הקפצה

שירלי317

New member
../images/Emo193.gifהמחלקה הטיפולית../images/Emo193.gif

או במילים אחרות, בעיות ברכיבה. דיונית, הצעות, תוספות ודעות יתקבלו בברכה, כמובן שבתרבות דיון נאותה ואווירה טובה.
אז הבעיה המרכזית השבוע היא: כאשר סוס לא מוכן לעבוד על צד (מושכה) מסויים, שלא מפאת בעיה רפואית, בד''כ מדובר בצד "חלול" או חלש יותר (רב הסוסים הם שמאליים), וכתוצאה מכך, לא מוכן לעבוד מהגב ומנסה לברוח מעבודה בדרכים שונות. בין אם דרך אובר בנד, זריקת הראש אחורה, באקים או במקרה הגרוע ביותר- עמידה על שתיים. מה לפי דעתכם הדרך לטפל בבעיה הזו? לרכב עם שוט, להשתמש באגרסיביות יתרה, או לוותר לסוס? הביעו דעתכם. וכמובן שאתם מוזמנים ואף בחום, להוסיף בעיות משלכם שיועלו לדיון. סוף שבוע נפלא לכולם. אני פה בגליל העליון מבלה לי

PinkHorse

New member
אם הבנתי נכון..

אז במקרה שלי הסוס עם שמאלי והוא נועל את צד שמאל. תופס את המתג ורץ מעל המתג כמו חמור.. אני אסביר אך אני מתמודדת עם זה: קודם כל לפני השיעור אני באה איזה 20 דקות כדי לעשות הליכת חימום טובה ולרכך את הסוס לצדדים שלא יתפוס את המתג. לפעמים צריך יותר רגל, לפעמים לא לוותר לסוס ולשחק עם האצבעות+רגל עד שישחרר וככה כל החימום עד שישחרר.... לפעמים צריך יותר יד חיצונית, רגל חיצונית.. תמיד זה משתנה... אפשר גם לרכב עם מושכות גרמניות.. זה יותר פשוט ואני חושבת שזה גם יותר יעיל מלשבור את הראש על סוס שפשוט מסרב לשמור על הידיים שלך שלמות.. אבל בסה"כ אני חושבת שעם עבודה נכונה הסוס משתחרר ואני רואה תוצאות מיום ליום... ונכון שאני לא האידיאל ויש רוכבים שהיו רוכבים עליו הרבה יותר טוב והוא היה הולך איתם יותר עגול אבל אני חושבת שלאט לאט אני תופסת את הפואנטה של לגרום לו ללכת עם הראש למטה=]. ואם בכל מקרה לא מצליח, תשמכו הכי חזק בשיניים שאפשר!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני חושבת שגרמניות הן לא פתרון..

זה סוג של קיצור דרך... ואם את רוצה (נו, לא את ספציפית חח) להגיע רחוק ולשמר את ההשגים שלך, לא תרצי לבחור בדרך הזאת.. מנסיון, שימוש בקיצורי דרך, בסופו של דבר, מצריך יותר זמן ואנרגיה בכדי להגיע למטרה. וההשיגים בד"כ גם פחות טובים ונשמרים לפחות זמן..

ותוספת קטנה..

גרמניות כן יכולות לעזור, כל עוד משתמשים בהן נכון והמטרה היא אותה מטרה שלשם כך הן הומצאו, והמטרה עצמה ברורה וידועה...כמו כל דבר אחר בערך... אני ממש לא פוסלת שימוש בגרמניות, למרות שאני מאמינה שתמיד אפשר אחרת. פשוט בקשר לבעיה שהועלתה, הן בעיניי לא פתרון.

2eye

New member
דווקא לא.

אמנם, נכון, גרמניות זה סוג של קיצור דרך. אבל פעמיים שזה פשוט דרוש, מנסיון. בתור אחד שרוכב לבד (יש חצי פנסיון, אבל היא ברמה שלי בערך, שזו עוד רמה שפוגעת בסוס) ואין מי שמתקן את הטעויות שאני גורם לסוס (וכן, יש די הרבה) לפעמים גרמניות זו הדרך, כי כה אני פחות נלחם בראש, ויותר עובד על מה שצריך. ודווקא השיטה של גרמניות עוזרת להגיע יותר רחוק מאשר השיטה של רוכב אחר. ברור שצריך לעזוב את הגרמניות באיזה שהוא שלב ברכיבה, אבל תמיד אפשר להשתמש בהם, גם הרוכבים הטובים בעולם משתמשים בגרמניות. גרמניות זה כלי עזר, יותא מאשר זה קיצור דרך.

PinkHorse

New member
../images/Emo45.gif.

