הקפצה - שרשור על גידול ילדים...

Neta558

New member
גידול ילדים צמחונים\טבעונים

שרשור חדש לנושא שכבר עלה... מה דעתכם על גידול ילדים כצמחונים או טבעונים מינקות? אתם מוזמנים להוסיף גם קישורים למאמרים בנושא, אם אתם מוצאים כאלה.

zooti

New member
אמא שלי תמיד מספרת

שהיא היתה טבעונית למשך 3 שנים. מטעמי בריאות (אולי בגלל זה היא אף פעם לא טענה נגד הצמחונות/טבעונות שלי בטענות בריאותיות). היא התחילה בזה כשהיא היתה בהריון עם אחותי, והיא אומרת שזה היה ההריון הכי קל שאי פעם היה לה.

אבל למה לא?

zooti

New member
משפחה זה מייאש (זהירות, קיטורים)

זה שבקטע הבריאותי אין קייס זה לא אומר שלא ירדו עלי בכל קטע אחר (הקטעים החברתיים בעיקר). המשפחה שלי זה עסק מיאש. מצד אחד, כשראו שאני נוטה לכיוון הצמחוני, אבא שלי היה זה שנתן את ה"push" לצמחונות מלאה. מצד שני, זמן לא ארוך אחרי שנהיתי צמחונית, חגגו לי יום הולדת על טהרת הבשר. מצד שלישי, ביומולדת האחרון שלי היתה ארוחה צמחונית, וכמעט טבעונית (סליחה, זה היה לפני שעשיתי את המעבר לטבעונות). מצד רביעי, אפשר גם ליחס את זה לכל האנשים שבדיאטה במשפחה שלי. אמא שלי, היתה טבעונית מטעמי בריאות, ולא מטעמי איכפתיות. להבדיל מאימא של קארין, לא נראה לי ששלי אפילו מזדעזעת. רק לשם הבהרה, נדרשו איומים שלי שאני לא אבוא לביקורים, כדי שהיא תדאג שיהיו בבית מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים. משפחה זה עסק מיאש.

דורון ק

New member
מאמרים

לדעתי גם לילדים יהיה טוב יותר אם יוכלו תזונה צמחית/צמחונית(אולי אפילו במיוחד) מאחר שתזונה כזאת הוכחה כמספקת יותר יסודות החיונים להתפתחות תקינה לעומת יסודות מזיקים שקיימים בבשר-הנה כמה מאמרים.

tali_le

New member
גידול ילדים כצמחונים

יש שני אספקטים של גידול ילדים כצמחונים/טבעונים 1. האידיאולוגיה שבגידול ילד כצימחוני/טבעוני 2. הפרקטיקה שבגידול ילד כצמחוני/טבעוני אני אתייחס לשניהם: 1. האם זה לגיטימי מצידנו לגדל ילד בצורה שהוא לא יוכל לצרוך חלב/בשר בגיל מאוחר ועל-ידי כך בעצם לכפות עליו חיים כצמחוני/טבעוני? אני טוענת שכן, כולנו כאן נתקלנו בקשיים, הן פיזיים והן מחשבתיים בשינוי מתזונה בשרית לתזונה צמחית ולכן ניתן לומר שגידול ילד כבשרי היא החלטה אידיאולוגית שתחייב אותו להמשך חייו בדיוק כמו גידולו כצמחוני/טבעוני 2. הפרקטיקה - (לקוח ממסקנות של דיון שהיה בפורום נוער מרצ) - אדם שלא צורך בשר במשך 5 שנים בערך, בין אם כילד ובין אם כבוגר לא יוכל להמשיך ולצרוך בשר אח"כ.. - תינוק שינק חלב בשנה לאחר הלידה יוכל לצרוך חלב כל החיים, גם אם לא יצרוך חלב לאחר מכן בכלל... (ובכך אין אפילו בעיה אידיאולוגית, מישהו מתנגד לחלב אם?) - ילד שגודל מינקות בתזונה צמחית יחיה חיים הרבה יותר קלים מכולנו, הוא לא יפתח את הרגלי התזונה הלקויים שמקשים כל כך על כולנו והמערכת הבריאותית שלו לא תהרס ע"י חומרים מזיקים כבר מילדות... לא הייתי חותמת היום על גידול הילדים שלי כצמחונים/טבעונים (אני? ילדים? אהההההה!!!!! אין סיכוי!!!) אבל לא נראה שיש עם זה איזושהי בעיה... טלי

Neta558

New member
עוד על האידיאולוגיה...

