הצעת חוק גיוס שוויוני וצבא מקצועי

ALLEGRO10

New member
מהיכן קבעת שצבא קטן וחכם

משמעותו שתקציב הצבא יהיה קטן מתקציב עיריית תל אביב?

"צבא קטן וחכם" זה צבא שאמור להקטין את צבא הקבע שלו בצורה מועטה ומבוקרת, לצמצם את כוח השיריון במעט, אבל לא לוותר על גיוס החובה. עדיין לאחר הקטנה מידתית של הצבא, לאור ב"אביב ההערבי" שהקטין את האיומים המדינתיים המיידיים לשנים הקרובות, אפשר בהחלט לצמצם את את השיריון שהוא זולל הכסף הגדול בצבא היבשה. אבל אסור לפגוע ביכולות האויריות והטיליות.

אף אחד לא קבע באיזו מידה צריך להקטין את תקציב הביטחון. מדובר על הקטנת הצבא ולא הקטנת התקציב.
חלקו של התקציב הצבאי מופנה למחקר ולפיתוח שהוא מצד אחד שיפור והעצמת היכולת הצבאית הטכנולוגית והמדעית של ישראל, ומצד שלי העברת כספי התקציב למחקר ולתעשייה שנותנים עבודה לעשרות אלפי חוקרים, מהנדסים, טכנאים, חברות משנה וכו'.

כלומר התקציב מוצע להנעת המשק, להקטנת האבטלה, להעצמת הכוח הצבאי הישראלי, ולהגדלת המידע המדעי והטכנולוגי של ישראל שתמיד מתקבל בברכה ע"י ארה"ב, כמתנה שבסופו של דבר מגיעה להיקפי הכספים של הסיוע הצבאי האמריקאי לישראל. כלומר, אנחנו רואים שחלק מהתקציב הביטחוני תורם לישראל מבחינה כלכלית ואסטרטגית ומחזק אותה מאוד.

כמובן שישראל יכולה גם למכור את ההמצאות והפיתוחים הטכנולוגיים-צבאיים שלה למדיות ברחבי העולם ולהרוויח הרבה כסף שחוזר לחברות ולמדינת ישראל. כלומר, השקעה בביטחון הוא גם נתיב לרווח כלכלי חשוב. צריך לזכור שמכירת נשק למדינה X היא מקדם חשוב בחוזקה האסטרטגי של ישראל משוב שישראל ממשיכה לתמוך טכנולךוגית, לעדכן שיפורים באמצעים שמכרה, ויש אינטרס למדינה הקונה לשמור על קשר טוב עם ישראל. זה נכון ככל שהנשק הוא נשק מרכזי בכוחה הצבאי של המדינה הרוכשת.

כך שסתם לזרוק שצריך לצמצם את תקציב הביטחון זה חוסר אחריות הנובע מאי ידיעת המציאות הביטחונית !!!!!

וזה רק בקצרה למה "צבא קטן וחכם" זה לא בהכרח הקטנת תקציב הבטחון.

ALLEGRO10

New member
עיינתי בלינק ואני מתנגד לתפיסת העולם המוצגת

שם. כפי שטענתי אסור לבטל שירות חובה. צריך לצמצם ככל הניתן בכספים שאינם תורמים למשכורות, רכש ופעילות. צריך לצמצם מעט את כוח השירון. אסור לצמצם את הכוח האוירו וההגנה האוירית. צריך להגדיל את הכוח הימי (גם בגלל הפקת הגז בים התיכון, אבל גם לשם הערכות בטחונית לאיומים עתידיים ארוכי טווח). וכמובן, צריך להשקיע יותר בתעשיות הצבאיות כי הן גורם כוח אסטרטגי מעצים של ישראל מבחינה צבאית, טכנולוגית וכלכלית.

בסופו של דבר אנחנו נמצאים בעולם אלים ועלינו להיות מוכנים להגן על עצמנו בהצלחה של 100% ולתקוף את המתקיף ולהשמידו בהצלחה של 100%. ישראל מסוגלת לזה כי היא מדינה שעומדת בחיל החלוץ של הטכנולוגיות הבין לאומיות, ועלינו לשמר יכולות אלה בכל מחיר, מה עוד שהמחיר משלתלם לנו (רווח גדול מאוד ממכירות).

אתה מעוניין לשמר צבא עבדים שנאספים

בכפייה, חסרי מוטיבציה ולא לוחמים בצורה מקצועית.
בסדר גמור, זכותך.

