הצעת לוין-סער: הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה, העליון יוגבל בביטול חוקים

ביטניקט

Active member
הם שלחו את סער מתקווה חדש שבמחנה הממלכתי לא את סער של הימין הממלכתי ולא את סער של הליכוד. ובכל מקרה הם המציאו ספין שסער הצטרף כדי להלבין את חוק ההשתמטות, ואחרי שיצא הספין, שום עובדה לא תבלבל את השמלאנים.
צביעות שמאלנית אופיינית

evglev1

Well-known member
מנהל
אני לא יודע אם אני מוגדר כשמאלני (אני לא ממש רואה את עצמי ככזה) - אבל אני חושב דווקא שהצעת הפשרה היא בהחלט טובה באופן כללי - אני מודה של נכנסתי לכל הדקויות. אני גם מקווה ומאמין שיהיה מי מאנשי האופוזיציה שיתמוך בפשרה 😐 יש לי אמנם ביקורת רבה על התנהלותו האחרונה של גדעון סער (-שאני לפחות, ראיתי בו עד לאחרונה, אדם ישר ואף שקלתי לתמוך בו - אני זוכר שעוד לפני שנה-שנתיים הוא קרא ליריב לוין "לך תתאשפז":-P:) - אבל למרות הביקורת עליו אני חושב שהמהלך של הפשרה הוא בהחלט ראוי ולמרות הספקות אני מאמין לסער לגבי כוונותיו
גם יריב לוין אמר לפני שנה-שנתיים שיהיה מוכן רק לפשרות מינוריות ולא יסכים לפשרה אמיתית, ויש גם החושבים שמנע מביבי להגיע לפשרה עם גנץ בשיחות בבית הנשיא. להצעה יש פוטנציאל בתור הסכמה בין שר המשפטים לשר המשפטים לשעבר שבתחילת הרפורמה הציגו עמדות הפוכות. אבל לצערי האופוזיציה לא תופסת בגדעון סער כאחד משלהם, שכן בן כספית תקף את סער בראיון וטען שמבחינתו הוא כמו שחקן שהחליף את חולצת הקבוצה באמצע המשחק ובעיקר רואים בעצם המינוי של סער לשר חוץ שהיה כרוך בפיטורי גלנט כצעד לפטור את החרדים מגיוס. כך שגם אם הפשרה הייתה לקוחה ישר מהמצע של המחנה הממלכתי או יש עתיד, למפלגות האלה אין אמון בסער בתור מי שמייצג את האינטרסים שלהם או של רוב הציבור. לדעתי בניגוד לזיגזג שעשה גדעון סער בהצטרפות לקואליציה ובהמשך לליכוד, ואגב דאג לשריון כי הוא יודע שעדיין אין לו סיכוי בפרימריז, בנושא הפשרה היא בדיוק בהתאם למצע ולערכים של גדעון סער שמעולם לא היה חלק מהתומכים של אידיאולוגיית השמאל לא בנושא המדיני ולא בנושא המשפטי.

ביטניקט

Active member
גם יריב לוין אמר לפני שנה-שנתיים שיהיה מוכן רק לפשרות מינוריות ולא יסכים לפשרה אמיתית, ויש גם החושבים שמנע מביבי להגיע לפשרה עם גנץ בשיחות בבית הנשיא. להצעה יש פוטנציאל בתור הסכמה בין שר המשפטים לשר המשפטים לשעבר שבתחילת הרפורמה הציגו עמדות הפוכות. אבל לצערי האופוזיציה לא תופסת בגדעון סער כאחד משלהם, שכן בן כספית תקף את סער בראיון וטען שמבחינתו הוא כמו שחקן שהחליף את חולצת הקבוצה באמצע המשחק ובעיקר רואים בעצם המינוי של סער לשר חוץ שהיה כרוך בפיטורי גלנט כצעד לפטור את החרדים מגיוס. כך שגם אם הפשרה הייתה לקוחה ישר מהמצע של המחנה הממלכתי או יש עתיד, למפלגות האלה אין אמון בסער בתור מי שמייצג את האינטרסים שלהם או של רוב הציבור. לדעתי בניגוד לזיגזג שעשה גדעון סער בהצטרפות לקואליציה ובהמשך לליכוד, ואגב דאג לשריון כי הוא יודע שעדיין אין לו סיכוי בפרימריז, בנושא הפשרה היא בדיוק בהתאם למצע ולערכים של גדעון סער שמעולם לא היה חלק מהתומכים של אידיאולוגיית השמאל לא בנושא המדיני ולא בנושא המשפטי.
למי איכפת בכלל מה בן כספית הקשקשן שסיפר לנו שהחמאס מורתע ב 6.10.2023 אומר? השמאלני הזה לא רציני, אף פעם לא היה ולא יהיה. כך שלהתייחס לדבריו זה פשוט בזבוז זמן.

למעלה