הקפצה

2eye

New member
ושוב, אני חושב שאת טועה.

אבל אין לי זמן כבר להמשיך לכתוב. בכל זאת, אני לא חושב שסוסי הגראנד פרי ממושמעים יותר מכל סוס אחר, אלא עם יותר יכולת.

אני חושבת שאתה פשוט לא

מבין למה אני מתכוונת. בכל מקרה אני אשמח אם תרחיב בהזדמנות.. (נו, קשה לי לקבל את העובדה שלא כולם תקועים חולים בבית..אז מה?
)

אתה לא הבנת מה היא מתכוונת..

מה ששיר אומרת.. ממה שאני הבנתי זה שסוס שהוא ברמה גבוהה יותר עם רוכב ברמה גבוהה יותר יקשיב יותר לרוכב מאשר סוס שרוכב צעיר ופחות מנוסה רוכב עליו.. זאת אומרת שתעלה על סוס נגיד שיש עליו רוכב צעיר יש מצב שכאשר תנסה לבקש מהסוס משהו ברמה קצת יותר גבוהה הוא יראה התנגדות גדולה או גם יהייה קצת חוצפן.. לעומת סוס שיש עליו רוכב ברמה גבוהה יותר והוא מאומן קצת יותר ושתבקש ממנו את הדבר הזה הוא פחות יתנגד ויותר יקשיב למה שהרוכב מבקש ממנו... הבנת? היא לא אמרה שזה מראה על הקושי של הסוס.. גם סוסים קלים שיש עליהם רוכב חלש יותר שלא מבקש מהסוס הרבה ונותן לסוס לעשות שטויות לפעמים אז אם תעלה עליו אחרי זה רוכב מנוסה יותר הסוס לא יוותר כל כך מהר ויראה יותר התנגדות..

אנשייים!!

זה ד-י-ו-ן!! אין כזה דבר נדחף... לכולם יש זכות (ואפילו רצוי) להשתתף כאן ולהביע את דעתם על דברים. גם אם הם לא מומחים וגם אם זה משהו קטן... תפנימו

2eye

New member
אז כנראה שלא הבנתי ../images/Emo122.gif

נו, גמאני קשה הבנה מדי פעם

kenz

New member
מאוד מומלץ...

כירופרקטיקה, אחרי הפעם הראשונה כבר הרגשתי אץ ההבדל על הסוסון שלי... אולי כן יש איזו חולייה קטנטנה שזזה לה שם... חוץ מזה, לונג' עם עזרים, כדי שתהיה לה אפשרות לקבל את "מוסר העבודה" בלי רוכב על הגב, לפעמים זה מראה להם עולם שונה לחולטין... וחוץ מזה - את לא מסתכנת.

עקביות היא כל הסוד...

להתעקש, לא לוותר, לדעת להתפשר ובעיקר להבין את הסוס..לדעת מתי אפשר יותר ומתי פחות.. וכמובן לא לשכוח ששום דבר לא קורה ביום אחד.. ואכן, כירופרקטיה מומלצת, ראיתי ושמעתי על דברים נפלאים שקרו כתוצאה וכירופרקטיה אצל סוסים.. יקר, אבל אם יש את הכסף (ולפעמים גם אם לא), זה שווה..

2eye

New member
לדעתי

צריך פשוט להתעקש. הסוס מתנגד ולא מסכים לקבל את מה שהרוכב מבקש. הוא מתעקש? סבבה, גם הרוכב יכול להיות עקשן, והורכב בסוןף הוא זה שקובע. הסוס יכול לעשות מה שהוא רוצה, באקים, לעמוד על שתיים, לזרוק ת'ראש, להתחיל לקפוץ במקום. אם הבעיה באה מטעות ברכיבה של הרוכב, אי אפשר להתלונן (כי זה גם קורה), אבל אם הרוכב לא מפריע לסוס והוא סתם לא רוצה לקבל/מפחד צריך פשוט להתעקש ולעבוד.יש סוסים שכל מה שצריך לעשות איתם זה להראות להם שאין להם אפשרות פרט לעבודה, ואז הם יעבדו כמו ילד טוב. כמובן שיש יותר קשים, אבל בסוף (כמעט) כל סוס יבין שאין בררה, להתעקש - זה הכל.

אמממ...

מה יצא לך מזה שתכנס עם הסוס למלחמות?? להכנס עם הסוס לריבים זה לא פתרון כי תמיד הוא יהייה יותר חזק ממך ומה שיקרה בסוף ברגע שהוא יקלוט שהוא יותר חזק ממך אין דרך חזרה... יש מספיק סוסים בארץ שאתה יכול לראות שהם קלטו את העניין ופשוט מתרוממים על 2 או הולכים לאיזה פינה ולא רוצים לצאת משם.. זה בדיוק התחיל מזה שהסוס התנגד לעשות משהו והרוכב לא קלט את זה בזמן... ואני לא אומרת שאף פעם אין מצב כזה שנכנסים בסוס.. מדי פעם כן מגיעים למצבים כאלו אבל אם זה כל רכיבה ככה או שזה משהו שקורה הרבה סימן שזה לא הדרך הנכונה.. לדעתי לפחות.. צריך הרבה סבלנות לדעתי בקטעים האלו שהסוס לא מוכן לתת לך כיפוף או משהו שאתה דורש ממנו.... וצריך פשוט להפעיל את המחשבה ולחפש דרכים אחרות כדי לבקש מהסוס לעבוד כמו שאתה רוצה.. אפשר נגיד לעשות לונג' לפני זה..ואז לעלות ככה הסוס כבר הוציא את המרץ ויש יותר סיכויים שהוא יתרכז בעבודה..וגרמניות כן יכולות לעזור במצבים שהסוס לא מבין שלמטה יהייה לו יותר נוח וכמה ימים של לרכב עם גרמניות יכולים מאוד לעזור..