מלחמת לבנון 2, מערך המילואים מראה זאת

מצטער, זה פשוט לא נכון עובדתית.
העומס על הקרביים גדול מידי, ללא שכר מתאים, ללא תנאים מתאימים, ללא אמצעים מתאימים וגם ללא ביטוח כמדומני.
עם כל הכבוד אליך, אני מרגיש מאוד לא מקצועי בנשק ואני נמצא ביחידה קרבית במילואים.

ע מיש

New member
לחיילים שנפגעים בעת שירותם

יש פיצוי גדול והולם.
איזה עוד ביטוח צריך לדעתך?

ע מיש

New member
יכול להיות שיש להם בעיה ספציפית

האם לטענתם הם לא מקבלים את מה שנקבע בחוק?

הם מקבלים *ין אחד גדול

גם מילואימניקים מקבלים אחד כזה. קשה יותר למצוא עבודה וגם דופקים את חייהם בשביל ללכת למילואים.
בסופו של דבר המילואימניקים יפסיקו להגיע, וגם הקרביים יפסיקו להילחם.

700 שקל בשביל להתאבד בשביל צבא עבדים שלא יגן עליך במידה ותיפצע אלא יזרוק אותך מכל המדרגות (סמוך עליי, מכיר מלא כאלה - שירתו איתי בצבא).

ע מיש

New member
סיפורי מעשיות תספר במקומות אחרים

דיברנו על נושא זכויותיהם של חיילים שנפגעו בעת שירותם הצבאי.
האם יש לך דוגמאות לחיילים שנפצעו ולא קבלו את מה שמגיע להם כחוק?
אני לא השתכנעתי שבאמת יש לך דוגמאות לעניין. המנגנונים של אגף השיקום במשרד הבטחון הם ותיקים ומשופשפים, קשה לי להאמין שהם לא יודעים מה מגיע למי.

וותיקים ומשופשפים

יש לי שני חברים שנפצעו תוך כדי השירות שלהם ונכנעו למנגנונים האלה מרוב שלא יכלו יותר עם הבירוקרטיה המשופשפת. אחד וויתר אחרי 4 שנים(כיום בגרמניה). השני וויתר אחרי שנה וחצי (כיום בארה"ב).

קשה לך להאמין? לך תבדוק בעצמך איזה חרא עוברים מי שמגישים תביעות מול אגף ה"שיקום".

כן...לי יש דוגמה בשבילך...

ולא רק נכה אחד אוכל חצץ ומרורים באגף השיקום

וכולם שם לא מקבלים את מה שמגיע להם בחוק וזאת על ידי מדינת ישראל בניגוד לחוק ...

ומדובר בשיטה ...

אם תרצה עוד דוגמאות אז יש לי בשבילך למכביר ...

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/30428608.pdf

וזאת רק אחת שמייצגת באופן רשמי את נכי צה"ל
ואת ה"תנאים המהוללים" שאתה חושב שהם מקבלים ...

ע מיש

New member
אלו הם סיפורים עצובים

מלחמה זה דבר רע ולהפגע במלחמה זה דבר רע מאד.
אבל איפה מצאת שהם לא מקבלים מה שמגיע להם?

תיצור קשר ותשאל

אני מכיר כמה מקרים משל עצמי ואיך מנגנוני הצבא משלשלים על הלוחמים ומתנערים מאחריות.

ALLEGRO10

New member
זה נכון. עוס תמיד היה על הקרביים יותר מאשר

על תומכי הלחימה. זה לא קשור לשכר. יש יחידותצ ששומרות על כשירות לפי המתחייב ויש שכאלה שלא. לעיתים זו אשמת "התקציב" ולעיתים זו אשמת המפקדים. אבל בגדול הצבא היום מוכן יותר טוב מאשר ב-2006.

איפה שירתת בצבא?

בזמן שחיילים קרביים אוכלים חרא בסדיר ובמילואים, רוב הצבא עושה חיים ונח. במקום להתעסק בעיקר (להילחם), הצבא מתעסק באינספור פקידים ונגדים מיותרים.
ולמי תמיד מקצצים? ללוחמים!

ALLEGRO10

New member
בחובה הייתי בצנחנים, עשיתי שם קצת מילואים

ואחר כך בשירות בטחון כלשהו למספר שנים.
היום אני בהייטק ושירותי מידע.

למעלה