות הנפגעים בהן תהיה פחות ממחצית מכפי שהיא אם נתעלם מדעתם של אלו.

אבל זה קטע שכבר מחייב התמודדות עם מציאות. לא משהו שהצעתו של הנרי מאפשרת לכתחילה :). על-פי הצעתו, חלוקת האנשים והקולות לציבור תהיה פר הגדרה על-פי השקפת עולמו שלו (או מה שהוא מגדיר, כמידע וידע כביכול). התוצאה הפוטנציאלית של קבלת גישתו, עלולה לשלש את כמות הנפגעים הישראלים מפעילות חבלנית עוינת. היסטוריה פשוטה תלמד אותנו כך. רק דמיין, סתם לדוגמה, שתוכנית ההתכנסות (בשמה המכובס) קרי התנתקות (בשמה המכובס) גם באיו"ש הייתה יוצאת לדרך עקב מתן קולות הצבעה בבחירות יותר למשכילים האשכנזים מהשמאל על-פני האספסוף הנבער והמזרחי מימין. בקלות היינו מתמודדים במקרה כזה עם עוד 'שמיני עצרת התשפ"ד' גם בערים כפר סבא ורעננה (רשימה חלקית).

דורי 1981

Well-known member

הצעה שינוי שיטת הבחירות​

צר לי, כאן איבדת אותי. אני מוכן לשינוי בשיטת הבחירות, אבל לשיטה האזורית. בשיטה זו תבחר את נציגיך לבחירות ע"פ מחוז (נגיד, המרכז, השפלה או הדרום) והוא יהיה חייב לך. זה יקטין את הסחטנות של מפלגות קטנות וקיצוניות - וכמובן את הסיכוי לדיקטטורה משיחיסטית מהסוג שמציעה קואליציית ציר הרשע בראשות צורר העל נתניהו.

evglev1

Well-known member
מנהל
צר לי, כאן איבדת אותי. אני מוכן לשינוי בשיטת הבחירות, אבל לשיטה האזורית. בשיטה זו תבחר את נציגיך לבחירות ע"פ מחוז (נגיד, המרכז, השפלה או הדרום) והוא יהיה חייב לך. זה יקטין את הסחטנות של מפלגות קטנות וקיצוניות - וכמובן את הסיכוי לדיקטטורה משיחיסטית מהסוג שמציעה קואליציית ציר הרשע בראשות צורר העל נתניהו.
אתה מבקש לנסות לשנות במסגרת הדמוקרטית, הוא מבקש משהו אחר, הוא מבקש הצבעה דפרנציאלית שמנוגדת לכל עיקרון דמוקרטי, אפילו בדמוקרטיה היוונית אמנם היו עבדים שלא היה להם קול ולנשים לא היה קול, אבל קול של חקלאי היה שווה לקול מפקד צבא או מדען של אותה תקופה.

Cranio

Well-known member
אתה מבקש לנסות לשנות במסגרת הדמוקרטית, הוא מבקש משהו אחר, הוא מבקש הצבעה דפרנציאלית שמנוגדת לכל עיקרון דמוקרטי, אפילו בדמוקרטיה היוונית אמנם היו עבדים שלא היה להם קול ולנשים לא היה קול, אבל קול של חקלאי היה שווה לקול מפקד צבא או מדען של אותה תקופה.
סופסוף מישהו קלט את ההערה שלי על טמטומו של האפס.

אלפיני

Well-known member
העניין הוא רובה של אוכלוסיית יוון הייתה מורכבת מעבדים ונשים. מעט מאוד חקלאים פשוטים באמת. כי ביננו , כמה זמן אפשר להתפרנס משדה קטן יחסית, שמשפחתך עוד צריכה לתת בנים למלחמות. כלומר קראו לזה שלטון עם. וזאת הייתה התקדמות מול דיקטטוריה מלוכנית מוחלטת. אבל בכל זאת יותר מריטוקרטיה מאשר דמוקרטיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
דיקטטורה משיחיסטית מהסוג שמציעה קואליציית ציר הרשע בראשות צורר העל נתניהו.
רק נציין לחובבי ז'אנר עולם המציאות שהקואליציה הנבחרת שמנהיגה כיום את המדינה, לא רק שלא עומד בראשה שום צורר ואף לא "צורר על", היא גם לא מורכבת ממשיחיסטים מיוחדים ובוודאי שלא קרובה להיות או להיחשב דיקטטורה על-פי אף קנה מידה משום סוג שהוא.

xyxy210

Well-known member
רק נציין לחובבי ז'אנר עולם המציאות שהקואליציה הנבחרת שמנהיגה כיום את המדינה, לא רק שלא עומד בראשה שום צורר ואף לא "צורר על", היא גם לא מורכבת ממשיחיסטים מיוחדים ובוודאי שלא קרובה להיות או להיחשב דיקטטורה על-פי אף קנה מידה משום סוג שהוא.
חחחחחחחחחחחח
אני מרשה לעצמי לערוך תיקון קטנטן בפוסט שלך :
רק נציין לחובבי ז'אנר עולם המציאות שהקואליציה הנבחרת שמנהיגה כיום את המדינה, עומד בראשה צורר "אסון" ואולי "צורר על", "אסון על" היא גם מורכבת ממשיחיסטים מיוחדים ובוודאי שקרובה להיות או להיחשב דיקטטורה על-פי כל קנה מידה מסוג שהוא.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחח
אני מרשה לעצמי לערוך תיקון קטנטן בפוסט שלך :
נו, אז רצית להראות שאינך מסוגל להנפיק פוסט ענייני משל עצמך בלי להתעלק כהרגלך על מישהו שאתה מבקש להשמיץ (כפי שאתה חווה זאת)? הנה הוכחת. עוד משהו או שמיצינו (וסלח לי שלא הסתכלתי מה בדיוק תיקנת והסתפקתי בראיית הרעיון)?

xyxy210

Well-known member
נו, אז רצית להראות שאינך מסוגל להנפיק פוסט ענייני משל עצמך בלי להתעלק כהרגלך על מישהו שאתה מבקש להשמיץ (כפי שאתה חווה זאת)? הנה הוכחת. עוד משהו או שמיצינו (וסלח לי שלא הסתכלתי מה בדיוק תיקנת והסתפקתי בראיית הרעיון)?
חחחחחחח ברוב בקשות הסליחה שלך אני חושש [עבורך] שאפילו אלוהים לא סלח/סולח/יסלח לך.....

למעלה