עמרי, אנה וזיו (זיו כן?!)
תקראו את ההודעה השניה שלי, זאת ששרשרתי לעצמי. כבר אמרתי שלדעתי אין כל רע בגרמניות כל עוד יודעים בדיוק איך, מתי, כמה ולמה משתמשים בהם. סגרנו נושא אחד?! אחלה. לפי דעתי, רוכב אחראי (לאו דווקא רוכב ברמה גבוה) ידע מתי הוא צריך לקחת אחריות על המעשים שלו. לרכב על סוס ברמה מסויימת בלי שום תחזוקה (לא מצאתי מילה יותר טובה), זה, לפי דעתי, חוסר אחריות. לרכב על סוס צעיר בלי הדרכה, צמודה יחסית, ועזרה גדולה מאוד מצד המאמן, זה, לפי דעתי, חוסר אחריות. לרכב על סוס ברמה גבוה, בלי לדאוג שיהיה מישהו שישמר את הרמה הזאת (בין אם זה יותר רכיבות עם הדרכה במשך השבוע, מה שבעיני רצוי מאוד, ובין אם זה עליה של המדריך/מישהו ברמה גבוה יותר ממני על הסוס פעם בשבוע-שבועיים כדי לשמר את הרמה של הסוס), זה, בעיני, סוג של חוסר אחריות. ואולי אני שאפתנית מאוד ומחמירה מאוד, תקראו לזה מגזימה אם אתם חושבים שזה ככה, אבל תכלס אני מסתכלת רחוק..על עוד 4-5 שנים ולא עד סוף העונה הזאת.. לסוסים שאנחנו רוכבים עליהם יש ויהיו חיים גם אחרי שאנחנו "נהרוס ונחליף" אותם..אולי (סביר להניח) שלא בכוונה, אבל זה קורה..זה גם יקרה אם לא נרצה..אבל אני חושבת שמחובתנו כרוכבים, לחשוב קודם כל על הסוס ולבדוק טוב טוב לפני שאנחנו משתמשים בצורת עבודה מסויימת מה הן ההשלכות של אותה צורת עבודה, ככה שנמזער ככה האפשר את הנזק. ובקשר לעמרי, רשמת בעצמך שגרמניות הן קיצור דרך. הדרך הקלה והקצרה היא לא בהכרח הדרך הנכונה ביותר. עכשיו אולי אתה רוצה לקפוץ גבוה יותר, להתחרות גבוה יותר, להרגיש שאתה מתקדם בגובה..אבל הגובה הוא לא המדד לרכיבה נכונה, ואם תשאל אותי זאת הבעיה הכי גדולה שיש לנו. ואולי בטווח הקצר והקרוב יש תוצאות שמספקות אותך. אבל לא חסרים סוסים שנהרסו לגמרי וה"קריירה" שלהם גמורה עכשיו, וזה רק בגלל אותם קיצורי דרך. בקיצור, (אם אנחנו כבר עוסקים בקיצורים), הנקודה שלי היא שכדי לראות תוצאות בטווח הרחוק, יש להשקיע עכשיו ולהשתדל מאוד לא להשתמש בקיצורי דרך. אולי זה יקח לך שנה ולא חודש, אבל אח"כ תוכל להשתמש בסוס הזה 6 שנים ולא חצי שנה לפני שהוא יהרס. וכמובן שבכל מקום יש יוצאים מן הכלל. וזכותך, וזכות כל אחד אחר, לא להסכים איתי. אבל באמת שזאת השיטה הטובה ביותר בעיני, בעיקר לטובת הסוסים, וכמובן שיש לזה השלכות עלינו ולכן גם אנחנו נוכל להנות מזה. ואני ממש לא רוצה שיתקבל כאן רושם מוטעה. אני לא מכירה את עמרי, ואני לא מכירה את אנה ברמה של להגיד אם הם אחראים או לא, ולכן כל מה שנאמר פה מצידי, נאמר באופן כללי וממש לא על מישהו מסויים. פיייי חפרתי.