"הקרייה השנייה"

יש! מישהו שמסכים איתי!!

כבר חשבתי שאני עיוור מוחלט שלא מבין מהחיים שלו.

ש מים

New member
לא נראה לי שהרשויות הסמוכות ישבו בשקט

לא נראה לי שהרשויות המקומיות הגובלות בצריפין ישבו בחיבוק ידיים (והאמת? גם אין שום סיבה שהן יסכימו להלך כזה כוחני ופוגעני) כאשר המדינה "עוקפת אותן" ומעניקה שטחי שיפוט לרשות לא גובלת.
איך האמריה האופנתית היום? "זה לא יעבור בגץ"

וזה גם אנטי-דמוקרטי לטעמי.

מן הסתם תהיינה התנגדויות

אך תפקידה של הממשלה הוא להגן על האינטרס הציבורי הכולל, גם אם הדבר כרוך בצעדים לא פופולאריים (אם כבר, אפשר במקום לספח את השטח ללוד, להחיל עליו מנגנון "חלוקת הכנסות" כפי שבוצע במספר אזורים אחרים בארץ, ואולי זה יעורר פחות ביקורת).

לא ריאלי

לא רק בגלל שאין צמידות דופן, אלא גם יש כבר הסכם חתום וגמור לגבי חלוקת שטחי צריפין. אין סיכוי שיפתחו אותו.

ש מים

New member
"להפקיע קרקע חקלאית"

1. נכון שכאשר מדובר בקרקע מדינה/ממ"י, אז לפי חוזי המינהל, הקרקע מושבת למדינה לאחר שינוי היעוד, אבל אין מדובר ב-"הפקעת קרקע" אלא בשינוי-יעוד.
2. מכיוון שפינוי בסיסי הקיריה מחייב בניה חדשה, ומכיוון שהאוצר לא מתקצב את המהלכים הללו, והצבא נאלץ לתקצב הכל העצמו (או כמעט הכל), אז על המהלך להיות כלכלי. איך שלא תסובב את זה, פינוי קרקעות צריפין והקריה (ובניה של בסיסים חדשים באזור לוד ו/או אזורים מרוחקים יותר מהמרכז הגוש-דני) יניב הכנסות גדולות יותר מאשר פינוי בסיסי הקריה ובנייה חדשה באזור צריפין.
3. אגב, כמו בכל מהלך של פינוי-בינוי, אתה חייב לדאוג לשיכון זמני לדיירים, בזמן שאתה בונה את הבניין החדש. כך גם אם תחליט לבנות מחדש את צריפין (אז לאן תעביר את בסיסי צריפין? ומי יממן זאת??)

לצערי, שיקולים של שטחים פתוחים לא נכנסים כאן במערך השיקולים וקבלת ההחלטות. ככה זה כשהתקציב והכלכלה מכתיבים מהלכים.

ומה עם זה?

קרקע שממוקמת בשטחי המועצה האזורית "עמק לוד" (שטח ירוק). כרגע נמצאת שם שכונה פיראטית (לפי מה שהבנתי מהאינטרנט) בשם "דהמאשה".
אפשר להעביר את הקרקע לבעלות לוד ולבנות שם את הבסיס (איפשהו בשטח האדום - אני הייתי בחר במשושה הדרומי).
בזה אני באמת באמת עוד פחות מבין ולא יודע אם דברים כאלה אפשריים וחוקיים, אבל גם יהיה לך מיקום לבניית הבסיס, ליד תחנת רכבת, ליד ציר ראשי (כביש 44) ואפילו קרוב לת.מ של לוד (העתידית) שתהייה ליד תחנת הרכבת של לוד. ועל הדרך, אתה גם מטפל בשכונה הפיראטית (בין אם להפוך אותה לחוקית או לפנות אותה או מה שאפשר לעשות עם שכונות כאלו).

אגב, בקשר ל-3 שלך... כשעיר הבה"דים תסתיים, הרבה מצריפין יפונה לשם. המקומות שייתפנו יכולים לשמש את אותו שיכון זמני שדיברת עליו.

כשחושבים על זה יותר

אתה לא חייב להעביר את כל הקרקע לבעלות לוד. אפילו לא לגעת בשכונה הפיראטית...

