הייתי רוצה להסתכל על זה מפן קצת אחר
טלי, כמה טוב לראות אותך פה....
(התגעגענו). מבחינתי, הפן האידיאולוגי הוא קצת שונה. במהלך גידול ילד, את כופה עליו לא מעט מהאידיאולוגיה והתפיסה שלך (סתם דוגמאות אקראיות: לגדול בעיר, לקבל אזרחות ישראלית, לחגוג חגים יהודים, ללכת לבית-ספר ממלכתי, לאכול בפה סגור, לעזור בבית, להתחלק בממתקים, להעריץ את החיילים הגיבורים (
), לכבד את התרבות של סבתא...). צמחונות/טבעונות, היא רק חלק מהאידיאולוגיות האלה. כמובן, שאני לא רוצה שהילד שלי ילך באופן עיוור אחרי עקונות שאני אכתיב לו. אבל אחד העקרונות שחשוב אותי לחנך לפיהם הוא הומניטריות. כפי שאני (אנסה) ללמד את ילדי לא לפעול באלימות (כלפי בני-אדם), אני אלמד אותם לא לנהוג באלימות כלפי בע"ח. בנוסף (וזה משלב את האידיאולוגיה עם הפרקטיקה), החיים שאותם אני רוצה לחיות, ולתוכם אני רוצה ללדת את ילדי, הם חיים קרובים לטבע, ומשתלבים בו. לכן, אני לא יכולה לחתום כרגע על אורח חיים טבעוני בעתיד (אני לא בטוחה עדיין מה דעתי על כבשים, לדוגמא, שאתה מגדל בעצמך- ונותן להם תנאים טובים באמת...), אבל אני בהחלט רוצה להתחייב (עד כמה שאפשר) לאורח חיים שיצמצם את הפגיעה באחר למינימום (והאחר הוא, כמובן, גם בע"ח...). *וכמובן, שכחתי פה נקודה דיי חשובה: את כל ההחלטות האלה קל לי לקבל היום. אבל אני אצטרך לקבל אותם שוב עם בנזוגי לעתיד (וגם עם הקהילה שאני אחיה איתה)...* ומבחינה פרקטית: *תזונה צמחית לא מזיקה לילד!*. כמובן, זה בתנאי שהיא בנוייה כמו שצריך. תזונה שמתבססת על שני מזונות מזיקה, אבל זה לא קשור דווקא לתזונה צמחית... נו, מה אתכם? (שני, שכבר מתה לתינוקת... ואפילו יש לה שם..... LOL)