2eye

New member
לא דווקא "להכנס באמא שלו"

להתעקש על משהו לא אומר להיכנס לו באמאמא. אפשר להתעקש גם בעדינות. למשל: סוס שבורח מהרגל, כל מה שצריך זה לעשות חצי-עצירה ושים טיפה רגל, ככה עד שלאט לאט הסוס כבר לא יברח, ויקבל את הרגל, גם כשהיא כל הזמן שם. או סוס שלו מוכן לעמוד במקום יותר מ2-3 שניות. לא לוותר לו על זה, כן לעצור אותו, בהתחלה לפרקי זמן של 10 שניות, ולאט לאט להגיע למצב שהסוס יכול לעמוד 5 דקות בחלי להתחיל ללכת אחורה/קדימה/לעשות לגילד/פירואט וכאלה. בכל דבר בעולם יש ייתרון ויש חסרון, בשיטה שאני מאמין בה, החסרון הוא שהסוס באמת מפחד ממשהו ונכנסים בו, ואז הוא מגיב קיצוני מאוד, מה שבד"כ חזק יותר מהרוכב, ואז הסוס מבין מי הבוס.

לא הבנתי כ"כ למה התכוונת במשפט האחר

ון.. אבל בלי קשר אליו, אני מסכימה עם דרור..וה'ריבים' האלה הם כמו כדור שלג. ברגע שמתחילים "לריב" זה רק מחמיר. צריך לדעת לוותר, לעצור שניה ולחשוב מה א-נ-י לא עשיתי בסדר, איפה אני יכול להשתפר. ואז להתחיל הכל מהתחלה, בנחת, ברוגע, בהרמוניה ומשם להתקדם.. אני מ-מ-ש לא דוגלת בשיטה של להעניש סוס על טעות שלנו, אלא אם זה משהו חריג או שבאמת היה שטותי והסוס סתם היה מניאק, כי אז זה כבר נכנס לקטגוריה של חינוך לפי דעתי. ושוב, הכל קורה בתהליכים..יש סוסים שקולטים מהר, כאלה שקולטים לאט, כאלה שקולטים ברכות וכאלה שבפחות רכות. אבל תמיד צריך לזכור שעד שאני לא מושלם, אין סיבה לבקש חזק יותר בצורה שכבר תהיה אגרסיבית. אולי לבקש ברור יותר, אבל לא אגרסיבי יותר. בכל מקרה, כלום לא קורה ביום ולא ביומיים...צריך לדעת לתגמל את הסוס מתי שהוא עושה דברים טוב (גם אם זה לא פיקס וגם אם זה רק הכיוון ולא ההישג עצמו) וכמובן שלהפעיל סנקציה מתאימה מתי שהוא מעדיף לא לשתף פעולה. ההישגים הטובים ביותר מגיעים כשהדרך ארוכה וקשה ביותר. תזכור את זה..

housty

New member
חשוב להבין למה הסוס מתנגד

התנגדות לעבוד על צד אחד יותר מהשני נובעת מחוסר שיוויון. בעיה זו יכולה להיות ממספר גורמים: 1. רגל אחרוית חלשה יותר של הסוס, 2. כאב ברגל זו, 3. הרגל להשען יותר על הרגל השניה. (כמובן שגורמים אלו גם תלויים אחד בשני ומשפיעים אחד על השני) בכל אופן- הרעיון הוא די פשוט. סוס שנושא עצמו על אחוריו- יעבוד נכון דרך הגוף כולו. ומכאן גם התשובה- לגרום לאותה רגל שפחות עובדת לעבוד יותר. גרמניות רק יפעילו יותר לחץ על התוצאה הסופית- הפה והמתג. אבל שורש הבעיה לא קיבלה פתרון אמיתי. הכי בנאלי זה פשוט לסגור יותר רגל...בצד בו הסוס מראה התנגדות...כך אותה רגל אחורית תעבוד יותר- והתוצאה תהיה סוס רך יותר ועובד עם פחות התנגדויות. תוצאת לוואי היא שצד זה גם יתחזק עם הזמן- והסוס יהיה יותר "שווה" על שני צדדיו. ...עוד נקודה למחשבה- אולי הרוכב עצמו יותר חלש באותו צד?...

הצעה לפינה- בעקבות ההתפתחות...

יש מלאאאאא מכשירים ועזרים מעבר לציוד הבסיסי של סוס ספורט. אז מידי פעם אפשר להציג מכשיר כלשהו..... להראות תמונות..... להסביר קצת....... ולדון בזה, כחלק מהפינה. אפשר גם לא....

למעלה