הרביניאדה

Alexco

New member
אמרתי...

וגם חילקתי לעוברים והולכים שלטים של "שאול יהלום מגדל עשבים שוטים", "הכתובת על האנדרטה", ו"בקרוב: כיכר עיסאם מחול?"... כמובן שכל השלטים הורדו כאשר שייקה ביקש.

Scum Bunny

New member
מה "להביא את האבל לכזאת רמה"?

כשאבא שלך מת אתה מזמין את אביב גפן לשיר בהלוויה? ראבק. יום זכרון ממלכתי, לאירוע ממלכתי. ראש ממשלה מת זה מספיק ממלכתי בשביל להיות שווה יום זכרון, אפילו עם שיר או שניים. הנקודה היא שהביקורת שלכם פה לא היתה כלפי "יו תראו את אלה שמגזימים" אלא "איזה פסטיבל היום זכרון הזה, עם השירים והעצב והשטויות". כן, רבין היה אדם אחד, בניגוד לאלפי חללי צה"ל או מליוני קורבנות השואה. אבל רבין היה ראש הממשלה הישראלי הראשון שנרצח, ויש אומרים שהוא היה גם ראש ממשלה לא רע. וככזה, הוא "שווה" יום זכרון. ואם אתה מסכים עם הרעיון הכללי הזה, ועם זה שהדרך המקובלת במקומותינו זה לציין ימי זכרון בעצרות ונאומים ושירים- אז למה יום השואה בסדר ויום הזכרון לרבין זה "פסטירבין" לאשכנזים? לפי אותו הגיון, אם יש כאלה שמורידים אסיד ברייבים אז כל רייב זה מסיבת סמים.

אתה מתחיל לאבד אותי

אני מנסה לענות אבל אני כבר לא כל כך בטוח שאני יודע מה אתה אומר. אם אביב גפן היה מוזמן להלוויה של אבא שלי לשיר (שיבדלו לחיים ארוכים גם אביב וגם אבא שלי), אני בטוח שיותר אנשים היו באים. אני לא ממש נגד זה שאביב גפן יבוא או לא יבוא לשיר ביום הזכרון של רבין, אבל אני רק חוזר ואומר שזה מגנט רייטינג שמביא קהל. זה הופך את זה למיני-פסטיבל ארד. ושוב: מבחינת השוואה ליום השואה, זה לא משנה מי היה רבין ואיך הוא מת- הוא עדיין היה בן אדם אחד. הוא היה איש אחד. אחד. 1.

Scum Bunny

New member
אוקיי. אחד. אז מה?

מה אתה אומר בעצם? שלא צריך להיות יום זכרון לרצח רבין?

לא מה שאמרתי.

אני אומר שזה בכלל בכלל לא אותו הדבר כמו יום השואה או יום הזכרון. לא אמרתי שלא צריך להיות יום זכרון. אני לא בטוח שזה צריך להיות יום זכרון רשמי וממלכתי כמו יום השואה ויום הזכרון לחללי צה"ל, אבל זה בהחלט צריך להיות משהו. אבל לצערי יותר משזה יהיה יום בשביל לחנך אנשים על ערכי הדמוקרטיה זה יותר יום פוליטי בו הרבה שמאלנים פשוט משתמשים ברבין כתחמושת להתנגח בימין והתוצאה היא צינית ועקומה.

Druyanizem

New member
when you kill one

it's murder. when you kill milions' it's a statistic... -red alert-

Scum Bunny

New member
למעשה זה ציטוט של סטאלין

ש-Red Alert מיחזרו. וגם- Operation Flashpoint, כמדומני. וגם ציטטת אותו לא מדויק, נראה לי.

Druyanizem

New member
אני יודע שזה של סטאלין!

היה שם לשון אחרי הרד אלרט!
וכן... רוב הסיכויים שציטטתי אותו לא מדוייק. אבל המסר נשאר. לאנשים הרבה יותר קל לתפוס מוות של אדם אחד. לכן הם הופכים את זה לטרגדיה. לעומת מוות של מליוני אנשים שהוא קשה לתפיסה, ולכן גם פחות טרגי.

Deathatred

New member
ואם אתה רוצה משהו יותר מקאברי

"אם הרגת אדם אחד - אתה רוצח אם הרגת עשרות - אתה גיבור אם הרגת מיליונים - אתה כובש אם הרגת כל אדם ואדם - אתה אלוהים" - ז'אן רוסטאן

ailag

New member
למה לבקר את יום הזיכרון

כי זה לא יום זיכרון לדבר הנכון. כמו שכתבתי הרגע, זה יום זיכרון לאדם אהוב בשם רבין, שזה בסדר גמור אבל גם אנחנו שוכחים את העיקר, שאדם רצח ראש ממשלה כי הוא חשב שהוא יודע יותר טוב, וגם הכל נהיה יותר מזוייף. ילדים בוכים על רבין.. הם בכלל לא יודעים מי הוא היה, אמרו להם שכולם בוכים בגללו אז גם הם נהיים עצובים. לזה אנחנו מקדישים יום? עדיף לי להקדיש יום להבנת הדמוקרטיה וזיכרון של מקרה בו אדם חשב שהוא מעל לחוק.

