הקרנות פרקים - בואו נפתח את הנושא

טל ענבר

New member
הקרנות פרקים - בואו נפתח את הנושא

זה עולה כסף? למה בעצם? אני יכול להבין תשלום עבור הקרנה באולם. אני יכול להבין תשלום עבור חדר. אפילו עבור זכויות יוצרים.... אבל מה עם מסכים פזורים פה ושם, כמה פופים וכיסאות? האם לקראת הכנס הגדול מעודו הקרב ובא ניסו לבדוק אפשרות השכרת מסכים כפירסומת ליבואן/משווק של מסכי פלזמה למשל? איך מתמחרים הקרנה?

sysiphus

New member
אם אתה יכול להבין...

את התשלום על האולם, על החדר, אז אתה בטח יכול גם להבין את התשלום על הפקת התוכניה, על האתר, על מערכת המחשוב, על פרסום, על ציוד הקרנה, על גרפיקה ועל הרבה מאוד שירותים לוגיסטיים נוספים, פרסום ועוד כהנה וכהנה, שהם הוצאותיו של כל אירוע, מהקטן ביותר ועד אייקון. לגבי התמחור, הקרנה מתמחרים בצורה מקבילה לכל שאר האירועים של אייקון. השאלה רלוונטית באותה המידה לגבי תמחורה של הרצאה, משחק תפקידים או כל אירוע אחר... לגבי בדיקת האפשרות, אני סקפטי לגבי זה, מניסיון עם מפרסמים, מה גם שאין לנו ממש את מי שיעשה את זה. אשמח אם תצטרף אלינו ותנסה...

טל ענבר

New member
הקרנות מב"כ - בחינם!

אם רוצים לחשוף קהלים חדשים למב"כ, ובאופן מיוחד באירוע 40 שנה לסדרה, צריך לדעתי לתת הקרנות חינם - מה גם שהעלות שלהן זניחה לעומת דברים אחרים בכנס. בואו לא נשכח שהמרצים הם מתנדבים, ומהכסף שאנשים משלמים להרצאה של פלוני לא מגיע אליו שקל. אני מציע לשקול ברצינות רבה הקרנות חינם של מב"כ גם אם בכיתה באשכול ולא באולם של הסינמטק.

sysiphus

New member
מה לעשות שזה בלתי אפשרי

מעבר לעלות של הכיתה עצמה כמו גם ציוד וחומרי ההקרנה, מה לגבי כל העלויות "הנלוות" האחרות שפרטתי... קיצר, זה בלתי אפשרי במקום בו אנחנו נמצאים כרגע.

טל ענבר

New member
זה אפשרי אם רוצים.

אתה כנראה אינך רוצה. העלויות הנלוות ? יש חסויות, יש תרומות, והקטלוג מופק ומודפס לפני הכנס. ונגיד שלא יבואו אנשים? ארגנתי כמה כנסים עד היום, עם תקציבים של מעל 100 אלף דולר. מהקרנות חינם בכיתה אייקון לא יפול. אתה רוצה רעיון? שים קופה בכניסה לכיתה, ותלה שלט המבקש מכל אדם תשלום כמידת רצונו. תגיד לי כמה עולה כיתה באשכול הפיס. אם ירוץ מרתון מהבוקר עד הערב, אני מעריך שהעלות תכוסה - ואף יותר. אבל, אם לא מנסים - לא יודעים.

sysiphus

New member
בוא לארגן את זה

אחרי שתעשה את זה בשנה אחת ותקבע סטנדרטים חדשים, אולי אני אלמד סוף סוף איך עושים את זה. עד אז, אני לא רוצה.

