הקרנות פרקים - בואו נפתח את הנושא

n i v1

New member
יש לך הצעות בעניין?

יש לך זמן? הרבה זמן לא ראינו אותך , ברוך השב.
 

DDN

New member
חזרתי לכאן כבר בפברואר,

וזמן אין לי בשפע, אבל אם רואים שיש טעם, יש סיבה ויש חזון, אז מפנים זמן בהתאם. אייקון יהיה לפני תחילת סמסטר חורף 2007, והיות שאני לא לומד בסמסטר קיץ 2006, יהיה לי קצת זמן.
 

AKIRA972

New member
../images/Emo26.gifישנה בעייה גדולה יותר ../images/Emo70.gif

המועדון בשנים האחרונות הפך להיות כמעט כל דבר מלבד בית לעולם מסע בין כוכבים. עכשיו נוצר פה מה שנקרא פער דיפלציוני. אין ביקושים במשק כלומר למסע בין כוכבים והפירמות כלומר מועדון מקטינים היצע כלומר פחות פרקים\הרצאות וסלוטים בכנסים. הפתרון למצב זה בו המועדון והקהילה נמצאים "בפער דפלציוני" נמצא מחוץ לכוחות השוק. ללא התערבות זו המצב יחמיר ונהיה במעין לולאה של חוסר ביקושים והיצע שקטן בהתאם וחוזר חלילה. במצב אמיתי הממשלה היא היחידה שיכולה להוציא את המשק מהמצב בו הוא נמצא (דיפלציה) מכיוון שלנגד עיניה עומדים האינטרסים הרחבים של כלל הציבור והמשק בניגוד לפירמה שמנקודת מבטה אין טעם לספק היצע למוצר שאין לו ביקוש. אני יודע - קצת סטיתי אבל הנה הנקודה ---> כמו שעל הממשלה להגדיל ביקושים על ידי השקעות והגדלת הצריכה הציבורית כדי להגדיל את סה"כ הביקושים כדי לצאת מהדיפלציה. על המועדון להגדיל את הצריכה שלו כלומר להציע יותר סלוטים אירועים וכו' מכיוון שהמועדון הוא עמותה ולא יכול להכנס לגרעון כמו הממשלה כדיי לייצר אירועים והמון סלוטים נשארה לו אפשרות אחת בלבד וזה לחזור לגודלו הטבעי - לא להתפזר - לקיים אירועים על טהרת ההתנדבות במקומות כמו האוניברסיטה וכו' למראית עין נפח פעילות המועדון יקטן מאוד בהשוואה לכנסים הגדולים אבל זו הטעייה כי בעצם נפח פעילות המועדון יחזור לגודלו המקורי. אני זוכר איך בבנין פיסיקה באונ' תל אביב האולם היה מלא בקהל וכל העלות הייתה קלטת ווידאו להפעיל אותה. יגידו החכמים תקופה שונה וצודקים אכן הייתה תקופה שונה אבל האנשים הם אותם אנשים רק קצת יותר מבוגרים. אני מברך על כל הפעילויות הנוספות של המועדון בשנים האחרונות אבל המועדון גדל מעבר לכל פרופרציה. אם המטרה היא להפוך את המועדון לארגון על שיכלול את כל תחום המד"ב אז שיגידו זאת ויקים מי שמעוניין בכך ארגון שכזה. בבקשה שלא ישתמשו בפלטפורמה של ארגון קיים. שוב, אם הדבר כרוך בכך שפעילות המועדון תצטמצם אז שיהיה! בכלל מה יהיה ההבדל מהמצב העכשווי? (הכוונה לטרק בלבד) באופן אישי אני מרגיש שמרמים אותי כאשר אני קונה חברות במועדון מסע בין כוכבים מכיוון שחלק לא מבוטל מאנרגיות המועדון מופנה לנושאים שמוגדרים אחרים. תשאלו למה אני עושה חברות? ובכן כבר שנה וחצי אין לי חברות. ורק לאחרונה חידשתי וזאת בשל ההנחה בכניסה ותו לו. אין לי הזדהות עם המועדון בכלל,זהו שיקול כלכלי נטו. חבל שכך כי מב"כ באמת חשוב לי. הייתי בהנהלה ובתקופתי הניהול היא לקוי בצורה מחפירה ניסיתי לשנות לא הצלחתי לכן עזבתי. אני מכיר את האנשים שנמצאים שם עכשיו אנשים טובים. לצערי חלקם מושפעים לכיוונים לא נכונים של הגדלת פעילות המועדון לתחומים אחרים על חשבון מב"כ. עם הזמן אנשים יתחילו לחזור לטרק, אחרי הכל המצב בארץ משקף את מה שקורה בחו"ל. עד שזה יקרה לא יהיה כל כך רע אם ננוח ונשמור על הגחלת. לפחות עד הסרט הבא ב-2008.
 

