הקדמה :הזרתוסטרים

IBP1

New member
איני מאמין בנבואות החורבן שאנשים פולטים מפיהם

עד היום בכל מספר שנים קם אדם שטוען להשמדת העולם ומביא את התזה שלו לעניין. הבעיה היא שעד עצם היום כל נביאי הזעם הללו התבררו כנביאי שקר.

IBP1

New member
פרויז חסרת לי הערב כאן.

היה נעים לי להתארח כאן לשעה זו. איצקון הלך לנגוס באיזה פולקה ....

פרויז1

New member
יקירי ! הבמה כולה היתה שייכת לך,

ולא נותר מקום. בייחוד, אחרי העבודה הנהדרת שהפגנת!
חברים שולחים אלי מסרים אישיים ושואלים אם אפשר עוד דיון. עניתי להם שאתה כבר חבר הפורום עם ניק בצבע אדום
, ושמדי פעם תפקוד את הפורום. קבל :

gamari

New member
pretty soon

בקרוב אספר במעט על המבנים של בני דת הזרתוסטרא וכיצד המבנים שירתו את פולחנם הדתי ובעצם המבנים המרהיבים שנותרו, הם בין מעט מהעדויות שנותרו לנו מהזמן העתיק שלפני עליית האיסלאם. אתארגן בתקופה הקרובה על שינה סדירה ומבטיח לספר דברים מעניינים בליווי תמונות.

IBP1

New member
אתה יודע מה מזכיר לי סגנון הבניה הזה....

את סיפור מגדל בבל.

פרויז1

New member
תקשיב איש האדריכלות בבקשה :

לפני "בקרוב" אנחנו נתאם הופעה מתוקשרת שלך בפורום כאדריכל מומחה לבניה פרסית ותרומתה לאדריכלות הכללית - מה שכבר דיברנו. אז תמשיך לאגור את החומר, למינוף.. ולמי שלא יודע : gamari אדריכל במקצועו , איש אשכולות.

gamari

New member
טעימה נוספת

הפירמדיה השבלולית ממוקמת בעיר סמארה בעירק, בעבר הייתה שייכת לאמפריה הפרסית.מבנה זה נקרא מילוויה (חלזוני\ שבלולי...) ויש עוד רבות לספר עליו. כפי שפרויז ציין, אערוך סקירה מקיפה ומעניינת על אחד הנושאים שבארכיטקטורה הפרסית ואשמח להעלות לכאן. בין יתר הנושאים שניתן לספר עליהם... תרבות הגנים הפרסים. מבני קבורה לאנשי תרבות ודת (מאוזולאומים) מבנים מהעת העתיקה (שושלות המלכים) מבנים מעידן האיסלאם. מבנים השייכים לדתות שאינן מוסלמיות (בהאיים, זרתוסטרא, יהודים וכו') ועוד ועוד.

gamari

New member
כן, מה איתם ?

כאגדה או כמבנה ספק היה , ספק לא היה ? לפי הסיפור, נבנו בימי נבוכדנצר המלך הבבלי. בגדול, שייך להיסטוריה של הגנים בעת העתיקה. הממצאים משייכים את הגנים כטראסות גבוהות בעלות חלל פנימי מתחתיהם שמעליהן הצליחו ליצור מערכת שלמה של צמחיה ועצי פרי ונוי. התחושה יוצרת גן תלוי, לכן נקרא כך.

IBP1

New member
אני כאדריכל גינון

(אם כך יורשה לי לכנות את עיסוקי היום יומי) ....מתעניין אני במערכת ההשקיה שנבנתה עבור המקום . מי שתכנן אותה בעיניי צריך להיות גאון ברמה שטרם הילך על כדור הארץ .

gamari

New member
השקיה

אני מכיר אדריכל נוף, עובד איתם לא מעט... (4 שנים של לימודים...) אדריכל גינון ? מושג חדש, , בעניין מערכת ההשקייה ? צריך להבין תחילה את הגאוגרפיה של האזור המערכת הייתה מאד פשוטה. השימוש באמות מים שהגיעו מההרים ומהנחלים הזורמים היו נפוצים מאד. לא הייתה כל בעיה לבנות תעלה עם שיפוע של 2%-4% שהגיעה מאחד מרכסי ההרים שמסביב .. שהזינה במי גשמים את התעלות\נהרות\נחלים. כל הרעיון היה שאמת המים מוסתרת מתחת לשכבת הגן ועובדת על עיקרון הטפטפה. אין ספק שזה לא היה פשוט בתקופה פרימיטיבית, מה שנראה לנו מובן מאליו. נראה לי שהנושא שיכול להיות מעניין לדיון זה הגן הפרסי

פרויז1

New member
מהו ההקשר הפרסי של זה?

אולי אחד משניכם תפתחו אשכול בנושא? מעניין מאוד ומרתק !

IBP1

New member
גנים וחקלאות פרסית יהיה מעניין מאוד שכן הייתה

שם חשיבות לכל טיפה של מים ועד כמה שאני יודע ,הייתה בעיית מים באספקה ישירה ובהרבה מקומות נעזרו בטקטיקות שונות לספק את המים לגנים ,זה מה מעניין אותי כגנן.

ליקה5

New member
גם לי טוב איתם

ומזמינה אותם לערוך שירשור כזה גם בפורום גינון
ספירלה היא הצורה של התנועה...לחבר אותה למבנה דומם נשמע לי גאוני. הייתי רוצה לדעת עוד על הארכיטקטורה וכמובן על הגינון תודה רבה, רק עכשיו יצא לי לקרוא את השרשור חג שמח

פרויז1

New member
ליקה מתוקה! בקרוב נקיים כאן דיון בנושאי

הגן המרחף, אדריכלות פרסית ועוד ועוד. מה דעתך להוביל מיד בתחילת השבוע הבא כאן דיון כאורחת מומחית של פורום תרבות פרס, בנושא צמחיה ישראלית עם שורשים פרסיים? או נפיצות צמחים שמקורם בפרס.
את תוזמני כאורחת הפורום ואדאג שהנושא יפורסם מראש ע"י תפוז כמקובל.
חג שבועות שמח !

IBP1

New member
מישהו אמר פה פורום גינון ????

אפשר לינק לשם ודחוף!!!!

למעלה