טל ענבר

New member
בזאת הסתיים הדיון מבחינתי

מצדי אתה יכול גם למחוק אותי מרשימת המרצים. בהצלחה בכנס, אקרא עליו בפורום.

sysiphus

New member
אתה אחד המרצים היותר טובים

בתחום מסע בין כוכבים וחבל יהיה לאבד אותך, במיוחד בגלל שטות שכזו ובמיוחד אם תראה ששום דברה שאמרתי לא היה מעליב או תוקפני. אם יצא שחשת כך, אני מתנצל. יחד עם זאת, כמי שמבין בתחום הכנסים אתה וודאי תאמין כשאומר שלהפיק אירוע כמו אייקון זה לא עניין של מה בכך, אלא נושא מורכב ביותר. קשה מאוד לעשות זאת עם משאבים כ"כ מצומצמים כמו שלנו, וקשה אף יותר לעשות זאת כשכל העבודה כולה, שלך ושל כל הסובבים אותך, היא ע"ב התנדבותי בלבד. זה רק נעשה יותר קשה כשעל כל צעד וצעד נשמעות מכל עבר במקרה הטוב הצעות ובמקרה הרע תלונות, על איך צריך היה לעשות זאת, איך אפשר לעשות זאת יותר טוב, ומה עשית לא נכון. כל אחד בסגל ההפקה שלנו בוחר את דרכו להתמודד עם קריאות כאלו, שבאות בכל מיני סוגים - מהצעות קונקרטיות עד לקריאות בוז. לפעמים קשה להפריד בין השתיים, ולפעמים הן באות ביחד. כל עוד אין בן אדם מודע לכל מורכבות האירוע - כל התלויות, כל הסעיפים התקציביים, כל הפרויקטים הקיימים, אפילו מודע לפוליטיקה הבין-ארגונית הקיימת, ועוד נושאים רבים - לא יכול אדם לדעת באמת מה "אפשרי" ומה "בלתי אפשרי". רק בן אדם שמודע לכל הנושאים האלו מסוגל לתת דיעה שהיא באמת מושכלת ועם תובנה אמיתית, כל דיעה אחרת היא תיאורטית. כמובן שכל רעיון אפשרי בתאוריה, ועל כן אולי "בלתי אפשרי" הוא לא התואר הנכון, אבל "לא-ישים" הוא תואר הולם, לפרויקטים רבים ש... לא ניתן ליישם באייקון, במגבלותיו כיום. על כן, התשובה שלי לכל אדם שמציע הצעה ונכנס קצת לעומק העניין, כמוך, אך אינו מודע לפרטים המדויקים והאמיתיים, היא שיבדוק את הנושא בעצמו, לראות אם ההצעה שלו עומדת במבחן המציאות. שינסה זאת בעצמו ויוכיח לעצמו, לי ולכל סגל ההפקה שהרעיון שלו ישים במגבלות אייקון. מי שלא מוכן לעשות זאת, צריך לקבל בכבוד את העובדה שהרעיון שלו אינו ישים (שים לב, כבר לא "בלתי-אפשרי"... שיניתי את הסמנטיקה שלי, שוםד דבר אינו "בלתי אפשרי"). אני שוב מתנצל. מקווה לראות אותך עדיין באייקון, אם כמרצה, אם כמבקר.

papal

New member
בגלל זה אני לא ממהר להעלב ממך אורי

למרות שדי הרסת לי את כל התוכניות והתקוות שלי לאייקון בכל הקשור להערצה ופאנל והרצאה אני יודע שאתה מנוסה אני יודע שזה רע לפסול על הסף אבל, בוא ננסה למצוא את האמע איפשהוא? האמת שלי או האמת של טל ענבר( שנינו טל- איזה קטע), מתחברות איפשהוא לאמת שלך ולכולנו בסופו של דבר אינטרס משותף אולי כדי להעיז מדי פעם? אני אישית עדיין מאוד רוצה להריץ את ההרצאה על המחקר שלי ולכלול בה גם וידאו קליפים על הקהילה ותיעוד שלה, גם אם לאחר מכן לא יהיה פורום אני חושב שיש כשל קטן בחסויות לאירוע. שמע , ראיתי איך מרימים מאפס יום סטודנט ענק במקום דל תקציב על ידי ניצול של רשות מקומית וכמה חברות גדולות במשק אי אפשר לחבר דבר כזה גם לאייקון? למצוא איזשהוא מותג שמתחבר לנושא- ושאותו מותג ייתן חסות ( למשל שוקו שוק- הוא מותג שמאוד מתאים למתן חסות לאירוע כזה לדעתי9 זה יכול להגדיל תקציבים ,לתת במה לכל מיני דברים. אין מספיק חברות גדולות במשק?

