הקפצה אמצע שבועית

"נקיון זו לא עבודה לנשים"

כך טוען רון... מכיון שזו גם לא עבודה לגברים
הוחלט פה אחד (שלו) שתהיה עוזרת, והוא גם זה שחיפש, בדק, פיטר, ומצא את העוזרת הנוכחית שלה. בהתחלה הוא גם היה בא לפתוח לה את הדירה ולנעול אחריה, עכשיו כשיש לה מפתח הוא רק בא לשלם לה. הם נהיו כאלה חברים טובים, שבכל שבוע אני מקבלת דיווח מלא ממנו על חיי הנישואים שלה...

ואצלנו...

קודם כל, את הגביע הגדול מקבלים סבא וסבתא (ההורים שלי) שמצילים את חיינו כל פעם מחדש. כשנולדו הילדים הם פחות או יותר עברו לגור אצלנו, עד שאני אתאושש מהניתוח ואצליח לתפקד. עשו כל מה שביקשתי בשקט וללא ויכוחים, גם אם לא הסכימו איתי (לכו תתווכחו עם אישה שעכשיו ילדה וההורמונים משתוללים בגופה
). לאחר הקושי הראשוני כשהחיים נכנסו לשיגרה, אמא שלי עדיין הגיעה כל ערב במשך שלושה חודשים, לעזור במקלחות והשכבות. וגם אבא שלי הגיע כמיטב יכולתו. הם בעצם ויתרו על כל זמן איכות וזמן ביחד שהיה להם והשקיעו אותו בנו.
גם עכשיו, כשהתאומים כבר בני 10 חודשים, הם מגיעים לראות אותם לפחות פעם-פעמיים בשבוע, לא כולל סופי שבוע שאת חלקם הגדול אנחנו מבלים איתם. הם באים כל יום חמישי בערב לעזור בהשכבה, כי יריב לומד. כתוצאה מהקירבה הרבה לילדים יש בינם לבין ההורים שלי מערכת יחסים נפלאה. הילדים מתים עליהם ופורצים בשאגות שמחה כשסבא או סבתא בדלת. ההורים של יריב עוזרים יחסית מעט ובד"כ כשנוח להם ולא לנו, אבל מצד שני אני גם לא כל כך מבקשת מהם (מעדיפה בד"כ להסתדר לבד ולא לבקש את עזרתם). המטפלת - נמצאת איתנו מאז שהילדים היו בני 4 ימים. היא נהדרת. רגועה, שלווה, אוהבת את הילדים ומתפקדת איתם נהדר (בואו נגיד שאני לא הייתי יכולה לבשל 4 סירים ולהשגיח על שני ילדים במקביל). היא מבשלת להם ולנו, מקפלת כביסה, מגהצת, רוחצת את הבקבוקים, ומה עוד? אה כן. מטפלת שמונה שעות ביום בשני הילדים שלנו.
הילדים אוהבים אותה מאוד ואני סומכת עליה במאה אחוז. ואנחנו... אחרי שקראתי את מה שכתבה חנה הבנתי שלי יש מזל מהבחינה הזו. בגלל שמדובר בתאומים, גם כשהייתי בחופשת לידה ובבית כל היום, עדיין היו הרבה מטלות ומשימות ויריב היה שותף פעיל בכולן. יריב עוזר בשטיפת כלים, סידור הבית. עבודות מע"צ הם בתחום אחריותו הבלעדית. הוא נמצא עם הילדים כל בוקר במשך כשעה וחצי מהרגע שאני יוצאת לעבודה ועד שמגיעה המטפלת. מאכיל, מחליף, מלביש ומשחק איתם. בכלל, הוא אדיר בלשחק איתם ועושה את זה הרבה. מהעבודה הוא מקפיד לחזור בד"כ עד 19:00 כדי להשכיב. הוא עושה את האמבטיות ואנחנו מתחלקים חצי חצי בהשכבה (סיפור לפני השינה וכו´). ואני - אני עושה את כל מה שנשאר.