sysiphus

New member
כנראה שלא קראת את מה שכתבתי

כנראה שלא קראת את מה שכתבתי לאלכס גרשמן בפורום המועדון. אני אפנה אותך לשם. בוטום-ליין, כבר מספר שנים המועדון אינו מועדון עבור חובבי מסע בין כוכבים, ולמעשה מתחילת דרכו קידם תכנים נוספים מלבד מסע בין כוכבים (ראה ערך בבילון 5, עליה השלום). להקטין את המועדון לפעילות מסע בין כוכבים בלבד הינו כדין כליה לארגון. הקמת תא חובבי מסע בין כוכבים שיפיק פעילויות מסע בין כוכבים בלבד בתוך המועדון, בצורה עצמאית (בצורה דומה לחברה של באפי בעבר הרחוק) יכול להיות אבל רעיון טוב.
 

AKIRA972

New member
אם כך אז למה לא לשנות את שם המועדון

זה פשוט ההבדל בין תפיסיתי לתפיסתך. לי זה נראה מוזר להקים תא מסע בין כוכבים בתוך מועדון מסע בין כובים כדי לקדם פעילויות מסע בין כוכבים. למה לא לשנות את שם המועדון ולהגיד פעם אחת ולתמיד: תשמעו מסע בין כוכבים תפס פעם היום לא. מעכשיו אנחנו מועדון באפי סליחה גם זה פאסה. אולי מועדון רוגבי או ברידג'... מה שיתפוס מחר אנחנו איתו. לא מדובר רק בסמנטיקה כי אם בהתיימרות לייצג את קהילת מסע בין כוכבים בארץ ואת רצונותיה.
 

n i v1

New member
אקירה- שמע

תפיסתך או לא תפיסתך- תפסיק לנצל את הבמה כדי לפרוש את המשנה שלך פה. זה דיון על אייקון ובכלל לא על המועדון. דבר לעניין. אם יש לך מה לתרום - אתה מוזמן. אם אתה רוצה- נפתח שרשור על מה לא בסדר במועדון- אבל עד אז- תיצמד לנושא השרשור בבקשה. לא רק סיזיפוז קורא את ההודעות שלך
 

AKIRA972

New member
והנה אני חשבתי שזה יעניין אנשים

טוב. בסדר. אני התייאשתי סופית. גם מהפורום הזה.
 

n i v1

New member
טוב- אז תשמע ותשמע טוב

א- מה שאתה אומר מעניין אנשים, אז אל תשחק אותה נעלב, כי יש לך פה במה כמה שאתה רוצה ואתה אחד מהתורמים הגדולים ביותר לפורום. ב- ההודעות שלך בשרשור הזה לא ענייניות. הן לחלוטין אוף טופיק בנושא הזה. אני אומר שוב- זה שרשור על אייקון, ולא שרשור על המועדון. ועל מה אתה מדבר? על ההתמרמרות שלך על המועדון וניהולו. האם זה בתוך הנושא? לא! ג- הצעתי לך לפתוח, או שאפתח בשבילך (אבל אתה יכול לבד) שרשור תלונות על המועדון. ד- תרשה לי להיות ישיר ולומר שלהגיד שנמאס לך מהפורום (היה צפוי שתגיד את זה) זה מקומם. אתה יודע למה? כי יש לי תחושה (שאולי לא כוללת רק אותי, אבל אני לא יודע) שאתה חושב שלך מותר להגיד הכל, אבל אחרים צריכים לענות לך בדיוק כפי שאתה רוצה, אבל אם הם יעצבנו אותך- אתה תעזוב. ה- משה, המקום הזה הוא וולונטרי. בנוסף, זה המקום היחידי שמדבר על מסע בין כוכבים ועניינים קשורים. אני לא אשמח אם תעזוב, אבל אני לא יכול להתקפל בנושא הזה: ההודעות שלך בשרשור הזה לא קשורות לנושא- והעלבון שלך, כמו שאומרים הבורג, אינו רלוונטי, חד וחלק.
 