sysiphus

New member
חסויות זה פול-טיים-ג'וב

כמו בכל דבר, גם בחסויות, קיים מרחק עצום בין שלב הרעיון לשלב שבו אשכרה-מקבלים-כסף. זה כמעט ולא קורה, היות ואנחנו מוכרים מוצר שקשה למכור, ומעטים הם האנשים שמוכנים לעבוד על זה ברמה הנדרשת, ושבאמת טובים בזה, כך שזה באמת יימכר... הרשות המקומית - עיריית ת"א במקרה הזה - תומכת באייקון מאז שנת 2000. זה מאפשר לנו להציב את האוהלים בסינמטק, להפיק את האירוע ברחבת הסינמטק, להציב שילוט ברחבי העיר והכי חשוב - לאבטח את האירוע. זה הרבה מאוד כסף. ומה הקשר לתעוזה? לא צריך תעוזה בכדי לגרום לאייקון להפסיד כסף. כל מה שצריך זה להיענות לכל הבקשות לאירועים קהילתיים שיהיו בחינם...
כי כמו חובבי מסע בין כוכבים שמעוניינים לקדם את תחביבם ולהקרין פרקים "רק בכיתה אחת, אולי אפילו בחוץ", כך גם אנשי משחקי התפקידים רוצים "רק כיתה אחת, אולי שתיים" שיהיו בה פעילויות חינם - בכדי להכיר אנשים לתחום בלי מחויבות יותר מדי גדולה; פעילי האגודה מעוניינים באירוע מרכזי בחינם לציון עשור להקמת האגודה; חברי פורום הכתיבה מעוניינים בכיתה שתיועד למפגש פורום שלהם (ומפגשי פורום אחרים, לצורך העניין) בכדי לעודד מפגשים כאלו; אנשי Warhammer מעוניינים להציג את מרכולתם בכיתה ע"מ למשוך אנשים לתחביב; כל זאת לצד רחבת הסינמטק שבה יש פעילויות חינם כל הזמן לכל העובר ושב, המון אירועי חוצות בחינם גם הם ועוד פעילויות רבות שמהוות אלטרנטיבה על כל מה שקורה בתוך האולמות, בתשלום... כל אחת מהבקשות היא לגיטימית והגיונית, את חלקן מניתי מהמציאות, את חלקן בדיתי... וזה בלי שמניתי את כל הפעילויות שהן באולם, הן בתשלום, אולם הן בהכרח הפסדיות, אולם מתבקשות / נדרשות ע"י אנשי פאנ-דום כזה או אחר...

papal

New member
אתה יודע מה? בוא נזרום איתך

מה אתה מציע? תכלס, הכנסים מבחינתי למשל ( בחור שמעניין אותו בעיקר טרק וגם קצת פארסקייפ פיירפליי וספרי מדע בדיוני שונים וזהו בערך ) די משעממים בזמן האחרון באייקון האחרון הייתי רק רבע יום- וכמעט ולא היו שם אירועי טרק- בשלושת הימים מלבד בקרנה פה ושם שבהם הייתי וכמובן הפאנל ומפגש מועדון בחולון- היו מעט פעילויות 0אם כי כולן היו מעניינות ואיכותיות), והיה לי די משעמם. בגדול, צריך לשאול גם מה חברי הקהילה עצמם רוצים. אני אישית למשל- לא מרגיש שמשתלם לי לשלם דמי חבר לסטארבייס- כי אני שם לב שחברי הנהלת סטארביי מרימים כנסים שבל על הזמן- בהתנדבות- אבל הכנסים האלה משתלמים בעיקר למי שהוא לא טרקי. ואז אני שואל את עצמי- ,למה לעזאזל זה קורה? ואיך זה שאירועי טרק טהורים כמעט ולא קורים בכנסים האלה אבל לקהילות אחרות יש הפקות ענק? לא יודע.... שמע אורי- אתה בעל הניסיו- אבל הכל מבחינתך "זה לא יילך " "ומנסיוני- זה נכשל" אז מה כן יילך? ולמה שהנהלת סטארבייס (נדב או אתה למשל), תשקיע כל כך הרבה זמן בהקמת כנסים שלמעשה נותנים יותר לחברי קהילות אחרות מאשר לחברי סטארבייס ולמהשאני ירגיש בנוח לשלם חברות אחרי דבר כזה ואחרי כל אירועי שאטנר\קירק ( יש למטה שרשור בעניין).

sysiphus

New member
בעצמך אמרת שאתה לא חובב רק של...

