הקפצה

חחח רציתי גם להציע פינה כזאת..

אז כמובן ש
ואולי אפשר אפילו להפוך את זה לפינה עצמאית (או איך שלא יקראו לזה), ז"א שתפתח בנפרד מהפינה הזאת. אם יש מישהו שמוכן לקחת אחריות על זה ולדאוג לפתוח כל כמה זמן זה יהיה נהדר
בכל מקרה, לי בד"כ אין זמן להיות על המחשב ואם כן זה למעט זמן אז לפתוח את הפינה אני לא יכולה, ז"א יכולה לפתוח אבל לא כמו שצריך. בכל מקרה אני מוכנה לנסות לעזור למי שיהיה אחראי עליה

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif

רעיון מעולה, ואני בשמחה יכולה לקחת על עצמי גם את הפינה הזו, רק אצטרך עזרה קצת בלמצוא מידע, דוגמאות וכ'ד.. אגב, יעלי, מצטערת שלא דיברתי איתך בסוף בשישי אבל אני מקווה שתבואי בשבת לתחרות =] (דברי איתי)

stary1

New member
טוב, לא קראתי את התגובות..

כך שאני מצטערת מראש אם אני חוזרת על דברי אחרים
כשסוס לא מוכן לעבוד על צד מסוים המצב נובע בדר"כ(!) בשל יצירת פער פיזי בין צדדי גוף הסוס(מצב דומה נמצא אצל רוב האנשים..). לסוס, כמו לכל בע"ח שפוי, יותר נוח לשים את רוב המשקל על הצד היותר מפותח שלו, וכתוצאה טבעית מכך הוא יעדיף לאמץ את הצד הזה יותר מאת הצד הפחות מפותח בגופו. הפתרון הבריא, אם כך, הוא לעבד את הצד הפחות מפותח של הסוס. כן כן, לא בכוח ולא בעצבים, כי הבע"ח האומלל רק יסבול עוד יותר אם "יוכרח" להתאמץ יתר על המידה כשגופו אינו מסוגל לשאת בעול. כמו רוב העבודת קרקע אצלי, אני מעדיפה להתחיל בלונג'ים על הצד הפחות מפותח, הרבה הרבה טרוט(קאנטר ימשוך מאמץ פיזי קשה מדי לפני פיתוח הצד ה"חלש")- תתפלאו לגלות שדווקא הטרוט מפתח את שרירי הסוס בצורה מאוד מאסיבית. ורק מכשהצד התחזק והתפתח והתגמש, אפשר לעבור לקאנטרים במעגלים גדולים, ולבסוף לעבור לעבודה במעגלים קטנים יותר. להכריח סוס לעבוד על הצד הלא מפותח שלו בצורה נוקשה זו טעות חמורה! כמו לתת לאדם לא בכושר שסיבולתו וגופו אינם מפותחים לרוץ מרתון
יש לבנות את הצד השני בהדרגה ובסבלנות, סוס, בדיוק כמו כל בע"ח אחר, הוא רק בע"ח..

fliperit

New member
בדיוק בשבילי... (אם הבנתי נכון..)

אני עכשיו קצת תקועה עם וונדי בעניין הזה. וונדי (כמו אמא שלה ושני האחים שלה) הרבה יותר חזקה בשמאל מבימין. הבעיה מתבטאת אצלה בעיקר כשהולכים במעגל קטן ימינה ודוחפים את כל החלקים פנימה. היא או מנסה לצאת מהכינוס עם הראש, או עם הכתפפים או עם התחת. איך עובדים על זה? עם המון סבלנות, בכל חימום הולכים במעגל ודוחפים פנימה, ומדי פעם עושים סיידפאס וחוזרים למעגל עד שהיא רכה לגמרי- ואז נותנים חופש. מתחילים מהליכ עוברים לטרוט ולקאנטר. אין שום סיבה להיות יותר אגרסיביים, וגם לא לוותר לסוס. אני חייבת להגיד, שאחרי בערך שבוע וחצי עבודה על זה היא השתפרה מאוד מאוד (וזה שיפר לה גם את הספינים..אבל זאת בעיה אחרת)

מושכות גרמניות

קודם כל ממש כיף לראות ולקרוא את כל התגובות של כולם מושכות גרמניות הם לא פיתרון לבעיות של צד חלש אצל סוסים זה אמצעי להקל על הרוכב אבל אצל הסוס עדיין הבעיה תמשיך להיות קיימת וכשה ירכבו עליו בלי מושכות גרמניות הוא יחזור על עצמו וימשיך לנסות לברוח לצד שקל לו אז מה שאני יכול להמליץ זה לעבוד עם הסוס על תרגילי גמישות ולחזק לו את הצד החלש (לאזן אותו) פשוט נכנסים לראונד פן עם הסוס שהוא עם אוכף ומושכות ונגיד שהצד החלש אצל הסוס הוא צד ימין אז עובדים איתו על לונג' לצד ימין לוקחים את המושכה השמאלית וקושרים אותה לטבעת של האוכף (הטבעת שאליה מחוברת הרצועת מתיחה) וקושרים את המושכה שהראש של הסוס יהיה מעט עם נטייה שמאלה ומתחילים לעבוד עם הסוס לאט לאט ובהדרגה אפשר גם להשתמש במושכות צד זה נקרא תרגילי גמישות הסוס יחזק את הצד החלש ובכך הבעיה תיפטר לתמיד ולא יהיה צורך בשום כלי עזר אחר ובהקשר למושכות הגרמניות אין טעם להשתמש בהן אלא למטרת אילוף וכינוס הסוס וללא מנוסים לא לרכב בכלל עם מושכות גרמניות זה לא רצוי מקווה שהבעיה תיפטר במהרה ואם יש שאלות בכל נושא הקשור בסוסים אשמח לעזור ולתת חוות דעת מקצועית

למעלה