הקפצה - שרשור על גידול ילדים...

לא ולא ולא!

צריך להבחין בין כפייה שנעשית בכוונה תחילה ל"כפייה" שנעשית שלא בכוונה תחילה. ה"כפייה" שאת דיברת עליה אינה אלא האילוץ שלך כילדה ללכת בדרך שבה בחרו הוריך, מכיוון שאת עוד בשלב שאת תלויה בהם באופן כמעט מוחלט. אחר כך תוכלי לבחור את דרכך בלי שום בעייה. אמא שלי לדוגמה הפכה מדתית-לאומית למסורתית-שמאלנית (רחמנא ליצלן) ואין לה, או למשפחה שלה, שום "צלקות" או בעיות עם זה. כמו שאמרתי, אין לי כל בעייה עם חינוך שכזה. אבל את צריכה גם להראות לו גם שיש אופציה אחרת. כשאת מחנכת אותו להיות שמאלני, את צריכה להראות לו גם מה הימנים אומרים. כשאת מחנכת אותו להיות טבעוני, את צריכה להראות לו גם מה אוכלי הבשר אומרים. כשאת מחנכת אותו לא לקנות מותגים, את צריכה להראות לו גם מה אלה שקונים מותגים חושבים. זה חינוך לחשיבה ושיקול דעת! אין מה להשוות בין עישון לאכילת בשר, לא מבחינת נזקים ובטח שלא מבחינת התרגלות. אפשר להתרגל לעשן בכל גיל בלי שזה יגרום לנזק גדול יותר מקודם, האופציה הזאת תמיד פתוחה. נראה לי שהגענו לעמק השווה. אם את לא מוכנה לממן רצח, בקשי מהסבתא לתת לילדך בשר (אם ירצה) וכך יוכל לאכול בשר גם בעתיד, וגם יאכל מעט בשר ממילא ויוכל להתרגל אחר כך לצמחונות או טבעונות ולגדול לפי דרכו שלו. כשמאלן חברתי, עצוב לי שאת שמה "שמאלנית" במרכאות. שמאלנות אינה קללה ואינה אידיאולוגיה שאת צריכה להתבייש בה! זה עדיף בהרבה על להיות בעל אידיאולוגיה של "כהנא צדק, מוות לערבים הנאצים" (מישהו כאן מזהה את עצמו, מתן? ואגב, גיליתי בסוף למה שמו שם וודקה
). אם את מתכוונת לחנך את הילד שלך לאידיאולוגיה מסוימת, אסור לך להתבייש בה! בהצלחה.

lifegirl

New member
אף כפייה היא לא בכוונה.

אני לא הולכת לממן בשר, ומבחינתי לבקש מהסבתא לממן אותו גרוע באותה המידה.. (הל א משנה של מי הכסף. משנה שהבשר נקנה)
שמאלנית במרכאות לא כי אני מתביישת בשמאלנות, אלא כי אני לא אחנך את הילד שלי להיות "שמאלן" אלא לערכים מסויימים, שאת המכלול שלהם נהוג לכנות שמאל.

penj

New member
RIGHT!

I totally agree with you lifegirl, it is educating for certain values that you see as right that you do, not forcing to be vegan/left winger/whatever.

אז לפחות תאמרי לילד שלך עד גיל 5...

שיש כזה דבר ושמבחינתך זכותו לאכול אותו אבל שיזכור שזה היה חי פעם... חשוב לתת לו להתנסות ולהרגיש עצמאי... גם בגיל הזה. אל תצרי את עולמו, כמו שאת לא רוצה שאנשים שמכירים יותר טוב ממך את אלוהים יצרו את עולמך.

penj

New member
Yup yup in that you are right

I am not going to brainwash my kids and show them one way, I will tell them that it is there and possible for them BUT I will try showing them why I chose this way and not the other. If I find someone who can justify being non-veg as well as I can justify being veg I might even let them speak to my child. The thing is, I think MOST people DO agree that people SHOULD be vegan, or at least vegeterian, it´s just that they are SO used to their way of life (eating meat and diary products) that they see it as impossible to become veg/vegan at that stage of life. And that´s another reason why not to give kids meat. Because when they become 16 and come to the conclusion that eating meat is "bad" it will just be too hard for them to stop, exactly what happened to you Dor I THINK, correct me if I´m wrong. I mean yes I know your whole speech about it not being possible to live without hurting anyone, but face it, if you were raised as vegan then you would have been vegan regardless of the fact that you can´t live without hurting anybody. It is just DIFFICULT to become vegan, PERIOD. Especially for someone who LIKED eating meat. I think most vegeterians first don´t like eating meat taste wise, and only then comes the ideology of "it´s wrong to eat meat". From stories I have read here most people here didn´t like meat in the first place. I liked meat before, I would still love to eat meat if it was healthy and not made of something that was alive before
Diary products? LOVE, absolutely LOVE. I drool every time I pour yogurt for my dogs (no they are not vegan). But I think it is wrong and so have sacrificed taste for moral values. I wish I was vegan from birth, then it wouldn´t have been so hard to become one. oh how long, i´ll end here