בעצמך אמרת שאתה לא חובב רק של מסע בין כוכבים, אלא גם "קצת פארסקייפ פיירפליי וספרי מדע בדיוני שונים". אתה עושה קורלציה מלאה בין המועדון למסע בין כוכבים, וזו השגיאה. הקורלציה היא רק בין מסע בין כוכבים למועדון, לא ההיפך. המועדון הוא הבית לחובבים רבים בתחום המדע הבדיוני, לא רק מסע בין כוכבים, או כך אני רואה אותו בשנים האחרונות. כן, כמעט כולנו חובבי מסע בין כוכבים כי עליה גדלנו, אבל רק מעטים מאיתנו אוהבים *רק* מסע בין כוכבים. לא יהיו עוד אייקון 98, אייקון 99 ואייקון 2000, בהם מסע בין כוכבים מילאה את אולמות הסינמטק ימים על לילות. זה פשוט לא יקרה יותר. אני מציע לך קודם לקבל את זה. באייקון 2005 הייתה מהבוקר עד הערב רצועת אירועים רציפה שעסקה בתחומי המועדון: מסע בין כוכבים, בבילון 5, סטארגייט. הלוואי והיה מספיק זמן להכניס גם סלוט או שניים של פארסקייפ ומשהו על פיירפליי. כמו כן, היו הרבה מאוד סרטי מדע בדיוני וגם כמה הרצאות בתחום מדעיים-פרופר. אלו התחומים שלעניות דעתי קוסמים למירב חובבי מסע בין כוכבים של פעם - תכני מדע בדיוני בטלוויזיה ובקולנוע, וכן הקישור שלהם למדעים - אם מדויקים, אם מדעי החברה, המדינה או הרוח. מה שווה להרים בתחום מסע בין כוכבים שימלא אולמות? אני לא יודע, קיוויתי לשמוע כאן רעיונות חדשים או יוזמות חדשות. רעיון הקונצרט של טל ענבר הוא מדליק אבל כמו שהבהרת, לא ישים כיום. רעיון ההפקה הבימתית הוא נחמד אבל מצריך התארגנות מהירה כבר עכשיו, ואני לא רואה את זה קורה עדיין (מעצם העובדה שאני לא רואה בפורום הזה או אחר סימני התארגנות...). יותר מזה, אני לא יודע. קיוויתי להיות מופתע מאנשים חדשים שמציעים רעיונות חדשים, לצערי זה עוד לא קרה.

sysiphus

New member
ובנוגע לרעיון שלך - מה רע בפאנ-קון?

פאנ-קון כשמו כן הוא, בניגוד לאייקון הגדול שפונה לקהל הרחב, ובניגוד לכנסים אחרים העוסקים בנושאים מסוימים, הנושא של פאנ-קון הוא המעריצים עצמם והחובבות עצמה. עם פעילויות שמיועדות ל-hardcore מצד אחד, שמקומן פה ולא באירועים שפונים לקהל הרחב, ומצד שני אירועים *על* קבוצות החובבים השונות.

papal

New member
כי אני רוצה שקהל שלא מכיר את הקהילה

יבוא להצאות כאלה, ויכיר א תסטארבייס הקהילה תחשף לעוד אנשים שחוביי מס"ב ירגישו בבית גם בכנסים הגדולים ולא רק בפאנקונים זה למה....

papal

New member
וזאת בנוסף לאנשי הקהילה

שרעבים לאירועים כאלה דווקא באייקונים למיניהם, כי הכנסים האלו הם הבמה הכי טובה מבחינתם להגעה ולהשתתפות ולהשתתפות הן בגלל הגודל והן בגלל התאריכים. מעניין- שקהילות אחרות מצליחות להרים אירועים כאלה בלי בעיה אני חושב שיש לנו כקהילה תסביך נחיתות לא קטן.