האם זה לגיטימי לגדל ילד ולכפות עליו טבעונות? כן, וזה לא יהיה לגיטימי בעיני שלא. קל לצעוק "כפיה" בנושא זה, אך למעשה, מדוע שלא יגדל אדם טבעוני את ילדו בדרך זו? אם אני באמת רואה אכילת בשר כדבר לא מוסרי ולא נכון, איך אני יכולה להגיש לילד שלי בשר על הצלחת? איך אני יכולה להיות שלמה עם חינוך לדבר שנראה לי כה מעוות? כל אחד מחנך את ילדו ומגדלו בהתאם למוסר שלו, ולצדק לפי ראיתו. לא אחנך את ילדי לזרוק זבל ברחוב, לא אחנך אותו להכות, לא ארצה שיגדל ויהיה רוצח, ואף לא שיתנסה בכך. האם זו כפיה? לא לתת לילד להיות רוצח? יתכן שכן, אך זו כפיה מוסרית ומוצדקת לטעמי. ומהמקום ממנו אני מביטה על העולם, אכילת בשר היא רצח.

את לא עושה את האבחנה!

את יכולה להשפיע עליו שלא להיות רוצח, אך את לא יכולה למנוע ממנו להיות רוצח! ולכן אם תשפיעי עליו ותחנכי אותו להיות צמחוני\טבעוני זה יהיה בסדר גמור מבחינתי, אבל לא אם תכפי עליו זאת! והאכלה בבשר אינה כפייה, מכיוון שהילד יכול להתחרט ולמרוד בה, ובצמחונות\טבעונות מלידה הוא לא! כמו כן, אין שום חוק נגד אכילת בשר. נגד רצח אדם יש. אולי בעולם המושלם שלך אסור גם לרצוח חיה לשם מאכל, אבל בעולם שלנו שרחוק מלהיות מושלם, אין המצב כך. את יכולה לחנך ילד לכבד את החוקים, אך את לא יכולה להכריח אותו לכבד אותם. אפשר גם לומר על כפייה דתית שהיא "מוסרית ומוצדקת" מנקודת מבטם של המאמינים, וזה יהיה נכון מנקודת מבטם, כי אם הם לא יעשו זאת אז מנקודת מבטם זה יפגע בנו מכיוון שלא יבוא המשיח, ומכיוון שאנשים רבים ילכו לגהנום. האם תסכימי לכפייה שכזאת? חומר למחשבה.

tali_le

New member
אתה לא מבחין

בין כפייה ובין הרגלים ניתן להתרגל לאכול בשר גם בתור אדם בוגר, זה פשוט קשה למדי... טלי

טוב, אין לי מספיק מידע על הנושא...

אבל ממה שהבנתי פה מניעת אכילת בשר ב5 השנים הראשונות גורמת לכך שהאדם בעתיד לא יוכל לצרוך יותר בשר, ואם יצרוך, יגרמו לו בעיות קיבה קשות ביותר. אם אכן הבעיות לא כה קשות וחולפות (או שכלל אינן קיימות), אז אני חוזר בי. אינני מתנגד לחינוך. אני מתנגד לכפייה.