אז אצלנו זה כך...

אנחנו מתחלקים כמעט בכל. במה לא? - 1. בקימה בלילה. אני לא קמה, רק אבא של שגיא. 2. סידור התיק של שגיא לגן: רק אני מארגנת, אחרת הילד יגיע ללא בגדים להחלפה לגן. 3. הבאתו של שגיא מהגן: אני, כי אני מסיימת מוקדם יותר. 4. הליכה לחוג: אני, כי זה ישר אחרי הגן ואבא שלו עוד לא בבית. האירגון שלו בבוקר (החלפת חיתולים, בגדים, שטיפת ידים ופנים וכד´), אמבטיות, ארוחות ערב, השכבות, טיולים ומשחקים-שנינו ביחד. אחרי הגן, באים הביתה, מתארגנים ויוצאים לטיול או לגינה ואבא של שגיא מצטרף אח"כ (כשהוא מגיע הביתה). עזרה נוספת? אין לי, לצערי משהו שאני יכולה להצביע עליו. עברנו לגור ליד הורי מתוך מחשבה שאולי תהיה לנו עזרה לפחות פעם בשבוע אחה"צ לשעתיים, אבל לצערי אין לי. רק כשאני חולה-גוססת אמא שלי תבוא לקחת את שגיא למס´ שעות. אבא שלי מאוד משתדל (הוא עובד בטירוף ןלומד פעמיים אחה"צ עד הלילה), אבל הוא מסיים לעבוד בשעה 18:30 בערך וזאת שעה שאנחנו כבר מתארגנים לחזרה מהגינה, בדר"כ. אני מאוד מאוכזבת שהציפיות שלי לא היו ראליות לגבי הורי. אני רואה אצל חברים קרובים את העזרה שהם מקבלים, ויש לי צביטה בלב. אמא שלי הופתעה השבוע כשאמרתי לה שאחת הסיבות שעברנו לרמה"ש, היא לקבל את עזרתם עם שגיא (אני לא מדברת על כך שאנחנו נוכל ללכת לשתות כוס-קפה או לצאת לסרט, אלא שהם ישגיחו על שגיא בזמן שנלך לסופר, או שאני אוכל להמשיך את טיפול השיניים שלי וכד´). למרות זאת, החלטתי שאני לא מוותרת ואני מתחילה לעשות דברים בשביל עצמי, והתחלתי עם מניקור... אז נכון שזה בערב מאוחר, אבל זה עדיף מכלום. דבר אחד מאוד חשוב למדנו, אני ואבא של שגיא: לא לצפות לכלום מאף אחד, אפילו מהקרובים אליך, וכך אני לא להתאכזב. ועוד דבר: אם אני רוצה עזרה-אני צריכה לרכוש אותה בכסף

גם אני כנראה הולכת להתאכזב... ../images/Emo10.gif

גם עם תומר התאכזבתי מהעזרה שקיבלתי מההורים שלי. אמא שלי אמנם עזרה אבל ציפיתי ליותר מה גם שהיא לא נתנה את ההרגשה שזה בכיף... כלומר, היא מתה על תומר רק חבל שזה מלווה בכל-כך הרבה עבודה
עם התאומים אני כמובן מצפה שוב לעזרה כי זה לא הולך להיות קל (למרות שאם זה הולך להיות כמו אצל מאיה אז השד לא נורא...). בכל מקרה, כנראה שגם הפעם אתאכזב... אמא של אילן דווקא מאוד מעוניינת לעזור ותמיד עושה זאת ברצון ובשמחה (למרות שהיא מבוגרת מההורים שלי במידה משמעותית וכבר ממש לא צעירה) ולא מתלוננת. העניין הוא שאני מתקשה לקבל ממנה עזרה והיא לידי מתקשה לתפקד כי היא חוששת ממני ואז בעצם הכל חוזר ונופל עלי... הבעיה שגם לעזרה בכסף לא יהיה לנו כל-כך אז אני קצת בלחץ... אבל אני מקווה שזה יסתדר על הצד הטוב ביותר בסוף

אני בניגוד אלייך לא מאוכזבת...