sysiphus

New member
אני חושב שמה שחסר לנו כקהילה

אני חושב שמה שחסר לנו כקהילה זה "קהילה". אין דבר כזה קהילת מסע בין כוכבים בארץ. לדעתי. מאז שהטולקינאים וחובבי באפי עשו שימוש במילה הזו, כל קבוצת חובבים לתחום מסוים היא פתאום קהילה, והשימוש במונח הזה נעשה קצת יותר מדי נפוץ. אבל אם לא ניכנס לדיון על מה זו קהילה, מספר חובבי *מסע בין כוכבים* הוא קטן (לא בהכרח מספר החברים בסטארבייס או השותפים הפעילים בארגון פעילויות בסטארבייס), מתוך כך מספר האנשים שמוכן לחייב עצמו לפעילות וארגונה הוא קטן אף יותר, ולא מונה עשרות כמו ב"קהילות" אחרות, אלא עשרות נמוכות אם לא אחדות. ולכן קשה לדברים להתארגן. זה לא תסביך נחיתות. זו נחיתות. מספרית לפחות.

sysiphus

New member
אבל אתה מראש אומר

אבל אתה מראש אומר שאתה מכוון את הפעילות הזו לקהל ה-hardcore של 50-60 איש שהם כרגע חובבי מסע בין כוכבים המושבעים שמגיעים לפעילויות כאלו. ו... למה לאדם שלא מכיר את מסע בין כוכבים לבוא ולשמוע הרצאה או פאנל על קהילה או על ההיסטוריה של מועדון חברים שהוא לא היה בו אף פעם ואין לו חלק בו... אנשים שלא מכירים ואינם חלק פשוט לא יבואו לדבר כזה, לדעתי. כמו שאותי לא היה מעניין ההיסטוריה של מועדוני השח-מט בארץ.

Bajoran Priest

New member
רעיון- מסיבת 40 לטרק.

נו, החלטתי בכל זאת לנסות לאמץ את הנוירונים שלי בחיפוש אחר רעיון לציון 40 שנה, ולו בשל הבקשות המנומסות של סיזיפוס
חגיגות 40 שנה מצלצלות לי קודם כל כמו... חגיגה. צריך לחגוג, לא? אולי כדאי לארגן איזשהו אירוע בפורמט שונה ממה שנעשה עד היום (שאני ראיתי לפחות). לא הרצאה, הקרנה, אלא מעין אירוע-מסיבה. פשוט לחגוג ! מה שראיתי אצל פאנדומים אחרים (בפרט הבאפיסטים) בכנסים ופחות אצל אחיי הטרקים, זה התלהבות. למחוא כפיים לשמות של דמויות ויוצרים, להעיר הערות משעשעות באמצע הפרק (גם אם לפעמים זה מפריע)- שלא לדבר על המסיבאפי שהוא אירוע "מגניב" מעבר להקרנה בודדת או הרצאה. אז מה לגבי רעיון של סלוט "מסיבה"? - אפשר "להתלבש" על איזשהו אולם או חדר גדול, לקשט אותו במיטב התפאורה הטרקית (לא חייב משהו יקר, אבל לכל הפחות הדגלים שברשות המועדון, פוסטרים, מדים, טריבלים, מסיכות פרנגים, להדפיס פילקים מבית היוצר של הקהילה, ובקיצור- מכל הבא ליד). - להביא אוכל וכיבוד- במידת האפשר בניחוח טרקי. ארל גריי חם. סוכריות גומי נחשים (גאח). מיץ כחול ("שכר רומולני"). -להשמיע ברקע מוסיקת טרק - להקרין ברקע קליפים של טרק - לעשות תחרות תחפושות צריך כמובן עוד לעבות את הרעיון.

sysiphus

New member
זה כבר קצת פחות שגרתי

כמובן שהמיקום לאירוע כזה הוא בעייתי, אבל אפשר להתגבר עליו... הרעיון הוא קצת בושר, אבל לדעתי אפשר לפתח אותו לכדי משהו שאנשים ייהנו בו. וכמובן, צריך מישהו שירכז את הרעיון, יפתח אותו ויוביל אותו. תודה שהתנדבת...

n i v1

New member
אני מוכן להירתם לנושא הזה

בנושא מוזיקה, בנושא צילום, בנושא קישוט

למעלה