אתה אחד המרצים היותר טובים
בתחום מסע בין כוכבים וחבל יהיה לאבד אותך, במיוחד בגלל שטות שכזו ובמיוחד אם תראה ששום דברה שאמרתי לא היה מעליב או תוקפני. אם יצא שחשת כך, אני מתנצל. יחד עם זאת, כמי שמבין בתחום הכנסים אתה וודאי תאמין כשאומר שלהפיק אירוע כמו אייקון זה לא עניין של מה בכך, אלא נושא מורכב ביותר. קשה מאוד לעשות זאת עם משאבים כ"כ מצומצמים כמו שלנו, וקשה אף יותר לעשות זאת כשכל העבודה כולה, שלך ושל כל הסובבים אותך, היא ע"ב התנדבותי בלבד. זה רק נעשה יותר קשה כשעל כל צעד וצעד נשמעות מכל עבר במקרה הטוב הצעות ובמקרה הרע תלונות, על איך צריך היה לעשות זאת, איך אפשר לעשות זאת יותר טוב, ומה עשית לא נכון. כל אחד בסגל ההפקה שלנו בוחר את דרכו להתמודד עם קריאות כאלו, שבאות בכל מיני סוגים - מהצעות קונקרטיות עד לקריאות בוז. לפעמים קשה להפריד בין השתיים, ולפעמים הן באות ביחד. כל עוד אין בן אדם מודע לכל מורכבות האירוע - כל התלויות, כל הסעיפים התקציביים, כל הפרויקטים הקיימים, אפילו מודע לפוליטיקה הבין-ארגונית הקיימת, ועוד נושאים רבים - לא יכול אדם לדעת באמת מה "אפשרי" ומה "בלתי אפשרי". רק בן אדם שמודע לכל הנושאים האלו מסוגל לתת דיעה שהיא באמת מושכלת ועם תובנה אמיתית, כל דיעה אחרת היא תיאורטית. כמובן שכל רעיון אפשרי בתאוריה, ועל כן אולי "בלתי אפשרי" הוא לא התואר הנכון, אבל "לא-ישים" הוא תואר הולם, לפרויקטים רבים ש... לא ניתן ליישם באייקון, במגבלותיו כיום. על כן, התשובה שלי לכל אדם שמציע הצעה ונכנס קצת לעומק העניין, כמוך, אך אינו מודע לפרטים המדויקים והאמיתיים, היא שיבדוק את הנושא בעצמו, לראות אם ההצעה שלו עומדת במבחן המציאות. שינסה זאת בעצמו ויוכיח לעצמו, לי ולכל סגל ההפקה שהרעיון שלו ישים במגבלות אייקון. מי שלא מוכן לעשות זאת, צריך לקבל בכבוד את העובדה שהרעיון שלו אינו ישים (שים לב, כבר לא "בלתי-אפשרי"... שיניתי את הסמנטיקה שלי, שוםד דבר אינו "בלתי אפשרי"). אני שוב מתנצל. מקווה לראות אותך עדיין באייקון, אם כמרצה, אם כמבקר.