הקץ לנפצים!!!!

הקץ לנפצים!!!!

בזמן האחרון נשמעים פיצוצים רבים בשכונות מזרח העיר כתוצאה ממשחק של בני נוער בנפצים וחומרי נפץ כאלו ואחרים. אני חייבת להגיד שכל פיצוץ כזה ממש חזק ומחריד ואחרי הסיפור שהיה עם המחבל שתפסו והחגורת נפץ שמצאו בראשון, זה ממש ממש מפחיד!! איפה המשטרה שתטפל בהפקרות הזאת???

נכון!!!זה ממש נורא...

בשעות מאוחרות בלילה...בא מכיוון רביבים... רציתי להודיע למשטרה אבל אמה אני יגיד.??? איפשהו במזרח זורקים נפצים...

כן!! ככל שיהיו יותר תלונות

יותר טוב! אולי אפילו צריך לנסח איזה מכתב לעירייה או משהו. זה פשוט נורא מה שהולך, זה לא סתם בומים קטנים, זה ממש רציני!!

ומחר תתלוננו שהרוח ששורקת בחלון

או הרעש של המסוקים ליד פלמחים מטריד או סירנות של מד"א העירו אותכם ותבקשו להנמיך את הסאונד שלהן בלילה נו באמת, תירגעו ותזכרו שגם אנחנו היינו ילדים גם אנחנו עשינו שטויות וגם אנחנו פיצצנו טייגרים, שרקנים ושאר פיצוצים ברחבי שכונותינו .. אז די כבר להתייפף ולבכות.. עוד שבוע שבועיים הכל יגמר ויחזור עוד שנה שוב אם תלמדו לשים את הטרדות והדאגות בצד ותירדמו באמת חזק ותישנו מכל הלב אז אפילו סקאד לא יעיר אותכם.. מה שקורה לי כנראה הבעיה היא בכם ולא בנפצים, תמיד תסתכלו על עצמכם ואח"כ תצעקו על אחרים.

חבוב, תירגע ומהר

ה"בומים" מפלמחים לא משתווים לבומים מהנפצים האלו, אם זה בכלל נפצים. הבומים העל קוליים הם עמומים ולא חזקים כמו אלה, זה ממש נשמע כמו פיצוץ חומר נפץ, וזה מאד מחריד, אני מניחה שאתה אחד מאלו שמפוצצים את הנפצים הללו אחרת גם לך זה היה אכפת, אנחנו לא צריכים לשבת בבית ולסבול את ההפקרות הזאת בתירוצים של "זה רק ילדים והם רק משחקים"!

תבחני את ההנחות שלך לפני שאת מוציאה

שטויות מהידיים למקלדת. אני בן 21 וכבר יותר שנים משאת מדמיינת לא נגעתי בנפצים .. וגם כשהייתי קטן אז אלו היו פעמים ספורות ... ולא הפכתי את זה למנהג כמו הרבה ילדים לפי הכללים שאת רוצה להציב לתנאי מחייה טובים יותר, הכל צריך להעשות כמו ב"ספר" ואת חושבת שאנחנו באוטופיה אז כמה ילדים פיצצו כמה נפצים, אני לא מגן עליהם, אני לא חושב שזה טוב או רע נורמלי או לא .. אני רק אומר שתקבלי את זה ולא תעשי מזה כזה עניין אף אחד לא מת מזה, גם לא נפגע, וזה עדיף שהילדים האלה יפוצצו נפצים ויסתובבו קצת בחוץ כמו פעם ולא יתקעו מול המחשב ומול האינטרנט ויחשפו לתכנים אלימים, גזעניים, מסיתים, פורנו, וההודעות שלך :) יומנעים.

cobainos

New member
כרגיל אני לא מסכים איתך

אני חושב שאפשר לחנך את הילדים שעושים את זה והפיצוצים האלה באמת חזקים ומעצבנים מידי, בטח אחרי כל ההתרעות אבל באמת עדיף שלא יהיו מול המחשב והאינטרנט כל היום.