כי לא ציפיתי לכלום מאף אחד פרט מבעלי. לגבי ההורים שלי, אחותי (שיש לה 2 ילדים בגילאים 6 ו9) כבר הכינה אותי שההורים שלנו סבא וסבתא חמים מאד, ואוהבים מאד, אבל הם סבא וסבתא. היא קיבלה מהם עזרה פעם בשבוע באיסוף מהגן/בי"ס ושמירה עליהם עד אחה"צ אבל כל פעם אני הייתי מקבלת את הטלפון השבועי מאמא שלי: אני עייפה, הילדים דורשים המון, אחותך איחרה לי ועוד ועוד. אז עוד בתקופה שלא חשבתי על ילדים, ידעתי שקבלת עזרה היא לא סיבה לגור קרוב אליהם, כי אם קשה להם לטפל בנכדים, אני אסתדר ללא העזרה שלהם. לכן עברתי למודיעין (מקום שמאד רציתי לגור בו) למרות שהם גרים בחולון (וגם אחותי). כיום הם עוזרים לפעמים אבל לא משהו מסודר. אם ענבל חולה ולא הולכת לגן אז לפעמים אמא שלי שומרת עליה. לפעמים בתור בייבי סיטר, אבל רק כאשר היציאה שלנו היא באיזור שלהם. אבל אני לא מתלוננת, כי לדעתי הם עבדו קשה מאד כאשר גידלו אותנו. אמא שלי היתה אמא במשרה מלאה. נתנה את כל כולה לילדים. אבא שלי היה עובד מאד קשה וללא שעות (הוא רופא כירורג) וכשעלינו לארץ (אני הייתי בת 15 ואבי היה כבר בן 57) הם השקיעו המון המון כדי שנעבור את תקופת הקליטה בשלום. לגבי הורי בעלי, גם הם גרים רחוק. אבל הם לעולם אבל לעולם לא יסרבו לתת עזרה. אמא שלו נהדרת עם ילדים בכלל ועם ענבל בפרט. אבל עדיין, בגלל המרחק, העזרה היא לא מתמדת. בכל מקרה אני לא מרבה לבקש מהם, כי יש לי קצת בעיה עם הדרך שהם מתייחסים אליי בתור אמא: נותנים יותר מידי עצות ולא מקשיבים לדעתי. ומה נשאר לנו: אני ובעלי. שנינו עובדים משרה מלאה בערך אותו מספר שעות. אני מתחילה את היום בהתעוררות מאולצת ב5:15. ב6:00 אני יוצאת לעבודה כשאני רק מציצה על ענבל ישנה. כל הבוקר הוא באחריות בעלי (קימה, הלבשה, האכלה). הוא לוקח אותה לגן בערך ב7:30 ונוסע לעבודה. כל ההכנות לקראת הגן הן בד"כ עליו אבל לפעמים צריך משהו מיוחד (כמו מצעים פעם בשבוע, אוכל מיוחד, טיטולים וכו´) ואת זה אני בד"כ דוחפת לתיק ערב לפני, או אומרת לו בע"פ שצריך לקחת. אני עובדת עד 16:00, נוסעת שעה לכוון הבית וב17:00 אוספת את ענבל מהגן. הבילוי של אחה"צ הוא שלי והוא כולל האכלה, יציאה לגינה, עבודות בית כאשר אנחנו חוזרות וכו´. עד לא מזמן אני הוצאתי את הכלבות בוקר ואחה"צ יציאות קצרות ובעלי הוציא אותם בערב, אבל עכשיו יש לנו גינה
בסביבות 20:00 בעלי חוזר מהעבודה. האמבטיה מתחלקת בינינו (הרעיון המקורי היה פעם אני פעם הוא) בפועל על כל 3-4 אמבטיות שלי הוא עושה לה פעם אחת כי כשהוא מגיע לפעמים היא כבר עייפה ואני לא רוצה למשוך אותה. נקיון: פעם בשבוע ביחד, יומיומי (בעיקר טיטוא בגלל השערות של הכלבות) בד"כ אני אבל לפעמים גם הוא. רחיצת בקבוקים וכלים, כביסה, מתחלק בינינו, לרוב אני אבל לא יכולה להתלונן. תחזוקת הבית רק הוא, וברמה גבוהה מאד! בישול רק אני, אבל כאן אין הרבה כי שנינו אוכלים בעבודה וענבל בגן, אז רק סופי שבוע. אבל זה לא נחשב מטלה, אלא בכיף. שכחתי משהו? טוב, אם מישהו הגיע עד כאן, כל הכבוד. בקיצור, המטלות מתחלקות יפה בינינו, ויש תקופות שאני עובדת יותר והוא משקיע יותר בבית ובענבל ולהיפך. זמן לעצמנו לא נשאר. רחל

