הקנצלרית מרקל ב"יד ושם":

ronatd

New member
אינני מכיר אישית את הקנצלירית מרקל

אך אינני חושב שצריך להחרים אותה רק בגלל שהיא מגרמניה. אני יכול להבין את אלה שמחרימים כל דבר שבא מגרמניה, אך מצד שני, אלה שאין להם בעיה לנסוע לצרפת, אך לא יסעו לגרמניה, אני לא מבין אותם. למיטב ידיעתי, יש בצרפת לא פחות אנטישמיות מאשר בגרמניה. ואם מתייחסים להיסטוריה, אז צרפת היתה מדינת חסות של גרמניה בתקופת מלחמת העולם השנייה, והתקיים בה משטר בובות, הידוע בשם משטר וישי. ע"ע צרפת של וישי.

Annie46

New member
אכן אישה אצילית ואנושית

תמיד חשתי שהיא אדם כן ובעל יושרה ועקרונות והומאני. כל הכבוד לה! התנהגותה האצילית ריגשה אותי עמוקות.

Antonio Montana

New member
הקראוטים חוגגים לנו 60 שנה.

יש עוד מדינה באירופה שחוגגת 60 שנה לישראל, באופן רשמי? לא נראה לי. גרמניה היא אחת מהידידות הכי גדולות שלנו. במקום לנסות למצוא סיבות למה, ולהכריז שהפראנסים והפריצים עושים את זה רק בשביל שנהיה שמחים, בואו נעריך את זה, וכמה שזה מקומם - וכמה שאנחנו אף פעם לא נשכח ונסלח - הם לא חייבים לעשות את זה.

עב

New member
deebeebee הבעת את מחשבותי ועמדתי

השפה לא רצחה, האנשים רצחו. אנגלה מרקל לא אשמה בשואה, לא מתכחשת לה, יודעת שזה הציר עליו מסתובבים יחסי המדינות, מביעה רגשותיה בצורה פשוטה וכנה. הח"כים הסולדים נראים לי ילדותיים שלא לומר מלים גרועות יותר.

מעניין אם חברי הכנסת הנכבדים, מחרימים גם את

יצירותיהם של היינריך היינה, של משה הס, של אלברט איינשטיין , פרויד, גתה, וברכט שנכתבו בשפה הגרמנית. סותמים את אוזניהם מלשמוע את יצירותיהם של מוצרט בטהובן שוברט ועוד ועוד, וכולם דיברו גרמנית והלידרים שלהם מושרים בגרמנית. דווקא חליל הקסם של מוצרט מושר בגרמנית ולא ראיתי ישראלי אחד שמדיר את רגליו מלשמוע את האופרה המקסימה הזו על אף השפה, ויש עדיין בינינו אחינו היקים שעדיין מדברים גרמנית, כי זו שפת אימם, זו השפה בה למד ועליה התחנכו . מעניין ששומעים על מבול תיירים ישראלים המבקרים בברלין , אוסטריה, ואוזנם לא מזדעזעת לשמע השפה. גם את הכספים שהגיעו מגרמניה אף אחד לא החזיר עד כמה שידוע לי, להיפך, הגרמנים עושים מעל ומעבר כדי לפצות את ניצולי השואה ואפילו מסכימה לממן טיפולים פסיכולוגיים לבני הדור השני, בעוד שמדינת ישראל ששריה כה מזועזעים לשמע השפה, נותנים יד לניצול וגניבת ניצולי השואה הזקנים שבקירבנו. לא ידוע לי מכוניות פולקסוואגן עומדות בסוכנויות המכירה בגלל חוסר קונים, לא ידוע לי גם שמכונות הכביסה והמייבשים של בוש מייטאג עומדות בחלונות חנויות החשמל מחוסר קונים, אבל אוי ואבוי, באה קנצלרית גרמניה ידידת ישראל ומדברת אבוי בשפתה, זה זיעזע את אדון אלדד וגברת יחימוביץ והגברת ליבנת, מעניין אם יציעו להם טיול לברלין ושאר מנעמים אם מישהו מהם יוותר. תמהתני. וכמו שאמרו, לא השפה רצחה, אנשים רוצחים. ואנגלה מרקל בוודאי אינה שייכת לאותם נבלים ותתי אדם.

Antonio Montana

New member
../images/Emo45.gif כתוב נהדר.

מיצית את זה יפה מאוד. עכשיו רק שקרפטוורק יבואו לארץ והכל יהיה טוב ויפה...

7575

New member
כל מילה זהב,ושלא נשכח פולקסוגן חיפושית מרופא

המכונית המבוקשת ביותר של שנות ה70

deebeebee

New member
../images/Emo32.gifפולקסוואגן, סימנס וכל השאר

ממילא כבר לא מיוצרים בגרמניה אלא בסין. כולם, לא רק הגרמנים, העבירו את פסי היצור שלהם לסין............ וכאן בטח יתחיל ויכוח בנושא החרמת סין............

למעלה