"הקרייה השנייה"

מיקום מצויין?

מה כביש 6 עוזר לבסיס שכזה? חיילים שהמשכורת שלהם לא עולה על 350 שקל בחודש ייסעו ברכב שאין להם בכביש אגרה?
וכביש 1? גם ככה סתום בשעות הפעילות של הבסיס. אתה רוצה לסתום אותו עוד יותר?
ומעבר לזה, הם לא קרובים מספיק בשביל להחשב קרובים. מה זה עוזר לחיילים שהם נוסעים 2.5 ק"מ מהבסיס? הם ירדו באמצע כביש ראשי ויתחילו ללכת?!
גם ככה אם הם לוקחים אוטובוס (בין אם הוא עובר בכביש 1 ובין אם לא), הוא יגיע קודם לתחנה המרכזית בלוד (שלא קיימת עדיין ושלא תבנה ליד הבסיס הזה) ורק משם מאות חיילים ייסעו לבסיס.

אני לא יודע מתי אתה היית חייל, אני הייתי עד לפני 5 שנים. בסיס האיסוף בבאר שבע נמצא ב"מחנה נתן". לשם מגיעים כל החיילים שנוסעים ביום ראשון לבסיסי הדרום, כלומר עשרות אלפי חיילים. מחנה נתן נמצא כ-100 מטר מכביש ראשי ו-3.5 ק"מ קו אווירי מהתחנה המרכזית של ב"ש. יוצא מהתחנה המרכזית למחנה נתן אוטובוס יחיד כל 15 דקות (לא של אגד, של הצבא. אין לאגד קו שעובר שם). הצפיפות שנגרמת מהפתרון המדהים של המדינה לחיילים גורמת לכל חייל לשלם חמישה שקלים למונית ספיישל שתיקח אותו לבסיס.
הפתרון שיש לחיילים בב"ש הוא לא טוב, אבל סביר... אפשר להתמודד איתו. אי אפשר לזוז ביום ראשון בתחנה המרכזית, אבל זה רק ראשון...
מה יקרה עם הבסיס הזה? לחיילים אסור לנסוע ברכבת בראשון, כלומר 11,000 חיילים יגיעו לבסיס הזה באוטובוסים בערך באותה שעה ביום ראשון ללוד. איפה תקלוט אותם? איך תעמוד בעומס? זה 220 אוטובוסים!
ומה יהיה בהמשך השבוע? נניח ורק 75% יגיעו ברכבת... נשארת עם קצת יותר מ-2,700 חיילים שצריכים מעל ל-55 אוטובוסים בדיוק באותה השעה... אז גם הם ישלמו כל יום 5 שקלים למונית ספיישל? שליש מהמשכורת שלהם תלך על מוניות?

בסיס בסדר גודל כזה צריך להבנות על ציר יחסית ראשי (לא ראשי כמו כביש 1 או 6) כדי שיהיו להם כמה קווי אוטובוס שונים שעוברים בציר הזה בלאו הכי, שנמצא בין לפחות שתי תחנות מרכזיות כדי שלא כל החיילים ייתרכזו במקום אחד, ואם הוא גם נמצא ליד תחנת רכבת, אז מה טוב.

מצטער שאני חופר, אבל באמת נראה לכולכם שהמיקום של הבסיס הזה הוא טוב? אני רואה דברים שלא באמת שם? אני שואל ברצינות...

ש מים

New member
כל הנושאים הללו פתירים.

1. תכנון תחבורה נכון (שיכלול, למשל: תחנות אוטובוס בתוך הבסיס החדש, ולא על הכביש הראשי.
2. קווי תחבורה ציבורית (למשל: מהרכבת/שדה-התעופה לבסיס)
3. תחנות הסעה מודרניות ואיכותיות.
4. נגישות.

ובנוסף:
1. הטבות לאנשי קבע המעוניינים להעתיק את מקום מגוריהם לעיר.
2. תכניות לשילוב בקהילה (למשל: "ימי תרומה" ו-"בסיס פתוח" במשך מספר פעמים בשנה).
3. אוניברסיטה פתוחה/לימודי ערב לחיילים בעיר לוד.