כשאני רוכבת עם גרמניות בשיעור אז נגיד אני עובדת איתם עד שמרגישים שאין בהם כבר שימוש והסוס משוחרר ואז מורידים ועושים את מה שעשינו בלי גרמניות.. אם זה לעשות כמה מסלולים גם גרמניות ואז להוריד ולעשות כמה בלי.. או לעשות שיעור דרסז' עם גרמניות ולהוריד ולעשות את כל מה שעשינו בלי..

aloniguy

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי בכלל מושכות גרמניות הן לידיים מנוסות בלבד! מנוסות מאוד אני מתכוון.... והדרך הנכונה לעבוד איתן היא כשהן די משוחררות.... כשאין שום קשר קבוע בינם לבין הפה של הסוס.... ככה אני יודע לפחות... גרמניות הן מושכות עזר, הן לא כלי להורדת הראש של הסוס כמו שהמון רוכבים רואים בהן...

ד"א אנה,

אני לא מומחית, לצערי, אבל אני בהחלט מקווה שהמסלולים שאת עושה עם גרמניות הן נמוכים מאוד. כי עד כמה שידוע לי, זה אבל לסוס לקפוץ עם גרמניות. אמנם זה מקובל, וזה יכול להיות מועיל במקרים מסוימים (אילוף וכו') אבל זה גם מסוכן. ואני לא עומדת להתווכח עם טובי הרוכבים בארץ ולהגיד להם שזה מסוכן, אני בטוחה שהם יודעים את זה. ואני בהחלט אשמח, מאוד אפילו, שישנו לי את המחשבה הזאת. אז אני אשמח אם את (וכל מי שיודע) יגיד מה שהוא יודע על זה. (צורת עבודה, השלכות, מטרות, השפעות וכו').

...........

אני גם לא ממש בעד העניין של לקפוץ עם גרמניות מכשולים גבוהים.. זה ממש מסוכן והיו מקרים שבקפיצות הסוס הכניס תרגל בתוך הגרמניות והוא והרוכב התהפכו אחרי זה.. ויש גם מקרים שבמזל שהסוס מכניס תרגל ומעביר את הגרמניות ולא קורה כלום כי זה לא נתפס.. מכשולים נמוכים לדעתי זה כן יכול להיות מועיל עם סוסים מסויימים.. וזה עוזר לסוס גם לדעת לקחת את הצוואר למטה בקפיצה ולא לקפוץ הפוך עם צוואר למעלה... ושיר... קראתי גם את התגובה הארוכה.. אני חושבת שברוב מה שכתבת את צודקת.. חשוב שתהייה השגחה מצד המאמן והמדריך או מישהו אחר שסומכים עליו לא משנה איזה רמה אתה.. גם אם אתה רוכב 1.50 חשוב שיהייה מישהו שמנוסה ממך ויתן הערות ויעלה להרגיש את הסוס... זה עוזר המון ומלמד ואפשר ככה לדעת מה חסר לך ברכיבה ואיפה הטעויות...ואני למשל מבקשת מטלי או מוסילי שהוא בארץ לרכב על רונלד מתי שאני מרגישה שיש צורך בזה.. אם אני רואה שהסוס מתנגד לעשות משהו ואני לא מצליחה למצוא פתרון וזה נהייה יותר גרוע או שבכל זאת לעלות מדי פעם ולהרגיש איך הסוס אז אני מבקשת מהם.. זה באמת הכרחי כדי לשמור על הרמה של הסוס ושאפשר יהייה אפילו להעלות את הרמה של הסוס... וגרמניות זה קיצור דרך במקרים מסויימים.. רוכב שירכב כ-ל יום ועל כל סוס גם אם לא צריך גרמניות זה הגזמה... ויש רוכבים כאלו בארץ... אם אתה מנוסה ויודע בדיוק איך להשתמש בגרמניות וכמה אז אני לא חושבת שזה בעייה.. ולתת לרוכבים שלא ממש מנוסים לרכב עם זה זה לדעתי לא הכי טוב כי הם יכולים להרגיש שהסוס הולך להם עגול והכי טוב שיש אבל בעצם הוא לא עובד נכון.. בגלל זה אני חושבת שגרמניות מאוד עוזרות תלוי למי ומי משתמש בהן.. עכשיו גם אני חפרתי קצת

עמרי, אנה וזיו (זיו כן?!)