אההה, שכחתי לציין שהוא מצטיין

בהווי-בידור. כשהוא מגיע הביתה יש חגיגה בבית: ענבל מאושרת עד הגג וגם הכלבות וזה נותן לי כמה דקות טובות לעשות את כל הדברים שלא הספקתי. הוא מצחיק אותה בקול, משחק איתה ונהנה איתה אפילו יותר ממני. רחל

המממ... להורים לתאומים אין אפשרות

להתפנק.. שנינו עושים הכל (כמעט). לחתל, לרחוץ, להאכיל, לסדר את הבית, לרחוץ בקבוקים, להכין אוכל לנו ולהם (יותר הוא), לשחק. כמובן שלכל אחד השיטות שלו (גורם חיכוכים לא מעטים
...). הכמעט הוא לגבי אריזת תיק לנסיעות. זה אחריות שלי. הוא יודע לעשות את זה ואפילו ארז פעם אחת אחרי ויכוח ענק אבל בזה זה הסתכם. וזה לא שאני לא שוכחת דברים אבל... לגבי חלוקה יומיומית - אחד מופקד על שעות ההתעוררות (החלפה, בקבוק בוקר ומשחק / גינה) עד שהאופר קמה. והשני על שעות אחר הצהריים (לשחרר את האופר לתפקידיה האחרים בבית). את המקלחות עושים יחד עם האופר בד"כ. חלוקת הימים (ל"אחד" ו"לשני") אינה קבועה ומשתנה מדי שבוע. לגבי עזרה חצונית / הסבים והסבתות. אני לא כל כך ציפיתי לעזרה. ובכל מקרה לא רציתי להיות תלויה בה. לכן עוד לפני שיצאנו מבית החולים סגרנו עם אופר. (היה לה קשה אז היא עזבה אחרי שבועיים ולקח לנו למצוא עוד אחת כמעט חודש שהיה מאדדדדד קשה לי ולבעלי...). מגיל חודשיים (היו גם שבועיים בפגיה) יש לנו אופר והחיים נראים הרבה יותר קלים. לכן הפיסקה הבאה מדברת על ביקורים לבניית קשר ולא על עזרה, כי את זה יש לי. בכל מקרה - אמא שלי הפתיעה אותי ממש לטובה. אחרי תקופת הסתגלות קלה לסבתאות (חצי שנה) היא מגיעה כמעט כל יום לשעה-שעתיים אחר הצהריים (ולפעמים נשארת לאמבטיות). דוקא אבא שלי שמאד אוהב תינוקות/ילדים ובעצם גידל אותי ואת אחי מגיע פחות (הוא גם לומד עכשיו לתואר שני אז אין לו הרבה זמן פנוי). נראה לי שהוא קצת עייף לזה (למרות שהוא לא כל כך מבוגר (בסה"כ 60). זה קצת עצוב לי לראות את זה. ההורים של בעלי קצת מאכזבים אותי. ציפיתי להתנפלות המונית עם חדירה לפרטיות, של אמא שלו לפחות, והתבדיתי. היא מגיעה פעם בשבוע (ולפעמים גם זה לא) ותמיד היא נשארת לאמבטיות. האבא מגיע לפעמים יחד איתה. איפהשהוא יש לי תחושה שהיא עושה V על ביקור אצל הנכדים. אבל |סהדגש| התרומה האדירה של הסבים והסבתות משני הצדדים באה לידי ביטוי בשבת בצהריים. אחרי ארוחת צהריים (יש טבלת צדק הנשמרת בקפידה - כל שבוע אצל צד אחר) אנחנו פורשים לישון והם משגיחים על הילדים...

