הקדמה :הזרתוסטרים

IBP1

New member
המשך

הדת הזארטוסטרית היא דת מחזורית מעגלית .כלומר שכל אחד מנדבכי המעגל הוא מקשר בין המעגל הפנימי לחיצוני כמו טבעות של עץ. כל אחד הוא חוליה המקשרת בין שלושה ,הן בפנימיות והן בחיצוניות . - מהבחינה החיצונית יש 3 רמות מה שמתחת לרגלי האדם ,האדם ומה שמעל האדם ... במקרה שלהם האלים. - מהבחינה הפנימית יש את הגוף החיצוני ואת הפנים ואת החלק האלוקי ,כלומר אתה תלוי ועומד באיזון שבך. תעשה טוב והמעשה שאתה עושה ישפיע על הרבדים הפנימיים שבך ובגין כך גם על האלים והם ישפיעו עליך. אם במידה ומשהו אצלך לא בסדר רצוי שתפשפש במעשייך מול האל שמעניש אותך. כמו במגיפה מעשייך לא רק משפיעים עליך אלא גם על החברה בה אתה חי ,כי גם אתה טבעת מקשרת ולכן הם קיימו מערכת מסודרת של חיי קהילה המבוססות על צדק ומשפט....הקרבה של תינוקות לאלים הייתה קיימת בעברה של דת זו מבחינה מאגית יש לציין....אך רצוי שאלה יהיו ילדיהם של אחרים. הם חיו בשלום עם הטבע והיו הראשונים שניהלו חקלאות ירוקה . אשר השפיעה רבות על הסביבה שניסתה לחקות את הטכניקות החקלאיות שלהם.למרות העדויות המועטות שיש לגביהם .הממצאים הארכיאולוגים מראים כי הם היו משכילים והטכנולוגיה שבידיהם הייתה ברמה גבוהה יחסית לזמנם. הם אחת הדתות שהשפיעו על הדתות האחרות כמעט כמו שעשתה היהדות. אגב אחד האנשים המפורסמים שהיה זארטוסטרי הוא סולן להקת קווין האגדית פרדי מרקיורי ז"ל .

Zמבוש

New member
הוא לא היה באהאי ?

אני חושב כי הם מפרסמים שהוא היה בן דתם משום מה

IBP1

New member
לא הבנת אותי נכון....

פרדי מרקיורי היה זארטוסטרי!!!

gamari

New member
כנ"ל גם זובין מהטה

ביחד עם פרדי מרקורי אומיד ג'לילי הוא באהיי

פרויז1

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo141.gifתודות לאיציק ../images/Emo47.gif האורח שלנו

תודות לאיציק
האורח שלנו :
בשמי ובשם כל הגולשים בפורום אני מודה לאיציק חברי, בעל הניק IBP1 . איציק! החכמת את כולנו בזעיר מהידע הרב והמעמיק שלך. הנושאים מיוחדים ומרתקים במיוחד ומעניינים את הגולשים בפורום זה באופן מיוחד מאוד. רבים רבים לא היו מודעים כלל לדברים ותמהו בוודאי !
אני מתכבד להזמין אותך להוסיף
לבקר אותנו לעתים כחבר פורום מומחה למיסטיקב על תחומיה הרבים בהם אתה מתמחה.
כך הניק שלך יישאר אדום וכולנו נהנה מהידיעות הרחבות שלך במיסטיקה בכלל בכל תחומי המיסטיקה. שוב תודה, שבוע טוב לך ולמשפחתך היקרים איציק.
הייה בריא וטוב שרכשנו חבר אחד כמוך.
בשם כולנו : פרויז.

שלום איציק

כתבת: "הדת הפרסית הקדומה החלה מעט מאוחר יותר אחרי הדת היהודית באיזור צפון מזרח אירן כמדומני ,ע"י אדם בשם זרטוסטרה." אך ככל הידוע לי, ואינני מומחה גדול, שע"פ חקר המקרא היהדות נוצרה והתגבשה בערך במאה ה-6 לפנה"ס, ולכן הדת היהודית והזרתוסטראית נוצרו בערך באותו הזמן. אשמח אם תענה. -טימור

IBP1

New member
לפי התרבות היהודית .......

וספרי הקודש המהות היהודית עפ"י התורה התגבשה בזמן גיבוש התורה ובזמן זה הזארטוסטרים טרם נוסדו. על כן יש הפרש גדול. מה גם שעל פי המקורות הזארטוסטרים אין ודאיות לתחילתם המדוייקת. התיארוך שנתתי עומד בקנה אחד עם הממצאים הקיימים ששרדו. עפ"י היהדות העולם קיים כמעט 6 אלף שנים ....בדיקת פחמן 14 על אבנים ומאובנים מגלה שמשהו בתיארוכים הללו לא עומד בפני המציאות . ככה הדבר דומה לדת הזארטוסטרית ולכן עושים שיערוכים.

למעלה