אמרת שאתה לא מסכים איתי!

ואחרי זה אתה כותב שבאמת עדיף שלא יהיו מול האינטרנט והמחשב כל היום ! חחח אתה כותב הודעה סתם בשביל להתווכח ובעצם אתה מחזק את הודעתי.. וזה שצריך לחנך אותם נכון, אבל ילדים כאלה צריכים להתחנך ע"י הבית, המשפחה, תנועות נוער, תוכניות חינוך וערכים, טיולים והכי חשוב מורים ואנשי מקצוע בזמן הביצפר על ידי שיחות אישיות ועוד שלל דרכים לא המשטרה צריכה להטפל לצעירים אשר לא פושעים אלא סה"כ עושים מעשי קונדס לא מזיקים לאף אחד יותר מאשר רעש של מטוס או נביחות של כלב באמצע הלילה .. במיוחד לא שזה נהיה סה"כ שבועיים לפני פורים ורק בתקופה הזאת וזאת לא נורמה יומית אלא חד שנתית ... אז זהו שהמשטרה תדאג באמת לבטחון התושבים ולא תתעסק בתפל, גם את זה היא לא עושה כמו שצריך, ראו מקרי הפריצות, גניבות, אלימות וכו' שיש בעיר ובמדינה ... ולדעתי הרעשים האלה של הנפצים סקסיים וחביבים, כמו סופות רעמים חחחח מחר יוציאו חוק לשים גג בשמיים בחורף שלא יפגעו ברקים ולא נשמע את הרעמים ונהפוך את מדינת ישראל לאולם כדורסל אחד ענק. נו באמת ...

cobainos

New member
אני לא מחזק את הודעתך

זה שאני אומר שזה לא טוב שיותר מידי ילדים מבלים מול המחשב והאינטרנט זה דבר אחד וזה שאני נגד כל הנפצים האלה זה דבר אחר. שיהיו בחוץ אבל ישחקו כדורגל (רק לא במגרש שלנו בשבת בצהריים, כי נעיף אותם
) או כדורסל או דג מלוח או לא יודע מה ילדים משחקים אבל למה נפצים? כמובן שכמו בסמים לא צריך להיטפל למשתמש הטיפש (הילדים)...אותם צריך לחנך בדרכים שאמרת צריך לעצור את מי שמוכר את זה.למה? כי זה מסוכן וזה כבר גרם נזקים לא אחת ומפני שזה מדרדר ילדים לונדליזם בגלל הסקרנות שזה מעורר אצלם ("איך זה יראה אם זה יתפוצץ בתוך קן נמלים", "איך החתול יגיב", "איך תתפוצץ תיבת דוא של שכן" וכו'...) זה יכול לגרום וכבר גרם לנזקים.

cobainos

New member
לא בדיוק

אמרנו דברים דומים חוץ מזה שאני חושב שצריך להתייחס לנושא הזה בחומרה רבה יותר ממה שאתה אומר וכתבתי את ההודעה הזאת לפני שראיתי את שאר הדיון.

או קיי .. קיבלתי אבל בנוגע לחומרה

בוא נעניש אותם בחומרה ! בוא נכניס אותם לכלא ל200 שנה ! בוא נתלה אותם ונשפוט אותם בבית דין צבאי ! בוא נפעיל את החוק לעשיית הדין עם הנאצים ועוזריהם ! אחי, אלה רק ילדודס שזורקים נפצים ומשתעשעים קצת !!!! גם אנחנו היינו י ל ד י ם ! ! ! נו באמת.... חומרה. עכשיו עוד בעיה עם המילה חומרה.. המילה חומרה כוללת בתוכה המון המון כסף, מיליוני שקלים.. חומרה זה אומר להוציא המון שוטרים בזמן מהיר, כדי להוריד את התופעה, זה אומר ניידות, אומר מודיעין, אומר דו"חות, אומר דיונים, אומר שעות.. אומר המון המון המון כסף ....... החומרה לא שווה את השקט הציבורי בשבוע הזה... אין מה לעשות כמו שתגידו שילדים שמסיימים י"ב מצפצפים באוטו וזה מעיר תינוקות בלילה, אז צריך להעניש אותם בחומרה !? למה בגלל יום אחד של חוסר סדר ציבורי בשנה ?! מבין.? יש דברים שהם לא בנורמה אבל מבליגים וממשיכים הלאה .. זה החיים אי אפשר לחיות כמו 'סרגל' .