penj

New member
Dor

You don´t have to give meat to your child in order to teach him what the others think, you can just tell them what they think that´s all, he/she does NOT have to eat meat for that. I DO support showing both sides, but not telling that it is right to try the other side, no it´s not a crime but it´s not something that´s worth sacrificing for.

smochkin

New member
וואו איזה שירשור!

ולחשוב שכל זה התחיל מהשאלה ששאלתי בקשר לבני זוג לא צמחוניים... אני חושבת שבתחילת ההתפתחות חשוב לתת לילד בשר (וזאת למרות שאני צמחונית). לא הייתי רוצה שמההתחלה הוא יפתח חוסרים וסחרחורות ובעיות..וכשהוא יגיע לגיל שהוא מבין, שיעשה את ההחלטות שלו אם לאכול בשר או לא לבד. אני לא חושבת שזה הוגן לכפות על ילד מתחילת דרכו את אורח החיים שאני אימצתי לי מתוך בחירה.

smochkin

New member
חוץ מזה...

אני חושבת שזה גם תלוי מאוד במי יהיה האבא של הילד. אם הוא צמחוני או טבעוני אז יכולה להיות בעיה מבחינת המשפחה מסביב, וזה יכול להיות גם פתרון מצויין לבעיה כי אז הבית הוא ממילא צמחוני אבל אם בן הזוג אוכל בשר, אז הוא יכול לדאוג לילד מבחינת תזונה בשרית.לדעתי אי אפשר לדעת מעכשיו, אלא אם כן כבר יש בן זוג שיודעים שהוא זה שתתחתני איתו ותביאי איתו ילדים מה יהיה. אפשר לתת המון תיאוריות למה תעשי ומה יהיה אבל רק נסיבות המציאות יגידו מה יהיה בסוף.

penj

New member
Smochkin

If you don´t give your child meat in the first place, he will NOT develope problems. It is the fact that you had EATEN meat in your childhood and then stopped that caused your problems. Think about it, MOST kids are not fed ANY meat at ALL in the first months of their lives, now those are the MOST important months in their lives for nutrition. And they grow up fine and healthy, why? because they are breast-fed, and given the most naturaly and healthy thing that they can get. Meat is not healthy for someone who´s never eaten meat. if you don´t start with it they will not have problems, it is if you GIVE them meat that they may have problems to stop it later.

smochkin

New member
תראה...

במקרה שלי לפחות גם אם אני ארצה לגדל את הילד שלי כצימחוני זה לא יהיה אפשרי בגלל שהחבר שלי אוכל בשר ולא יהיה מוכן בשום אופן לגדל את הילד כצמחוני. אני לא יודעת אם צריכות להיות בעיות למי שלא אכל בשר ואז התחיל, ואם יש בעיות למי שהוא צמחוני מלידה או לא ואת זה אני חושבת שרק דיאטנית שמעורה בנושא יכולה להגיד. אבל בכל מקרה אני לא אתן לילד שלי לאמץ את דרך החיים שלי. ברגע שהוא יהיה מספיק גדול שהוא יבחר את דרך החיים המועדפת עליו. ירצה להיות צמחוני? בסדר גמור ואני אשמח. לא ירצה? גם בסדר כי זו הדרך שלו ואלה הם הרגשות שלו.

די די די...