n i v1

New member
שמע

אתה לא רציני! זה לא שיעור מבוא בכלכלה. זה גם לא השרשור לדבר על כל מה שרע בסטארבייס. זה שרשור על רעיונות לאייקון, לא שרשור לעשיית סיעור מוחות על מה דפוק בטרקרים הישראלים. אל תנצל כל שרשור להודיע לנו כמה הנהלת המועדון דפוקה
 

Bajoran Priest

New member
בתזה שלך יש בעייתיות

אתה מציע שהמועדון "יחזור לגודלו המקורי". מכאן שאתה מסכים שהביקוש לסטאר-טרק ירד ואירועים על טהרת הטרק ימשכו קהל מצומצם יחסית לעבר. הבעיה היא שאם המועדון פשוט יפזר את עצמו לדעת- אף אחד לא ירוויח מזה. אז אוקיי, אולי יהיו יותר הקרנות סטאר-טרק באוניברסיטת תל-אביב- אבל פה מדובר על פורום ברזולוציה מצומצת מאוד- מקומית, עירונית, אפילו קמפוסית. אבל המועדון משרת היום נאמנה קהילה גדולה יותר של אנשים. המועדון הוא שותף ראשי בהפקת שני אירועי המד"ב והפנטזיה השנתיים בארץ. בנוסף לכך המועדון גם מפיק אירועים קטנים יותר בקנה מידה שהוא מעבר להקרנה בקמפוס תל-אביבי: אם זה פאנקון, אם זה אירועי טרק כמו טכנוקון, גבולות, אירוע לכבוד סיום אנטרפרייז, מפגש עם נימוי.. ונקודה אחרונה אבל חשובה, המועדון משמש עוגן לקהילות חובבים פרט לחובביי סטאר-טרק בלבד: הוא שימש כפלטפורמה להתארגנות של שגרירות סאנידייל, והוא משמש בית מארח גם לאוהדי סטארגייט, פארסקייפ וכדומה שהנפח שלהם אולי לא מספק בשביל להקים עמותה נפרדת. בשורה התחתונה: אם אתה רוצה לצמצם את פעילות המועדון לסטאר-טרק בלבד, אתה צריך לבטל את ההשתתפות באייקון ובעולמות- שהם ככל שאני מבין את זה מקור הרווחים העיקרי, ומקור המשיכה העיקרי של הרשמת חברים. אם אתה מבטל את זה, אתה מוותר על כל הערכים המוספים שהרבה חברי מועדון- וחברים אחרים בקהילה, נהנים מהם, ונשארת עם לא יותר ממעין תא סטודנטים מורחב באוניבסיטת תל-אביב, ומקסימום אולי עוד אוניברסיטה או שתיים. הרבה תרומה לטרק אני בכל מקרה לא חושב שתצא מזה.
 

papal

New member
אחח כמה שיש לי להגיב

אבל כמו שניב אמר- זה לא המקום כאן דיון על אייקון ניב, עשה טובה- פתח שירשור על סטארבייס ועתידו- לאן ,קהילה מה שזה לא יהי ונדבר על זה שם!! כי משה אומר דברים שמלובנים בברזל פשוט אבל הם צריכים להיכנס לשירשור מצאים!! משה - אני איתך!! בכל מילה!!
 
למעלה