דגלמנגל
Well-known member
תמשיך לחלום.שופטי בג"צ עצמם כבר פסלו את רוב ההאשמות הכבדות המיוחסות לו. כך שהשמאל יכול לשכוח מזה שיראה את נתניהו נלקח למאסר כבול באזיקים.
תמשיך לחלום.שופטי בג"צ עצמם כבר פסלו את רוב ההאשמות הכבדות המיוחסות לו. כך שהשמאל יכול לשכוח מזה שיראה את נתניהו נלקח למאסר כבול באזיקים.
השמאל כזכור לא צריך לקבל את ההצעה. הימין בשלטון ויש לו רוב מוצק, בוודאי כשמדובר בתוכנית שהיא גם על דעת סער (כלומר 68 ח"כים קואליציוניים).אל תמהר, השמאל לא ימהר לקבל את הצעת הפשרה. כי השמאל רוצה הכל או כלום ובסוף הוא לא יקבל כלום. כי אם יפרוץ משבר חוקתי בגלל בג"צ רוב העם יהיה נגד בג"צ השמאלני.
כשאני אומר השמאל הכוונה לדיקטטורה השיפוטית השמאלנית של בג"צהשמאל כזכור לא צריך לקבל את ההצעה. הימין בשלטון ויש לו רוב מוצק, בוודאי כשמדובר בתוכנית שהיא גם על דעת סער (כלומר 68 ח"כים קואליציוניים).
כל מה שחסר כעת זה שיתחילו לעשות קולות של המתנה להתרצות השמאל/אופוזיציה. לא שאני מתלהב גדול מהתוכנית, אבל אם כבר החליטו שיתקדמו לשם שינוי.
אם הצעת החוק תנוסח נכון בג"צ יוכל לקפוץ בזיגזגים. אם המחוקק כהרגלו יתרשל בתפקידו, או אז מגיע לו שבג"צ יכריע.כשאני אומר השמאל הכוונה לדיקטטורה השיפוטית השמאלנית של בג"צ
לא לגמרי, גנץ יודע שהכוח שלו טמון בכך שאלה שמכנים את עצמם "ימין רך" או "ימין פרגמטי" או "ימין מתון" לא רואים בו איש שמאל וברגע שהוא יישאר קו עם יאיר גולן תהיה עזיבה המונית של מגרש החנייה שלו וגם אצל גנץ יש את מתן כהנא הימני ואת חילי טרופר המרכז-ימין ובכל מקרה לקואליציה יש 68 מנדטים ולא רק 64 ולא מדובר בחוק שצריך מעבר ל-61.אל תמהר, השמאל לא ימהר לקבל את הצעת הפשרה. כי השמאל רוצה הכל או כלום ובסוף הוא לא יקבל כלום. כי אם יפרוץ משבר חוקתי בגלל בג"צ רוב העם יהיה נגד בג"צ השמאלני.
אתה מייחס לגנץ הבנה בפוליטיקה וחוכמה בהבנת שיקוליהם של בוחרים ישראלים. אני לא בטוח שהוא כבר נמצא במקום הזה.לא לגמרי, גנץ יודע שהכוח שלו טמון בכך שאלה שמכנים את עצמם "ימין רך" או "ימין פרגמטי" או "ימין מתון" לא רואים בו איש שמאל וברגע שהוא יישאר קו עם יאיר גולן תהיה עזיבה המונית של מגרש החנייה שלו וגם אצל גנץ יש את מתן כהנא הימני ואת חילי טרופר המרכז-ימין ובכל מקרה לקואליציה יש 68 מנדטים ולא רק 64 ולא מדובר בחוק שצריך מעבר ל-61.
עדיין היועצים שלו הסבירו לו שהוא חייב להיות ימינה מלפיד ושמאלה מביבי.אתה מייחס לגנץ הבנה בפוליטיקה וחוכמה בהבנת שיקוליהם של בוחרים ישראלים. אני לא בטוח שהוא כבר נמצא במקום הזה.
