הקנצלרית מרקל ב"יד ושם":

schlomitsmile

Member
מנהל
ומה דעתכם על אותם ח"כים שהודיעו שיעזבו את המליאה במחאה, בעת שתשא את נאומה, כיון שתעשה זאת בגרמנית? הלוואי שנציגינו בעולם היו לומדים ממנה, ומדברים עברית במקום להתבזות באנגלית קלוקלת. עם כל הכבוד לרגישויות, מדובר בידידת ישראל מהנאמנות ביותר, ואין לנו שפע ידידים בעולם...

ישרון

New member
צר לי על ח"כ אלדד

איש הגון וישר דרך איש חכם ומשכיל היכניס עצמו לסד של אנטי גרמנית ויקריא שירי אצ"ג בטרקלין הכנסת בשעה שהגברת תינאם במליאה אכן מחאה אך אני תמה מה תוחלת בה ומה תכלית??

מותר לסלוד מהשפה הגרמנית

כפי שאנ י סולד ממנה ולא אתפלא אם לא אהיה היחיד. לא הייתי רואה בכך פגם. זכותה לדבר בשפתה וזכותו של מי שאינו רוצה לשמוע שפה זו שלא לשמוע אותה.

deebeebee

New member
השפה הגרמנית

קיימת היתה זמן רב לפני השואה וזוועותיה ויש לה קשר עם שפת היידיש שלנו. למרות שאין דמיון במעשים (אם כי לדעתי יש דמיון רב בכוונות)- האם אנחנו סולדים מהשפה הפרסית, או אפילו הערבית רק משום שבשפות אלה קוראים השכם והערב להשמדתנו? לגבי אנגלה מרקל- פרט לעובדה שהיא נולדה אחרי השואה, היא גם מכירה בפשעי עמה כלפי העם היהודי. חוץ מזה- עברית היא לא יודעת, כך שלנאום בעברית אין סיכוי שתנאם, והאנגלית שלה גם לא משהו, כך שאין כמו שפת האם שלה לבטא נכון את רגשותיה ומחשבותיה.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif זאת ועוד ודאי שמותר לכל אדם להרגיש כל רגש שהוא כלפי כל דבר; אבל הח"כים לא נמצאים בכנסת כאנשים פרטיים, אלא כנציגי הציבור, ואף כאחת מזרועות המדינה (הרשות המחוקקת). בתור שכאלה, אני מצפה מהם להתגבר על סלידותיהם האישיות, ולא לנהוג בחוסר נימוס אלמנטרי כלפי ידידה נאמנה, מהאחרונות שנותרו לנו.

אינני רואה פגם אם נבחר סולד

מהשפה הגרמנית ומהגרמנים גם יחד. ומי שאינו מבין, - יבושם לו. ואני אינני אחד שהיה "שם".

7575

New member
מזה שטקר מזה בלינקר מזה צימר

מזה אלטה זחן,מזה דרק,זה הכל מילים בגרמנית,ויש עוד עשרות רבות בהם אתה משתמש כל יום

childling

New member
לשאלתך...

אנחנו (אני ומרבית מכריי, בכל אופן) דווקא כן סולדים מהשפה הערבית ובדיוק מהסיבות שציינת. ומובן שיש לי סלידה מהשפה הגרמנית (היא פשוט מזעזעת. אפילו אם נתעלם מהאסוציאציות המתלוות לה, השפה הזו חורקת כל כך שהאוזניים מתחילות לדמם) ואגב, גם פורטוגזית זה לא משהו (שילוב מחריד של רוסית וספרדית. הייתם מצפים שיצא מזה משהו מעניין אבל זה באמת רע מאוד)- אבל כמו שאמרת, זו שפת אמה ורק הגיוני שהיא תדבר בה במקום לעשות ניסיונות פתטיים באנגלית (מי אמר פרץ ולא קיבל?). מרקל היא ידידת ישראל, מהבודדות לאחרונה, ולכן חשוב לשמור על יחסים דיפלומטיים טובים ולא לעשות פרובוקציות זולות. אם חברי כנסת שהם עצמם ניצולי שואה מסוגלים לשבת ולהקשיב לנאום- אין סיבה שלימור לבנת הפאקאצה לא תקשיב גם היא.

ניר4819

New member
אני מסכים איתך מאד לגבי השפה הגרמנית

למדתי אותה במשך שנה באוניברסיטה, והיא בלי ספק חורקת, לא מתנגנת ולא נעימה לאוזן, וזאת באמת בלי קשר לשאר האסוציאציות המתלוות לה.

7575

New member
אם אתה למדת גרמנית,אז אני קיפי מרחוב סמסום

אולי ניסית ללמוד ויש הבדל גדול בין השניים

7575

New member
תשמע גרמנית זה לא אנגלית לא כל אחד

יכול ללמוד,דעתי האישית שפה מרתקת ללמידה,

ניר4819

New member
אני אדם עם גישה לשפות ואני אוהב שפות

ואפילו מאד. אולי זה פשוט הגרמנית שהייתה לי מורכבת וקשה מדי ללמוד.

7575

New member
ההתחלה מאוד קשה אך לאחר מכן זה הולך ונהיה קל

לעומת אנגלית שההתחלה מאוד קלה,ולאחר מכן זה הולך ונהיה יותר קשה,למי שרוצה באמת לדבר טוב,ולא אנגלית ישראלית

7575

New member
חשבת פעם איך נשמעת העברית שלך עבור

זרים,תאמין לי שזה נשמע הרבה יותר מזעזע מגרמנית

childling

New member
לא יודעת...

אני חושבת שמצלול של העברית נעים לאוזן יותר מגרמנית. אבל זו רק אני, אוהבת את השפה שלנו עד עמקי נשמתי. אני מאלה שאומרות "הן תלכנה", סטייה רצינית לכל הדעות...

7575

New member
אז לידיעתך השפה שלך נשמעת על פי

מקורות זרים כמו איזה ניב דרום אפרקאי של איזה שבט שכוח אל,שגורמת לפיצוץ במוח,תעשי לי טבה אהה

למעלה