אני מקנאה ../images/Emo5.gifוממש בא לי לבכות../images/Emo7.gif

הלוואי ואמא שלי היתה מגיעה פעם בשבוע ל- 2-3 שעות לטייל עם שגיא...מבחינתי זו היתה עזרה אדירה. ביום שישי, יום שאני לא עובדת, ב-4.5 שעות אני צריכה לדחוס את כל הסידורים שאני רוצה לעשות (+לנקות את ה
קצת לשישי-שבת
). וכמו ששירלי כתבה, הייתי יכולה לקבל עזרה מחמותי, אבל אני לא סומכת עליה במיל

ככה זה אצלנו...

ערן אחראי על הבקרים... שלוש פעמים בשבוע אני קמה מוקדם מאוד (ברבע לשש) ויוצאת לפני שבע לעבודה או ללימודים. אלה קמה בערך בשבע, ועד שמונה-שמונה וחצי, כשאז מגיעות הסבתות/דודה לשמור עליה, הוא דואג להחליף ולהאכיל. ברוב הימים ערן עובד עד שעות מאוחרות מאוד, עם זאת, הוא מאוד-מאוד משתדל (ולא תמיד יוצא לו...), לפחות פעמיים בשבוע להגיע בסביבות שבע וחצי בערב כדי לעשות לאלה אמבטיה ולהשכיב אותה, ופעם בשבוע (ביום שלישי) הוא מגיע בצהריים ולוקח אותה לבריכה - בימים שהוא חוזר מוקדם הוא בדר"כ ממשיך לעבוד בבית עד השעות הקטנות של הלילה. אני משתדלת ביום שהוא לוקח את אלה לבריכה, לקחת אח"צ לעצמי עם עצמי או עם חברה. לרוב הוא גם זה שמנקה פטמות (בקבוקים במדיח). קימה בלילה - לסירוגין... לפעמים אלה פשוט לא מוכנה להרדם שוב עד שאני לא מגיעה ומרגיעה אותה על הידיים. ערן דואג גם לענייני הכלב והחתול, בנקים. דואר ובעלי מקצוע - אני. אני גם דואגת לענייני קופ"ח/טיפת חלב/רופא... ענייני הבית "נופלים" עלי לרוב... מה לעשות שערן הוא מסוג הגברים שצריך לאמר להם שיש מכונה/מייבש/מדיח/גיהוץ - ולפעמים אני מעדיפה פשוט לעשות את הדברים לבד במקום לבקש, כבר אין לי כוח לזה... כן, לרוב זה מסתיים בריב בסגנון "רק אני רואה שיש מכונה/מייבש/מדיח/גיהוץ???" - כנראה שכן... גם את רוב הקניות אני עושה לבית לבדי, כשאחת מה"בייבסיטריות" שלנו נמצאת עם אלה. בעבר היינו עושים באחד מהערבים של ערבי השבוע, אבל אני לא אוהבת להסחב עם אלה בשעות הערב המאוחרות. עזרה מהמשפחה יש המון. לפעמים יותר מידי לטעמי. לשמחתי, המשפחה שלי עושה בדיוק מה שאני רוצה ובמינון הנכון - כשאני מבקשת... הם לא מתביישים גם לאמר לי שזה לא נוח להם. החיים לא נעצרו ברגע שאלה נולדה. הם גם קונים לאלה המון דברים - בגדים, מתנות, משחקים, סתם שטויות קטנות... זה עוזר מאוד. כשאמא שלי נמצאת כאן בימי שני (אני עובדת מאוחר, חוזרת בסביבות שלוש), היא נשארת עד הערב, לוקחת את אלה לטיול, עושה לה אמבטיה... בצד השני יש קצת יותר בעייה. זה התחיל עם כפייתיות נוראית, והיום קצת נרגע, אחרי כמה שיחות לא נעימות. כשאני בלימודים או בעבודה, הסבתות שומרות לסירוגין, וגם אחותי שלא לומדת ביום שאני לומדת. ההורים של שנינו גרים קרוב, ותמיד יש מי שמוכן להגיע ולעזור - שוב, לשמחתי כרגע הכל במינון הנכון... קשה, קשה לי מאוד. אני גומרת את היום מעולפת. בשמונה בערב אני כבר גווייה נמקה, במצב צבירה של גז... יש לנו עוזרת פעם בשבוע, אבל הבית תמיד נמצא במצב של אחרי פוגרום. לא מצליחה לשמור על סדר. הייתי רוצה יותר עזרה מערן, אבל אני יודעת את המגבלות של שעות העבודה וכו´... וזהו. כך מתנהלים העניינים אצלנו. אני יודעת שאני בת מזל בעניין המשפחה, אבל לפעמים, בסופ"שים כשאנחנו רוצים להיות רק שלושתנו ביחד, ומתחילים הטלפונים - למה אנחנו לא באים, ומתי אנחנו באים... היינו רוצים גם קצת את ה"לבד" וה"ביחד" שלנו.