Scum Bunny

New member
לא, זה לא

זה לא "יום זכרון לאדם אהוב בשם רבין" שזה אגב בדיוק מה שמיכאל טען (יום זכרון לאדם אחד, אחד! אחד!!!111!!!1!). זה יום זכרון לראש ממשלה שנרצח. אם היינו מדינה וותיקה כמו אמריקה, נגיד, ובהיסטוריה שלנו כבר היו כמה מנהיגים שמצאו את מותם בנסיבות לא טבעיות- אז מילא. זה היה רע, אבל לא ראוי ליום זכרון. אבל אנחנו מדינה צעירה, וזה ראש הממשלה הראשון שנרצח. וזה אירוע מספיק חשוב שהמדינה ראתה לנכון לציין את זה כיום זכרון. לא לרבין האיש, לרבין הראש ממשלה. עכשיו, מה שכל אחד זוכר ביום זכרון הזה, בין אם זה "הכל באשמת הימין המרושע" או "מה זה אומר על גבולות הדמוקרטיה", זה עניין אישי שלו, כמו (ושוב, אני מזכיר את זה פשוט כי זה גם יום זכרון) שמיום הזכרון לחללי צה"ל אתה יכול לקחת "שימותו כל הערבים" או "הגיע הזמן לשלום". כל מה שיום הזכרון אומר זה לזכור שזה קרה. זה בשם- יום זכרון. DUH. אני לא יודע באיזה בית ספר את למדת, אבל לי אף פעם לא אמרו או רמזו לא בבית ספר ולא בשום מקום אחר שצריך לבכות כי רבין נרצח, או שזה עצוב כי הוא היה כזה אחלה בנאדם. הרעיון תמיד היה- זה עצוב כי נרצח ראש ממשלה. אני מאמין ששרת החינוך האמיצה שלנו לימור אפילו הורתה לבתי ספר לנהל דיון על דמוקרטיה ביום הזכרון הזה. אבל עוד פעם- כולנו מסכימים שיש די הרבה מגזימים ומתלהבים שלוקחים את כל הסיפור הרבה יותר מידי אישית, ומפספסים את כל הנקודה. אז מה? אם אתם חושבים שלא צריך להיות יום זכרון לרצח רבין בכלל רק בגלל המגזימנים למיניהם (אפילו אם אתם מציגים את זה בתור "צריך להיות יום להבנת הדמוקרטיה במקום"), אז בסדר. זכותכם. אבל כנראה שאתם בדיעת מיעוט. זה לא אומר שאתם לא צודקים, אבל אין כאן ממילא נכון או לא נכון. ככה הממסד בחר לציין את הארוע הזה, וככה אנשים בוחרים להגיב אליו. ככה זה.

Deathatred

New member
הם לא נגד יום זיכרון לרבין

הם נגד המתכונת הנוכחית של ה"פסטירבין" בת"א עם אביב גפן ונאומים פוליטיים. לעיתים, נראה לי שהאנשים שם מתאבלים על אוסלו ותהליך השלום יותר מאשר על יצחק רבין - האיש וראש הממשלה.

ailag

New member
זו לא הנקודה

יום הזכרון לרבין הוא אמנם גם לאיש וראש הממשלה, אבל מה שאנחנו אומרים כאן הוא לא להתאבל על אוסלו וכו' vs. להתאבל על ראש הממשלה, אלא להתאבל על ראש הממשלה כאדם יקר שיחסר vs. לזכור טוב טוב ולהזכיר שהיה מישהו ששכח איך מתנהלת דמוקרטיה ולקח את החוק לידיים. כי לזכור צריך, וזה טוב ויפה, אבל למנוע אסונות בעתיד צריך עוד יותר. וסקאם - הרושם שאני מקבלת בשנים האחרונות מהאבל על רבין הוא "רבין היה איש טוב שנלקח מאתנו בטרם עת, כולנו אבלים עליו". במיוחד מהילדים שלא ממש מבינים מה רוצים מהם עם הרבין הזה. (ילד שנולד אז הוא עכשיו בכתה ג'!). כנראה שאנחנו שומעים דברים שונים ממקורות שונים..

ailag

New member
היי..

תזכיר לי? איפה אתה גר? באיזה חור? אהה... לא-תל-אביב.

אני לא לגמרי מסכים

רבין היה דמות פוליטית. מה זה פוליטית, יותר פוליטי מראש ממשלה קשה להיות. וכמו כל דמות פוליטית היו לו שונאים רבים והוא לא היה כזה אהוב אצל כולם. וזה שהוא נרצח בידי חלאה מסריחה לא צריך פתאום לגרום לכולם לאהוב אותו. אני אחזור לדוגמא קודמת שלי: אם ביבי או שרון היו נרצחים, פתאום כולם היו צריכים להתחיל לאהוב אותם? מה שהנקודה לא תהיה פה, היא בטח לא אם רבין היה אהוב או לא או אם היה ראש ממשלה טוב או לא. הנקודה היא שהוא היה ראש ממשלה שנבחר על ידי העם במדינה דמוקרטית ויגאל עמיר חשב שהוא מעל החוק ומעל העם. זו הנקודה.

ailag

New member
חכה ותראה../images/Emo46.gif

בוא רק נגיד שלונדון לא מחכה לך, אבל אל תדאג.. גם שם לא תהיה לבד
הזהר מנקודות לייזר על המצח.

Deathatred

New member
עצרת רבין בתל-אביב

היא לא אירוע ממלכתי. היא גם לא מתרחשת ביום השנה להירצחו (אלא בשבת הקרובה אליה). האירוע ההמלכתי לציון יום הירצחו של רבין מתרחש בהר הרצל, בתאריך העברי שבו הוא נרצח, ולוקחים בו חלק נשיא המדינה, ראש הממשלה ואנשי ציבור בכירים אחרים.

למעלה