בן 21 אבל מדבר כמו ילד קטן

אתה אולי חושב שזה סתם רעש של רוח לא מזיקה, אבל כנראה באמת לא יצא לך לשמוע את הפיצוצים האלה, כי זה נשמע ממש כמו מטען חבלה, וזה לא מוגזם. אם זה היה רעש של הנפצים המסורתיים, אלה שגם אנחנו בילדותנו היינו מפוצצים עם אקדחי קפצונים, מילא, אבל זה ממש לא רעשים כאלה!!! אני לא צריכה לשבת בבית בשקט ולהגיד "זה סתם מעשי קונדס", כי זה עובר כל גבול, כל פיצוץ כזה ממש מחריד, ולא רק אותי, אלא גם בעלי חיים בסביבה ואנשים מבוגרים.זאת בעיה חמורה שהילדים האלה מוצאים שלפוצץ דברים ולהבהיל אנשים זה מבדר. אולי מחר ניתן להם סכינים ש"יסתובבו ברחובות ויבדקו מה יש בתוך אנשים"??.... הרי גם זה עדיף מאשר לשבת בבית, לא??....

סבינה89

New member
שמעי...

זה לא שהוא מדבר כמו ילד קטן, הוא פשוט מציאותי, זה הכל. ואני בטוחה שהוא יודע לאיזה פיצוצים את מתכוונת, אז סבבה, זה מטריד, נכון, אבל אם נסתכל על הבעיה בצורה מציאותית נוכל לראות שאין מה לעשות נגד. לרדת למטה ולצעוק על הילדים? לא יעזור, הם יצחקו לך מול הפרצוף. להזמין משטרה? אני לא חושבת שהמשטרה מתרגשת מזה... כשהייתה לנו פריצה לבית וכבר הפורץ נתפס ונשאר "לכוד" בתוך הבניין בלי אפשרות לצאת... לקח למשטרה שעה וחצי (!!) להגיע, למרות שאמרנו להם שהפורץ פשוט בתוך הבניין ומה שנשאר זה רק לעצור אותו. אז בגלל נפצים הם יגיעו מהר יותר? ממש לא נראה לי. אז נכון שיש את החוקים והפרוטוקולים ואת כל העניין הזה של תרבות הדיור והזכויות שלך והזכויות שלהם וה"משטרה" שפותרת כל דבר ומגיעה תוך דקות ספורות, אבל אם נסתכל על זה במבט ריאלי יותר נוכל לראות שזה לא ככה. אז נכון לעכשיו אין מה לעשות נגד זה, זה עניין של זמן, ולשבת בבית מול המחשב ולקטר לא יעזור, כמו כל שאר הדברים. ובקשר לחוק הזה של לא למכור את הדברים האלה ולתת קנס למי שמוכר, אני לא בטוחה שזה יעבוד, בדיוק כמו העניין עם הסיגריות וגיל 18 שאף אחד לא שם על זה.

לא מדבר כמו ילד, פשוט מבין אותם.