Navva

New member
אצלינו זה ככה :

כמו שידוע, אני לא עובדת כרגע, ולא בעתיד הנראה לעין. בגדול כמו שאמא שלי אומרת "נאוה המנקת ושי הכובסת". מתן מתעורר בד"כ לאחר ששי יוצא (07:00), ואז אני צמודה אליו עד ששי חוזר. הנקות, ארוחות,שינה, כביסות ובישולים (אני משתדלת בלילה לאחר שמתן ישן). אחר הצהריים אנחנו יוצאים לטייל, וכשחוזרים בסביבות 19:00 שי כבר בבית. שי עוזר "בהעפלה" הביתה. אנחנו גרים בקומה שניה בלי מעלית, בלי מחסן וגם בלי חניה, ככה שהכב "שלי" הוא המחסן של העגלה. שי רוחץ את מתן, לאחר מס´ שבועות שי גרש אותי בבושת פנים מהאמבטיה. פעם ראשונה שרחצתי את מתן לבד הוא היה כבר בן 7 חודשים. אני מארגנת ארוחת ערב. ואז הנקה, לפעמים לסרוגין עד אחרי 21:00 וצפונה. שי לרוב מפנה ושותף כלים. כביסות לרוב אני מכניסה, לתלות/להוריד תלוי מי נמצא בבית ויש לו זמן. קניות - סופר לרוב שי. קניות אחרות, ליד הבית אני, ביום שישי בבוקר אני "עושה" סיבוב. ניקיון - לרוב אני אבל אם צריך אז שי עושה. בישולים בסופשבוע - מתחלק. מידי פעם אני "מקפיצה" סבתות לביביסיטר. ההורים שלי גרים במרחק 10 דקות הליכה. אבל אמא שלי פיזית לא מסוגלת להיות עם מתן או האחין שלי מעבר ל2-4 שעות. אבל לדוגמה, היתי צריכה לקפוץ לקופ"ח היא הגיעה תוך 20דקות, עד שחזרתי מתן אפילו לא התעורר. בחודש הבא אני מתחילה ללמוד פעמים בשבוע אחר הצהריים, גיסתי את שתי הסבתות כ"א פעם בשבוע, לבילוי עם מתן עד ששי חוזר. כולי תקוה שלא יהיו לשי "הרצות" בקצוות ארץ, שהוא יצליח להגיע עד 18:00.

