הרביניאדה

mytlv

New member
הרביניאדה

שלום לכולם, ירדנו לרגע עם הכלב ומצאנו את עצמנו בלב העצרת לזכרו של רבין. פאולינה ציינה שכולם כאן אשכנזים ומייד עשינו את הפריים הבא. מה אתה חושבים? רפאל www.mytlv.com

kislevorr

New member
בד"כ אנחנו קוראים לזה פסטירבין

כאילו FestiRabin.... ולא בתור בדיחה,אלא באמת ככה קוראים לזה בקרב התנועה שלי... אבל זה לא קשור...

Alexco

New member
אם אני לא טועה

זאת המצאה של נוער מרצ... (אל תצחקו עליי אם אני טועה!)

ailag

New member
למה?

פסטיבל ה"בואו נראה כמה הופעות כי היה משהו עצוב" די מיותר. נרצחו המון אנשים עם רעיונות נפלאים ואישיות מדהימה. אנחנו לא מדגישים את הרעיון של זכרון הרצח - לא זכרון האדם אלא זכרון העובדה שמישהו מאתנו קם ורצח ראש ממשלה, כי הוא לקח את החוק לידיים. נראה שזה לא משפיע על הלך הרוח אצלנו, למרות שאביב גפן שר כל שנה.. ביקורת כזו - היא בהחלט במקום. הקומיקס לא תומך ברצח אלא מתנגד למנהג שקשור אליו, וזה חופש הביטוי בדמוקרטיה.

sherban

New member
אותי זה דווקא שיעשע

בכלל לדעתי כל הקטע הזה של ילדי הנרות והגיטרות בא כתחליף לפסטיבל ערד הכושל. מה גם שזה יותר קרוב לבית ומרגישים כאילו עושים משהו חשוב.

רבינסטוק

לי זה בכלל היה נראה כמו מעין פסטיבל וודסטוק עם מלא היפים פריקים יושבים עם נרות על הרצפה וגיטרות ומבטים נוגים בעיניים. לפני יומיים לא היה להם מושג בכלל מה ההבדל בין רבין, פרס ושמיר ופתאום הם משרבטים שירים על הקירות בנוסח "סבא רבין עזבת אותנו". זה נהיה מאוד אופנתי פתאום וזה קצת צרם לי, אבל לא ממש הזיז לי בגדול.

Alexco

New member
נו, יאללה איתכם... זה כמו עם קנדי

זה די אלמנטרי במדינה דמוקרטית שהעם יתאבל על מנהיגו שנרצח.

כן ולא

העם יכול להתאבל על זה שמנהיג נבחר שנרצח, אבל בפרופורציות. אני לא ממש מתרשם מאנשים שמתייחסים אל רבין כאל קרוב משפחה אהוב, זאת הגזמה פראית שהופכת את האבל לבדיחה. מה גם, שאותם אנשים בדיוק שהיו בעצרת של רבין לא היו ממש הולכים לעצרת של ביבי נתניהו אם הוא היה חס וחלילה נרצח. זה פוליטי לחלוטין. בנוסף, כל אותם ההופעות של זמרים מפורסמים זה מה שהביא אנשים לעצרת בסופו של דבר. אני רוצה לראות את אותה כמות של אנשים מגיעים סתם כדי לראות את פרס נואם ואז לשיר בציבור את שיר לשלום... אני חושב שזו הנקודה שהקריקטורה ניסתה להקניט.

Scum Bunny

New member
תתפלא

אבל שלשום באוניברסיטה, בלי שום זמר ידוע, מאות אנשים ישבו בשקט והעבירו בכבוד עצרת זכרון של שעתיים עם נאומים ושירים. בלי היפים בוכיים, בלי פוליטיקאים מפורסמים. מה זה אומק לך? "העם יכול להתאבל, אבל בפרופורציות"? ממתי אתה הרשות לכימות אבל לאומי? כמה שירים מותר לי לשמוע ביום הזכרון לשואה? כמה עצוב אני צריך להיות ביום הזכרון לחללי צה"ל? יום הזכרון לרצח רבין הוא יום זכרון בדיוק כמו זה לשואה או לחללים. יש אנשים שזה עדיין כואב להם, ויותר מזה- אלה דברים שכואבים לכולם, באופן כללי. יום הזכרון לשואה זה לא יום כיפור. השואה לא קרתה לפני אלפיים שנה, וגם לא רצח רבין. אז יודעים מה? בסדר, יש את כל הפלצנים וההופעות והזמרים. ויש סתם אנשים שזה כואב להם שנרצח מנהיג ורוצים יום אחד בשנה להתייחד עם הזכרון. אז תרדו על כל הזמרים שתופסים טרמפ, או על הצפונבונים שמגזימים. אבל זה לא יום הזכרון. זה הם.