אוףףףף.... שונא לחזור על עצמי. בגדול, אני אתן רק כמה נקודות, אני משער שמאוד מעניין אותך הנושא לכן אני אחטט בהיסטוריה של הפורום ואמצא הודעה אחרת שרשמתי כבר בנושא. כמה נקודות: * טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר. (מלבד מקרים חריגים מאוד מאוד) * רוב התזונאים אינם מבינים דבר או חצי דבר בתזונה טבעונית, מכיוון שזה לא העיקר של הלימודים שלהם, הלימודים שלהם מותאמים לעולם של אוכלי בשר...את מוזמנת לעשות מחקר קטן באינטרנט, ולקרוא מאמרים חדשים בנושאי תזונה ובעיקר תזונת ילדים - רוב המחקרים הרפואיים החדשים ממליצים על תזונה טבעונית כתזונה לכל החיים ובמיוחד לילדים! (ניסויים קליניים גם הראו שילדים שגדלו על תזונה טבעונית פיתחו פחות דלקות אוזניים, גרון, מיגרנות כשהיו ילדים ומחלות לב, מיגרנות, בריחת סידן וכו´ וכו´ כשהיו מבוגרים) * רוב הטבעונים מפתחים איזשהו אלטואיזם חצי-מטופש שכזה, של אני מוכן לפגוע בבריאות שלי בשביל לעזור לבע"ח... אל תהפכו את עצמכם למעונים קדושים!!! להיפך! הילחמו בכך, אימרו לאנשים כי טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר, התמודדו עם השאלות שלהם, הראו להם שאתם חיים חיים בריאים הרבה יותר מאז שאתם טבעונים! (הכולסטרול שלכם צנח, המקורות שלכם למינרלים וויטמינים הם מקורות אמינים יותר, יש לכם פחות כאבי ראש, מערכת העיכול שלכם עובדת טוב יותר, יש לכם יותר אנרגיה זמינה וכו´ - בשביל כל אלה כמובן חייבים לאכול נכון!!!) לסיכום: תהפוך התזונה הבריאה לחלק מהאידאולוגיה הטבעונית ותזונאים החכימו!!!!

mitzy miaoo

New member
אני לא רוצה להיות קטנונית,

ואני תומכת לחלוטין בגידול ילדים צמחוניים/טבעוניים, אבל הטענה שתינוקות לא ניזונים מבשר בחודשיהם הראשונים שהם הקריטיים ביותר, מה שאומר שאין להם שום צורך בבשר גם בהמשך חייהם היא טענה בלתי רלוונטית בעליל מכיוון שגם יונקים טורפים בטבע ניזונים מחלב אימם בראשית חייהם ולא מבשר, אבל אח"כ הם זקוקים לבשר... (לא שאני טוענת שגם בני האדם זקוקים לבשר, כי הם לא, אני פשוט לא חושבת שהטיעון הנ"ל מוכיח משהו לגבי זה)

penj

New member
You´re right, I take it back ../images/Emo9.gif

I had enough good arguements to support my point

Coma White1

New member
מסכימה כל כך בעניין האידאולוגיה.

הלוואי והייתי נולדת טבעונית. אני מרגישה איום על כל חתיכת בשר שאכלתי עד שהפכתי לצמחונית בגיל 10, על התעשייה האיומה שמימנתי עד לגיל 13, על כל פעם שהשתמשתי בהד אנד שולדרס.. השימוש ב"אולוויז" גורם לי לרגשות אשמה שאני לא יכולה אפילו לתאר במילים... אם הייתי נולדת טבעונית, הנטל הזה לא היה עליי. אני חושבת שאם ילד ירצה לאכול בשר והוא נולד צמחוני - הוא יוכל לעשות זאת - ולא יהיו לו נקיפות מצפון איומות כאלה כמו לי... אני לא חושבת שאכילת בשר צריכה להיות ברירת המחדל. אם יחליט הילד לאכול בשר, לא אהיה מאוכזבת ממנו. אלה הם חייו, הוא שונה ממני. האידיאולוגיות שלו לא תואמות את שלי. הכל תלוי באנשים שמגדלים את הילד ולא באידיאולוגיה, לדעתי.

Coma White1

New member
ובקשר להנקה...

בני אדם הם יונקים. כל היונקים, יונקים כאשר הם קטנים, ולאחר מכן לא שותים יותר חלב. כן, הילד ישתה חלב אם - החלב שלי. מאוחר יותר, הוא לא יזדקק לחלב.

מור ק

New member
האמת היא שכן שמעתי...

טוב לא על מלפפון, אבל היה לי חבר (עכשיו ידיד) שלא מסוגל לאכול מתוק כמעט ובכלל, כי הוא לא אכל מתוק כילד קטן. ומעבר לזה- ידוע שילדים שלא אוכלים דברים מסויימים כילדים ייתקלו בקושי לאכול אותם כמבוגרים (אוכל חריף במקומות מסויימים הוא דוגמא מצויינת). אוהבת מור(צ´ו)

Coma White1

New member
קראתי פעם ראיון

עם ילדה שנולדה כצמחונית, היא אמרה שהיא מעולם לא התנסתה, ולא מרגישה שום הפסד.

למעלה