יוליי

New member
ואצלנו זה ככה:

(צצתי שוב אחרי הרבה זמן...עדיין תקבלו אותי
) ?), אני יוצאת כל בוקר בסביבות 6:30 לעבודה כדי לא להתקע בפקקים, אבל הפקקים כבר שם (וזה כבר נושא אחר). לכן הילדים עם זוגי היקר. אני מספיקה לפעמים למזמז את ליה באלף נשיקות ואז עידו מצטרף לחגיגה, אומרת ביי ועפה. הילדים בגן ב7:30 בד"כ ראשונים. אחה"צ אני בד"כ בגינה עם הילדים, או אני וליה בחוג עם עידו. אם אני מספיקה אני מבשלת ליום המחר. מאחר וזוגי מגיע כל יום לא לפני 8:00 בערב, כמובן שסידור הבית נופל עלי כולל: פינוי המדיח, כביסות, מקלחות וכד´. קימה בלילה בד"כ אני , כי אני שומעת יותר מהר.על נקיון הבית אחראית העוזרת פעם בשבוע. ובן הזוג? קניות (תמיד), קופ"ח עם הילדים (בד"כ) כל מה שקשור בתחזוקת הבית (אחרי פניות נואשות מצידי ולמען שלום בית) כל מה שקשור ברכב בנקים, תשלומים וכו´ אני יכולה רק לאמר שלפני שהיו הילדים, החלוקה היתה חצי-חצי ואפילו המצב נטה לטובתי, כשלמדתי. היום, כמו שחנה אמרה, דברים השתנו גם בגלל שבן זוגי חוזר מאוחר ויש לו פחות זמן. סבתות הן לא אופציה בכלל - הן רחוקות. אני יודעת שאם הורי היו לידי הייתי מאושרת מאוד. גם כשהם רחוקים מאוד, בשעת הצורך הם מגיעים מיד ועוזרים מאוד מאוד! אחות של בעלי, חיילת, גרה לידי, באה לעזור כל יום ואני מאוד אוהבת אותה ואת עזרתה. ואם שרדם עד כה כל הכבוד... יולי יולי

קצת לא נעים לי...

אצלנו זה לגמרי אחרת. כל מה שקשור ליונתן - אני, ורק אני עושה. זה כולל הכל - אוכל, קימה בלילה, אמבטיות, החלפות... הכל. חוץ מזה, אני מבשלת ואני דואגת לכביסות. נקיונות וגיהוצים עושה העוזרת. רון אחראי על הקניות ועל שטיפת הכלים (=הכנסתם למדיח). הוא גם אחראי על העוזרת (קובע איתה, משלם לה - אני באה בערב לבית נקי), על הבייביסיטר, ואם צריך להזמין בעלי מקצוע הביתה הוא דואג לזה ומטפל בהכל. את כל עניין השיפוצים הוא ארגן בעצמו, אני רק הייתי צריכה לבחור קרמיקה לאמבטיה של יונתן (ואח"כ להעביר ביקורת...
).

yaelhul

New member
ואצלנו...

אני לא חזרתי ולא חוזרת לעבודה עד להודעה חדשה. כשנחזור ארצה ביוני נחשוב על זה שוב. לפיכך - בשעות שהוא בעבודה אני והמטפלת מטפלות בילדים ובבית (נקיונות בעיקר היא, כביסה - אני). בישולים - אני. הוא לפעמים עוזר עם התוספות והסלטים כשחוזר מהעבודה. טיפול בילדים אחה"צ: שנינו והמטפלת עד שהיא הולכת ושנינו עד שהולכים לישון. מרגע שכולם נרדמו רק אני מתעוררת לילדים כיוון שאני מניקה והוא לא יכול לעזור. לעיתים מעירה אותו אם אני מותשת והילד נודניק ולא נרדם או כשצריך להחזיק לגרפס או כששניהם מתעוררים יחד, אבל משתדלת שלא לעשות את זה כי הוא קם מוקדם לעבודה ואני עוד יכולה לישון פה ושם עם הילדים עד יותר מאוחר. להוציא את הכלב: בעיקר הוא אבל לפעמים גם אני. לגבי עזרה מהמשפחה: למרות שאנחנו חיים בחו"ל ועם הילדים נמצאים כאן רק חודשיים ושבוע, כבר היו כאן ההורים שלי פעמיים לשבוע עד 10 ימים כל פעם, אחותי לשבוע, הוריו לשבוע, אחותו לשבוע ושוב אימו ואחותו לשבוע שהסתיים שלשום, וכל זאת כי היינו בקטסטרופת עוזרות והאיש נפצע והיה מגובס ועל קביים שבועיים מה שלא איפשר לו לעזור לי כמעט בכלל. כל הכבוד למשפחות שלנו. יעל