תקראו את ההודעה השניה שלי, זאת ששרשרתי לעצמי. כבר אמרתי שלדעתי אין כל רע בגרמניות כל עוד יודעים בדיוק איך, מתי, כמה ולמה משתמשים בהם. סגרנו נושא אחד?! אחלה. לפי דעתי, רוכב אחראי (לאו דווקא רוכב ברמה גבוה) ידע מתי הוא צריך לקחת אחריות על המעשים שלו. לרכב על סוס ברמה מסויימת בלי שום תחזוקה (לא מצאתי מילה יותר טובה), זה, לפי דעתי, חוסר אחריות. לרכב על סוס צעיר בלי הדרכה, צמודה יחסית, ועזרה גדולה מאוד מצד המאמן, זה, לפי דעתי, חוסר אחריות. לרכב על סוס ברמה גבוה, בלי לדאוג שיהיה מישהו שישמר את הרמה הזאת (בין אם זה יותר רכיבות עם הדרכה במשך השבוע, מה שבעיני רצוי מאוד, ובין אם זה עליה של המדריך/מישהו ברמה גבוה יותר ממני על הסוס פעם בשבוע-שבועיים כדי לשמר את הרמה של הסוס), זה, בעיני, סוג של חוסר אחריות. ואולי אני שאפתנית מאוד ומחמירה מאוד, תקראו לזה מגזימה אם אתם חושבים שזה ככה, אבל תכלס אני מסתכלת רחוק..על עוד 4-5 שנים ולא עד סוף העונה הזאת.. לסוסים שאנחנו רוכבים עליהם יש ויהיו חיים גם אחרי שאנחנו "נהרוס ונחליף" אותם..אולי (סביר להניח) שלא בכוונה, אבל זה קורה..זה גם יקרה אם לא נרצה..אבל אני חושבת שמחובתנו כרוכבים, לחשוב קודם כל על הסוס ולבדוק טוב טוב לפני שאנחנו משתמשים בצורת עבודה מסויימת מה הן ההשלכות של אותה צורת עבודה, ככה שנמזער ככה האפשר את הנזק. ובקשר לעמרי, רשמת בעצמך שגרמניות הן קיצור דרך. הדרך הקלה והקצרה היא לא בהכרח הדרך הנכונה ביותר. עכשיו אולי אתה רוצה לקפוץ גבוה יותר, להתחרות גבוה יותר, להרגיש שאתה מתקדם בגובה..אבל הגובה הוא לא המדד לרכיבה נכונה, ואם תשאל אותי זאת הבעיה הכי גדולה שיש לנו. ואולי בטווח הקצר והקרוב יש תוצאות שמספקות אותך. אבל לא חסרים סוסים שנהרסו לגמרי וה"קריירה" שלהם גמורה עכשיו, וזה רק בגלל אותם קיצורי דרך. בקיצור, (אם אנחנו כבר עוסקים בקיצורים), הנקודה שלי היא שכדי לראות תוצאות בטווח הרחוק, יש להשקיע עכשיו ולהשתדל מאוד לא להשתמש בקיצורי דרך. אולי זה יקח לך שנה ולא חודש, אבל אח"כ תוכל להשתמש בסוס הזה 6 שנים ולא חצי שנה לפני שהוא יהרס. וכמובן שבכל מקום יש יוצאים מן הכלל. וזכותך, וזכות כל אחד אחר, לא להסכים איתי. אבל באמת שזאת השיטה הטובה ביותר בעיני, בעיקר לטובת הסוסים, וכמובן שיש לזה השלכות עלינו ולכן גם אנחנו נוכל להנות מזה. ואני ממש לא רוצה שיתקבל כאן רושם מוטעה. אני לא מכירה את עמרי, ואני לא מכירה את אנה ברמה של להגיד אם הם אחראים או לא, ולכן כל מה שנאמר פה מצידי, נאמר באופן כללי וממש לא על מישהו מסויים. פיייי חפרתי.

מסכים עם הרוב....

סוס שעבד ברמה מאוד גבוהה באיזה שלב בעברו, אין שום סיבה שימשיך לעבוד בה כל החיים. אם אני היום עובד ברמה ד' (רק ד' חחח) עם סוס שכבר התחרה אינטרמידייר זה לא חוסר אחריות, זאת הרמה שלי וזה מה שאני יכול לתת לו. הסוס לא יתקלקל אם הוא לא יבצע את התרגילים ה'קשים' שהוא כבר למד. עכשיו- לא להסתכל עד סוף העונה זה בטוח, אבל בהחלט יש מקום לשיקולים שהם לא רק לטובת הסוס בעוד 5 שנים... אפשר לעבוד עם הסוס בצורה שמתאימה לו בשלב הזה של החיים, כמה שנים אחר כך הוא יתגלגל למקום אחר שבו יחשבו שכל הבסיס שלו עקום ו'יתקנו' אותו ויבנו אותו מחדש! הנקודה שלי (שעכשיו נראת לי לא קשורה אבל לא משנה) היא שכמעט כל צעד שעושים עם בע"ח אפשר לקחת בחזרה. יש לי דוגמאות מעולות עם הסוסה של נטע אבל נעלה אותן בדיון אחר. והעניין של גרמניות בקפיצות וכל השטויות מסביב, לא מבין ולא מתערב... עוד לא יצא לי לקפוץ עם גרמניות, ואם עושים את זה רק כדי שהסוס יהיה עגול בקפיצה (זה מה שדרור כתבה, לא?) אז יש שיטות קצת יותר אפקטיביות שלא עובדות על הפה.