הבעיה היא לא בילדים האלה, ואני אמשיל לך לעוד בעיה חברתית, חצי מהמדינה מעשנת סמים והבעיה היא לא במעשנים הקטנים, אלא בסוחרים הכבדים שמבריחים מאות ק"ג לארץ.. תעצור את הנפצים במשלוחים הלא חוקיים, עזוב את הילדים הקטנים, אתה רוצה שהמשטרה תפעל, שתפעל במקומות שצריך, שתמנע במעגל החיצוני את הבאת הנפצים והחזיזים... ואז תדבר שלא תמנע את זה ליד הבית שלך, ככה לא מונעים פשיעה, זאת דרך טיפשית, חסרת בשר בענישה, ולא תוביל לשום שינוי. אז מי מדבר כמו ילד עכשיו? ואיפה השכל שלך שאתה מדבר רק על הילדים?

משימוש עצמי.. נכון?

אני בטוח שחבר שעמד 10 מ' ליד והחזיק את זה ביד לא גרם לחברו שמרוחק ממנו לעבר 2\3 אצבע או לקבל כוויות ביד, מי שמשחק באש סופו להכוות.. שוב פעם, לא תפקיד המשטרה לעצור דברים כאלה ולא הסיירת, כי זה לא כמו לרדוף אחרי מחט בערמת שחת... צריך לעצור את הדברים האלה בכניסה לארץ. עכשיו אני אהפוך להיות "ישר" כמו סרגל ואדבר כמוך, שמעת כמה אלכוהול מזיק לבריאות ברמה גבוהה ???? כמה השתלות כבד בוצעו בגלל שתיית יתר ? כמה כסף המדינה ביזבזה ..? כמה משאבים ? אולי נמנע הכנסת שתייה בעלת אחוזים גבוהים באלכוהול, ונשתה כולנו רק בקרדי בריזר ? הא ?! נראה לך היגיוני? אולי את מנסה ליצור את אוטופיה שלא תהיה פה בחיים !? אם שכחת, ה' גירש את אדם וחווה מגן עדן, וגן עדן מזמן שורץ במוסלמים קיצוניים ואמריקאים שנלחמים זה בזה .. לא נראה לי שאת\ה היגיוני\ת..

cobainos

New member
הבעיה וההבדל

הם שמדובר בילדים שלא בהכרח יודעים מה טוב להם ומחפשים בידור ולפעמים אפשר לעזור ולמנוע מהם שטויות בדרך היבשה.כמו שכתבת וכמו שכתבתי (לפני שראיתי שכתבת) שאת התופעה תמנע בזה שתמנע הברחות ותעצור סוחרים..אבל צריך לרדת כאן גם לפני השטח ולמנוע מילדים להזיק לעצמם ולסביבה. אלכוהוליזם זאת בעיה של מבוגרים שלהם אי אפשר להגיד מה לעשות וחוץ מזה בד"כ לא כסף של המדינה מתבזבז על השתלות אלא כסף של הביטוח\פציינט הפיצוצים באמת חזקים מאד, אבל מאד. לך תדע אם אף זקן לא קיבל התקף לב ואם כל מיני ילדים ערסים ומגעילים לא זורקים את זה על חתולים או על ילדים אחרים.

שמע, לפני שהמשטרה צריכה לאכוף את

הסדר הציבורי בעניין הזה ולהקציב משאבים ושוטרים לעניין הנפצים השולי שפוגע בחברה שבוע שבועיים וגם בשולי החברה ובכל עיר אולי זה מפריע לעשרות אנשים ולא יותר.. לפני זה יש כל כך הרבה הפרעות ציבוריות פושעות ופליליות ברמת סיכון גבוהה הרבה יותר שיש להקציב לה משאבים ושוטרים למיגור התופעות.. אז לא נראה לי שהדיון הזה על הנפצים יכול להיות היגיוני זאת צריכה להיות פעולה בסגנון 'צבא קטן וחכם'.. מודיעין משטרתי על יבוא החומרים המסוכנים, עצירתם עוד במעגל המכס והורדתם מקו השיווק הלא חוקי.. אבל לעצור את זה כשהנפצים בידי הילדים ובתוך תיבת הדואר שלך
זה לא היגיוני.

למעלה