בקיצור: אני רואה כאן פוטנציאל מינוף ענק לעיר לוד!
(אבל אני לא יכול בלי ביקורת: לדעתי המיקום בלוד אינו האופטימאלי, והוא נקבע - כנראה - בעיקר על רקע המצוקה החברתית-כלכלית של העיר, ולא על סמך שיקולים ארוכי טווח של המדינה בכללותה. לאור מצוקות הקרקע במרכז ואיבוד הפריפריה, אני סבור שהיה מקום למקם את הבסיס באזור פריפריאלי - גליל תחתון או צומת להב/תל-ערד למשל).

שוב, אין לי משהו נגד לוד ספציפית

המיקום שבחרו מאוד בעייתי.
ולדעתי האישית, עדיף על הנגב או הגליל...

XrayCharlie

New member
כן, מיקום מצויין

כמו שכבר ענו לך, בעיות תחבורה של היום (אז מה אם היום חיילים לא יכולים לנסוע ברכבת בין ת"א לנהריה?) זו לא בעיה בכלל. ברגע שיהיה שם בסיס אפשר יהיה לדאוג גם לתחבורה ציבורית טובה וגם לכביש נוסף למקום. זה באמת שטויות.
להבדיל מתחנת נתב"ג לדוגמא, אין שום בעיה לבנות שני רציפים נוספים לתחנת גני אביב ולהאריך את הקיימים ולדאוג שכן יוכלו לעבור בה אלפים בשעה (ואם זה יהיה המקרה / הצורך, לא תעצור בה רק רכבת אחת בשעה).

העניין הוא שאתה לא מבין מה זה מפקדה (של חיל כלשהו).
יכול להיות שאתה בין אלו שחושבים שזו יחידה 805.
מפקדה אמורה (בין היתר) לתת שרותים (ולבצע ביקורות) לכלל יחידות צה"ל בנושא שבאחריותה מכל הארץ. מכאן שהיא לא יכולה להיות ממוקמת במקום שלוקח כל היום רק להגיע אליו או ממנו (ואני ממש לא מתכוון לחיילים "המסכנים" שבאים בבוקר והולכים בערב) אלא במקום מרכזי .
אתה לא יכול למקם אותה בנגב אם כל יום אנשים צריכים להגיע משם לרמה או בגליל אם צריך להגיע לנגב.
לוד, מבחינה גיאוגרפית, היא מקום מצויין.

לא מסכים שזה מיקום מצויין

אפשר לשפר את התחבורה, ואפשר לבנות תחנת אוטובוסים מרכזית, ואפשר להגדיל את תדירות עצירת הרכבת בתחנה, ואפשר לבנות מחלף הישר מכביש 1 לתוך הבסיס, ואפשר לדאוג שכל אוטובוס שנכנס או יוצא מלוד יעבור דרכו... אפשר הרבה דברים שלא קיימים היום ושיהיה אפשר לעשות אותם בעתיד. השאלה הגדולה יותר היא האם זה משתלם?

בדיוק כמו שאתה אמרת, בסיס שכזה צריך גישה נוחה וקלה וחייב להיות ממוקם במקום מרכזי שלא לוקח כל היום להגיע אליו. המיקום הנוכחי במרכז, אבל ממש לא מרכזי וייקח הרבה זמן להגיע אליו.

ציוניסט

New member
למה לא בירושלים?!

יש הזדמנות להעביר מוסדות של המדינה לבירה, מדוע לא לעשות את זה? אח"כ שוב ידברו על החשיבות של ירושלים כבסיס העם היהודי וישראל וכו' וכו' וכו'. צריך מעשים בירושלים! הציבור החזק עוזב אותה כי אין לו תעסוקה - והנה התפספסה עוד הזדמנות.

כמובן שאין הכוונה שלי שאין להשקיע הרבה ברמלה ולוד ושמה שקורה בהן הוא פשוט מחדל.

ש מים

New member
יש לך שטח פנוי בירושלים

כבר היה כאן דיון ארוך מאוד על הנושא, לפני מספר שבועות. חפש אחורה.

oschlick

New member
כמה שטח כבר דרוש? יש את תכנית הפינוי בינוי

הגדולה באיזור קרית הממשלה. למה לא להכניס את הצבא לשם גם? לפחות את המפקדות הראשיות

למעלה