yaelhul

New member
נ.ב....

מסג´ים רק אני, מקלחות בד"כ אני או ביחד, אבל גם הוא יודע ועושה, חיתולים והאכלות שנינו, הכנת פורמולה - שנינו. סה"כ אין לי תלונות. רק הייתי מעדיפה שהוא גם יהיה בבית איתנו ושמישהו אחר יפרנס... יעל

ligo

New member
אז ככה-

אצלנו שנינו עושים כמעט הכול חוץ מהדברים הבאים- יובלי מתחזק את הבית, ז"א בונה, מרכיב ומתקן מה שצריך, ועם הבישולים אני מתעסקת (למרות שלאחרונה יובל מגלה עניין בבישול בשרים וזה נחמד לי ולאורחים). כל נושא הטיפול בלילו (החתולה) גם יובל. אני לא מתעסקת ולא אתעסק לעולם בחול שלה. מאי- שנינו מקלחים, משחקים וכו´. בלילות רק אני קמה כי מאי יונקת. עזרה מההורים- עוד רק עברנו לגור לידם כדי לנצל אותם קצת. בדיוק יובל נסע להביא את אמא שלי שתשמור היום על מאי כי אנחנו נוסעים לחתונה. ואגב- בנות שמשתמשות באמא כמטפלת על בסיס קבוע- אתן עושות את זה בתשלום?

ואצלנו: (ואני כותבת אחרי שהות של

שבוע אצל הורי בשל מילואי עמרי): נתחיל ביני לבין עמרי: הטיפול בהדר: אני קמה בלילה עמרי אחראי על הבקרים (אני אוהבת לישון בבוקר, עמיר לא נרדם אחרי קימות ליליות) עוד באחריות עמרי האמבטיה ויום שבת כולו, השאר אני. הטיפול בבית: עמרי מנקה את הבית, יורד עם הזבל לרב הוא המבשל, כביסה שלו ושלי והוא מכין בקבוקים. אני אחראית לקניות באינטרנט, חשבונות (הרב הוראת קבע) וכביסה של הדר, אם עמרי מבשלך אני שוטפת כלים ולהיפך, אני אחראית לאוכל של הדר שבינתיים לא גוזל זמן.... שניננו עובדים, אני 3 ימים בשבוע ועמיר עושה דוקטורט, מצד אחד הוא אדון לעצמו ולכן יש ימים שהוא לומד בבית ועוזר הרבה, אבל יש גם ימי ניסויים בהם הוא עסוק מאד. משפחה קרובה: אחותי היא המטפלת של הדר! אמא שלי מגיעה אלי יום בשבוע ובימי שישי אני מביאה את הדר אל הורי לכל היום, לפעמים גם אני שם ולפעמים לא, בדר"כ עמרי ואבא שלו מצטרפים לארוחת שישי בערב. אם אנחנו צריכים בייבי סיטר הדר נשאר לישון שם מידי פעם. אבא של עמרי - לוקח את הדר קבוע לאחה"צ אחד בשבוע וקופץ לראות אותו במהלך השבוע, הוא גר קרוב ומתפקד כבייבי סיטר זמין ואחראי כל תיקוני הבית למינהם (בנה מחסומים וגדרות להדר). בקיצור יש לנו עזרה צמודה...וטוב שכך....

למעלה