כדאי לציין לאלו שאינם בקיאים, שאמנם יוטלו מגבלות על פסילת חוקים וכו', אבל זאת תהיה הפעם הראשונה בו בית המשפט יוסמך באופן רשמי ומסודר לפסול חוקים. סמכות זו לא מוקנית לבית המשפט בחוק, ובית המשפט ניכס לעצמו סמכות זו על אף שמשפטנים רבים סבורים שהיא לא מוקנית לו על-פי דין. הרפורמה המשפטית ששר המשפטים ביקש לקדם לפני כשנתיים כמו גם ההצעה הנוכחית, משנה זאת, מעניקה את הסמכות על-ידי הריבון בצורה מסודרת ובכך צפויה להגביר את אמון הציבור בבית המשפט.הצעת לוין-סער: הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה, העליון יוגבל בביטול חוקים
אה זאת עדיין רק הצעה ולא חוק שעבר.הצעת לוין-סער: הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה, העליון יוגבל בביטול חוקים
הצעת לוין-סער: הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה, העליון יוגבל בביטול חוקים
שר המשפטים מציע פשרה חדשה, והפעם בשיתוף שר החוץ. לפי המתווה, 2 נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה יוחלפו, נציגי העליון לא יוכלו להטיל וטו על בחירת שופטים - ולראשונה יקודם "חוק יסוד: החקיקה" שיגביל את בג"ץ, וגם את הכנסת. בפעולת ריכוך, וכפי שנחשף ב-ynet, לוין יאפשר את מינוי עמית לנשיא העליון. זה המתווה...www.ynet.co.il
שר המשפטים מציע פשרה חדשה, והפעם בשיתוף שר החוץ. לפי המתווה, 2 נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה יוחלפו, נציגי העליון לא יוכלו להטיל וטו על בחירת שופטים - ולראשונה יקודם "חוק יסוד: החקיקה" שיגביל את בג"ץ, וגם את הכנסת. בפעולת ריכוך, וכפי שנחשף ב-ynet, לוין יאפשר את מינוי עמית לנשיא העליון. זה המתווה המלא, שנוסח עקב שיחות עם יזהר שי ותא"ל במיל' דדי שמחי: "יוסר חשש למשבר חוקתי". באופוזיציה הופתעו, ח"כ ראשון תמך: "מאפשר הסכמה רחבה"
מי טען שזה חוק שעבר? כתוב בכותרת הצעתאה זאת עדיין רק הצעה ולא חוק שעבר.
כש-ai27 הביא את הידיעה שסער פגע קשות בשמאל חשבתי שהוא בישר על חוק שכבר עבר.מי טען שזה חוק שעבר? כתוב בכותרת הצעת
זאת אפילו לא הצעת חוק עדיין. בס"ה הודעה על הסכמה בין לוין לסער. לא פחות ולא יותר.אה זאת עדיין רק הצעה ולא חוק שעבר.
לא מאמין לאף מילה של לוין, אפילו בלי לקרוא ולהביןהצעת לוין-סער: הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה, העליון יוגבל בביטול חוקים
שר המשפטים מציע פשרה חדשה, והפעם בשיתוף שר החוץ. לפי המתווה, 2 נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה יוחלפו, נציגי העליון לא יוכלו להטיל וטו על בחירת שופטים - ולראשונה יקודם "חוק יסוד: החקיקה" שיגביל את בג"ץ, וגם את הכנסת. בפעולת ריכוך, וכפי שנחשף ב-ynet, לוין יאפשר את מינוי עמית לנשיא העליון. זה המתווה...www.ynet.co.il
שר המשפטים מציע פשרה חדשה, והפעם בשיתוף שר החוץ. לפי המתווה, 2 נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה יוחלפו, נציגי העליון לא יוכלו להטיל וטו על בחירת שופטים - ולראשונה יקודם "חוק יסוד: החקיקה" שיגביל את בג"ץ, וגם את הכנסת. בפעולת ריכוך, וכפי שנחשף ב-ynet, לוין יאפשר את מינוי עמית לנשיא העליון. זה המתווה המלא, שנוסח עקב שיחות עם יזהר שי ותא"ל במיל' דדי שמחי: "יוסר חשש למשבר חוקתי". באופוזיציה הופתעו, ח"כ ראשון תמך: "מאפשר הסכמה רחבה"
לא יקום ולא יהיה!הצעת לוין-סער: הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה, העליון יוגבל בביטול חוקים
זה בכל מקרה יחול מהכנסת הבאה. כך שאם זה יעבור הבחירות מתי שיהיו, יהיו משאל עם על השיטה החדשה, ואלה שמתנגדים יצביעו מראש למפלגות שנגד ואם יהיה רוב למפלגות שנגד זה יתבטל מיד עם הקמת הממשלה הבאה, ואם יהיה רוב למפלגות שבעד, אז העם אמר את דבר והמתווה אושר במשאל עם.לא יקום ולא יהיה!