Neta558

New member
אתה דורש ממני לבגוד בערכי

אין לי זכות למנוע ממנו לאכול בשר, נכון. לכן, לכשיגדל, יוכל לבחור שלא להיות טבעוני או אפילו צמחוני, אבל בשנים הראשונות של ילד יש להוריו זכות ואף חובה, להקנות לו הרגלי חיים אותם הם מוצאים לנכון. יש שיראו זאת ככפיה, אך אני רואה זאת כדרך הטבע. הורים מגדלים את ילדיהם כפי שהם מוצאים לנכון, ולא כפי שהחברה מוצאת לנכון. ובעצם, הילד מקבל סוג של שילוב ביןם השניים... אם הזכרת את נושא הדת- הורים שיחנכו את ילדם לפי הדת בבית חרדי, למשל, אין זו כפיה דתית בעיני. הם מגדלים אותו כפי שנראה להם טוב ביותר, הם מקנים לו את כל מה שהם היו רוצים שיהיה לו לעזר לכשיגדל, הם נותנים לו את החינוך והכלים הטובים ביותר לעולם, כפי שהם רואים זאת. נכון שהם מביאים אותו לעולם ממנו קשה לצאת או להשתחרר, או אפילו לקבל את המודעות לכך שהדבר אפשרי, אך זו בעיה אחרת. זו ההתנגשות שבחינוך לא-פלורליזם, מה שאני לא מתכוונת במילא לעשות.

אני מציע לך שילוב

אל תאכילי אותו בבשר אם זה נוגד את עקרונותיך, אך אל תסתירי ממנו את האופציה ותמנעי ממנו לאכול בשר אם ירצה בכך. מצב כזה הינו חינוך, ולא כפייה. כפייה זה למנוע ממנו לחלוטין לאכול בשר או לא להתיג לו את האופציה. וכמו שאמרתי, אני לא חושב שאת מעוניינת לחקות את החינוך החרדי...

Coma White1

New member
לא חייבים לתפוס את אכילת הבשר

בכרירת מחדל. אם יהיו לי ילדים, למרות שאני משערת שלא יהיו, אגדל אותם כצמחונים וטבעונים, ולא אחשוש להכיר להם את האמת. לא אכלא אותם בבועה. אם ירצו לאכול בשר, או רק להסתנסות, אסכים להם.

lifegirl

New member
הייתי רוצה להסתכל על זה מפן קצת אחר

טלי, כמה טוב לראות אותך פה....
(התגעגענו). מבחינתי, הפן האידיאולוגי הוא קצת שונה. במהלך גידול ילד, את כופה עליו לא מעט מהאידיאולוגיה והתפיסה שלך (סתם דוגמאות אקראיות: לגדול בעיר, לקבל אזרחות ישראלית, לחגוג חגים יהודים, ללכת לבית-ספר ממלכתי, לאכול בפה סגור, לעזור בבית, להתחלק בממתקים, להעריץ את החיילים הגיבורים (
), לכבד את התרבות של סבתא...). צמחונות/טבעונות, היא רק חלק מהאידיאולוגיות האלה. כמובן, שאני לא רוצה שהילד שלי ילך באופן עיוור אחרי עקונות שאני אכתיב לו. אבל אחד העקרונות שחשוב אותי לחנך לפיהם הוא הומניטריות. כפי שאני (אנסה) ללמד את ילדי לא לפעול באלימות (כלפי בני-אדם), אני אלמד אותם לא לנהוג באלימות כלפי בע"ח. בנוסף (וזה משלב את האידיאולוגיה עם הפרקטיקה), החיים שאותם אני רוצה לחיות, ולתוכם אני רוצה ללדת את ילדי, הם חיים קרובים לטבע, ומשתלבים בו. לכן, אני לא יכולה לחתום כרגע על אורח חיים טבעוני בעתיד (אני לא בטוחה עדיין מה דעתי על כבשים, לדוגמא, שאתה מגדל בעצמך- ונותן להם תנאים טובים באמת...), אבל אני בהחלט רוצה להתחייב (עד כמה שאפשר) לאורח חיים שיצמצם את הפגיעה באחר למינימום (והאחר הוא, כמובן, גם בע"ח...). *וכמובן, שכחתי פה נקודה דיי חשובה: את כל ההחלטות האלה קל לי לקבל היום. אבל אני אצטרך לקבל אותם שוב עם בנזוגי לעתיד (וגם עם הקהילה שאני אחיה איתה)...* ומבחינה פרקטית: *תזונה צמחית לא מזיקה לילד!*. כמובן, זה בתנאי שהיא בנוייה כמו שצריך. תזונה שמתבססת על שני מזונות מזיקה, אבל זה לא קשור דווקא לתזונה צמחית... נו, מה אתכם? (שני, שכבר מתה לתינוקת... ואפילו יש לה שם..... LOL)

למעלה