אפשר "פשוט" להעביר רק את השטח האדום (שהקטנתי) לבעלות לוד, לבנות שם את הבסיס ואפילו לעשות לו כביש עוקף (צהוב) שנראה לי שהשכונות שמצפון לקרקע גם יהיו שמחות לקבל אותו כי כמו שזה נראה היום, יש רק כניסה אחת לשכונות הללן .
הקרקע הפירטית לא תעקב את בניית הבסיס ויהיה זמן לטפל בבעיה הזו בפעם אחרת.

אם המהלך של העברת קרקעות בין רשויות מקומיות אפשרי וחוקי, זה נראה לי מהלך שבו כולם יוצאים מן הנשכרים.

ש מים

New member
בלי להיכנס יותר מידי לדיון מעמיק...

יש 2 שאלות בסיסיות שצריך לבדוק:

1. בעלויות/זכויות בקרקע.
2. מה גודל השטח המוצע.

ועם כניסה לדיון מעמיק?

נראה שזו אלטרנטיבה טובה, כאחד שסתם מסתכל על המפה ומנסה לרצות את כולם, ומדמיין את זה בתנאי מעבדה.

ש מים

New member
יש לי הצעה: תזמין אותי להרצות לכם באונ'!

זה יהיה הרבה יותר יעיל מבחינת היכולת להעביר את כל התשובות, לענות על כל השאלות ולתת את התמונה הכי מקיפה מלאה ומורכבת, הקשורה בפינוי ובינוי של בסיסי צבא.
גם לי זה יהיה קל ופשוט יותר (אגב, אם אתה לומד בבר-אילן זה יכול להיות בהחלט מעשי. כבר היה שם איזה התחלת מהלך כזה).

זו סמכות של סטודנט להזמין הרצאה?

אני סטודנט בשנה ראשונה בפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון.
ככל הנראה, המסלול שאליו אלך יהיה הנדסת תחבורה עם שילוב של הנדסת קרקע.
בכללי, תמיד תכנון ערים היה מעניין מבחינתי, וכרגע זו האופצייה המועדפת עליי ללימודי תואר שני. אבל עד אז יש זמן...

אני אשמח להזמין אותך להרצות. אני משוכנע שיהיה מעניין. רק אל תצפה להיענות גדולה מדי... ממה שיוצא לי להכיר את האנשים סביבי, רובם לומדים את המקצוע כי הוא מכניס, לא כי הוא מעניין אותם, ויש להם חשיבה של "אם זה לא נותן לי נקודות אקדמאיות, זה לא שווה את המאמץ".

ש מים

New member
הנושאים שלי לא מתאימים למהנדסים

מתאימים לתכנון ערים, לגיאוגרפים, או למדעי המדינה או למינהל ציבורי (ואולי למדעי החברה).

תכנון ערים לא שייך לארכיטקטורה?

את זה יש בטכניון, וזה מקצוע קרוב לאזרחית...

ש מים

New member
רק בטכניון...

רק בטכניון המקצוע (עם "סימן רשום" על השם) נלמד תחת הפקולטה לארכיטקטורה.
בירושלים (ובשאר האוניברסיטאות, בהן יש התמחות בתכנון עירוני ואזורי) תחת גיאוגרפיה.
גם בעולם הרחב, "תכנון ערים" נמצא תחת גג החוגים לגיאוגרפיה או לארכיטקטורה.
("
Since planning programs are usually small, they tend not to be housed in distinct "planning schools" but rather, as part of an architecture school, a design school, a geography department, or a public policy school, since these are cognate fields. Generally speaking, planning programs in architecture schools focus primarily on physical planning and design, while those in policy schools tend to focus on policy and administration"
)

אתה יכול לקחת כמה קורסי בחירה בתכנון

נדמה לי שאפילו "אולפני תכנון" (התנסות מעשית).

ש מים

New member
מעט הרחבה על צריפין

אני ממש לא בקיא ולא עדכני במה שקורה שם, אבל ממעט השמועות שאני קולט באוויר:
1. אני יודע שיש מהלך של צמצום (או אולי אפילו העתקת) שטח הבסיס.
2. אני חושב שדובר על כל שרוב פעילות הבסיס תעבור לעיר הבה"דים.

XrayCharlie

New member
נדמה לי שבשטח האדום שסימנת

הולכים לבנות שכונה נוספת.
אגב, בלי שום קשר אם זה יצא לפועל או לא, המיקום מצויין.
קרוב לכביש 1 שמחבר את תל אביב וירושלים וקרוב לכביש 6 שמחבר את הצפון והדרום.

למעלה