ישראל לא שווה טורח עם המתווה הקנוניתי המוצע...על זה תפול או תקום המדינה...
ואני זוכר שהשמאלנים שלחו דווקא את סער כשהיה באופוזיציה עדיין למו"מ בבית הנשיא מול לוין ורוטמן "עד שייצא עשן לבן" ותושג פשרה. והנה הושגה פשרה בדיוק בין השניים הללו והשמאלנים פוסלים אותה כצפוי על הסף.אני לא יודע אם אני מוגדר כשמאלני (אני לא ממש רואה את עצמי ככזה) - אבל אני חושב דווקא שהצעת הפשרה היא בהחלט טובה באופן כללי - אני מודה של נכנסתי לכל הדקויות. אני גם מקווה ומאמין שיהיה מי מאנשי האופוזיציה שיתמוך בפשרה יש לי אמנם ביקורת רבה על התנהלותו האחרונה של גדעון סער (-שאני לפחות, ראיתי בו עד לאחרונה, אדם ישר ואף שקלתי לתמוך בו - אני זוכר שעוד לפני שנה-שנתיים הוא קרא ליריב לוין "לך תתאשפז") - אבל למרות הביקורת עליו אני חושב שהמהלך של הפשרה הוא בהחלט ראוי ולמרות הספקות אני מאמין לסער לגבי כוונותיו
מבטיח לך ש90% מהשמאלנים ש"פוסלים את ההצעה על הסף" כדבריך, כלל לא עיינו בה. הם היו פוסלים גם הצעה לפיה רק השמאל יבחר את השופטים ובלבד שיעשה זאת בהסכמת כבוד הנשיא בדימוס אהרון ברק ומבלי שלמחנה הלאומי יהיה כל say בזהות שופט כלשהו ולא משנה מאיזו ערכאה .ואני זוכר שהשמאלנים שלחו דווקא את סער כשהיה באופוזיציה עדיין למו"מ בבית הנשיא מול לוין ורוטמן "עד שייצא עשן לבן" ותושג פשרה. והנה הושגה פשרה בדיוק בין השניים הללו והשמאלנים פוסלים אותה כצפוי על הסף.
הם שלחו את סער מתקווה חדש שבמחנה הממלכתי לא את סער של הימין הממלכתי ולא את סער של הליכוד. ובכל מקרה הם המציאו ספין שסער הצטרף כדי להלבין את חוק ההשתמטות, ואחרי שיצא הספין, שום עובדה לא תבלבל את השמלאנים.ואני זוכר שהשמאלנים שלחו דווקא את סער כשהיה באופוזיציה עדיין למו"מ בבית הנשיא מול לוין ורוטמן "עד שייצא עשן לבן" ותושג פשרה. והנה הושגה פשרה בדיוק בין השניים הללו והשמאלנים פוסלים אותה כצפוי על הסף.
צביעות שמאלנית אופייניתהם שלחו את סער מתקווה חדש שבמחנה הממלכתי לא את סער של הימין הממלכתי ולא את סער של הליכוד. ובכל מקרה הם המציאו ספין שסער הצטרף כדי להלבין את חוק ההשתמטות, ואחרי שיצא הספין, שום עובדה לא תבלבל את השמלאנים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.