הכוונה שלי לא הייתה

שסוס שעובד עכשיו או עבד בעבר ברמה גבוהה מאוד בהכרח צריך להמשיך לעבוד באותה רמה. אבל לרב עדיף לשמר את הרמה, משהו שיכול להתבטא למשל ברכיבות של מישהו ברמה גבוהה יותר ממני פעם בכמה שבועות-מישהו שידרוש מהסוס יותר, גם בשביל שאופן העבודה של הסוס שישמר וגם בשביל שבסופו של דבר, כשתתקדם ותשווה את רמתך לרמה שהסוס עובד בה בזמן הנוכחי, אתה לא "תתקע" כי הסוס כבר לא יהיה ברמה גבוה יותר ממך. ואז להתקדם משם כבר יהיה בעייתי יותר ותתקל בבעיות שלא היית נתקל בהן אם הרמה הייתה פחות או יותר נשמרת. וגם באופן כללי אנחנו נתקלים לא מעט בסוסים ש"יודעים את העבודה" ועבדו פעם ברמה גבוה בהרבה ועכשיו הם נחשבים "חלודים"..ז"א הם ידעו למה אתה מתכוון כשתבקש, אבל יווצר אצלם בלבול מסויים ויקח להם יחסית הרבה זמן להבין בדיוק למה התכוונת ולתת תוצאות מספקות, וגם אז, התוצאות לא תמיד יהיו מספקות וממצות כמו שהן היו יכולות להיות אם הרמה הייתה נשמרת. חוץ מזה שאני מאמינה בזה שככל שהרמה גבוה יותר ככה המשמעת של הסוס והכבוד והיחס שלו כלפי הבעלים ובני אדם באופן כללי תהיה גבוה יותר. שזה תמיד מעולה. ואני גם מאמינה שזה הכל תלוי באילוף הבסיסי ביותר, וככה גם ניתן לערעור. האימון המתקן הוא לרב תוצאה של עבודה לא נכונה בעבר. הרבה פעמים זה יכול להתבטא בסוס עם תנועות ועבודה "שבורה". ואז להתחיל הכל מהתחלה זה הרבה יותר ארוך ומייגע. וכאן בדיוק מתבטא מה שאמרתי קודם בקשר לזה שקיצורי דרך רק מאריכים אותה הרבה פעמים.

ומשהו שעכשיו שמתי לב וחשוב

לי לציין. כשכתבתי שאתה לא תתקל בבעיות מסויימות שלא היית נתקל בהן אילו הרמה הייתה נשמרת, לא התכוונתי שזה לא טוב להתקל בבעיות ולהתמודד איתן, ההפך, ככה לומדים לרכב. אבל אם הבעיות הן לא הכרחיות במקרה כזה, תשאיר את ההתמודדות הזאת לסוס אחר שאיתו זה יהיה הכרחי.

2eye

New member
ערעור XD מילה מצחיקה

"חוץ מזה שאני מאמינה בזה שככל שהרמה גבוה יותר ככה המשמעת של הסוס והכבוד והיחס שלו כלפי הבעלים ובני אדם באופן כללי תהיה גבוה יותר. שזה תמיד מעולה." זה לא קשור, לפי דעתי. תראי סוסים ברמות הכי גבוהות (בארץ, בעולם, מה זה משנה?) הם סוסים קלים? הם לא עושים בעיות? אני מניח שרובם עושים בעיות כלשהן בהתנהגות.

חחח אל תדאג

זה דיון, כל העיניין והרעיון פה הוא לחלוק על דעות..
וסוס עם משמעת גבוה לא הופך אותו לסוס קל או קשה. זה רק מצביע על חינוך. כל הסוסים מתנגדים, אם נרצה בכך או לא. ההבדל הוא שאם לסוס שלך לוקח שעה שלמה לקבל את היד כמו שצריך והוא מתנגד 60 דקות, הסוס גראנד פרי יתנגד 60 מאיות. הפעולה של ההתנגדות תמיד תהיה קיימת..היא פשוט לא תהיה מורגשת באותה המידה. בד"כ סוסים בעלי משמעת גבוה יתנו מעצמם יותר, והתוצאות יהיו טובות יותר, כתוצאה מכך הרמה תעלה.

למעלה