sherban

New member
כן, וגם הקומיקס היה עליהם:

הצפונבונים והפלצנים

בדיוק מה שאני אומר

קודם כל, כל השוואה בין רצח רבין ליום השואה מעלה לי דם לראש, אבל אני פשוט אנסה להבליג. כנל לגבי יום הזכרון. יש הבדל עצום בין מוות של אנשים רבים למוות של איש בודד ולא משנה מי הוא. זה קודם כל. דבר שני, אני בדיוק "יורד" על אלה שתופסים טרמפ ועל אותם צפונבונים שמגזימים. בשום מקום לא אמרתי שלא צריך להיות יום זכרון בכלל. ובקשר לפרופורציות: התכוונתי שעם כל הכאב שחלק מהאנשים חשים, בואו נגיד שאתם לא לאה רבין ולא דליה רבין. זה לא אבא שלכם, בן זוגכם או אפילו סבא שלכם שנרצח ועל זה אני מדבר. זה נראה לי צורם ומזוייף להביא את האבל לכזאת רמה. אבל זה רק אני ודעתי. טוב, זה קצת גלש טיפה מתחום הקומיקס, אבל לא נורא. שרשור אחד קצת לא קשור לא יהרוג אף אחד.

Alexco

New member
אוווווו

אוקיי, אז פולחן האישיות סביב רבין הוא דבילי וחסר פרופורציות. הפוליטיזציה של העצרת וניכוס מורשתו מיותרים (אף אחד לא מבטיח שהוא היה תומך היום ביוזמות כמו זו של ביילין). אבל אתה לא מבין את הנקודה הבסיסית, שרבין לא סתם חטף שבץ באמצע הקדנציה שלו, אלא שהוא נרצח על ידי מתנקש ישראלי-יהודי שבאמצעים אלימים קבע לבדו את גורל האומה? שאותו מתנקש חשב שהוא מייצג ציבור רחב כי הוא ראה הפגנות ענק בהם הסיתו כנגד רבין, בגלל דין רודף על רבין והסתה של רבנים, וכן הלאה? יום הזכרון לרצח רבין הוא יום אבל לאומי לא סתם כי זה היום שבו רבין התלמיד, הפלמ"חניק או הרמטכ"ל מת. לא כי הוא היה ראש הממשלה הכי טוב במדינת ישראל. אלא בגלל הנסיבות שהובילו להירצחו. יום הזכרון לרצח רבין מייצג מבחינתי נקודת שבר של הדמוקרטיה הישראלית. ואת זה בהחלט ראוי לזכור ולהזכיר!

Alexco

New member
אוסיף ואומר

רק בתקופה האחרונה שמענו את ההתבטאות של שאול יהלום שטען שצריך לתת עונש מוות לביילין, ראינו את עמיר פרץ עם שפם של היטלר (במכתב שקיבל), את צלבי הקרס שריססו על מכוניתה של יולי תמיר, את ניסיון ההתנקשות (!!!) בעיסאם מחול, את צלבי הקרס שרוססו על האנדרטה בכיכר רבין ועוד ועוד. זה בדיוק למה צריך לעשות טררם בכיכר, גברת גאולה עמיר.

אני לא חולק על דעתך

הייתי מאוד ספציפי לגבי מה מפריע לי בעצרות הזיכרון של רבין ואלו לא הנקודות שאתה ממשיך לעלות. הסתה היא מושג ישראלי. גם בימין וגם בשמאל יש רעל שנורה לכל הכיוונים (שרון רוצח וכדומה), אבל יום הזכרון לרבין עם כל הכבוד ממה שאני רואה הוא יותר פולחן אישיות אישי לבן אדם מאשר לעובדה שנרצח פה ראש ממשלה. כמו שאמרתי בהודעה ראשונית שלי: כמה מאותם אנשים בעצרת של רבין היו שם אם זו היתה עצרת לביבי נתניהו אם חלילה וחס הוא היה נרצח? או אריק שרון? לא הרבה.

ailag

New member
נכון

עכשיו תגיד את זה לכל השאר, שביום הזיכרון לרבין אומרים "להתראות מנהיג גדול, אהבנו אותך, נתגעגע" וממלאים את חובתם. במקום לומר "ססאמק, אחד משלנו לקח את הענינים לידיים ורצח ראש ממשלה! אסור שזה יקרה! אוי, כמה עצוב שזה קרה.."

למעלה